Archiwum Forum Marzec 2015
(122 tematów na forum)
-
Zmiany w KK dot zwolnień warunkowych w 2014 roku
przez: kinga999 | 2015.3.1 10:56:34
Witam, Słyszałam, że w 2014 roku wprowadzono duże zmiany dotyczące zwolnień warunkowych. Czy mogłabym prosić o streszczenie tych zmian i szczegóły, lub link prowadzący do zmian w KK. Z (...) czytaj dalej»
-
Poznańska Manifa 2015 przejdzie pod hasłem: Dość przekrętów w sprawie alimentów!
przez: werazz | 2015.3.1 13:52:19
W tym roku poznańska Manifa przejdzie pod hasłem "Dość przekrętów w sprawie alimentów!" Chcemy wyrazić nasz głęboki sprzeciw wobec faktu, że w Polsce kobiety w różnym wieku wciąż borykają (...) czytaj dalej»
-
przez: werazz alimenty.pl | 2015.3.1 14:14:7
POZNAŃSKA MANIFA 2015: DOŚĆ PRZEKRĘTÓW W SPRAWIE ALIMENTÓW W tym roku poznańska Manifa przejdzie pod hasłem "Dość przekrętów w sprawie alimentów!" Chcemy wyrazić nasz głęboki sprzeciw (...) czytaj dalej»
-
Alimenty - proszę wzskazać drogę przejścia przez piekło
przez: werazz alimenty.pl | 2015.3.1 14:19:7
POZNAŃSKA MANIFA 2015: DOŚĆ PRZEKRĘTÓW W SPRAWIE ALIMENTÓW W tym roku poznańska Manifa przejdzie pod hasłem "Dość przekrętów w sprawie alimentów!" Chcemy wyrazić nasz głęboki sprzeciw (...) czytaj dalej»
-
przez: werazz alimenty.pl | 2015.3.1 14:21:33
-
przez: e78 | 2015.3.1 17:35:18
WITAM PROSZE O POMOC MAM 3 DZIECI Z PIERWSZEGO MAŁZENSTWA I DOSTAJE ALIMENTY Z FUNDUSZU OJCIEC NIEINTERESUJE SIE NICZYM .OBECNIE JESTEM MEZATKA I MAM JEDNO DZIECKO Z TEGO MAZENSTWA MAZ OBECNY PRACUJE (...) czytaj dalej»
-
bezpłatna współpraca - jaka umowa
przez: drosth | 2015.3.2 12:4:40
Witam, Pracuję w firmie internetowej oferującej produkty online do nauki dla dzieci w wieku szkolnym. Rozpoczęliśmy współpracę z instytucją NGO, pełniącą usługi typu "centrum kultury" (bezpłatne (...) czytaj dalej»
-
przez: ed1981 | 2015.3.2 13:35:12
Kto z Forumowiczów zna ośrodki ,bądź lekarzy,którzy sporządzają prywatną opinię dot. choroby ,stanu zdrowia oskarżonego ? W aktach sprawy znajdują się dwie moje opinie.Obie są sprzeczne ze (...) czytaj dalej»
-
Najpierw byla wystawiona faktura dla klienta, aby mogl sie rozliczyć z Zus, niestety zapomniałem aby
przez: Krzysztof | 2015.3.2 16:0:9
Prosze o pilna odpowiedz czytaj dalej»
-
spłata pożyczki w banku po zmarłym 7 lat temu chorym psychicznie bracie
przez: Kasiak_ | 2015.3.3 11:48:22
Myślę że warto byście się z swoim problemem zwrócili do lexpero, to jest e-kancelaria, która bardzo mi pomogła gdy miałam wezwanie z e-sądu. Udzielają porad za darmo a płaci się tylko (...) czytaj dalej»
-
Wykreślenie wpisu z KW hipoteka przymusowa
przez: Gajiwa | 2015.3.3 12:9:57
Sporo czytałam o e-kancelarii lexperto mi też fajnie pomogli, w sumie zapłaciłam za wniosek 350zł ale porady mają za darmo wiec myślę że warto byś do nich uderzył czytaj dalej»
-
przez: felekowy | 2015.3.3 12:53:56
Poradą prawną mogą Ci posłużyć jakieś e-kancelarie prawne, np. w LEXPERTO masz poradę za darmo w przeciwieństwie do takich zwykłych kancelarii, są też inne tego typu instytucje. Posprawdzaj (...) czytaj dalej»
-
przez: rozaliam | 2015.3.3 13:4:17
Ja bym doradziła kontakt z konsultantem prawnym , wiem ,że darmowe porady są w necie przez czat. czytaj dalej»
-
Spłata ubezpieczonego kredytu po zmarłe osobie
przez: rozaliam | 2015.3.3 13:53:15
Nie chcę gdybać ale może dobrze jak zadzwonisz na jakąś bezpłatną infolinię z konsultantem prawnym, który powie ci co i jak . Wiem ,że te sprawy spadkowe są czasami zagmatwane. czytaj dalej»
-
Po jakim czasie przepada zasiłek dla bezrobotnych?
przez: Patryk | 2015.3.3 14:38:49
Po jakim czasie przepada zasiłek dla bezrobotnych? Nie miałem mozliwosci odebrania zasiłku poniewaz bylem w zakładzie karnym. Teraz gdy chciałem go odebrac powiedziano mi ze przepadł i jest za póżno. (...) czytaj dalej»
-
Za niska wycena rzeczy skradzionych
przez: majkot | 2015.3.3 15:48:26
Najlepiej byś miał paragon + zdjęcie kurtki. Powodzenia! czytaj dalej»
-
Motocykl uszkodzony w czasie transportu
przez: majkot | 2015.3.3 16:0:19
,,Nigdy nie została podpisana żadna umowa dotycząca transportu." - To jest dość martwiące jak dla mnie sprawa jest raczej nie do załatwienia ale ani nie jestem prawnikiem ani specjalnie się nie (...) czytaj dalej»
-
Obciążenie kosztami za wynajem stancji
przez: majkot | 2015.3.3 16:3:43
Dziwne, jeśli ma faktycznie zdjęcia przed i po to raczej ma szanse w sądzie ale z tego co piszesz wynika gość próbuje od ciebie wyłudzić pieniądze. Polecam ci zgłosić się do lexperto, udzielają (...) czytaj dalej»
-
przez: annia_9911 | 2015.3.3 16:12:43
Bardzo nie dobrze że nadal jest zameldowany ale to już wiecie.. Kurcze nie mam pomysłu jak ci pomoc bo nie znam się na prawie mieszkaniowym ale możesz poszukać w internecie jest pełno kancelarii (...) czytaj dalej»
-
prawo jazdy problemy w wydziale komunikacji
przez: baku5413 | 2015.3.3 16:33:52
A więc mam takie pytania: 1. Zdałem na prawo jazdy kat. D i zrobiłem kwalifikacje zawodowa na przewóz osób. Pani w wydziale komunikacji mówi mi ze muszę dwa razy wyrobić prawo jazdy, aby obie (...) czytaj dalej»
-
czy grzechem jest posiadanie nielegalnego windowsa?
przez: + | 2015.3.3 17:35:19
grzechem jest posiadanie kazdego WINDOWSa powyzej Millennium/2000 bo jest to zrzekanie sie wolnosci uzytkowania na rzecz bycia kontrolowanym przez NWO czytaj dalej»
-
unieważnienie czynności prawnej osoby ubezwłasnowolnionej
przez: annia_9911 | 2015.3.3 17:35:48
Jest to dość poważna już sprawa mogę ci polecić dobrą e-kancelarie, która pomogła mi gdy miałem wezwanie od komornika. Nazywa się lexperto i wystarczyło bym się zarejestrował u nich na stronie (...) czytaj dalej»
-
Zerwanie umowy najmu lokalu na czas określony. proszę o porady!
przez: Kasiak_ | 2015.3.3 17:43:31
Jak rozumiem jest zapis ,,Najemca ma prawo jednostronnego rozwiązania umowy w przypadku niemożności używanie lokalu albo istotnego utrudnienia w używaniu lokalu zgodnie z umową po uprzednim pisemnym (...) czytaj dalej»
-
Zerwanie umowy przed rozpoczęciem jej realizacji
przez: Kasiak_ | 2015.3.3 18:11:10
Zgadzam się zarówno z właścicielką jak i z agagatek, niestety będziesz musiała zapłacić czytaj dalej»
-
przez: Kasiak_ | 2015.3.3 18:29:39
Zgłoś się do kancelarii lexperto oni po pierwsze udzielają porad prawnych za darmo płacisz tylko za konkretne wnioski, po drugie specjalizują się własnie w oddłużaniu i windykacji. czytaj dalej»
-
Wyegzekwowanie ugody z pracodawcą
przez: karolpachel | 2015.3.3 23:15:59
Witam :D Jak rozwinęła się sytuacja? czytaj dalej»
-
Żądanie alimentacyjne na rzecz rodzica, gdy rodzic sam ma komornika za niepłacenie alimentów
przez: wiesiektworz | 2015.3.4 10:46:7
Witam. Przypadek jest następujący: Ojciec przez długie lata uchylał się od płacenia alimentów na syna, przez co obowiązek ten przejął na siebie ZUS. Potem ZUS skierował sprawę do komornika (...) czytaj dalej»
-
zasiedzenie a zrzeknięcie się spadku
przez: majkot | 2015.3.4 11:28:48
Wydaje mi się że to może być dobry pomysł. Darmowa porada nigdy nie zaszkodzi, szczególnie jeśli w chodzi sprawa spadku. czytaj dalej»
-
przez: majkot | 2015.3.4 11:34:7
350 to trochę sporo rzeczywiście za wniosek. Ile czasu zajęło im załatwienie twojej sprawy i z czym ci pomogli jeśli mogę spytać? czytaj dalej»
-
odstąpienie od umowy o dzieło i zwrot gotówki
przez: annia_9911 | 2015.3.4 13:5:47
Czy w umowie miałaś jakiś załącznik a-propo zerwania umowy? Wiem że to stresująca sprawa ale jak dla mnie czysto-teoretycznie to ty zerwałaś umowę nie fotograf, ale nie jestem specjalistką.. (...) czytaj dalej»
-
Opłaty za garaż na wspólnej księdze wieczystej
przez: majkot | 2015.3.4 15:21:58
Lexperto się własnie reklamuje jako e-kancelaria z darmowymi poradami. Spróbuj z nimi jak ci nie pomogą szukaj dalej ale najlepiej byś załatwiał to przez prawnika. czytaj dalej»
-
przez: majkot | 2015.3.4 15:45:23
Próbowałeś się kontaktować z jakimś prawnikiem? Ostatnio jest wysyp e-kancelarii i niektóre z nich reklamują się że mają darmową poradę być może oni ci pomogą. Poszukaj opinii o nich, myślę (...) czytaj dalej»
-
Kolejny frajer z "umową ustną"... Da się coś uratować?
przez: majkot | 2015.3.4 15:48:40
Wiesz jeśli masz tylko umowę ustna to w sądzie jest twoje słowo kontra jego, to nie za wiele. Może masz jakiś światków, smsy nie wiem cokolwiek co mogło by potwierdzić że to zrobiłeś dany (...) czytaj dalej»
-
Czynsz dla Siostrzeńców w Moim Domu....
przez: majkot | 2015.3.4 15:51:39
Jeśli twoi siostrzeńcy są pełnoletni i nie są zameldowani w danym domu to możesz wystąpić o nakaz eksmisji. czytaj dalej»
-
przez: Kasiak_ | 2015.3.4 15:59:32
Polecam ci lexperto mają darmowe porady + jako że są e-kancelaria mają stosunkowo niskie ceny. Warto do nich się odezwać i zapytać co ich prawnicy o tym myślą. czytaj dalej»
-
przez: kasicamama | 2015.3.4 19:17:39
Witam, rok czasu byłam w toksycznym związku.. nie będę się rozpisywać o agresji, zastraszaniu, poniżaniu itp... rozstalismy sie ale mamy 3 miesiecznego synka, ja zostałam w Polsce, były partner (...) czytaj dalej»
-
przez: zawirowanaba | 2015.3.4 20:9:45
Dzięki,ale nie skorzystam.To co wyczytałam o skuteczności komorników w Polsce to hańba.Złożyłam pismo do prokuratury na ex męża,wspomniałam również o działaniach komornika.Teraz tylko czekam (...) czytaj dalej»
-
Umowa zlecenie- student zaoczny
przez: t3rror | 2015.3.4 20:44:51
Witam, mam parę pytań w sprawie umowy, w umowie mam zapisane 1750 brutto, czy pracodawca odprowadza dodatkowe składki typu ubezpieczenia, ZUS, itp, i mi wyjdzie 1280 z groszami, czy 1490 z groszami (...) czytaj dalej»
-
przez: JamalBIG | 2015.3.4 22:23:3
Witam Posiadam teren w wieczystym urzytkowaniu nad którym niedawno z dnia na dzień pojawiły się kable (prawdopodobnie telewizja kablowa/internet) - czy miasto może ustalić służebność bez poinformowania (...) czytaj dalej»
-
Zmiana punktu 2 w warunkach zabudowy.
przez: Edyta | 2015.3.5 10:7:16
Zmiana punktu 2 w warunkach zabudowy. Witam, kupiłam działkę dla której ustalono następujące warunki zabudowy: 1) linia zabudowy: nieprzekraczalna ? wg ustaleń rysunku zmiany w planie; 2) wysokość (...) czytaj dalej»
-
Administracja cofnęła rozliczanie wody z licznika
przez: barba007 | 2015.3.5 14:27:4
Mam prośbę o poradę. Mieszkam w lokalu komunalnym w budynku zarządzanym przez wspólnotę mieszkaniową (część mieszkań została sprzedana). W grudniu 2010 roku na moją pisemną prośbę założono (...) czytaj dalej»
-
czy polska płaci karę za brak dodatku antykorupcyjnego?
przez: klawisz | 2015.3.5 21:51:16
placi placi woli zaplacic kare niz te pieniadze dac ludziom> pozdrawiam czytaj dalej»
-
przez: gaap | 2015.3.6 11:41:7
Witam, Mam takie zagadnienie. Jest działka, nazwijmy ją 'A' pozostająca we współwłasności dwóch osób. Działka ma dostęp do drogi publicznej. Właściciele projektują wydzielenie z działki (...) czytaj dalej»
-
przez: Gajiwa | 2015.3.6 14:50:2
Porada prawna do tego darmowa jest ok, ale na razie nie martw się na zapas. Jeśli to twoja stała klientka to nie powinno być problemu z spłatą długu wiec sprawa nie powinna trafić do sądu. Dobrze (...) czytaj dalej»
-
dział spadku przez licytacje komorniczą
przez: Gajiwa | 2015.3.6 14:54:1
Odsyłam do lexperto oni udzielają darmowych porad prawnych, ja się nie podejmuje udzielać porad w sprawach spadkowych. Najlepiej jest zaufać tutaj prawnikom. czytaj dalej»
-
Skuteczna windykacja - POSZUKUJE
przez: Gajiwa | 2015.3.6 15:4:4
negocjacje za darmo brzmi ciekawie, ja sama korzystałam z usług lexperto. Szybko i profesjonalnie załatwili sprawę. czytaj dalej»
-
szukam firmy windyjacyjnej SKUTECZNEJ
przez: majkot | 2015.3.6 15:8:20
Polecam panu kancelarie lexperto, która specjalizuje się w pomocy zadłużonym oraz windykacji wiec zna temat z obu stron. czytaj dalej»
-
czy komornik/poborca skarbowy może sam zmienić dług na godziny do odpracowania?
przez: majkot | 2015.3.6 15:12:23
Dziwna sprawa, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Nie wiem jak ci doradzić ale lexperto reklamuje się że daje darmowe porady prawne. Może oni pani pomogą w końcu z takim pytaniem najlepiej zgłosić (...) czytaj dalej»
-
Czy dzieci spadkodawcy mogą domagać sie zachowku od wnuczki?
przez: klarusia | 2015.3.6 22:56:0
[/cytat] czytaj dalej»