Archiwum Forum Styczeń 2021
(20 tematów na forum)
-
Prawo do zajmowanego lokalu - prośba o poradę prawną.
przez: fedi888 | 2021.1.5 8:41:9
Też poszukuje porady prawnej trafiłem na taki artykuł i jestem ciekaw waszego zdania o tej firmie https://izaturska.com.pl/egpp-pl-opinie-na-temat-serwisu/ co sądzicie? Miał ktoś z was styczność (...) czytaj dalej»
-
Czy to próba oszustwa? Umowa zlecenie
przez: sweter100 | 2021.1.6 15:30:55
Jeszcze dodawała bym się nie martwił pracuje już długo i wszystko będzie dograne, ale skoro tak długo pracuje to czemu jest to tak zrobione, że wzbudza wątpliwości? czytaj dalej»
-
przez: zlinko | 2021.1.7 0:59:19
Witam, sytuacja wygląda tak, że mam 18 lat, napisala do mnie dziewczyna w wieku 16 i zaproponowala sprzedaz swoich nagich zdjęć za 20zl, oczywiscie wydalo mi się to dość, zabawne, ale zastanawiam (...) czytaj dalej»
-
gumka w bluzie a Areszt Śledczy
przez: lysy5536 | 2021.1.7 12:33:45
Witam Czy Państwa zdaniem przejdzie do ZK w Inowrocławiu zimowa bluza typu polar ?z tymże ze ściągaczem na gumce, którą można na zewnątrz przeciąć i wyjąć. Skoro sznurowadła i paski czasami (...) czytaj dalej»
-
umowa o przeprowadzenia szkolenia a kara
przez: dominik21 | 2021.1.8 21:33:14
5. W przypadku niestawiennictwa na szkoleniu w terminie w miejscu opisanym w pkt 4 niniejszej umowy Kandydat będzie zobowiązany do zapłaty - w terminie 7 dni od dnia otrzymania wezwania kary umowne (...) czytaj dalej»
-
Wspólny śmietnik na osiedlu deweloperskim
przez: dalashim | 2021.1.9 20:11:53
1,5 roku temu kupiliśmy dom od dewelopera. W momencie zakupu w sąsiedztwie naszego domu miały być domy w zabudowie szeregowej. Po kilku miesiącach deweloper nieco zmienił koncepcję i zastąpił (...) czytaj dalej»
-
umowa o dzieło (meble kuchenne) co o tym sadzicie
przez: docer | 2021.1.10 0:27:47
Co sądzicie o tym zapisie umowy. Umowa zawarta na 11 500 zł (netto). na wykonanie mebli kuchennych. Przy zawarciu umowy przekazałem wykonawcy kwotę zadatku w wysokości 4000 zł. (bez określenia (...) czytaj dalej»
-
przez: kacperimporter | 2021.1.12 14:28:22
Dzień dobry. Zamówiony towar ze Stanów musi przejść odprawę celną. Jest to preparat zawierający ibutamoren, który służy do badań laboratoryjnych. Muszę wybrać rodzaj odprawy celnej (dopuszczenie (...) czytaj dalej»
-
Nienależycie prowadzona sprawa przez adwokata
przez: Przezorna | 2021.1.13 18:10:32
Mam odpowiedź niekoniecznie na temat, ale chcę ostrzec ludzi z Warszawy przed Panem Par-dus po doświadczeniach moich rodziców i byłych sąsiadów w sprawie Echo Investment. Mówią, że obiecywał (...) czytaj dalej»
-
przez: podib46749 | 2021.1.14 16:2:0
Dzień dobry, Dzisiaj dostałem mandat za zastawienie bramy wjazdowej (Art. 49 ?Prawa o ruchu drogowym?). Zastanawiam się czy nie dochodzi tutaj do "absurdu drogowego", ponieważ strefa postoju oznaczona (...) czytaj dalej»
-
przez: nurka | 2021.1.18 9:47:18
[url]https://jakwyjsczdlugow.pl/uzasadnienie-pozwu-o-alimenty-wzor-przyklady/[/url] czytaj dalej»
-
Nierejestrowana działalność gospodarcza - jak prawidłowo obliczyć przychód?
przez: dDuhn | 2021.1.19 13:30:20
Proszę o korektę. Na jakimś forum przewinęła mi się informacja że miesięczny przychód na ndg nie może w tym roku przekraczać 1400zł tyle że w tym 1400zł uwzględniony jest również koszt (...) czytaj dalej»
-
jak napisać aneks do umowy dzierżawy gruntów rolnych?
przez: lusiek33 | 2021.1.19 20:17:23
Wzór aneksu pobierzecie tutaj: https://jakwyjsczdlugow.pl/forum/aneks-do-umowy-dzierzawy-gruntow-rolnych-wzor-doc/ czytaj dalej»
-
przez: Lucjan1999 | 2021.1.20 14:58:16
czy w przypadku niezgłoszenia do US umowy najmu okazjonalnego w terminie 14 dni (zgłoszenie po kilku dniach od tej cezury) możliwe jest wyrażenie czynnego żalu, aby najem traktowany był jako najem (...) czytaj dalej»
-
przez: Nika_ | 2021.1.20 20:52:56
Witam, W ostatnim czasie zrezygnowałam z pracy w pewnej firmie, chciałabym podjąć pracę w firmie zajmującą się tą samą branżą, czyli defakto u konkurencji. Problem w tym, że podpisałam umowę, (...) czytaj dalej»
-
Praca zdalna dla firmy z Niemiec a meldunek w Polsce
przez: macarthur | 2021.1.26 18:51:32
Witam, wracamy po kilku latach do Polski. Moja firma zgodzila sie na prace zdalna. Czy pomimo tego, ze bede zameldowany w Polsce i nie bede mial adresu niemieckiego unikne podwojnego opodatkowania? (...) czytaj dalej»
-
przez: 19960419PaulinkaGluchowska | 2021.1.29 13:24:35
Mój problem polega na tym, że mąż chce mi zabrać synka byłam na leczeniu psychiatrycznym i mąż w tym tamtym czasie sprawował opiekę nad synkiem i mi go po leczeniu nie oddał.Mam już adwokatów (...) czytaj dalej»
-
przez: Iwka12 | 2021.1.29 21:11:45
Witam ! Ja z zapytaniem w związku z pismem jakie otrzymałam z sądu w którym pouczono mnie o złożeniu wniosku o przyznanie kuratora sądowego dla nieznanego z miejsca pobytu,interesuje mnie czy (...) czytaj dalej»
-
przez: Nowa123 | 2021.1.30 12:29:54
Witam Pewna osoba jest poszukiwana listem gonczym. List ten jest dostępny online, dla wszystkich na stronie policji polskiej. Czy w takiej sytuacji mogę ten list udostępnić publicznie ? lub wydrukować (...) czytaj dalej»
-
nieodpracowane godziny prac społecznych, pozbawienie wolności
przez: marek1112 | 2021.1.31 17:51:7
Witam Około roku temu przez młodzieńczą głupotę oraz wysoką dawkę alkoholu wpakowałem się w dość nieprzyjemną sytuację, skutkującą trzydziestoma godzinami prac społecznych. Po długiej (...) czytaj dalej»