Archiwum Forum Wrzesień 2008
(62 tematów na forum)
-
przez: stan | 2008.9.1 15:33:13
Nieaktualne-do usuniecia czytaj dalej»
-
przez: tenson alimenty.pl | 2008.9.1 18:47:51
to nawet nie wchodzi w grę żeby mnie nie było na sprawie . wtedy moja ex miała by pole do popisu i wyobrażam sobie jakie pierdoły na mój temat by opowiadała przed sądem czytaj dalej»
-
przez: serdeczna! | 2008.9.2 10:54:46
Witam:) Proszę cie kochana sama przeczytaj co ty napisałaś!!! i sama sobie odpowiedz na swoje pytanie!skoro ty się boisz to po co się pakujesz w kredyty z mężczyzną którego nie jesteś pewna! (...) czytaj dalej»
-
przez: Marcin | 2008.9.2 14:56:21
Mam pytanko (?) odnośnie odległości. Z tego co mi wiadomo to okna muszą znajdować sie 4m od granicy. A jak to jest z tarasem? Jakie są minimalne odległości tarasu od granicy? Czy może być stawiany (...) czytaj dalej»
-
windykacja od firmy Kaczmarski
przez: lepiej zorjentow | 2008.9.2 15:49:50
oj stary banki i firmy mogą obecnie wyprzedawać swoje dlugi!!! więc jesli to nie był proces obsługi na zlecenie (inka..) tylko ta fima wykupila tego duznika to może sama decydować kogo i co pcha (...) czytaj dalej»
-
prawo wglądu do konta funduszu remontowego
przez: burza | 2008.9.3 11:12:47
witam! jestem właścicielem mieszkania pozostającego we wspólnocie regularnie płacę pieniądze na fundusz remontowy (podobnie jak pozostali mieszkańcy) chciałbym sprawdzić stan konta na (...) czytaj dalej»
-
Auto sprowadzane, jakie opłaty?
przez: | 2008.9.3 11:26:23
ty durniu czytaj dalej»
-
przez: Piter | 2008.9.3 12:44:17
W tym konkretnie przypadku nastąpi dziedziczenie ustawowe. Brak testamentu ze wskazaniem oraz wydziedziczeniem Pana rodzeństwa jak i ich dzeci. To iż wspierał Pan finansowo ojca było tylko dobrym (...) czytaj dalej»
-
przez: zajczek_wielkano | 2008.9.3 14:41:7
Witam. Jestem 5 lat po ślubie. Mam 3,5 roczną córeczkę. Ponad rok temu moje małżeństwo zaczęło się sypać (nie będę się wdawał w szczegóły). Od pół roku ja z kimś się spotykam. Z tego (...) czytaj dalej»
-
przez: monika73xyz | 2008.9.3 20:12:7
Jak to możliwe, że nie można przeprowadzić badań DNA tak, aby potwierdzić lub wykluczyć pokrewieństwo? Czy nie trzeba by było pobrać próbki od innych żyjących krewnych? Podobno badania DNA (...) czytaj dalej»
-
przez: Dariusz | 2008.9.4 13:20:16
W pazdzierniku ubieglego roku podpisalem umowe najmu mieszkania na okres 12m-cy (jako najemca). Jednakze, w porozumieniu z wlascicielem, umowa zostala zakonczona przed czasem (koniec czerwca). Klucze do (...) czytaj dalej»
-
Unieważnienie małżęństwa OPOLE
przez: wojtek | 2008.9.4 20:11:20
trwa to okolo dwoch lat i sprawe rozpatruja dwie niezalezne instancje.Czyli dwa rownorzedne sady,najlepiej jak oboje bedziecie aktywni ,no i trzeba pare groszy zaplacic jakies 400 zl lub 600,nie pamietam (...) czytaj dalej»
-
przez: Magda | 2008.9.4 21:54:58
Mam 21 lat i studiuję. Utrzymanie zapewnia mi matka oraz alimenty ojca. Chciałabym jednak podjąć pracę na okres wakacji. Powstrzymuję mnie tylko obawa, ze ojciec przestanie na mnie płacić gdy tylko (...) czytaj dalej»
-
Paszport dla dziecka bez zgody ojca
przez: natalia | 2008.9.5 11:12:39
oddaj spraew do sadu,zloz wniosek o wydanie paszportu dla brata droga sadowa.mam podobny problem moja siostra ma dziecko z czubkiem ja mieszkam w anglii i chce sciagnac ich tu.powoszenia i pozdrawiam czytaj dalej»
-
przez: kroliczek99 | 2008.9.11 17:35:28
dzisiaj otrzymałem list z ponagleniem do zapłaty mandatów za kradzież w supermarkecie, jednak ja nigdy nie byłem w tym sklepie a w liście napisali że mam do zapłaty 300zł za kradzież oraz 100zł (...) czytaj dalej»
-
Co mi potrzebne do wniesienia o zasiłek alimentacyjny?
przez: Patrycja89 | 2008.9.11 18:48:16
cd... nie chce aby ona je otrzymywała ,musze sobie sama wszystko załatwic. Problem w tym ze nie mam pojecia jak to zrobic , co mi bedzie potrzebne,do kiedy mam czas, czy beda mi potrzebne jej podpisy (...) czytaj dalej»
-
przez: Kasia21 | 2008.9.12 12:16:1
jezeli skonczysz 18 mozesz sama wystapic o alimenty od obojga rodzicow i czy tego chca czy nie beda musieli placic. A zeby nie robic zbyt wielkiej zadymy wogol siebie, to polecam pogadanie ze szkolna psycholoszka (...) czytaj dalej»
-
przez: zdzierstwo | 2008.9.12 17:2:26
to powiem wam ile ja zaplacilam za sprawe alimentacyjna 1000zł,a tu patrze sprawe rozwodowa 2000tys, dodam mieszkam w malym miescie. czytaj dalej»
-
przez: Urzędnik | 2008.9.12 17:52:59
Kwestię tą reguluje Kodeks Karny. art. 233 § 1. Kto, składając zeznanie mające służyć za dowód w postępowaniu sądowym lub w innym postępowaniu prowadzonym na podstawie ustawy, zeznaje (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2008.9.12 22:26:41
Pobierałem osobiście taki zasiłek. Ale należu się on osobom które z własnej inicjaywy podjeły pracę podczas 'trwania' zasiłku. osobiście uważam że jest więcej biegania za papierami niż (...) czytaj dalej»
-
przez: c3po | 2008.9.13 14:36:14
Witam Mam pytanie ,czy jeżeli mąż pali prawie codziennie marihuanę to czy jest to do udowodnienia.Od 2 lat ciągnie się ten problem ...nigdy nie ukrywał że pali to świństwo ! Mam tego dosyć (...) czytaj dalej»
-
przez: utumi | 2008.9.13 17:29:43
polecam "Rodzicielski plan wychowawczy" - ustalany najlepiej w obecności mediatora; mi się co prawda nie udało skorzystać z tej formy dogadania z (jeszcze) mężem, ale jeśli w Twoim przypadku, (...) czytaj dalej»
-
przez: c3po | 2008.9.13 17:41:13
Witam mam pytanie czy biling tel.komórkowego może być dowodem do sprawy rozwodowej .Jeżeli na bilingu są setki smsów pod jeden i tensam numer do kobiety"koleżanki z pracy" czy jest możliwość (...) czytaj dalej»
-
przez: Kasia prawo-cywilne.net | 2008.9.13 19:14:19
odp? czytaj dalej»
-
przez: Zdradzony | 2008.9.13 19:24:40
Witam! Mam pytanie. Od dłuższego czasu podejrzewałem, że żona mnie zdradza. Postanowiłem śledzić jej korespondencję mailową w której znalazłem dowody zdrady. Czy kopie tych maili mogą być (...) czytaj dalej»
-
BARDZO PROSZĘ KOGOŚ Z PAŃSTWA O POMOC
przez: *******@*******. | 2008.9.14 11:20:55
Wg. mojej wiedzy należy się zachowek o ile spakodawca Was nie wydziedziczył. Wielkość zachowku 50 procent wartości spadku należnego przy dziedziczeniu ustawowym. czytaj dalej»
-
Odległość budynku od wodociągu i gazociągu.
przez: Wojciech | 2008.9.14 12:45:30
Witam, Chchiałbym się dowiedzieć jaka powinna być minimalna odległość budynku od wodociągu o śr. W400, oraz od gazociągu o śr. A100. Gdzie można znaleźć te warunki zabudowy? Pozdrawiam czytaj dalej»
-
przez: rotuska | 2008.9.15 20:3:11
Pół roku od śmierci bez względu kto to jest dla ciebie czytaj dalej»
-
przez: zmija | 2008.9.16 10:15:52
A z czego zona ma placic jak nie pracuje?Badz facetem z jajami i splac pozyczke do konca,najgorsze jest pranie brudow na sali sadowej.Z lodowki tak samo korzystales itd....daj spokoj z takimi pierdolami! czytaj dalej»
-
Skomplikowana sprawa spadkowa po pradziadkach
przez: monika73xyz | 2008.9.17 20:23:2
Mam jeszcze inne pytanie. Brat babci zmarł przed swoją siostrą. Siostra mojej babci odziedziczyła więc nie tylko udział po swoich rodzicach, ale także część po swoim bracie. Sprawa po bracie (...) czytaj dalej»
-
Wspólna odpowiedzialność wszystkich spadkobierców za koszty sądowe-sprawa pilna!
przez: monika73xyz | 2008.9.17 20:28:45
Mam jeszcze pytanie: Kiedy trzeba spłacić długi spadkowe i koszty postępowania sądowego (w trakcie sprawy w sądzie, po dziale spadku, ale jeszcze przed sprzedażą, czy dopiero po otrzymaniu pieniędzy (...) czytaj dalej»
-
termin ważności wypisu z księgi wieczystej
przez: BZIK prawo-cywilne.net | 2008.9.18 13:51:27
niektóre banki takie jak WZ WBK, PO BP, maja ważne do 3 miesięcy, a natomiast DOMINET BANK, MILENIUM tylko 1 miesiąc, wiec to tez zależy od wewnętrznych przepisów bankowych POZDRAWIAM czytaj dalej»
-
przez: Wrm | 2008.9.18 16:36:49
Nie, absolutnie nie. Zależy jeszcze jaki to rzeczoznawca. Firmy ktora wyprodokowala obuwie? Poradz mu rzeby sobie poczytał o prawach konsumenta. Jesli nie rozumie przepisow prawnych to niech zajrzy na (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2008.9.18 20:56:39
Witam mnie równiez doszli, kiedyś 2000- 2001 na ulicy zaczepiła mnie pewna pani, zapropnowała canal gratis chyba 3 miesiące. Przedłuzyłem do 6 misięcy , zapłaciłem, ale kto trzyma kwity z (...) czytaj dalej»
-
przez: zbina | 2008.9.18 22:52:14
Dodam jeszcze tylko, że właśnie rozpoczęto roboty dociepleniowe mojego bloku i zdewastowano mi płytki na balkonie - skuto do zera nie oszczędzając ani jednej - które położyłem w zeszłym roku. czytaj dalej»
-
Czy firma windykacyjna może podać do BIK-u???
przez: ZNAWCA | 2008.9.19 3:7:41
firma windykacyjna nie może przekazać infomacji do BIK, które jest Biurem Informacji Kredytowej, dostępnej tylko dla banków i tylko te ostatnie mogą zamieszczać w nim informacje o nierzetelnych (...) czytaj dalej»
-
przez: znawca | 2008.9.19 3:49:50
troche późno odp., ale może komuś sie przyda, wiec : -kredyt ratalny to kredyt na zakup towaru / meble, rtv, agd itp / gotówki nie dostaje się do ręki / moze to 2-gi kredyt / 1-sze co bym zrobił (...) czytaj dalej»
-
Zadanie splaty kredytu zmarlego brata po latach
przez: janosik | 2008.9.19 4:10:47
1.jeśli kredyt był ubezpieczony/ a jak był, to na pewno na opcje śmierci kredytobiorcy / to już coś, bo ubezpieczyciel powinien przelać do banku zadłuzenie, ale musicie to sami załatwić z ubezpieczycielem, (...) czytaj dalej»
-
PZU - renta odroczona - kpina?
przez: j | 2008.9.19 8:25:21
Tylko do sądu czytaj dalej»
-
odpowiedzialność siostry za długi brata
przez: mamuska | 2008.9.21 3:10:8
Nie zgodzę się z powyższą odpowiedzią. W każdym razie nie do końca. A mianowicie nie odpowiada Pani za zobowiązania brata, ale tylko do momentu jego śmierci. Jeżeli w ciągu pół roku po śmierci (...) czytaj dalej»
-
Handel używaną odzieżą oryginalną
przez: Kornik | 2008.9.21 15:41:30
Mnie tez interesuje czy jakie dokumenty trzeba posiadac by moc legalnie sprzeedawac markowa odziez nowa. Jakies licencje? czytaj dalej»
-
przez: walczę | 2008.9.22 10:39:22
Wiam ja też mam podobną sytuację pępowina się jeszcze nie odcieła od matki i tak samo postępuje wedle mnie człowiek się stara tu budowa i praca a nawet tego nie docenia jak i ona tak i teściowa, (...) czytaj dalej»
-
przez: opium | 2008.9.22 13:6:56
Czy fakt, że ślub cywilny został zawarty na podstawie dowodu osobistego, w którym był nieaktualny adres zameldowania (po zmianie miejsca zameldowania, dowód nie został wymieniony). Czy to wpływa (...) czytaj dalej»
-
Komornik za .... zaufanie...;o(
przez: Ojciec alimenty.pl | 2008.9.23 5:0:13
[quote=Krych March 05, 2008 09:27AM] [...] Nie miałem nigdy problemów z komornikiem, ale ja moją żonę załatwiam w inny sposób [...] [/quote]Krych tak trzymaj, nie daj sie pijawce. bardzo dobry (...) czytaj dalej»
-
zamiana mieszkania spoldzielczego ktore jest zadłużone
przez: Marcin Garczyk | 2008.9.23 17:47:7
chciałem się zamienić na mieszkanie które jest zadłużone na 10 000 zł w ramach odstępnego place cale koszt z tym związane i tez mieszkania nie ma uregulowanego aktu prawnego tzn maż zmarł 13 (...) czytaj dalej»
-
szef chce mnie zwolnić na zwolnieniu lekarskim pomocy!!
przez: akkrawiec | 2008.9.23 18:31:50
Jestem na zwolnieniu lekarskim od 1 września ponieważ miałam w pracy wylew do szklistki w oku i siatkówka mi się odkleiła na odszkodowanie nie mam szans ponieważ jest to choroba własna tak mówią (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2008.9.24 13:39:28
Do 33 dni płaci prascodawca, powyżej czyli od 34 dnia płaci ZUS czytaj dalej»
-
Ile wynosi najnizszy zus pracownika przy 936 zlotych?
przez: siola | 2008.9.24 13:58:28
To także Twoja wina powinnaś juz przynajmniej 6 lat temu szukac nowej pracy lepiej platnej.pzdrawiam i zachecam do szukania czytaj dalej»
-
przez: xxx | 2008.9.24 14:1:41
Mam niepełnoletnią siostrę, którą nie opiekuje się matka. Chciałbym odebrać matce prawa rodzicielskie, ale nie wiem jak to zrobić, żeby siostra na czas postepowania nie trafiła do jakiejś placówki (...) czytaj dalej»
-
Przekroczenie granicy z 10-letnim dzieckiem
przez: Ojciec alimenty.pl | 2008.9.24 22:35:0
1. tymczasowy dowod osobisty jest chyba od 13 roku zycia (oile pamietam to tak jakos moglem lata temu wyrobic sobie) 2. na wyjazd za granice - nawet jesli dziecko juz ma paszport - MUSI wyrazic zgode (...) czytaj dalej»