Archiwum Forum Lipiec 2012
(459 tematów na forum)
-
Problem z odzyskaniem kaucji za najmowany pokój.
przez: klemijuh | 2012.7.1 11:57:33
Witam, jestem kompletne zielony jeśli chodzi o prawo także zgłaszam się z prośbą do osób które z całą pewnością wiedzą więcej ode mnie na temat prawa. Mianowicie chciałbym się Was (...) czytaj dalej»
-
Brak pieczątki immiennen na świadectwie pr, czy to błąd?
przez: mongobilly | 2012.7.1 18:25:8
Otrzymałam świadectwo pracy opieczętowane pieczątką firmową a na tym podpis Prezesa (czytelny) i z tym świadectwem chciałam zarejestrować się w Urzędzie Pracy, niestety Pani urzędniczka odrzuciła (...) czytaj dalej»
-
Pozwany nie został prawidlowo powiadomiony przez sąd na sprawę rozwodową
przez: polinska2006 | 2012.7.1 21:43:50
Rok temu złożyłam sprawę o rozwód z alimentami na mnie z winy męża. (Sprawa o alimenty na dziecko już była wcześniej.) Z mężem nie mieszkam już 3 lata, ja w Polsce, a on za oceanem. Mąż (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy handlowej z naruszeniem zawartych tam zapisów (samozatrudnienie)
przez: tomek_W12 | 2012.7.2 8:5:23
Ktoś pomoże? czytaj dalej»
-
przez: dafne6 | 2012.7.2 9:11:27
czyli nie trzeba być katolikiem tylko być obeznanym w prawie kanonicznym, i kościelnym? w sumie mądrze. czytaj dalej»
-
Cofnięcie darowizny jest możliwe?
przez: michalineczka | 2012.7.2 9:12:40
Dziękuje panu za odpowiedź;) poszukam sobie teraz co to jest ta rażąca niewdzięczność. czytaj dalej»
-
przez: henio_k | 2012.7.2 9:14:21
ogólnie chodzenie z nożem dłuższym niż 11 cm. to już wykroczenie. a z tego co wiem to z krótszym ale np. sprężynowym który nożem harcerskim ani scyzorykiem nie jest też może być problemem. (...) czytaj dalej»
-
przez: joannna31 | 2012.7.2 9:15:59
Zakładając że jest pani pełnoletnia i posiada pani prawo jazdy, to nie. Jak jest pani pełnoletnia i nie posiada prawa jazdy, to warto zrobic dla samej siebie, zeby znac znaki i przepisy, karta nic (...) czytaj dalej»
-
Godziny nadliczbowe nocne- jaka kwota?
przez: dajsa98 | 2012.7.2 9:16:17
100% czytaj dalej»
-
przez: wińczysława | 2012.7.2 9:19:1
Tak, praca zmianowa czyli np. na stacji benzynowej może przypadać w takie dni. Napewno za pracę w porze nocnej jest extra płaca, zdaje sie ze zgodnie z kodeksem pracy to 60% z kolei za pracę w święta (...) czytaj dalej»
-
zeglowanie pod wyplywem alkoholu
przez: czarek 138 | 2012.7.2 9:20:39
czytałem w zeszłym roku art. na ten temat, zabór pojazdu/statku/tratwy plus mandat od policji wodnej. nie wiem jak z prawem jazdy lub kartą wodną. ale sprawa w sądzie na bank czytaj dalej»
-
Pływanie na tratwie po rzecze.
przez: zocha61 | 2012.7.2 9:22:6
Witam, w moich czasach można było pływać na wszystkim i wszędzie, niestety wy młodzieży dzisiaj żyjecie w świecie pełnym ograniczeń i pod złotym kloszem. Uważam że powinniście nawet wbrew (...) czytaj dalej»
-
Minimalna odległość farm wiatrowych od siedzib ludzkich- są zmiany.
przez: macius34 | 2012.7.2 9:24:37
To są jaja jakieś, sprawa na pewno będzie wniesiona przed Trybunał Konstytucyjny i w razie potrzeby do Strasburga. Drodzy państwo, próbuje się nam wmówić tak jak kiedyś ze słupami napięcia, (...) czytaj dalej»
-
Wymiana zamoków w moim mieszkaniu przez wuja
przez: widmolife | 2012.7.2 9:31:6
Witam serdecznie. Jestem właścicielem mieszkania przepisanego przez ciocie na mnie(notarialnie). Ciocia ma dożywotnią możliwość zamieszkania w nim. Od jakiego czasu ciocia z racji zdrowia mieszka (...) czytaj dalej»
-
Świadczenie pielęgnacyjne 2012.
przez: antoś55 | 2012.7.2 9:55:5
Rodzice/opiekunowie prawni (faktyczni) dziecka, nie będą musieli już składać wniosku o dodatek miesieczny w kwocie 100zł. Pomoc finansowa będzie im przyznawana z urzędu, na podstawie postępowania (...) czytaj dalej»
-
przez: funkcjonariusz | 2012.7.2 10:3:51
Wakacyjny wypoczynek sprzyja roztargnieniu, jednak radze nie bagatelizować sprawy zgubionego dowodu lub prawa jazdy i od razu sprawy takie zgłaszać na policje. Dlaczego? Na każdy z nich złodzieje (...) czytaj dalej»
-
4 miliony złotych kary dla PZU!!
przez: witmir1 | 2012.7.2 10:6:6
Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów potwierdził decyzję Prezes UOKiK z przed 2 lat, ponad to, utrzymana została również kara finansowa nałożona na ubezpieczyciela(PZU Życie) wynosząca blisko (...) czytaj dalej»
-
Praca na umowę zlecenie a dochód utracony
przez: andzi18 | 2012.7.2 12:23:47
Witam wszystkich forumowiczów. Nie jestem pewien czy wybrałem odpowiedni dział, więc z góry przepraszam gdyby tak było. Sprawa wygląda następująco. Ubiegam się o stypendium socjalne na swojej (...) czytaj dalej»
-
przez: gosc | 2012.7.2 14:6:58
witam mieszkam 10 lat po zamiastem i mam pytanie chce sie zameldowac i czy ja musze cos placic zeby sie zameldowac pod innnym adresem. czytaj dalej»
-
przez: agnieszka3032 | 2012.7.2 22:47:40
Witam mój problem polega na tym ze tescie wyrzucili mnie z domu z trójka moich dzieci.chwilowo zatrzymałam sie z nimi u moich rodziców niestety mój maż musiał zostac bo tu nie m miejsca .zajmujemy (...) czytaj dalej»
-
przez: marzen1005 | 2012.7.2 22:51:47
Czy osoba podejmująca bezpłatne szkolenie w firmie, przygotowujące do pełnienia obowiązków na danym stanowisku, wyrażając na nie zgode, w wyniku własnej decyzji niepodjęcia dalszej współpracy, (...) czytaj dalej»
-
przez: wav | 2012.7.3 8:46:26
Witam: Dwa zagadnienia formalne w przypadku pozwu o zapłatę za wykonaną i przyjęta umowę o dzieło. Czy składając pozew o zapłatę (formularz P) do Wydziału Cywilnego SR muszę w nim gdzieś (...) czytaj dalej»
-
Bagaż podręczny w samolocie - co może się znaleźć a co nie?
przez: tomek 78 | 2012.7.3 9:17:25
zero napojów, past do zębów, perfum, mgiełek itp. nie może być śrubokrętów, noży, nożyczek do paznokci, papieru, pilników itp. czytaj dalej»
-
Informacje o wynagrodzeniu od pracodawcy.
przez: mike41 | 2012.7.3 9:18:42
Nie nie ma takiego prawa, chyba że ty wyrazisz na t zgodę. Nie wiem jak z sytuacją np. kiedy mówi że za dane stanowiska stawki w firmie sa takie a takie, wtedy nie mówi o tobie tylko o stanowisku (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie alkoholika z mieszkania.
przez: hilaria | 2012.7.3 9:22:27
MOPS, prawnika, prywatna organizacja albo organizacja społeczna. Ale jeżeli ta osoba się o tym dowie w domu będzie Mexyk.. tak czy inaczej dziękuje. czytaj dalej»