Archiwum Forum Czerwiec 2013
(174 tematów na forum)
-
przez: maras277 | 2013.6.17 23:2:44
Ciężka sprawa. Zawsze jednak warto mieć to potwierdzenie na papierze, bo właśnie potem mogą wyniknąć takie nieprzyjemne sytuację. Myślę, że warto zgłosić się do Państwowej Inspekcji Pracy, (...) czytaj dalej»
-
Bezprawne wykorzystanie wizerunku- proszę o pomoc pilne!
przez: adam.nowak | 2013.6.18 7:43:13
Ja byłbym usatysfakcjonowany i wziąłbym ten tysiąc... czytaj dalej»
-
czy moge opuscic granice Polski na dwa mniesiace bedac na warunkowym zwolnieniu i majac zawiasy
przez: Łukasz | 2013.6.18 11:43:3
czy moge opuscic granice Polski na dwa mniesiace bedac na warunkowym zwolnieniu i majac zawiasy dwa mniesiace temu wyszlem z Z/K i chcialbym wyjechac na wakacje do jednego z kraju UE w postanowieniu sadu (...) czytaj dalej»
-
Płacenie kartą w sklepie - bez limitów czy z limitem kwotowym?
przez: karolka56 | 2013.6.18 14:58:58
Zgadza się jak ci nie pozwolą płacić to dzwonisz do swojego banku, oni to zgłaszają od tych którzy terminal umieścili w sklepie a ci wyciągają konsekwencje wobec sklepu. To że jest napisane (...) czytaj dalej»
-
Kartą Kredytową za wakacje w biurze podróży?
przez: marian50 | 2013.6.18 15:1:10
Dalej jest taka możliwość ale dużo biur podróży nie zgadza się na zakup oferrty w ten sposób i to jest problemem. czytaj dalej»
-
przez: wolfkiel | 2013.6.18 16:50:44
Witam. Ciocia zmarła zostawiając po sobie mieszkanie. W testamencie zapisała cały swój majątek na mnie, nie ma bliskiej rodziny- najbliższa to siostra, oraz ja i moje siostry (siostrzenice). Czy, (...) czytaj dalej»
-
przez: leszpie | 2013.6.18 20:47:43
Walne Zebranie stowarzyszenia wybrało zarząd który zgodnie ze statutem się ukonstytuował (prezes, dwóch zastępców, sekretarz, skarbnim i członkowie). Teraz prezes (trzy lata przed końcem kadencji (...) czytaj dalej»
-
Katarzyna W może dostać dożywocie?
przez: popek85 | 2013.6.19 9:40:24
Hahaha adwokat Waśniewskiej na rzęsach staje, aż takie głupoty gada że sędzia w sprawie się wkurza i zwraca mu już uwagę że gada głupoty dla samego gadania. Sprawa i wyrok jak dla mnie są ją (...) czytaj dalej»
-
Zainstalowanie aplikacji bez wiedzy właściciela komórki
przez: nicola34 | 2013.6.19 9:42:6
Kurcze ostatnio zauważam że rzadko kiedy w takich tematach problematycznych jak ten, prawnicy się wypowiadają... przecież tutaj mamy dostać darmową pomoc, opinie chociaż. Jakby to było gdzies (...) czytaj dalej»
-
Wrobiony w dziecko! Pomocy!!! nie chcę płacić alimentów
przez: totori | 2013.6.19 19:56:14
Niestety, jeśli złoży pozew o przyznanie na dziecko alimentów to sąd raczej je zasądzi, biorąc pod uwagę pana możliwości zarobkowe i majątkowe. Zdaje się, że brak zabezpieczenia nie przeszkadzał (...) czytaj dalej»
-
-
-
przez: RyszardKK51 | 2013.6.20 14:6:53
Fajna sprawa, nieźle Ci się trafiło czytaj dalej»
-
przez: marcelipa | 2013.6.20 14:10:29
Chryste, zaczynam wątpić w naszą polską młodzież... czytaj dalej»
-
Garaż odebrany przez Nadzór Budowlany a niezgodny z przepisami
przez: domracz | 2013.6.20 19:38:13
Witam, odbierałam dzisiaj garaż, który został już odebrany przez Nadzór Budowlany, przez Strażaka itp., dostał pozwolenie na użytkowanie,a za chwilę ma nastąpić podpisanie umowy notarialnej. (...) czytaj dalej»
-
mam pytanie.czy komornik może umorzyć dług?
przez: walkowiak | 2013.6.20 20:30:30
mam pytanie.czy komornik może umorzyć dług? mam ok.15 tysięcy długu.w banku pko które zajął komornik.jesteśmy w trudnej sytuacji gdyż nie pracujemy oboje z żoną.mamy dwójkę dzieci.proszę (...) czytaj dalej»
-
przez: momoo | 2013.6.20 20:57:42
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy pracodawca musi udowodnić przed sądem, że stracił do pracownika zaufanie. Sytuacja przedstawia się w ten sposób: pracownik wrócił ze zwolnienia lekarskiego (...) czytaj dalej»
-
przez: Joanna | 2013.6.21 10:26:36
Ile czeka się na wyznaczenie terminu rozprawy o podział majątku wspólnego od momentu złożenia wniosku do Sądu? W połowie lutego 2013 złożyłam do Sądu Rejonowego wniosek o podział majątku (...) czytaj dalej»
-
Witam moja córeczka złamała sobie w domu prawą rączkę po dwóch tygodniach noszenia gipsu trawiła
przez: Michał | 2013.6.21 15:16:23
Szanowny Panie, Compens - Kancelaria Odszkodowań jest firmą, która zajmuje się niesieniem profesjonalnej pomocy w pozyskiwaniu odszkodowań. Reprezentujemy naszych klientów zarówno na etapie (...) czytaj dalej»
-
przez: dominik.pyka | 2013.6.21 21:44:15
Witam! Pół roku temu chciałem jechać na wycieczke, gdzie była potrzebna legitymacja szkolna, a ja miałem nie ważną(nie była podbita) więc na pieczątce zamieniłem rok 2010 na 2013 .Dziś wracając (...) czytaj dalej»
-
jak napisać podanie o prace do straży pożarnej??
przez: mateusz | 2013.6.22 14:5:33
jak napisać podanie o prace do straży pożarnej?? czytaj dalej»
-
Brak dostępu do drogi publicznej
przez: maniutek23stan | 2013.6.23 9:3:3
Troche bardziej uszczegółowiłem ten problem w założonym wątku. Dzień dobry, zwracam się z takim problemem, nie wiem jak go rozstrzygnąć, jak prawidłowo postąpić. Stan faktyczny: Nadleśnictwo (...) czytaj dalej»
-
Spadek w Polsce po obywatelu brytyjskim
przez: GRACEZ | 2013.6.23 11:6:46
Jestem obywatelką polską zamieszkałą w Anglii, współwłaścicielką mieszkania w Polsce z moim mężem, obywatelem brytyjskim, który zmarł. Czy na podstawie testamentu spisanego w Anglii przyznającego (...) czytaj dalej»
-
Wyrok w sprawie oszustwa, a Bank domaga się spłaty wyższej kwoty...
przez: myrdix | 2013.6.23 13:40:57
Zaciagnełem kredyt ktorego nie spłacałem. Zostałem skazany za oszustwo (286&3kk w zw. z 286&1 kk) Otrzymałem wyrok 8 miesiecy w zawieszeniu oraz nakaz naprawienia szkody poprzez zapłatę na rzecz (...) czytaj dalej»
-
przez: taterka | 2013.6.23 13:44:17
Witam, Pracowałem w Holandii przez 3 miesiące w 2010 roku. Po powrocie do kraju otrzymałem wezwanie od holenderskiego Urzędu Skarbowego do zwrotu 735 euro. Nigdy nie otrzymałem od nich żadnych (...) czytaj dalej»
-
zwrot za badania ustalenia ojcostwa
przez: abrakadbra | 2013.6.23 20:25:18
witam.Dziewczyna zaszla w ciaze i twierdzila ze jest to moje dziecko, ale ja nie bylem pewny tego ojcostwa wiec zalozyla sprawe. sedzia na sprawie rozkazal badanie dna za ktore ja musialem zaplacic. Okazalo (...) czytaj dalej»
-
Czy pracodawca może mnie zatrudnić bez mojej wiedzy?
przez: ?????easy | 2013.6.24 0:20:33
Concepts of the watch that you might make money from starting up today. czytaj dalej»
-
prawo spółdzielcze-spółdzielnie socjalne
przez: adam456 | 2013.6.24 7:52:19
Witam, 1.proszę o podpowiedź dotyczącą kwestii zatrudnienia prezesa spółdzielni socjalnej (umowa o pracę czy akt powołania art. 68 KP). Jakie dokumenty należy przygotować w celu zatrudnienia (...) czytaj dalej»
-
przez: prawnik27 | 2013.6.24 9:28:3
Art. 46. 1. Napojem alkoholowym w rozumieniu niniejszej ustawy jest produkt przeznaczony do spożycia zawierający alkohol etylowy pochodzenia rolniczego w stężeniu przekraczającym 0,5 % objętościowych (...) czytaj dalej»
-
Kara za brak OC,samochód i rower
przez: alek85 | 2013.6.24 9:29:13
Kara za OC to obecnie ile, 3 tys złotych zdaje się co nie? czytaj dalej»
-
przez: ewelkaaa | 2013.6.24 9:30:6
Ej, czemu tak późno. To miało być już w tym roku przecież, no góra się spodziewałem 2014 ale to w najgorszej opcji. Co jest grane, czemu im tyle z tym zejdzie? Kto się zajmuje tym projektem? (...) czytaj dalej»
-
Nielegalne radio i kontrola w lokalu gastronomicznym?
przez: janek9 | 2013.6.24 9:33:7
Hahaha, jak trzeba być głupim żeby nie spodziewać się kontroli? Płacisz raz i bardziej ci się to opłaci niż teraz notoryczne kontrole, bo będą sprawdzać czy oby napewno nie puszczasz radia (...) czytaj dalej»
-
uzywanie sygnalow uprzywilejowanych
przez: aleksanderrr | 2013.6.24 9:35:34
Takie zachowanie to wykroczenie które jest to karane mandatem karnym chyba w wysokości 500 zł. musiałbyś zobaczyć w taryfikatorze mandatowym. Takie coś co opisałeś na pewno nie jest legalne i (...) czytaj dalej»
-
zatrudnienie prezesa spółdzielni socjalnej
przez: adam456 | 2013.6.24 10:49:8
Witam, 1.proszę o podpowiedź dotyczącą kwestii zatrudnienia prezesa spółdzielni socjalnej (umowa o pracę czy akt powołania art. 68 KP). Jakie dokumenty należy przygotować w celu zatrudnienia (...) czytaj dalej»
-
Kiedy samotna matka musi oddać pieniądze?
przez: KluczPodWycieraczka | 2013.6.24 12:43:27
Pobieram świadczenie z tytułu samotnego wychowywania dziecka oraz tzw rodzinne. Ojciec mojego dziecka płacił mi dobrowolnie alimenty na dziecko. Wszystko się zmieniło gdy stracił pracę- następnej (...) czytaj dalej»
-
Przepuklina a wypadek przy pracy
przez: SacroEgoismo | 2013.6.24 19:26:9
Witam serdecznie, byłabym wdzięczna za odpowiedzi na kilka pytań. Pod koniec stycznia 2011 roku podjełam pracę w nowo powstałym markecie ogrodniczo-budowlanym jako kasjer sprzedawca. W wyniku (...) czytaj dalej»
-
przez: agi2405 | 2013.6.24 23:5:15
[cytat] Witam. Dzis stalo sie cos nie bywalego. Pisze tutaj ,bo nie moge opanowac emocji poniewaz szukam opini z kilku zrodel. Kazdy mowi inaczej. Przytocze sedno sprawy. Moj bardzo dobry przyjaciel (...) czytaj dalej»
-
przez: sabina | 2013.6.25 8:40:4
Jak napisac wniosek i obciazyc spoldzielnie mieszkaniowa o przestawienie pieca kaflowego, wilgoc w domu, nieszczelne okna i zarwany balok czytaj dalej»
-
ORANGE - rachunek ponad 52 tys zł?
przez: OrangeEkspert | 2013.6.25 10:8:37
Witaj AMFAST, Chciałabym potwierdzić, że wczoraj otrzymaliśmy Twoje zgłoszenie. Osobiście zajmuję się wyjaśnieniem poruszonych przez Ciebie kwestii. Proszę o cierpliwość. W dniu dzisiejszym (...) czytaj dalej»
-
przez: lolaa1990 | 2013.6.25 11:7:54
Nie wiem czy dobrze to zinterpretowałam ale jedynie co można mu zarzucić to zniesławienie i znieważenie w internecie coś jeszcze bo jak on ją prześladował to może też można mu to zarzucić (...) czytaj dalej»
-
Jak długo można być na zwolnieniu lekarskim ?
przez: wdr | 2013.6.25 12:15:26
Witam Jestem zatrudniony od 10 grudnia 2012 roku na umowę o pracę na czas określony do 09.2014 10.04 wylądowałem w szpitalu w którym będę do 1.07 Lekarz zaleca mi dalszy pobyt od 17 lipca. (...) czytaj dalej»
-
Proszę o rozwianie watpliwosci co do ustawy
przez: Kazimierannn | 2013.6.25 14:17:2
z wyjątkiem art. 1, art. 5, art. 8, art. 9, art. 10, art. 13, art. 15, art. 16, art. 17, art. 24, art. 28 ust. 1 pkt 4 i 5 oraz ust. 2 i 3, art. 36?42 oraz art. 49 ust. 3, które wchodzą w życie z dniem (...) czytaj dalej»
-
ubezwłasnowolniona żona jej opiekun prawny chce sprzedać nasz dom
przez: totori | 2013.6.25 18:40:55
Dopóki jesteście Państwo małżeństwem, nie jest możliwy podział majątku wspólnego, do którego ewidentnie zalicza się dom nabyty przez Was w czasie trwania małżeństwa. Zatem opiekun prawny (...) czytaj dalej»
-
gdzie uzyskać oryginał odpisu wyroku rozwodowego?
przez: justyna | 2013.6.26 1:8:39
Urzad stanu cywilnego rzada ode mnie oryginalu wyroku rozwodowego.niestey zostal on uzyty w innej sparwie i nie jest on osiagalny w obecnym terminie.wystapilam wiec do sadu o odpis wyroku rozwodowego.Czy (...) czytaj dalej»
-
przez: ewka9 | 2013.6.26 9:30:26
Należy złożyć PCC wraz z czynnym żalem i zapłacić podatek z odsetkami. czytaj dalej»
-
przez: energoszamot | 2013.6.26 11:19:45
witam, Parę miesięcy temu psy złapały mnie z ziołem raczej z liściami, miałem tam ok.0.5 g i lufke . Wyszło potem jeszcze za sadziłem, udowodniono 1 krzak konopi przemysłowej kupionej w sklepie (...) czytaj dalej»
-
przez: alliahhh | 2013.6.26 16:7:41
Witam!moj chlopak ma dziecko z poprzedniego zwiazku.rozstali sie jak ta dziewczyna jeszcze nie wiedziala ze jest w ciazy a on dowiedzial sie o dziecku dopiero jak sie urodzilo.nie byl pewny czy to jego (...) czytaj dalej»
-
jak napisac usprawiedliwienie do sądu?
przez: fudali | 2013.6.26 17:43:44
witam mam problem z na pisaniem pisma do sadu chodzi o usprawidliwienie ze nie bede mogła wraz z synem w stawic sie na tą rozprawę sadowa czytaj dalej»
-
Zamiana garażu w gabinet weterynaryjny
przez: natalia.kolanko | 2013.6.26 18:55:44
Zamierzam garaż stanowiący część budynku przerobic na gabinet weterynaryjny. Pracami budowlanymi które muszą być wykonane są: - stworzenie nowej sieci instalacji wodno kanalizacyjnej, elektrycznej, (...) czytaj dalej»
-
Ciekwa strona z poradami - prawo pracy
przez: Dora prawo-pracy.net | 2013.6.26 20:35:50
Dziękuję za podesłanie linku. Zaraz wejdę i przejrzę chociaż powiem szczerze, że przez tą całą sytuację nie mam na nic siły. Nie wspomnę nawet o tym, że nie chce mi sie chodzić do pracy. (...) czytaj dalej»