Archiwum Forum Wrzesień 2012
(248 tematów na forum)
-
Komornik zajął mi pieniądze na koncie czy mogę je wypłacić ??
przez: Piotr | 2012.9.1 0:3:45
Komornik zajął mi pieniądze na koncie czy mogę je wypłacić ?? Witam mam pytanie dostałem od komornika pismo o zablokowaniu pieniędzy na koncie na koncie miałem 1200 zł gdy patrze teraz na stan (...) czytaj dalej»
-
Wyjazd matki z dzieckiem do innego miasta
przez: polluka | 2012.9.2 23:57:52
Witam. Moja narzeczona i ja chcielibyśmy wyjechać do innego miasta w celu polepszenia warunków życia. Problem w tym, że były mąż mojej narzeczonej grozi jej, że ją zniszczy i odbierze jej (...) czytaj dalej»
-
VAT-7, podatki bez wizyty w urzędzie.
przez: kryswald | 2012.9.3 9:18:4
spoczko newski, dziękuweczka za informacyjke ;) czytaj dalej»
-
Czy można zmusić do podpisania umowy w postępowaniu spadkowym?
przez: szymekk7 | 2012.9.3 9:19:52
Polecam agencje zajmujące się mediacjami. Ich pomoc może być nieoceniona w takich przypadkach, dlaczego? Bo w skłóconej rodzinie najtrudniej o zgodę, porozumienia i kompromis. Mediatorzy wiedzą (...) czytaj dalej»
-
Czy prawo do podziału ulega przedawnieniu?
przez: okoskun | 2012.9.3 9:20:52
Dziękuje @mrozowskim za odpowiedź ;) Miłego dnia życzę. czytaj dalej»
-
Rezerwy pójdą na bieżące emerytury.
przez: nroko | 2012.9.3 9:24:1
Wszystko wskazuje na to że się staczamy po równi pochyłej, a nasz rząd cieszy się i uważa za sukces jeżeli w danym momencie zsuwamy się trochę wolniej. Prawda jest taka że za niedługo będzie (...) czytaj dalej»
-
Nagrywanie osób w okolicy stadionu łamie prawo.
przez: satrapa | 2012.9.3 9:28:1
\"Co gorsza nie określona jak długo powinny być rpzetrzymywane nagrania i czy powinny byc niszczone\". To jest dla mnie nie zrozumiałe. Prewencja mimo wszystko w okolicy stadiony, w takiej formie jest (...) czytaj dalej»
-
AMBER GOLD: Dwóch naczelników skarbówki straci pracę!!
przez: robertnwn | 2012.9.3 9:29:2
Ale wylecą czy dostaną wypowiedzenia z odprawą? I czy przypadkiem sama wylotka to nie za mało? To powinno być postępowania karne!! czytaj dalej»
-
Dzień bez mandatu 31 sierpień 2012!!
przez: helenka6 | 2012.9.3 9:32:26
\"Strażnicy w sytuacjach drobnych wykroczeń, popełnianych przez osoby, które nie miały dotąd kontaktu ze służbami lub miały go sporadycznie, nie będą nakładać mandatów karnych\" - z tego (...) czytaj dalej»
-
Zmiany w zasiłkach pielęgnacyjnych.
przez: pytka | 2012.9.3 9:33:14
Na wniosek czy z automatu? czytaj dalej»
-
Zwiększenie zdolności kredytowej - jak to zrobić?
przez: xsert | 2012.9.3 9:35:49
Warto poszukać takiego banku który pod uwagę bierze nie tylko podstawę pensji ale i premię, prowizje itp. rzeczy. To zdecydowanie poprawia naszą zdolność kredytową. Radzę też kredyt brać w (...) czytaj dalej»
-
przez: janek 54 | 2012.9.3 9:36:30
Dziękuje, nie spodziewał się takiej odpowiedzi,. czytaj dalej»
-
przez: Prawnik1209 | 2012.9.3 13:46:47
Witam, Nadal nie rozumiem dlaczego Państwa córka została zatrzymana w szpitalu. Rozumiem, że Panu nie wydano jej (brak wskazania ojcostwa) ale matce? Z jakiego powodu nie może odzyskać córki (...) czytaj dalej»
-
przez: online | 2012.9.3 19:45:43
Mój ojciec zmarł w kwietniu. Oprócz mnie ma jeszcze żonę i syna z tamtego małżeństwa. Nie mam dobrych relacji z jego drugą rodziną i wielu rzeczy nie mogę się od nich dowiedzieć; co więcej- (...) czytaj dalej»
-
przez: lala_44 | 2012.9.4 8:12:3
hmmm... też szukam tego na internecie, ale nie mogę nic znaleźć, napewno tak to się piszę? czy to nie jest przekombionowane? bo to dalej mobbing tylko nomenklatura jak ktoś wcześniej zauważył (...) czytaj dalej»
-
Zmiany w prawie o zatrudnieniu cudzoziemców.
przez: grzesiek | 2012.9.4 8:12:59
Zapomniała pani dodać, że pracodawca najpierw musi że tak napiszę, wyczerpać możliwości zatrudnienia potrzebnego pracownika z rodzimego rynku pracy, dopiero potem jeżeli go nie znajdzie może (...) czytaj dalej»
-
Pracownik na umowę zlecenie nie jest \"pracownikiem\"?!
przez: Danka14 | 2012.9.4 8:14:36
Poważnie komornik może zabrać całą wypłątę jeżeli była wypłacana na bazie umowy cywilno prawnej?? czytaj dalej»
-
pierwszy urlop wypoczynkowy pracownika.
przez: tymon56 | 2012.9.4 8:14:55
Od stażu pracy ogólnego to zależy. czytaj dalej»
-
przez: tomasz653 | 2012.9.4 8:15:11
Nie, to jest jedyna możliwość. czytaj dalej»
-
Uwaga na wyłudzenia!! Krajowy Rejestr Informacji o Przedsiębiorcach!!
przez: oponka2q | 2012.9.4 8:15:35
ktoś to zgłosił do UOKiK i na policje? czytaj dalej»
-
przez: mniejniż1 | 2012.9.4 8:18:15
Słyszałem od Kasi że Tata Tusk przez noc mówi, "zrobię z was drugą Grecję". czytaj dalej»
-
przez: fatamorgana | 2012.9.4 8:40:44
Witam. Ile wynoszą koszta procesowe sprawy rozwodowej? Takiej sztampowej prostej, bez zakłóceń ze zgodą dwóch stron? Bardzo proszę o jakieś wskazówki. Z góry dziękuję za pomoc czytaj dalej»
-
Uwaga na oszustów w sprawie pomocy z Amber Gold.
przez: adamN | 2012.9.4 8:47:32
to śmieszne reklamować stronę z krsami na portalu, który ma własną sekcję KRS: krs.e-prawnik.pl Ale jeśli już reklamować, to i tak nie w takiej formie. Szanujmy się. czytaj dalej»
-
Krzysztof Rutkowski włącza się do sprawy Amber Gold!!
przez: adamN | 2012.9.4 10:55:58
Zaginione złoto amber gold niczym bursztynowa komnata - tylko Rutkowni jest w stanie rozwikłac taką zagadkę! ;D czytaj dalej»
-
przez: cynamon | 2012.9.4 15:31:20
???? czytaj dalej»
-
Slub z obcokrajowcem z poza Unii Europejskiej
przez: Ola1993 | 2012.9.4 16:53:4
Witam! Obecnie studiuje i mieszkam w Belgii. Tutaj nie mam mozliwosci zeby wziasc slub poniewaz nie spelniam wymaganych kryteria. Moj narzeczony jest obywatelem Kosova, staramy sie o pobyt dla niego (...) czytaj dalej»
-
3 zarzuty z art. 158 KK, a kara łączna.
przez: Michal1993 | 2012.9.4 20:50:3
Witam, w przeciągu około miesiąca dostałem 3 zarzuty dotyczące pobicia, do wszystkich się przyznałem. Na policji powiedzieli mi że mogę dostać karę łączna, i tu moje pytanie, co trzeba zrobić (...) czytaj dalej»
-
przez: Tomek | 2012.9.4 23:0:50
Praktyki fryzjerskie Witam mam taką sprawe: Moja córka zaczęła uczęszczać do 1 zawodówki fryzjerskiej (16 lat ma) tuż przed rozpoczęciem nauki przepracowała miesiąc wakacji w salonie w celu (...) czytaj dalej»
-
Umowa zlecenie - zajęcie wynagrodzenie przez komornika.
przez: asiakeie | 2012.9.5 9:25:16
no niestety ale tak jest. wszystko przez to ze nie jest pan pracownikiem tylko zleceniobiorca, co z tego ze robi pan to samo co pracownicy. Matoł Tusk powinien ogarnąć te kwestię. Tylu polaków nie (...) czytaj dalej»
-
przez: mterok | 2012.9.5 9:26:19
nie, dziecko jest już zbyt duze, do 13 roku życia by przeszło bo tak jest w przepisach/ czytaj dalej»
-
Kolektory słoneczne bez pozwolenia na budowę??
przez: nertaoa | 2012.9.5 9:28:45
art. 28 ust. 1 ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. jest określone co wymaga a co nie zgloszenie i pozwolenia. art. 29 ust. 2 pkt 15 w zw. z art. 30 ust. 1 ustawy stwierdza że obiekty takie jak panele (...) czytaj dalej»
-
Wyprzedzanie na przejazdach rowerowych i przed nimi - ile pkt??
przez: stasiek1 | 2012.9.5 9:29:58
To jest traktowane tak samo, więc 10 pkt. czytaj dalej»
-
Zasiłek opiekuńczy dla przedsiębiorców.
przez: czesławina | 2012.9.5 9:31:41
Tak, jak najbardziej dotyczy, min, dzieci do 4 roku życia, lud tak jak pani napisała w ostatnim przykladzie, ludzi starych i shcorowanych. czytaj dalej»
-
Będzie łatwiej ogłosić upadłość konsumencką.
przez: szymekk7 | 2012.9.5 9:49:14
Wiceminiester Sprawiedliwości zapowiedział zmiany, upadłość konsumencka ma być zdecydowanie łatwiejsza już wiadomo o jakie zmiany chodzi. Załagodzneiu mają ulec kryteria, wszystko ma byc gotowe (...) czytaj dalej»
-
ciąża a porozumienie zmieniające umowę o pracę
przez: mrozowskim | 2012.9.5 13:6:37
Podpisywanie dokumentów antydatowanych jest poważnym błędem. Jak teraz Pani udowodni, że podpisała Pani dokument 3 września? Sugeruję Pani wizytę lub rozmowę telefoniczną z radcą prawnym Państwowej (...) czytaj dalej»
-
czy brat moze starac sie zmiane wyroku kary pozbawienia wolnosci na kare grzywny czy jakos tak
przez: siostra | 2012.9.5 17:1:6
czy brat moze starac sie zmiane wyroku kary pozbawienia wolnosci na kare grzywny czy jakos tak kurator mojemu bratu odwiesił wyrok gdzyz stwierził że unika z nim kontaktu po mino ze dzwonił do niego (...) czytaj dalej»
-
przez: Magick19 | 2012.9.5 18:40:26
Witam . mam taką sprawę . uszkodziliśmy auto z kolegą pod wpływem alkoholu auto zostało wycenione na policji na kwotę : 4500 zł .( ma świadków którzy wszystko potwierdzili ) wymienił nawet (...) czytaj dalej»
-
Szef ingeruje w moje sprawy osobiste
przez: DziadekSzatan | 2012.9.5 19:28:3
Witam, piszę na forum pierwszy raz. Przez mojego szefa straciłem dziewczynę i zostałem zwyzywany od pedofili. Zdarzenie wygląda mniej więcej tak Aśka (dla której mój szef jest wujkiem) zaczęła (...) czytaj dalej»
-
mieszkam w pomieszczeniu gospodarczym
przez: pati198936 | 2012.9.5 21:37:47
Witam, coś nie daje mi spokoju a mianowicie sytuacja jest następująca: W budynku mojej mamy stała stara obora z korytarza jest do niej wejście, z której ja wraz z moim mężem za pozwoleniem mojej (...) czytaj dalej»
-
ROZWÓD-A NIE ODEBRANE WEZWANIE - PROSZĘ O POMOC !
przez: markos606 | 2012.9.6 2:16:57
Fitse czy przeczytałaś temat do tego nie trzeba psychologa chyba że tobie jest potrzebny czytaj dalej»
-
Pracodawca nie chce dać zwolnienia.
przez: emett | 2012.9.6 9:23:3
To samo jej poradze co od Pana usłyszałem. Dziękuje bardzo za zrozumienie i odpowiedź. czytaj dalej»
-
Tusk odpuszcza sobie umowy śmieciowe!!
przez: włodek54 | 2012.9.6 9:26:11
Nie chce do niczego namawiać młodych ludzi ale, albo z tąd uciekajcie albo mimo oporów, powiem a raczej napisze to, zróbice takie same protesty jak w Grecji. Ten rząd doił nas, a zamierza was, (...) czytaj dalej»
-
Kary za pomyłkowa akcję policji.
przez: oolek9 | 2012.9.6 9:28:52
Szczerze, to tyle wina tych oficerów jest, że źle zlokalizowali mieszkanie. Czarnym nie ma się co dziwić, bo oni nie mogą myślec jak wpadają do lokalu, oni nie są od tego. Nie oznacza to ze oni (...) czytaj dalej»
-
Sankcje za niewłaściwe korzystanie ze zwolnienia lekarskiego.
przez: ulenkakom | 2012.9.7 10:44:20
Dyscyplinarka, problemy z ZUSEM i utrata chorobowego które sie pobierał nielegalnie, plus kara za oszustwo. czytaj dalej»
-
Czy zameldowanie decyduje o prawie do leczenia??
przez: KarolinaK. | 2012.9.7 10:44:37
Nie zameldowanie nie ma w tym przypadku znaczenia. czytaj dalej»
-
Palikot rezygnuje z polityki 2012.
przez: mamama | 2012.9.7 10:45:10
boże, a już myślałem że to na poważnie. Mój syn nazwał by te informacje "fejkiem". czytaj dalej»
-
Ruch Palikota chce zmian w kodeksie karnym.
przez: czesławina | 2012.9.7 10:46:40
Poseł Biedroń jest niespełna rozumu i orientacji. Konstytucja wystarcza w tej kwestii. Faktycznie trzeba by było wtedy wyszczególnić wiele innych grup, min, tak głupich jak te powyżej. czytaj dalej»
-
Propozycja zniesienia ciszy nocnej.
przez: dluginel | 2012.9.7 10:49:31
Naturalnie jest to temat i propozycja absurdalna, jeżeli ktokolwiek myśli że taka propozycja przejdzie to jest głupszy niż Tusk w sprawie ACTA. czytaj dalej»
-
Mandat za zakup psa na bazarze
przez: anetaaa | 2012.9.7 10:50:23
Bardzo slusznie, do tej pory te pouczenie nic nie dawały. Ile bedzie wynosic mandat, i co z psami będą rekwirowane? czytaj dalej»
-
przez: Hanna11 | 2012.9.7 10:51:0
na tym portalu masz dostęp do sekcji KRS, za darmo i bez rejestracji, ja sprawdzałem sobie moją firmę wczoraj :P czytaj dalej»