Archiwum Forum Sierpień 2019
(52 tematów na forum)
-
przez: pikacz1979 | 2019.8.1 13:46:7
Chcę sięgnąć porady dotyczącej brat, gdyż wydaje mi się że jego żona kłamie. Każdemu mówi co innego. Brat jest recydywą. Dwa razy zabrane miał prawo jazdy i na chwilę obecną jest na zakazie. (...) czytaj dalej»
-
przez: Kalis123 | 2019.8.1 16:3:23
Mam problem otóż w nocy zostało wykonane połączenie z mojego telefonu do złej osoby. Prowadzona rozmowa została odebrana jako żart i próbę ośmieszenia, jednak to zwykła pomyłka. Osoba do której (...) czytaj dalej»
-
Negatywna decyzja o warunkach zabudowy
przez: Jacckas | 2019.8.1 20:57:24
Witam, Mam następujący problem. Jestem posiadaczem działki na którym chciałbym w przyszłości wybudować dom. Działka nie jest objęta planem zagospodarowania przestrzennego, w związku z tym (...) czytaj dalej»
-
Pytanie dot. Sprawy Z Marihuana
przez: Malan0502 | 2019.8.2 15:38:6
Witam. W zeszłym tygodniu ze znajomymi byliśmy w Warszawie (mamy 150km ). Na miejscu spotkaliśmy sie z kolegą który mieszka w Warszawie pech chciał ze zatrzymała nas policja i u tego kolegi znaleziono (...) czytaj dalej»
-
Anulowanie zamówienia Personalizowanego
przez: Zyla90 | 2019.8.2 15:48:49
Witam, dokonałem zamówienia presonalizowanego w sklepie internetowym, czas realizacji zamówienia według sklepu to 3-5 dni. od potwierdzenia przyjęcia go do realizacji mija dzisiaj 12 dzień. Sprzedający (...) czytaj dalej»
-
przez: sebrus48 | 2019.8.3 11:43:30
Witam, zakupiłem działkę budowlaną. Jedna z granic przebiega równo z budynkiem gospodarczym sąsiada, mówiąc dokładnie, jego budynek leży na granicy. Widocznie tak doszło kiedyś do głupiego (...) czytaj dalej»
-
Pomocy! Poszukiwana skuteczna firma windykacyjna Śląsk, najlepiej Katowice, Chorzów, Zabrze, Bytom
przez: marjak | 2019.8.4 13:11:28
Witam, Poszukuję skutecznej firmy windykacyjnej na Śląsku (najlepiej Katowice, Chorzów, Zabrze, Bytom). Mam problem z dłużnikiem, a firma z którą rozpocząłem współpracę okazała się być (...) czytaj dalej»
-
przez: ktoszkads | 2019.8.5 14:27:36
Witam, jestem zatrudniony na umowie zlecenie na czas nieokreślony. Jestem studentem. Chcę wypowiedzieć umowę i kilka punktów umowy mnie zastanawia: W przypadku zaprzestania przez Zleceniobiorcę (...) czytaj dalej»
-
wykup mieszkania komunalnego, a prawo własności do innej nieruchomości
przez: kafarnaum | 2019.8.5 19:16:41
Dzień dobry, jestem najemcą lokalu komunalnego we Wrocławiu. W wyniku przyjętego spadku nabyłem prawo własności do innej nieruchomości (dom) w miejscowości w powiecie ościennym. Zastanawiam (...) czytaj dalej»
-
wycena nieruchomości w postępowaniu egzekucyjnym
przez: piotrfi | 2019.8.6 1:19:8
Czy w obecnym stanie prawnym możliwa jest wycena nieruchomości w postępowaniu egzekucyjnym prowadzonym przez komornika, bez wglądu do np. mieszkania? Rzeczoznawca majątkowy który ma sporządzić (...) czytaj dalej»
-
Działalność bez rejestracji i co dalej z ZUSem...
przez: Bruno75 | 2019.8.6 16:13:32
Mam zamiar założyć działalność. Wielkich zysków się nie spodziewam (poniżej 1/2 najniższej krajowej), więc tzw. działalność bez rejestracji wydaje się być najlepszym rozwiązaniem ale... (...) czytaj dalej»
-
Sądowne zniesienie współwłasności bliźniaka / Quoad Usum
przez: knowa | 2019.8.6 19:43:9
Dzień dobry, szukam odpowiedzi w następującym temacie. Na jakim etapie budowy można najwcześniej znieść współwłasność (sądownie) bliźniaka lub domu jednorodzinnego dwulokalowego, przy (...) czytaj dalej»
-
przez: mrkczekaj | 2019.8.6 22:11:25
witam otrzymałem warunkowe zawieszenie kary 7 miesiecy na 2 lata i po wyjsciu zapytalem kuratora czy moge wyjechac do siostry za granice do pracy on mi zabronił ja i tak wyjechalem po to by miec mozliwosc (...) czytaj dalej»
-
przez: najlepszy_historyk | 2019.8.7 14:9:33
Dla prześladowanych: wyrokiem sądu okręgowego we Wrocławiu w maju 2019 r. firma ULTIMO za 16 letnie prześladowanie zapłaciła ponad 16000 PLN prześladowanemu i ponad 15000 na WOŚP oraz pokryła (...) czytaj dalej»
(Zobacz 107 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3
-
Mandat na podstawie donosu (bez zdjęć i filmu)
przez: rafal090807 | 2019.8.7 19:46:45
Witam. Ostatnio ku mojemu zdziwieniu po 3 miesiącach otrzymałem z Policji zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia art.92 par 1 KW czyli zakaz zatrzymywania się. Na komendzie powiedziałem, że nie (...) czytaj dalej»
-
Wydzielenie działki budowlanej z rolnej
przez: myszon23 | 2019.8.8 8:13:45
Tato ma działkę rolną 7ha klasy 3, leżąca przy drodze z warunkami zabudowy na działkę zagrodową. Na 40 arach są nieużytki z rumowiskami po starych zabudowaniach. Ja potrzebuję działkę do (...) czytaj dalej»
-
Umowa na okres próbny-dzień wolny
przez: justyna16 | 2019.8.8 11:50:8
Sama jestem na umowie na czas próbny. Za każdy przepracowany miesiąc przysługuje Ci 1,66 dnia. U mnie zaokrąglano to do 2 dni i nie było problemu z dniem wolnym, ba, nawet już 2 dni wykorzystałam (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.8.8 12:6:21
W takich sprawach doskonale radzi sobie adwokat Cejrowski z Tczewa. Duże doświadczenie, wiedza w tym zakresie. czytaj dalej»
(Zobacz 61 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Sprawa o pomówienie - ile trwa, jakie koszty?
przez: Daro55 | 2019.8.8 12:8:49
W takich sprawach nie ma sobie równych adwokat Cejrowski z Tczewa. Doświadczony, zaangażowany, doskonale przygotowany do każdej rozprawy. czytaj dalej»
-
przez: tomeczek19 | 2019.8.8 14:7:5
Miałem podobny problem, była partnerka bardzo chciała odebrac mi dzieci..posuwala się do najgorszych rzeczy- łącznie z biciem i molestowanie...powiem, ze sam nie dalem rady i pomogla mi Adwokat Magdalena (...) czytaj dalej»
-
Ponowny wniosek o skrocenie zakazu prowadzenia
przez: *********@*2.** | 2019.8.9 2:25:49
Witam, Dostałem zakaz prowadzenia na 3 lata, po uplywie polowy zakazu, sam napisałem wniosek o skrocenie tej kary. Sad jednak odrzucił mój wniosek, teraz pozostaje mi 10msc i chciałbym ponownie (...) czytaj dalej»
-
Alimenty po ukończeniu 18 roku życia?
przez: Marinett | 2019.8.9 16:47:38
W jaki sposób mogę wciąż otrzymywać alimenty (zostały zasądzone kilka lat temu), jeśli po ukończeniu liceum nie poszłam na studia? Nie mogę iść w tym roku, ponieważ nie zdałam matury, ale (...) czytaj dalej»
-
Co ja moge zrobić takiemu człowiekowi ?
przez: HellBifol | 2019.8.10 18:8:58
Witam jestem tu nowy wiec proszę o odrobine wyrozumiałości sprawa jest tego typu co mogę zrobić człowiekowi obecnie po bywającym i zamieszkującym za granice naszego kraju. Pan ma wyroki w Polsce (...) czytaj dalej»
-
przez: marekkonopka | 2019.8.12 9:20:55
Witam. Pytanie dotyczy przedterminowego warunkowego zwolnienia i zasady specjalności ENA. Na podstawie europejskiego nakazu aresztowania X zostaje przekazany polskim organom i trafia do aresztu skazany (...) czytaj dalej»
-
przez: Velevitka | 2019.8.12 13:51:35
Witam! Planuję złożyć wniosek o zmianę imienia z Zofii na Nadzieję, imię, którym faktycznie się posługuję. Czy dołączenie kopert/pocztówek zaadresowanych na imię Nadzieja ma jakiś sens, (...) czytaj dalej»
-
Poruszanie się samochodem zarejestrowanym na zmarłego
przez: andrzejandrzejj | 2019.8.12 20:22:52
Witam 2 miesiące temu zmarł mój tato . Nie zostawił po sobie testamentu i wszystko po nim dziedziczymy na pół z bratem . Ja pracuje za granicą a brat mieszka w Polsce i on ma dostęp do wszystkiego (...) czytaj dalej»
-
Kupno działki rolnej przez osobę nie bedącą rolnikiem
przez: grabek2008 | 2019.8.14 9:39:37
Mam zamiar kupić od znajomego część działki rolnej z zabudowaniami (13ar z 31ar które posiada). Zastanawiam się jakie warunki muszą być spełnione aby podzielić działkę? Oraz wybudować dom (...) czytaj dalej»
-
przez: g19kamil94g | 2019.8.14 11:4:36
Witam, 2 miesiące temu straciłem prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu, zgodziłem się na samoukaranie gdzie prokurator wnioskuje o 16 miesięcy prac społecznych po 20h. Rozprawa ma się odbyć (...) czytaj dalej»
-
Uzywany komputer mozliwy zwrot?
przez: kolega123123 | 2019.8.14 16:45:25
https://zapodaj.net/744e4c9c7510c.png.html Witam sprzedałem swój komputer przez marketplace facebook, który składałem na częściach używanych. Wgrałem system i wszystko było git. Wystawiłem (...) czytaj dalej»
-
Działka z MPZP- budowa domku do 35m2
przez: mroczo | 2019.8.15 18:44:33
Witajcie! mam pytanie dotyczące budowy domku "letniskowego" na działce która nie zezwala na rekreację indywidualną. Plan był taki, buduję domek szkieletowy 30/35m2 i na czas budowy domu mieszkam (...) czytaj dalej»
-
przez: ficun | 2019.8.17 15:21:15
Otwieram firmę, która będzie produkowała batony proteinowe. produkcja polega na zmieszaniu suchych produktów, uformowaniu z nich batonów i zapakowaniu (nie występuje opieczenie). Niestety nie mogę (...) czytaj dalej»
-
przez: rafalrn | 2019.8.17 23:50:0
Moi rodzice chcą przepisać na mnie dom, jako że jestem młodą osobą a dom parterowy, doszedłem do wniosku, że go wyremontuję i "pociągnę piętro", dom ma blisko 80 lat!. Po wykonaniu oględzin (...) czytaj dalej»
-
kredyt hipoteczny po rozwodzie
przez: chojnicka | 2019.8.20 17:20:36
Witam, proszę o pomoc w następującej sprawie. Jestem ok 3 lat po rozwodzie i podziale majątku. Ja zostałam w mieszkaniu, które kupiliśmy razem na kredyt. Zgodnie z wyrokiem sądu, mieszkanie należy (...) czytaj dalej»
-
przez: DanielGda | 2019.8.23 15:14:0
Zapomniałem dodać: Po pierwszej sprawie o obniżenie alimentów, nie poinformowała ani mnie ani prawnika że alimenty należy wpłacać do komornika o którym w tamtym czasie jeszcze nie wiedziałem (...) czytaj dalej»
-
Nieuczciwa konkurencja pomiędzy pracownikami a promotorami na terenie marketu
przez: AlinaWarna | 2019.8.25 14:7:5
@Majka2312 - też polecam tą kancelarię czytaj dalej»
-
Wieczyste użytkowanie, wspólnota, podział gruntu
przez: AlinaWarna | 2019.8.25 15:29:21
ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z jakimś prawnikiem, szczególnie specjalizującym się w prawie cywilnym i gospodarczym, chyba w tej dziedzinie znajduje się prawo mieszkaniowe... czytaj dalej»
-
przez: dariasska | 2019.8.25 17:52:17
no ja jestem zadowolona z podziału majątku ale to dzięki temu że Pani Grześkowiak mi pomogła! doskonała Pani Adwokat i faktycznie wie co robi na sali rozpraw! godna polecenia! czytaj dalej»
-
przez: dariasska | 2019.8.25 17:54:8
mi pomagała Pani Grześkowiak - doskonaa Pani Adwokat, na prawdę doskonale i prężnie działa. ja jestem mega zadowolona i z niej i z podziału majątku! czytaj dalej»
-
przez: DamianoMoreno | 2019.8.25 20:10:41
Jako pracownikowi ze stażem powyżej 10 lat przysługuje mi 26 dni urlopu wypoczynkowego. Pracowałem w firmie na umowie o prace na czas nieokreślony do dnia 24.05.2019 r. Umowa została rozwiązana (...) czytaj dalej»
-
przez: Bolek80 | 2019.8.26 15:33:18
Naprawdę nikt nie podpowie .... o peselu już wiem-posiadam wszystkie trzy. a wezwania jak napisać wszystkim trzem osobno czy wspólnie??? czytaj dalej»
-
przez: papayasheikh | 2019.8.26 22:24:57
Polecasz do szkolenie z RODO Kancelarii Klisz i Wspolnicy? Korzystam z usług ich prawnika - mecenas Łabędzkiej i jestem bardzo zadowolna :) Ale na szkoleniach nie byłam i jestem ciekawa jak prowadzą. (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.8.27 15:15:45
W takich sytuacjach należy polegać na profesjonalnej pomocy. Jeśli chodzi o notariusza, to z pewnością warto zdecydować się na usługi, które świadczy notariusz Cejrowska z Tczewa. czytaj dalej»
-
gdzie sa przechowywane akty notarialne?
przez: Daro55 | 2019.8.27 15:49:12
Ja nie mam podobnych problemów, ponieważ takie sprawy zostawiam notariusz Cejrowskiej z Tczewa, z którą współpracuję od lat. czytaj dalej»
-
Kolizja, mała wartość odszkodowania z OC sprawcy, jak się odwołać?
przez: Inezz360 | 2019.8.29 9:38:8
Dzień dobry, Twoje auto zostało uszkodzone podczas kolizji lub wypadku? Uważasz, że przyznane odszkodowanie jest zbyt niskie? Zgłoś się do mnie, a sprawdzę dla Ciebie ZA DARMO czy należy Ci się (...) czytaj dalej»
-
Obciążenie pracownika zwalniającego się za materiał poza jego stanem osobowym
przez: Duhai009 | 2019.8.29 15:23:47
Witam, Potrzebuję porady prawnej w poniższym temacie, nie jestem w stanie sam tego poprawnie zinterpretować. Byłem częścią grupy pracowników pracujących w delegacji w miejsccu wyznaczonym (...) czytaj dalej»
-
przez: Corki2417 | 2019.8.29 15:43:46
Nasz ojciec został posadzony o przemoc w domu, przez sąsiada. Podczas odbytych rozpraw sąsiad i dwie jego podwładne zeznając w sądzie, mówiły coś innego niż na protokół policyjny, a sąd na (...) czytaj dalej»
-
przez: Ania134 | 2019.8.29 20:37:57
Polecam stronę lexshop.com.pl mnóstwo wzorów pism na jednym portalu czytaj dalej»
-
Mieszkanie komunalne, a renta socjalna
przez: JanJanJanJan | 2019.8.30 0:2:28
Dzień dobry, Posiadam rentę o wysokości prawie tysiąca złoty i jest ona moim jedynym źródłem utrzymania. Czy prawnie jest dozwolone wynajęcie mieszkania komunalnego mając papiery tylko na (...) czytaj dalej»
-
dlugosc zwolnienia lekarskiego w ciazy
przez: highte | 2019.8.30 16:23:44
Ile dokładnie mogłoby wynosić takie zwolnienie? czytaj dalej»
(Zobacz 168 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3 4
-
przez: highte | 2019.8.30 16:24:14
Wiadomo wam coś o małym ZUSie dla firm? czytaj dalej»