Archiwum Forum Wrzesień 2017
(119 tematów na forum)
-
Jak skrócić okres wypowiedzenia?
przez: Max | 2017.9.13 0:9:25
Ja trafiłem na BURAKA czytaj dalej»
-
Kłopot z odzyskaniem nieruchomości.
przez: Rajowka | 2017.9.13 14:30:25
Witaj, nie wiem skąd jesteś dokładnie ale jeśli chcesz rzetelnej i konkretnej pomocy w temacie problemów z odzyskaniem mienia, to mogę polecić adwokata Piotra Bańczyka z Katowic. Wiem, że ktoś (...) czytaj dalej»
-
Połączenie zwolnienia lekarskiego z wypowiedzeniem umowy o pracę...
przez: halina | 2017.9.13 14:41:54
jestem na L4, umowe posiadam na czAs nieokreslony, czy moge wypowiedzenie wyslac droga pocztowa? czytaj dalej»
-
przez: Timi92 | 2017.9.14 1:34:34
Witam, mam problem z byłą dziewczyną. Sytuacja wygląda następująco: Aktualnie mieszkam w Niemczech i jakoś na początku tego roku postanowiłem wpłacić zaoszczędzone pieniądze na konto bankowe (...) czytaj dalej»
-
Zakwaterowanie pracowników na zakładzie / stolarnia
przez: uvekolarz | 2017.9.14 10:35:6
Witam, mam dwa pytania: 1) pewna spółka planuje sprowadzenie pracowników z zagranicy i zakwaterowanie ich na terenie zakładu w przystosowanych do tego pomieszczeniach. W związku z tym: a. czy taka (...) czytaj dalej»
-
przez: Oliwka1983 | 2017.9.14 11:28:25
WItam serdecznie...postaram się po krótce opisać temat. Mój partner ma dziecko z poprzedniego związku, nie był to związek małżeński. 5 lat temu odbyła się sprawa korzystanie alimentów na której (...) czytaj dalej»
-
przez: DawidPotul | 2017.9.14 12:33:28
Mnie też tak właśnie się wydaje. czytaj dalej»
-
jak można wycofać wniosek z sądu o dział spadku?
przez: ewa | 2017.9.14 13:59:57
zien dobry.9 miesiecy temu zlozylam w sadzie wniosek o dzial spadku po rodzicach -pomiedzy mnie i mojego brata ( spadkobiercy ustawowi)Po pol roku jakigokolwiek odzewu ze strony sadu napisalam prosbe (...) czytaj dalej»
-
A jakby tak dołożyć firmie Kruk
przez: jolka126 | 2017.9.14 21:18:59
Nie mają prawa nachodzić domu , nękać telefonami etc.. tak jak i inne windyki (ustawa z 06 czerwca 2011 Bardzo domagają się by płacić odszkodowania za art karne i cywilne O tak!!!!!!!! w pełni (...) czytaj dalej»
-
Odpowiedzialność za długi współmałżonka
przez: Nowaaa | 2017.9.15 9:58:15
Moja sytuacja wygląda następująco. Mój mąż po 20 latach małżeństwa wyprowadził się do swojej nowej partnerki. Mieszkając z nią pod jednym dachem wziął na siebie kredyt 20 tys bez mojej wiedzy. (...) czytaj dalej»
-
przez: KAJA | 2017.9.15 12:57:3
WITAM. MAM PYTANIE, CZY OSOBA KTORA POBIERA ALIMENTY Z FUNDUSZU ALIMENTACYJNEGO OD JEDNEGO Z RODZICOW A DRUGI PLACI JEJ ALIMENTY NIBY DO REKI MOZE MIESZKAC Z TYM RODZICEM KTORY TE ALIMENTY JEJ PLACI NIBY (...) czytaj dalej»
-
Jaka jest kara dla nieletniego palącego papierosy?
przez: Mati | 2017.9.15 15:31:20
Ile zapłacom rodzice jak wogule zapłacom czytaj dalej»
-
Postępowanie dyscyplinarne wobec sędziego
przez: TeZa | 2017.9.15 21:26:12
Są dwa ważne przekazy w tych postach: 1. że polscy sędziowie są niekompetentni 2. że środowisko się mści, bo to jest piramidalna sitwa, w którym góra zna dół, a dół liże d... górze. Pokrzywdzeni (...) czytaj dalej»
-
Zakup 1/2 mieszkania, do wykupienia od komornika.
przez: Palolinay | 2017.9.16 0:20:18
Witam. Dostałam ofertę zakupu udziału w mieszkaniu 1/2. Polowa krora mam kupic nie jest obciazona zadnymi zobowiazaniami,przy czym druga połowa nalezaca do kogos innego jest do wykupienia od komornika. Sprzedający (...) czytaj dalej»
-
przez: Ann | 2017.9.16 16:6:28
Witam serdecznie, postanowiłam napisać tego posta ponieważ nie wiem już co mam robić ani na co mogę liczyć. 1,5 roku temu mój mąż zostawił mnie samą z dwójką nieletnich dzieci (po prostu (...) czytaj dalej»
-
przez: Karol012 | 2017.9.18 12:7:22
Witam Jestem Mieszkańcem Wspólnoty. Nasz budynek otoczony jest gruntami prywatnymi nie mamy dostępu do drogi publicznej, od jakiegoś czasu właściciel próbuje zrzucić na Wspólnotę koszt remontu (...) czytaj dalej»
-
Szef zapomniał wyrejestrować mnie z ZUS
przez: AnetaG1989 | 2017.9.18 12:12:39
Z dniem 31.07.2017 zakończyłam umowę o pracę. W między czasie byłam w innej firmie zatrudniona na umowę zlecenie, która teoretycznie została rozwiązana w lutym tego roku - tak zapewnił mnie (...) czytaj dalej»
-
Chcę anulować kartę pobytu. Co mam napisać w liście do urzędu?
przez: Lena | 2017.9.18 17:51:45
Chcę anulować kartę pobytu. Co mam napisać w liście do urzędu? Jestem z Ukrainy czytaj dalej»
-
przez: monstraxxx | 2017.9.19 2:31:20
Wypadek w pracy Ostatniego dnia czerwca uległem wypadkowi w pracy.podczas ruszania wózkiem paletowym tzw paleciakiem potknąłem się i upadłem na płaską powierzchnię betonową. Padał deszcz i (...) czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2017.9.19 10:5:2
Może problem polega na tym, że BPH w jakieś części został przejęty przez bank Pekao S.A. a nie PKO B.P. to są dwa różne banki. Pisząc do PKO B.P. w sprawie karty prowadzonej przez Pekao S.A. (...) czytaj dalej»
-
przez: Damian | 2017.9.19 12:21:32
Witam , Wysłano mnie na badania do WOMPU ( Wojewódzki ośrodek medycyny pracy) z powodu stwierdzenia u mnie zespołu zależności alkoholowej. Biegli lekarze stwierdzili to po pobytach w szpitalu (...) czytaj dalej»
-
Oskarżenie o znęcanie psychiczne
przez: max | 2017.9.19 12:32:53
Jeśli ktoś znęca się psychicznie nad współpracownikami w pracy co można z tym zrobić? czytaj dalej»
-
przez: schoollviv | 2017.9.19 13:16:50
Witam, organizuje wyjazdy na Ukrainę na kurs prawa jazdy. Zapewniam Meldunek, Zaświadczenie, osobisty odbiór w urzędzie. Bez Zaliczek, Bez Problemów. schoollviv@mail. ru /Tel:661958010 Czynny w godz: (...) czytaj dalej»
-
przez: Edek | 2017.9.19 15:47:46
Nie potrafię podpowiedzieć, ale w mojej rodzinie a propos spadku poradzono się w kancelarii Meritum i wszystko wyjaśnili w przystępnej cenie. Można u nich załatwić poradę online, prowadzą też (...) czytaj dalej»
-
przez: roya77 | 2017.9.19 18:46:8
najważniejsze to profesjonalna strona, żeby nie straszyła i na pewno zlecić jej pozycjonowanie. ogólnie dbać o to żeby pojawiała się w wielu "miejscach" w internecie np. social media itp. czytaj dalej»
-
przez: roya77 | 2017.9.19 18:54:16
raczej nie funkcjonuje nic takiego... czytaj dalej»
-
Meble sklepowe do firmy - co polecacie?
przez: roya77 | 2017.9.19 18:55:18
Dokładnie, nazwa raczej zniechęca :) czytaj dalej»
-
Gdzie sprawdzić biuro podróży?
przez: roya77 | 2017.9.19 19:22:30
Najbezpieczniej sprawdzić w kilku miejscach oczywiście - CEOiPT, zaczerpnąć opinii ludzi na stronach związanych z turystyką czytaj dalej»
-
przez: proffilip | 2017.9.19 19:22:53
Moi rodzice są po rozwodzię, mój starszy brat jest bezrobotny, mama nie zarabia dużo, ojciec zarabia jak na Polskie warunki całkiem dobrze, lecz nie biore od ojca alimentów, jest on alkoholikiem, (...) czytaj dalej»
-
przez: maga | 2017.9.20 8:5:46
Witam Mam problem z spółdzielnia okres grzewczy zaczyna sie od 15 pażdziernika alejuz od września temperatura spada na zewnątrz do 8 stopni a w mieszkaniu do 14 i jest naprawdezimno prezes nie raguje (...) czytaj dalej»
-
testament i zasiedzenie w złej wierze
przez: edyta Nosal | 2017.9.20 9:42:16
Nie rozumiem... uzywaj znakow interpunkcyjnych bo czytam 3 razy i nic nie wiem :P Co moge poradzic. Najlepiej skonsultowac sie z prawnikiem. Ja jestem po pierwszej konsultacji tez w sprawie zasiedzenia. (...) czytaj dalej»
-
przez: dorian k | 2017.9.20 10:1:49
Oczywiście ze możesz jak nie masz ograniczonych praw. Jednak z mojego doswiadczenia powiem ci, ze jak byla ci tego zabrania teraz, to potem bedzie jeszcze gorzej. Ja tak mialem. Idz jak najszybciej do (...) czytaj dalej»
-
Zmiana opiekuna prawnego z matki na ojca
przez: kakan | 2017.9.20 10:5:6
U nas bylo podobnie. Nie bedziecie placic alimentow jesli prawnie dziecko bedzie pod wasza opieka. to zona bedzie placic alimenty. A co do opieki to tak. Generalnie ojciec ma wieksze prawo do dziecka niz (...) czytaj dalej»
-
przez: ercenes | 2017.9.20 14:24:2
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem w takiej sprawie będzie skontaktowanie się z notariuszem. Też miałem jakieś tam problemy ze spadkiem i pomógł mi notariusz Adam Robak, ma swoją kancelarię (...) czytaj dalej»
-
co zrobić aby zobaczyć wyrok syna?
przez: ojciec | 2017.9.20 23:4:21
co zrobić aby zobaczyć wyrok syna? Witam mam niemały problem, mój syn siedzi w wiezieniu za jazdę po pijanemu i jeszcze inne. no własnie nie wiem nic o tych wyrokach czy istnieje możliwość abym (...) czytaj dalej»
-
Kupno mieszkania w którym zameldowana jest osoba...
przez: kukuzandil | 2017.9.21 23:20:15
Dzień dobry, Chciałbym kupić pewne mieszkanie, w którym zameldowana jest osoba. W normalnych warunkach nigdy bym tego nie zrobił, gdyż słyszałem że praktycznie niemożliwe jest pozbycie się (...) czytaj dalej»
-
przez: azhar | 2017.9.22 2:10:7
Witam , otóż mój problem jest dość złożony.Około 2 miesiące temu sprzedałem pewnemu Panu konto w grze. Po 2 miesiącach owy Pan wystawił mi negatywny komentarz na allegro pisząc między (...) czytaj dalej»
-
Kolizja drogowa - sprawa w sądzie
przez: Czako | 2017.9.22 10:56:37
Od roku toczy się sprawa moja w sądzie kolizje miałam 9 pazdzernika był świadek ze zeznawal na moją korzyść Ale jego prawnik ciągle coś wynajmuje samochód mam firmowy stroi w garażu od roku (...) czytaj dalej»
-
Moja matka chce mnie wymeldować z pobytu stałego
przez: juzek | 2017.9.22 14:14:32
witam prosze o szybka informacje.Jestem zameldowana wraz z mezem i dziecmi dwona malymi u matki mojego meza obecnej wlascicielki . Dostalam pismo z gminy ze wszczeto postepowanie administracyjne o wymeldowanie (...) czytaj dalej»
-
przez: Kamila | 2017.9.22 15:23:9
hej , mam tą samą sytuację, tylko nie byłam w polecanej mi pracy przez nich, jak się potoczyła ta Twoja sytuacja ? czytaj dalej»
-
przez: Dolcevita | 2017.9.22 21:3:34
Kilka lat temu byłam osobą poszkodowaną w wypadku komunikacyjnym w wyniku którego doznałam obrażeń wielonarządowych. Zapadł wyrok sadowy, gdzie ubezpieczalnia ponosić bedzie odpowiedzialność (...) czytaj dalej»
-
przez: Frankysanky | 2017.9.22 23:52:23
Dzień dobry, Jestem studentem oraz pracuje w jednej z Warszawskich firm. Jest to praca, aby opłacić studia, kompletne nie chciałbym tutaj pracować, ale muszę bo mam umowę o pracę. otrzymałem (...) czytaj dalej»
-
znęcanie się psychiczne i fizyczne problem
przez: Mała 33 | 2017.9.23 13:30:47
Witam chce się dowiedzieć co mam zrobić..Mieszkam z rodzicami i starszym bratem,,kawalerem co ma 49lat,.Mieszkam z córką 4latka i 5miesiecy..Mój starszy brat odkąd starsza córka się urodziła (...) czytaj dalej»
-
przez: evik | 2017.9.23 17:36:22
Witam, mam pytanie odnośnie domu i ziemi do niego przylegającej. Mianowicie sytuacja wygląda następującą. Moja babcia ma 2 corki, z tego jedna córka zmarła( moja mama). Zmarla corka miala męża, (...) czytaj dalej»
-
Quasi naprzemienna opieka, a alimenty
przez: Stefan45 | 2017.9.24 1:13:12
Dzień dobry, Postaram się konkretnie. Rozwiedliśmy się jeszcze przed dopuszczoną oficjalnie w polskim prawie opieką naprzemienną. Córka orzeczona przy mamie, prawa obopólne, ale w krótkim czasie, (...) czytaj dalej»
-
przez: Zenek | 2017.9.24 11:14:40
Proszę o jakiś kontakt do marian mam podobną sytuację czytaj dalej»
-
wynagrodzenie przekazem pocztowym
przez: kolo37 | 2017.9.24 19:6:2
Pracodawca wypłaca mi wynagrodzenie przekazem pocztowym,wynagrodzenie wypłacane jest 10 każdego miesiąca według umowy.MAM PYTANIE,ZAKŁAD WYSŁAŁ WYNAGRODZENIE 6 DNIA MIESIĄCA A LISTONOSZ PRZYNIÓSŁ (...) czytaj dalej»
-
Umowa najmu okazjonalnego i haczyki z nią związane.
przez: foobar | 2017.9.24 20:40:30
Dzień dobry! Chciałbym prosić o pomoc i odpowiedź na parę pytań dotyczących umowy najmu okazjonalnego i dokumentu "OŚWIADCZENIE O WYRAŻENIU ZGODY NA ZAMIESZKANIE NAJEMCY W LOKALU". Chcę (...) czytaj dalej»
-
Mam 20 lat i wyrzucili mnie z domu
przez: Anonim | 2017.9.24 21:1:36
Ja mam 20 lat nie uczę się nie pracuje obecnie. 6 października wylatuje z chłopakiem do Anglii do tego czasu nie mam gdzie mieszkać rodzice mnie z domu wrzucili znaczy .. kazali mi się spakować (...) czytaj dalej»
-
odprawa emerytalna nauczyciela
przez: iza13 | 2017.9.25 11:39:32
dzień dobry, czy ktoś może orientuje się jak to jest z odprawą emerytalną u nauczycieli? czytałam na ten temat ale mam wątpliwości... nauczycielka zatrudniona na podstawie mianowania z KN w szkole (...) czytaj dalej»