Archiwum Forum Maj 2015
(53 tematów na forum)
-
przez: 0223ola0502 | 2015.5.1 19:34:21
Witam. Ostatnio złożyłam reklamacje butów w CCC. Reklamacja nie została przyjęta. Zastanawiam się teraz nad odwołaniem się od reklamacji. Zauważyłam, że w miejscu "żądanie klienta" sprzedawca (...) czytaj dalej»
-
Jak prawo definiuje ciszę nocną?
przez: Sagitarius555 | 2015.5.2 16:51:55
Problem niestety będzie istniał tak długo jak będzie istniał świat ! Przed inteligentnym sędzią nic Ci nie grozi! Jeżeli jesteś mężczyzną to raczej: ) nie zostaniesz ukarany za to że kroki (...) czytaj dalej»
-
przez: irminka117 | 2015.5.3 13:15:35
Witajcie. Za miesiąc biorę ślub z obywatelem Pakistanu. Jestem samotną matką mieszkającą aktualnie w Polsce z dzieckiem. Jestem rozwódką. Ślub planowany jest w Pakistanie. Ja bez problemu mogee (...) czytaj dalej»
-
przez: flyman1234 | 2015.5.3 20:6:41
Witam Forumowiczów, piszę z prośbą o poradę. Szef miał kontrolę Inspekcji Transportu Drogowego w firmie, stwierdzono jakieś naruszenia w protokole. Szef się odwołał od tej decyzji, sprawa jeszcze (...) czytaj dalej»
-
zmiana formy prawnej przedsiębiorstwa
przez: Rison | 2015.5.4 9:45:55
Z tego co wiem takie regulajce istnieja,ale nie wiem czy chodzi o prawcowikow czy prxzychod.wiem, ze szwagier przekwalifikowal firme na spolke jawna, ale nei wiem, czy dlatego, ze sie oplacalo, czy musial. (...) czytaj dalej»
-
EPU (e-Sąd): brak aktualnego adresu Pozwanego
przez: oxanna | 2015.5.4 10:24:30
Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym możemy dostać na adres zameldowania , który widnieje w dowodzie osobistym. Problem polega na tym ,że jeżeli taki lis polecony ktoś za nas odbierze a nas (...) czytaj dalej»
-
przez: DuDziAs | 2015.5.4 18:30:9
Witam odrazu przejdę do sedna mojego problemu otóż: W pazdzierniku 2014r zostalem pobity z lekkim uszczerbkiem na zdrowiu a całe zajscię zgłosiłem na pilicji. W grudniu 2014 odbyła się rozprawa (...) czytaj dalej»
-
Witam chcem porad od was jak mam walczyc z komornikiem
przez: Holand | 2015.5.4 21:30:30
1/pisz skarge na czynnosci komornika 2/ fo sadu rodzinnego pozew o zmniejszenie alimentow z motywacja ze spidziewasz sie dziecka czytaj dalej»
-
Roczna przerwa w nauce a alimenty z funduszu alimentacyjnego
przez: AgataR | 2015.5.5 13:33:58
Witam, w tym roku skończyłam liceum i jestem właśnie w trakcie matur. Rozważam roczną przerwę na wyjazd za granicę, by trochę zarobić, w maju następnego roku poprawić maturę i dopiero iść (...) czytaj dalej»
-
korupcja, nie sprawiedliwy podział majatku
przez: soltys981 | 2015.5.5 13:41:37
Witam. Mam nie mały problem a dokładnie moja mama. W sadzie rejonowym giną dosłownie papiery z sprawy rozwodowej, podzialu majatku i innych waznych faktow z tego co moj ojciec robil przez cale (...) czytaj dalej»
-
Co sądzicie o Lexperto? (pożyczka 1500 zł)
przez: oxanna | 2015.5.6 13:22:49
Znam temat jak dla mnie warto wydać te 300zł i mieć problem z głowy. Dług mam rozłożony na mniejsze raty , które mogę spłacać regularnie. Nie naliczane mam już odsetki karne. czytaj dalej»
-
Budowa domu a długi przedślubne-czy dom zajmie komornik?
przez: Hania3344 | 2015.5.6 19:56:39
Witam. Mam pytanie bo boje sie zajęcia domu-czy ktoś jest w stanie mi napisać jak to może być? niedługo biore ślub. Narzeczony ma długi sprzed kilku lat.Nie znaliśmy sie gdy powstały te długi.Ja (...) czytaj dalej»
-
TRUDNA SYTUACJA DZIECKA PO ROZWODZIE RODZICÓW (ALIMENTY)
przez: muraser | 2015.5.8 6:52:53
zgadzam sie z osoba powyzej... czytaj dalej»
-
przez: szymon79 | 2015.5.8 15:19:50
Witam. Jestem za granica i potrzebuje dobrego prawnika z prawa karnego (najlepiej z Poznania) ktory bedzie mnie reprezentowal w Polsce gdzie zostalem skazany prawomocnym wyrokiem. Bardzo prosze o pomoc czytaj dalej»
-
Nauczka na przyszłość po szkodzie
przez: Kajo alimenty.pl | 2015.5.8 16:10:2
Może w tym poprawczaku nauczyła sie tak zdobywać środki na życie. czytaj dalej»
-
przez: Mario879 | 2015.5.9 19:47:33
Mój brat w 2005roku został prawomocnie skazany za handel narkotykami, przyznał się jedynie do posiadania, wyrok jaki otrzymał to 2.6roku Następnie został sporządzony wniosek o kasację do SN, wniosek (...) czytaj dalej»
-
wysokosc alimentow od obcokrajowca
przez: berczka | 2015.5.10 19:27:44
Dzien dobry, mieszkam jeszcze za granica. Jestesmy nadal malzenstwem. Piszac w skrocie od pewnego czasu meza nie Polaka przestalo interesowac dziecko, przestal placic za mieszkanie, wyprowadzil sie. Chce (...) czytaj dalej»
-
umowa zlecenie i odpowiedzialność finansowa, bez uprzedniej inwentaryzacji
przez: Martuszka159 | 2015.5.11 23:24:49
Witam serdecznie! Dręczy mnie moja aktualna sytuacja. Jestem studentką studiów dziennych, mam umowę zlecenie w salonie prasowym, w którym bywam jedynie na weekendy (chyba, że przed świętami mam (...) czytaj dalej»
-
nie polecam z Kancelarii Grzybowski,Guzek Jackowski w Zielonej Górze
przez: pokrzywdzonyZg | 2015.5.12 20:11:17
Nie polecam tej kancelarii naprzeciwko pod filarami w Zielonej Górze przedewszystkim p.Anny Cieślewicz bierze kase i nic nie działa w kieunku by pomóc swojemu klijentowi ,poprostu wyłudza kase i nic (...) czytaj dalej»
-
Windykacja dzwoni a ja nie mam wyroku ani papierów z sądu
przez: Jarek467 | 2015.5.13 12:10:30
Działa to tak jak mówią przedmówcy. Zazwyczaj przedawnienie wynosi w większości przypadkach 3 lata. Póki nie ma żadnych pism z sądu za potwierdzeniem odbioru, to niech sobie dzwonią. Wyrok mogą (...) czytaj dalej»
-
przez: KarolinaMarchwicka | 2015.5.13 15:30:11
Witam :) Moja sprawa jest dosyc skomplikowana ... Mam 15 lat i jestem wychowanką młodzieżowego ośrodka socjoterapii. ( ośrodek jest do ukończenia gimnazjum ) Właśnie kończę tam 3 gimnazjum (...) czytaj dalej»
-
jak cofnąć ubezwłasnowolnienie?
przez: prawnik | 2015.5.14 7:28:2
Należy złożyć wniosek o uchylenie ubezwłasnowolnienia do sądu okręgowego.Wniosek może złożyć również ubezwłasnowolniony.Należy jednak pamiętać ,że w Polsce jak zawsze wymiar sprawiedliwości (...) czytaj dalej»
-
zakup mieszkania przed ślubem a współwłasność
przez: voksen | 2015.5.14 21:6:30
Witam Zamierzamy wraz z narzeczoną jeszcze przed ślubem zakupić mieszkanie, na zasadach współwłasności. Pytanie mam odnośnie mojego wkładu pieniężnego do kupowanej nieruchomości. Posiadam (...) czytaj dalej»
-
Jakie sa najlepsze kursy na doradcę podatkowego?
przez: 3912 | 2015.5.15 13:47:32
Poszukuję skutecznego kursu na doradcę podatkowego. Słyszałem, że kurs http://perkmylife.com/view/doradca-podatkowy jest bardzo dobry. Czy ktoś skończył taki kurs i może wypowiedzieć się w tym (...) czytaj dalej»
-
czy mozna żadać odszkodowania za zniesławienie?
przez: Paulina | 2015.5.16 12:43:26
Dzien dobry. Ja chcialam sie dowiedziec czy mozna zadac odszkodowania za znieslawienie publiczne? czytaj dalej»
-
Grzywna lub odsiadka? I co dalej?
przez: swnukusie | 2015.5.16 18:48:16
Moj brat dostal kiedys tam list z sadu ze ma 500zl grzywny do zaplacenia ewentualnie 10 dni odsiadki (1dzien=50zl). Nie wiedzial gdzie to sie placi wiec czekal na kolejny list a noż przyjdzie z jakims (...) czytaj dalej»
-
przez: ewblom | 2015.5.16 22:45:31
Dzień dobry Rafale. nie mam gdzie wpisać opinii o jaką mnie prosisz w email.Pod Tym nazwiskiem wyświetla się zupełnie ktoś inny. Serdecznie dziękuję ,za ta wiadomość, ale niestety mój problem (...) czytaj dalej»
-
rozdzielność majątkowa a zapłata za korzystanie z auta
przez: kisiord | 2015.5.17 19:26:14
Hej mam pewien problem, a mianowicie, z byłym mężem w 2008 roku mieliśmy rozdzielność majątkową, w 2011 r zakupiliśmy nowe auto, w dowodzie rejestracyjnym widniejemy oboje, w 2013 r rozwiedliśmy (...) czytaj dalej»
-
Nauczyciel kontraktowy a nie przedłużenie umowy o pracę
przez: zorriss | 2015.5.18 19:29:27
Zostałam zatrudniona w 2011 roku na zastępstwo w szkole podstawowej na pół etatu. W tym czasie zrobiłam studia podyplomowe uprawniające do nauczania innego przedmiotu w tejże szkole - studia z dofinansowania (...) czytaj dalej»
-
przeprowadzka do Austrii podczas sprawy karnej w Szwecji
przez: Toya | 2015.5.19 9:24:40
Witam, Prosze o pomoc. Moj chlopak mieszka i pracuje od trzech lat w Szwecji. Ja mieszkam na stale w Austrii. Kilka miesiecy temu spowodowal wypadek. Prowadzil pod wplywem alkoholu, uciekl z miejsca (...) czytaj dalej»
-
Licytacja Komornicza A lokatorzy? Pilnie potrzebna pomoc
przez: lifeislife | 2015.5.19 10:49:21
i jak, podszedłeś do licytacji?, bo odpowiedzi jak widzę brak, z resztą nie dziwię się - takie informacje/usługi są płatne :) anyway - zainteresowany nadal? czytaj dalej»
-
Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa - brak płaconych alimentów
przez: magda888 | 2015.5.19 14:42:28
Na Pani miejscu w pierwszej kolejność udałaby, się do komornika, on sprawdzi wypłacalność męża i w przypadku gdy będzie niewypłacalny to wyda Pani stosowne zaświadczenie z którym uda się (...) czytaj dalej»
-
Dane osobowe uczniów na wywiadówce
przez: 1948kama | 2015.5.19 23:30:36
Witam, kuzynka zadała mi dzisiaj pytanie, na które nie znam odpowiedzi. Sprawa wygląda następująco. Podczas wywiadówek wychowawca na ekranie w formie prezentacji przedstawia przed rodzicami oceny (...) czytaj dalej»
-
przez: kasia122a | 2015.5.20 14:41:42
Witam serdecznie, Czy w niżej opisanej sytuacji jest szansa na korzystne dla mnie rozwiązanie sprawy o rozgraniczenie? Na granicy działek stoi stary płot, na pewno stoi dłużej niż 30 latcoś (...) czytaj dalej»
-
Umowa o pracę razem z umową zlecenie?
przez: Madex | 2015.5.20 18:59:24
Witam, pracuję w pewnej firmie w oparciu o umowę o pracę. W czasie pracy w tej firmie znalazłam inną, która bardziej odpowiada mojemu wykształceniu i jest atrakcyjniejsza. W nowej pracy zatrudnienie (...) czytaj dalej»
-
mandat za parkowanie od straży miejskiej
przez: Kamilro100 | 2015.5.21 19:6:43
Ponad pół roku temu znalazłem za wycieraczką wezwanie od strazy miejskiej w zwiazku z niezastosowaniem sie do znakow drogowych.samochód stal na wyznaczonym miejcu parkingowym ale nie wzdłuż jak (...) czytaj dalej»
-
przez: garpet | 2015.5.22 1:41:39
Witam! Mój problem dotyczy młodszego brata. Aktualnie ma 17 lat, w lipcu kończy 18. Jest osobą bardzo agresywną, szczególnie w sytuacjach stresowych. Wyzwiska pod moim adresem lecą za każdym (...) czytaj dalej»
-
Czy komornik moze zabrac dotacje przeznaczona na przedszkole niepubliczne
przez: Bronka | 2015.5.22 18:9:32
Należało szybko złożyc komornikowi listy płac i zarządac zapłaty wynagrodzeń dla pracowników. Ma obowiązek to zrobić! czytaj dalej»
-
przez: grzana007 | 2015.5.24 17:21:34
Witam serdecznie Na początku chciałbym zaznaczyć ze jestem tutaj nowy a to oznacza także desperacje/ostateczność w odzyskaniu alimentów jakie zostały nałożone na moja matkę od roku 2000, mogłem (...) czytaj dalej»
-
przez: kornelia | 2015.5.25 10:6:27
Jaki metraż pszysługuje rodzinie cztero osobowej przy eksmisji i przyznaniu mieszkania socjalnego przez sąd gdyż posiadam dwoje dzieci chłopca i dziewczynke czytaj dalej»
-
przez: anuska1997 | 2015.5.25 14:57:48
Witam mam pewien problem. Jestem uczennicą 2 klasy zawodowej (fryzjer) zaszłam w ciążę 1 semestr w szkole i na praktykach mam zaliczony a w 2 semestrze szkołe mam zaliczoną a na praktykach mam urlop (...) czytaj dalej»
-
opieka nad dziadkiem i problemy z rodzicami
przez: jarek19861 | 2015.5.25 22:54:39
witam napisze dokładnie jak potrafie.. Gdy mialem 7lat babcia mi zmarła, przed smiercia kazala zapisac dziadkowi dom..dziadek to zrobił tak jak babcia kazala..niestety bylem dzieckiem czyli osoba (...) czytaj dalej»
-
Darowizna dla syna swojej czesci ulakowej , po rozdzielności majątkowej z mężem
przez: likasz7 | 2015.5.26 15:54:56
Mama jest po kilku sprawach sądowych mocno zmeczona . Ojeciec zostal skazany za znęcanie się psychiczne i fizycznie nad rodziną . Założył sprawę rozwodową , która została zawieszona jak ojciec (...) czytaj dalej»
-
przez: pozyczkasa.pl | 2015.5.26 21:58:14
wydaje się to mało prawdopodobnie znając procedury banku. Na każdej stronie umowy ma być podpis lu parafka i sprawdzają te dokumenty na kilka par oczu. czytaj dalej»
-
przez: kasiaS883 | 2015.5.27 22:13:32
Witam. Moj problem polega na tym ze mam synka ktorego ojcem jest anglik. Ojciec dziecka nie chce zarejestrować syna w polsce a mi bardzo na tym zależy. Do rejestracji potrzebuje aktu urodzenia ojca (...) czytaj dalej»
-
Informacje o mojej firmie umieszczone w serwisie internetowym bez mojej wiedzy.
przez: puksja2015 | 2015.5.28 14:57:59
Dzień dobry Mam podobny do Pańskiego problem. Czy udało się Panu wyegzekwować usunięcie danych z bazy firm? czytaj dalej»
-
przez: an1986 | 2015.5.28 19:13:13
Zmarł mi tata, troche kończy mi sie czas na odrzucenie spadku, tata nie miał nic wartościowego, a na pewno długi. Moim pytaniem jest czy jak mama odrzuci spadek u notariusza i poda mnie i moje siostry (...) czytaj dalej»
-
przez: niulka | 2015.5.28 21:4:11
Ty się lepiej zastanów nad tym jaką on by odpowiedzialność poniósł za zatrudnianie na czarno.A jego pierdoły olej i zmień pracodawcę. czytaj dalej»
-
przez: Rita30 | 2015.5.29 6:42:36
Witam. Pewnie poruszę odwieczny problem, ale przyszedł czas i na mnie ... Otóż od 7 lat jestem rozwódką, mam 8 letniego syna . W ubiegłym roku ex mąż podpisał zgodę na wyrobienie dla syna (...) czytaj dalej»
-
przez: DarWaz | 2015.5.30 0:4:36
Witam serdecznie, Chciałbym na wstępie przedstawić swoją sytuację: W 2010 R. zakupiłem samochód osobowy. Do pewnego momentu wszystko wyglądało standardowo. Znalazłem ogłoszenie na jednym (...) czytaj dalej»