Archiwum Forum Marzec 2019
(63 tematów na forum)
-
przez: makapaka | 2019.3.1 14:43:21
Szukam dobrego prawnika do wygrania sprawy o mobbing czytaj dalej»
-
garaż blaszany czy potrzebne pozwolenie na budowę
przez: kompstar | 2019.3.2 22:34:57
Witam, proszę o poradę. Chciałbym postawić garaż blaszany na podstawie zgłoszenia. Garaż będzie miał powierzchnię do 35m2 (6x5,8). Będzie znajdował się pomiędzy dwoma murowanymi budynkami (...) czytaj dalej»
-
Rozliczenie centralnego ogrzewania - nowy właściciel
przez: Rick69 | 2019.3.3 12:19:44
Dzień dobry, chciałbym doradzić się w sprawie rozliczenia centralnego ogrzewania za rok 2018. W maju 2018 roku zakupiłem mieszanie spółdzielcze własnościowe. Mieszkanie podlega pod spółdzielnię (...) czytaj dalej»
-
opieka na żonę po porodzie od soboty
przez: jatek | 2019.3.3 19:8:55
Witam wszystkich, 1. Żona wróciła wczoraj (02. marzec, sobota) po porodzie ze szpitala. W poniedziałek ze względu na stan żony lekarz/pracownik szpitala wypisze dla mnie opiekę nad żoną. Z (...) czytaj dalej»
-
emerytura z dwóch źródeł a rozliczenie z US
przez: a_n1983 | 2019.3.4 10:34:50
Witam, moja babcia otrzymuje dwie emerytury z ZUS i KRUS. Zarówno ZUS i KRUS z PIT-40A naliczyły kwotę wolną od podatku, w związku z czym moja babcia musi zwrócić do Urzędu Skarbowego 556 zł. (...) czytaj dalej»
-
jak napisać wniosek o zmianę kuratora rodzinnego wzór?
przez: Sylwesterm | 2019.3.4 23:7:59
nie ma jak to żona kuratorka a mąż prokurator szkodzą oboje Mojeśc.... rodo ;) Cieszyn czytaj dalej»
-
-
przez: Sylwesterm | 2019.3.4 23:30:14
brak możliwości usunięcia konta https://e-prawnik.pl/forum/ czytaj dalej»
-
przez: Sylwesterm | 2019.3.4 23:31:6
brak możliwości usunięcia konta https://e-prawnik.pl/forum/ czytaj dalej»
-
Opóźnienie dewelopera - zwrot kosztów
przez: *******.******@*****.*** | 2019.3.5 14:26:18
Witam, W skrócie nasz problem: kupiliśmy mieszkanie w Poznaniu od dewelopera PWD. Wg umowy mieszkanie miało być oddane do końca maja 2018 roku, jednak faktyczne oddanie miało miejsce dnia 04.06.2018 (...) czytaj dalej»
-
przez: karolinasliwinska | 2019.3.5 20:40:28
Sytuacja wygląda następująco: Osoba która jest w trakcie sprawy, po 2 latach stancji została zwolniona z aresztu do zakończeni, A kiedy to będzie tego nie wie nikt, na pewno nie w niedalekiej przyszłości; (...) czytaj dalej»
-
przez: Taliczan | 2019.3.6 10:50:52
Jeśli szukamy mieszkania, czy też domu do kupna, przeglądamy wiele ogłoszeń, ofert. Czasami podpisujemy umowy przedwstępne (do nich nie potrzebujemy notariusza). W różny sposób nastawiamy się (...) czytaj dalej»
-
Rozwód, podział majątku, kredyt hipoteczny
przez: michalkice | 2019.3.7 8:17:29
Witam. Mam problem , okazało się że po rozwodzie mam zasądzone alimenty w wysokości 650 PLN . Nie jest to problem , jedynie kwestia umowy kredytowej i podziały nieruchomości... mianowicie chodzi (...) czytaj dalej»
-
Likwidacja stowarzyszenia realnie nie działającego od ponad 10 lat
przez: Iza2019 | 2019.3.10 13:38:8
Dzień dobry, stowarzyszenie w którego zarządzie byłam (i nominalnie jestem) od ponad 10 lat nie działa w żaden sposób ani nie prowadzi żadnych dokumentów. niestety z różnych przyczyn, jak (...) czytaj dalej»
-
Ugoda z prokuratorem- wyrok bez procesu i bez mojego całkowitego przyznania się do winy
przez: userpl123 | 2019.3.11 0:53:59
Witajcie. Zostałam oskarżona przez prokuratora o paserstwo umyślne i zaproponowano mi ugodę: rok zawiasów i kara grzywny. Nigdy jednak nie przyznałam się do winy. Nie chcę iść do sądu ponieważ (...) czytaj dalej»
-
Przełożony lot na inne lotnisko z biura podróży Pomocy !!!
przez: Oktawiaaa | 2019.3.11 9:38:37
Witam . Proszę o kontakt telefoniczny 532 319 044. Pracuję w firmie windykacyjnej. Zajmujemy się odzyskiwaniem pieniędzy w razie odwołanego lub przełożonego lotu . Pozdrawiam , Oktawia Posłuszny (...) czytaj dalej»
-
Proszę o pomoc w odzyskaniu pieniędzy
przez: Oktawiaaa | 2019.3.11 9:41:12
Witam , Proszę o kontakt telefoniczny 532 319 044 . Pracuję w firmie windykacyjnej . Po przedstawieniu sytuacji możemy ustalić plan działania. Pozdrawiam , Oktawia Posłuszny firma Ambi Finanse czytaj dalej»
-
dzialalność nierejestrowana zawody
przez: ************@****.** | 2019.3.11 20:35:52
działalnośc nierejestrowana dla psychologa czytaj dalej»
-
Przywrócenie do pracy wynagrodzenir
przez: Majka2312 | 2019.3.12 13:53:52
Potwierdzam, Pan Tomaszczyk to specjalista w dziedzinie prawa pracy. Także jeśli masz jakieś wątpliwości warto się go poradzić. czytaj dalej»
-
przez: Majka2312 | 2019.3.12 13:57:55
Podpisuję się pod Panem Tomaszczyk. To świetny specjalista w tej dziedzinie prawa. Co prawda kancelarię prowadzi w Warszawie, ale mimo wszystko warto się nad nim zastanowić. czytaj dalej»
-
Podwójny akt notarialny (zstępujący?)
przez: PiotrekK2007 | 2019.3.13 9:34:2
Dzień dobry, mam pytanie do osób obeznanych z tematem. Siostra mojej mamy, chce przepisać mi działkę budowlaną (w zasadzie jest to własność mojej mamy, ale nieformalna). Byłem u 3 notariuszy (...) czytaj dalej»
-
przez: pawwydro | 2019.3.13 15:39:55
Witam, Byłem dzisiaj sprawcą kolizji w trakcie parkowania. Spisałem oświadczenie jako sprawca. Poszkodowany pokazał mi małe wgniecenie w błotniku lecz później po chwili zastanowienia dochodzę (...) czytaj dalej»
-
Czynna napaść na funkcjonariusza
przez: stroomychques | 2019.3.15 7:18:12
Miałem kiedyś podobną sytuację, poszarpałem się z policjantami po meczu. Kiedy siedziałem na dołku rodzina poszła do adwokata Cyrańskiego, to taki znany prawnik od spraw karnych z Łodzi. Mecenas (...) czytaj dalej»
-
przez: abelt | 2019.3.15 13:35:53
Jegomość, który mi groził sądami i urzędami właśnie zawiesił działalność. Czyli to straszak był tylko? czytaj dalej»
-
przez: Elwiiiiii | 2019.3.15 16:23:45
Witam Kupiłam niedawno 3/8 domu, mieszkanie położone jest na parterze,sąsiadka ma jeden pokój na parterze i całe pierwsze piętro. Do mieszkania zostało wybudowane osobne wejście, nad wiatrołapem (...) czytaj dalej»
-
właściciel nie chce zwrócić kaucji
przez: Filipek8 | 2019.3.15 17:28:22
Dokładnie. Kaucja może posłużyć do finansowania naprawy ewentualnych szkód. Nie odpowiadacie za czyjś bałagan. Zależy też co jest w umowie najmu na temat zwrotu kaucji, ale biorąc pod uwagę (...) czytaj dalej»
-
Przejazd kolejowy znak G-3 Pilne!
przez: K4towic3 | 2019.3.15 18:23:17
Witam, W jakim miejscu należy się zatrzymać gdy przed przejazdem jest znak stop oraz krzyż św. Andrzeja znak G-3 oraz brak jest poziomej linii wyznaczającej zatrztmanie, przepis mówi że ww znak (...) czytaj dalej»
-
Jaka jest kara za znieważenie funkcjonariusza?
przez: BastionMoralnosci | 2019.3.16 2:22:31
jebać policyjne kurwy, są chuj warte czytaj dalej»
-
2 telefony w małżeństwie zarejestrowane na jednego małżonka
przez: Kaktus84 | 2019.3.16 2:42:8
Witam. Żona korzysta z telefonu zarejestrowanego na męża (z jednego korzystam ja, z drugiego żona),-oba numery zarejestrowane są na mnie. Czy żona może miec sprzeciw w chwili kiedy będę chciał (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.3.16 16:8:48
Z takimi sprawami najlepiej jest się zwrócić do notariusz Cejrowskiej. Zawsze doskonale przygotowana, wszelkie akty notarialne sporządza bezbłędnie i sprawnie. czytaj dalej»
-
Darowizna Babcia - Wnuk - Mieszkanie
przez: Daro55 | 2019.3.16 16:15:34
No tutaj to kontakt z notariuszem jest jak najbardziej wskazany, dlatego warto tu zdecydować się na notariusz Cejrowską z Tczewa. czytaj dalej»
-
Darowizna przed śmiercią a zachowek
przez: Daro55 | 2019.3.16 16:21:6
Notariusz jest w takiej sytuacji jak najbardziej wskazany, dlatego jeśli jeszcze nie macie takiej osoby, która może skutecznie i sprawnie Wam pomóc, to warto zdecydować się na kancelarię notarialną (...) czytaj dalej»
-
przez: Taliczan | 2019.3.17 5:52:48
Może te 3 miesiące to przesadziłem, ale w Sądach nie jest tak szybko jak np.: z przelewem bankowym. czytaj dalej»
-
Reklamacja w sklepie NEONET z tytułu rękojmi, już minęły 2 miesiące bez sprzętu.
przez: Lacko | 2019.3.17 11:30:54
Witam. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie, cała sytuacja wyjaśniona jest poniżej, jest to część rękojmi którą idę zgłosić w poniedziałek. Każda pomoc będzie bardzo cenna bo jestem już (...) czytaj dalej»
-
przez: TrinityRose | 2019.3.19 10:38:8
Witam, W maju przeprowadzam się do Frankfurtu do chłopaka, który jest Niemcem. Zamierzamy się w przyszłości pobrać. Mój dziadek ma obywatelstwo niemieckie, więc zaczęłam się interesować czy (...) czytaj dalej»
-
przez: niciacia | 2019.3.19 12:22:46
Witam serdecznie. Próbowałem pomóc sobie sam, ale temat jest dość skomplikowany. Rozporządzenie ws. PKZP, dość stare zresztą, reguluje zasady działania PKZP. Kto za co odpowiada, co powinien (...) czytaj dalej»
-
przez: sylwiaska | 2019.3.19 14:43:49
witam ,mam pytanie odnosnie podzialu majatku wspolnie z mezem (ktory jest z indii) mieszkamy w uk i mamy tu wspolny dom i dziecko czy w przypadku rozwodu maz bedzie mial prawo do podzialu mojego majatku (...) czytaj dalej»
-
przez: klaudianfo | 2019.3.19 15:1:31
Jeśli byłby Pan niezadowolony z odszkodowania, proszę śmiało się skontaktować na adres : klaudia.nfo@gmail.com - zobaczę czy może da się jeszcze jakieś pieniążki odzyskać czytaj dalej»
-
gdzie sprawdzić czy firma zagraniczna jest legalna?
przez: jaqbek | 2019.3.20 13:41:32
Sprawdzanie cząstkowych inforamcji to jak patrzenie przez dziurkę od klucza. Lepiej po prostu zapłacić, szczególnie jeśli chodzi o większe pieniądze. I tak mamy do dyspozycji kilka wywiadowni (...) czytaj dalej»
-
przez: Piotr123454 | 2019.3.20 18:47:37
Witam, przymierzam się do zakupu domu. Podpisałem umowę przedwstępna i wpłaciłem zadatek lecz z warunkiem, że jeżeli nie otrzymam kredytu to zadatek zostanie zwrócony. I tu moje pytanie, jak sprawa (...) czytaj dalej»
-
Sprawa o ustalenie kontaktów z dzieckiem, a wizyta u psychologa
przez: Anusiaasz | 2019.3.22 17:29:32
Dzień dobry. Jestem w trakcie sprawy o uregulowanie spotkań z moją córką. Była partnerka wybiera się wraz z córką do psychologa dziecięcego. Odmówiła mi bym mógł w tym uczestniczyć. Czy (...) czytaj dalej»
-
WARTA zaniża wypłatę odszkodowanie z OC
przez: BEKERPOLSKA | 2019.3.24 18:6:3
Niestety zaniżone odszkodowania komunikacyjne to bardzo częsta praktyka Towarzystw Ubezpieczeniowych. Dzieje się tak w zdecydowanej większości przypadków. Dlatego jeśli uważasz, że Twoje odszkodowanie (...) czytaj dalej»
-
przez: PinkMouse | 2019.3.24 18:25:35
Witam. Sprawa jest dość skomplikowana. Będąc panną zakupiłam mieszkanie. Po kilku latach wyszłam za mąż i pojawiło się dziecko, z racji tego sprzedałam tamto mieszkanie a za uzyskaną kwotę (...) czytaj dalej»
-
przez: polo69 | 2019.3.25 15:33:59
witam mam adwokata myślę ze wszystko się ułoży czytaj dalej»
-
Alimenty od ojca przebywającego w zakładzie karnym
przez: karolkkk | 2019.3.25 21:39:10
Polecam portal kancelaria-prawna-plock.pl . Wiele cennych informacji oraz porad prawnych. Niedawno, kiedy sam obawiałem się sprawy o alimenty, korzystałem z tego serwisu. czytaj dalej»
(Zobacz 56 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Wypadek samochodowy na prywatnej posesji
przez: misiorr | 2019.3.25 21:49:55
Witam, Dwa samochody mijały się na podjeździe prywatnej posesji cofając i doszło do przerysowania obydwóch samochodów. Podjazd posesyjny jest szerokości drogi osiedlowej (mieszczą się dwa (...) czytaj dalej»
-
przez: Leonvnh | 2019.3.26 3:36:59
Najbardziej wk**a to głupie tłumaczenie ćwoków z pasiekami na działce, jak to ich pszczółki na zdrowie żądli, jak to bez ich pszczółek wyginiemy, jak ci pszczółka przeszkadza to się wynieś (...) czytaj dalej»
(Zobacz 73 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Dostawca internetu nie dotrzymuje warunków umowy.
przez: gruszkapietruszka | 2019.3.26 9:12:41
Dlatego warto szukać sprawdzonych dostawców, którzy mają jakąś historię. Na przykład Inteligent technologies. Nasza firma korzysta od lat z internetu tej firmy oraz jej systemów audiowizualnych. (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.3.26 19:8:46
Doskonałym adwokatem od prawa rodzinnego i cywilnego jest pan Paweł Cejrowski. Duże doświadczenie, obszerna wiedza w tym zakresie pozwoliły mu wygrać nie jedną sprawę. czytaj dalej»
-
Ile trzeba czekać na sprawę o alimenty
przez: Daro55 | 2019.3.26 19:24:59
Jeśli chcemy, aby sprawa została przeprowadzona sprawnie i na naszą korzyść, to oczywiście warto zdecydować się na usługi adwokata, który w tym zakresie jest prawdziwym specjalistą. Do takich (...) czytaj dalej»