Archiwum Forum Wrzesień 2020
(82 tematów na forum)
-
Zmiana danych w akcie urodzenia
przez: Atsu95 | 2020.9.1 16:54:14
W akcie urodzenia mojego syna jest wpisane tylko imię jego ojca, czy mogę zmienić akt żeby je usunąć i wpisać że ojciec nieznany? czytaj dalej»
-
Zmiana danych w akcie urodzenia
przez: Atsu95 | 2020.9.1 16:54:14
W akcie urodzenia mojego syna jest wpisane tylko imię jego ojca, czy mogę zmienić akt żeby je usunąć i wpisać że ojciec nieznany? czytaj dalej»
-
odzyskanie praw rodzicielskich
przez: olcia1991 | 2020.9.2 15:28:9
Czy ktoś poleci mi mecenasa z łodzi do sprawy o odzyskanie w czesci praw rodzicielskich i ustalenie kontaktów czytaj dalej»
-
prawo a kuchnia granicząca z sypialnią
przez: kamami | 2020.9.3 16:33:9
Witam, proszę o pomoc czy jest to zgodne z prawem budowlanym aby moje mieszkanie i jego sypialnia graniczyła ściana przylegającą do pionu kuchennego na którym jest zlew i odpływy kanalizacji ? Czy (...) czytaj dalej»
-
przez: pitus_elk | 2020.9.5 10:5:45
Witam, zostałem wysłany na badania kontrolne po długotrwałym zwolnieniu lekarskim. W orzeczeniu zostało wpisane przeciwwskazane dźwiganie ciężarów oraz praca w pozycji wymuszonej. Wskazana lekka (...) czytaj dalej»
-
Prywatny wodociąg i kanalizacja w drodze gminnej
przez: Invest0r | 2020.9.5 17:47:56
Witam Mam następujący problem. Mianowicie chodzi o to, że zakupiłem działki pod inwestycje z dostępem do drogi gminnej. W drodze są wszystkie media. Na tą chwile staram się o uzyskanie warunków (...) czytaj dalej»
-
Komentarz allegro straszenie sprzedawcy
przez: Hobbit10 | 2020.9.6 20:53:0
Witam. Mam ten sam problem z tym samym sprzedawca. Proszę o kontakt. czytaj dalej»
-
Urlop wychowawczy w działalności
przez: Roxydoodie | 2020.9.6 23:15:22
Witam Osoba pracuje na etacie i aktualnie jest na macierzynskim. W trakcie macierzyńskiego założyła dzialalnosc, w tej chwili zawieszona. Czy jeśli po zakończeniu macierzyńskiego złoży wypowiedzenie, (...) czytaj dalej»
-
Odbiór nowego prawa jazdy po zatrzymaniu na 6 miesięcy
przez: Mackow1301 | 2020.9.7 11:50:4
Zostało mi zatrzymane prawo jazdy, przeszedłem prawie całą procedurę odbioru ale w orzeczeniu lekarz wpisał mi termin ważności prawa jazdy na 15 lat. Wcześniej miałem bezterminowo. Starostwo (...) czytaj dalej»
-
Brak możliwości rezygnacji z okien
przez: Stark | 2020.9.7 15:58:29
Na starcie przepraszam, że nie wiedziałem gdzie coś takiego umieścić, ale potrzebuję pomocy na teraz. Mianowicie z rodziną zamówiliśmy kilkanaście okien, z czego niektóre z konkretnymi, naszymi (...) czytaj dalej»
-
Spłata byłego małżonka a kredyt hipoteczny
przez: Laura2902 | 2020.9.7 21:33:22
Dzień dobry, Wraz z mężem mamy kredyt hipoteczny na mieszkanie na kwotę 220 tys, który spłacamy od 5 lat. Rozwodzimy się. Po rozwodzie chce przejąć mieszkanie wraz z kredytem, otrzymałam już (...) czytaj dalej»
-
Jakiego adwokata polecacie z Białegostoku
przez: kosek77 | 2020.9.8 11:18:53
Ja w zeszłym roku prowadziłem sprawę o ustalenie kontaktów z dzieckiem i korzystałem z oferty Pani Urszuli Zajko. Udało się uzyskać korzystne rozstrzygnięcie i jestem przekonany, że to właśnie (...) czytaj dalej»
-
Potrzebuje pomocy w przeprowadzeniu sprawy rozwodowej.
przez: kosek77 | 2020.9.8 11:36:2
Jak ktoś liczy na pomoc w zakresie sprawy rozwodowej to faktycznie te propozycje pomocy prawnej, które gwarantuje Pani Mecenas Zajko będą dobrym wyborem. Wielka wiedza w sprawach rodzinnych, wydaje (...) czytaj dalej»
-
PRAWNIK PRAWA RODZINNEGO, WROCŁAW
przez: sochaarek99 | 2020.9.8 13:42:51
W zakresie obsługi prawnej nieruchomości mogę polecić Kancelarię KPW z Legnicy (http://kancelariakpw.pl/). Pod ich okiem sprawna obsługa od strony prawnej, wszystkie umowy przygotowywane przez nich, (...) czytaj dalej»
-
przez: pvpzonevc | 2020.9.9 1:33:38
Chcesz zarabiać zawsze dużo pieniędzy? Z tym może Ci pomóc ta strona https://legalne-kasyna-online.pl/ , ponieważ tutaj zawsze mogę rozwiązywać tego rodzaju problemy. Na pewno będziesz zadowolony czytaj dalej»
-
przez: *******.******91@*****.*** | 2020.9.9 8:35:57
Witam, od maja rozpoczęłam nową pracę - z pracodawcą umawiałam się na wynagrodzenie w kwocie 2500 zł. Gdy rozpoczęłam pracę na umowie otrzymałam wyższą kwotę - 2 800 zł. Jednak, gdy (...) czytaj dalej»
-
Wycena naprawy samochodu - problem
przez: Konrados1906 | 2020.9.9 13:19:56
Witam. Kiedyś wysłałem do wyceny na podstawie zdjęć naprawę blacharsko lakiernicza i serwis wysłał mi jakąś mega zawyzonq wycenę która oczywiście olałem i naprawiłem sam u lakiernika za (...) czytaj dalej»
-
czy ma się ubezpieczenie jeśli się chodzi do liceum dla dorosłych??
przez: maj_0202 | 2020.9.9 14:52:15
W Cosinus, który jest darmowym LO na prawach szkoły publicznej nie ma ubezpieczenia uczniów, ale dopóki ktoś się uczy to do 26 roku życia (+warunek nauki) podlega pod ubezpieczenie z zakładu pracy (...) czytaj dalej»
-
Poradnia zdrowia, teleporada, szpital.
przez: tomasz888 | 2020.9.9 15:12:3
Jakie prawa przysługują mi jako rodzicowi, kiedy nie chciano przyjąć mi dziecka 3 dni na wizytę do lekarza? Dziecko 11 miesięcy i zamiast skierować na wizytę, to przeprowadzano kilkukrotnie tele (...) czytaj dalej»
-
Problem z FedEx - naliczyli 1193 zł kosztu transportu za 3.6kg paczkę z USA...
przez: inqubi | 2020.9.9 19:45:11
Witam Kupiłem jako osoba prywatni książkę i parę gadżetów muzycznych jak odznaki w USA. Wartość towaru wg FedEx to 69.98 dolarów, a ponieważ na fakturze (nie dostałem jej jeśli była to (...) czytaj dalej»
-
Problem z usunięciem usterek przez dewelopera
przez: Jewel | 2020.9.10 8:6:21
w grudniu 2019 roku odebrałem mieszkanie od dewelopera. Odbiór nastąpił długo przed uzyskaniem zgody na użytkowanie (pozytywna decyzja PINB została wydana w lipcu 2020). Przy odbiorze podpisałam (...) czytaj dalej»
-
Straszenie policją za opinię na znanylekarz.pl
przez: sabinabinka | 2020.9.10 23:47:30
Witam. Czy możliwe jest mieć sprawę za opinię na znanylekarz.pl? Osoba do której uczeszczalam po jakims czasie niestety zaczela mnie lekcewazyc i dlatego postanowilam zostawic opinie odczucia po wizytach. (...) czytaj dalej»
-
Rozliczanie z mediów w umowie o najem mieszkania
przez: Martinmorgan | 2020.9.11 9:12:38
Dzień dobry, planuję podpisać umowę najmu mieszkania na rok, jednak paragraf dotyczący rozliczania mediów w tej umowie budzi moje wątpliwości. Brzmi on następująco: "Oprócz czynszu najmu (...) czytaj dalej»
-
Kanalizacja deszczowa w obrębie osiedla domów bliźniaczych
przez: michapi | 2020.9.11 13:26:39
Dzień dobry, Kupiliśmy rok temu dom od dewelopera. Regularnie podczas większych opadów (w tym roku stało się to około 4 razy) występuje u nas problem cofania się wody z kanalizacji deszczowej, (...) czytaj dalej»
-
zasiłek dla bezrobotnych a minimalna pensja
przez: kjser | 2020.9.12 19:49:9
Od 2015 do lipca br. byłem zatrudniony na 1/2 etatu na uczelni, z pensją niższą niż minimalne wynagrodzenie. Jednocześnie byłem i jestem też uczestnikiem studiów doktoranckich ze stypendium doktoranckim (...) czytaj dalej»