Archiwum Forum Wrzesień 2020
(46 tematów na forum)
-
Zmiana danych w akcie urodzenia
przez: Atsu95 | 2020.9.1 16:54:14
W akcie urodzenia mojego syna jest wpisane tylko imię jego ojca, czy mogę zmienić akt żeby je usunąć i wpisać że ojciec nieznany? czytaj dalej»
-
Zmiana danych w akcie urodzenia
przez: Atsu95 | 2020.9.1 16:54:14
W akcie urodzenia mojego syna jest wpisane tylko imię jego ojca, czy mogę zmienić akt żeby je usunąć i wpisać że ojciec nieznany? czytaj dalej»
-
prawo a kuchnia granicząca z sypialnią
przez: kamami | 2020.9.3 16:33:9
Witam, proszę o pomoc czy jest to zgodne z prawem budowlanym aby moje mieszkanie i jego sypialnia graniczyła ściana przylegającą do pionu kuchennego na którym jest zlew i odpływy kanalizacji ? Czy (...) czytaj dalej»
-
Prywatny wodociąg i kanalizacja w drodze gminnej
przez: Invest0r | 2020.9.5 17:47:56
Witam Mam następujący problem. Mianowicie chodzi o to, że zakupiłem działki pod inwestycje z dostępem do drogi gminnej. W drodze są wszystkie media. Na tą chwile staram się o uzyskanie warunków (...) czytaj dalej»
-
Komentarz allegro straszenie sprzedawcy
przez: Hobbit10 | 2020.9.6 20:53:0
Witam. Mam ten sam problem z tym samym sprzedawca. Proszę o kontakt. czytaj dalej»
-
Odbiór nowego prawa jazdy po zatrzymaniu na 6 miesięcy
przez: Mackow1301 | 2020.9.7 11:50:4
Zostało mi zatrzymane prawo jazdy, przeszedłem prawie całą procedurę odbioru ale w orzeczeniu lekarz wpisał mi termin ważności prawa jazdy na 15 lat. Wcześniej miałem bezterminowo. Starostwo (...) czytaj dalej»
-
Spłata byłego małżonka a kredyt hipoteczny
przez: Laura2902 | 2020.9.7 21:33:22
Dzień dobry, Wraz z mężem mamy kredyt hipoteczny na mieszkanie na kwotę 220 tys, który spłacamy od 5 lat. Rozwodzimy się. Po rozwodzie chce przejąć mieszkanie wraz z kredytem, otrzymałam już (...) czytaj dalej»
-
przez: pvpzonevc | 2020.9.9 1:33:38
Chcesz zarabiać zawsze dużo pieniędzy? Z tym może Ci pomóc ta strona https://legalne-kasyna-online.pl/ , ponieważ tutaj zawsze mogę rozwiązywać tego rodzaju problemy. Na pewno będziesz zadowolony czytaj dalej»
-
czy ma się ubezpieczenie jeśli się chodzi do liceum dla dorosłych??
przez: maj_0202 | 2020.9.9 14:52:15
W Cosinus, który jest darmowym LO na prawach szkoły publicznej nie ma ubezpieczenia uczniów, ale dopóki ktoś się uczy to do 26 roku życia (+warunek nauki) podlega pod ubezpieczenie z zakładu pracy (...) czytaj dalej»
-
Problem z FedEx - naliczyli 1193 zł kosztu transportu za 3.6kg paczkę z USA...
przez: inqubi | 2020.9.9 19:45:11
Witam Kupiłem jako osoba prywatni książkę i parę gadżetów muzycznych jak odznaki w USA. Wartość towaru wg FedEx to 69.98 dolarów, a ponieważ na fakturze (nie dostałem jej jeśli była to (...) czytaj dalej»
-
Problem z usunięciem usterek przez dewelopera
przez: Jewel | 2020.9.10 8:6:21
w grudniu 2019 roku odebrałem mieszkanie od dewelopera. Odbiór nastąpił długo przed uzyskaniem zgody na użytkowanie (pozytywna decyzja PINB została wydana w lipcu 2020). Przy odbiorze podpisałam (...) czytaj dalej»
-
Straszenie policją za opinię na znanylekarz.pl
przez: sabinabinka | 2020.9.10 23:47:30
Witam. Czy możliwe jest mieć sprawę za opinię na znanylekarz.pl? Osoba do której uczeszczalam po jakims czasie niestety zaczela mnie lekcewazyc i dlatego postanowilam zostawic opinie odczucia po wizytach. (...) czytaj dalej»
-
Rozliczanie z mediów w umowie o najem mieszkania
przez: Martinmorgan | 2020.9.11 9:12:38
Dzień dobry, planuję podpisać umowę najmu mieszkania na rok, jednak paragraf dotyczący rozliczania mediów w tej umowie budzi moje wątpliwości. Brzmi on następująco: "Oprócz czynszu najmu (...) czytaj dalej»
-
Kanalizacja deszczowa w obrębie osiedla domów bliźniaczych
przez: michapi | 2020.9.11 13:26:39
Dzień dobry, Kupiliśmy rok temu dom od dewelopera. Regularnie podczas większych opadów (w tym roku stało się to około 4 razy) występuje u nas problem cofania się wody z kanalizacji deszczowej, (...) czytaj dalej»
-
przez: miekok | 2020.9.12 22:19:27
Wezwania do sądu na rozprawe o alimenty chyba przychodzily na stary nieaktualny adres zameldowania.Matka mojego dziecka powiadomiła mnie teefonicznie że zostały zasądzone alimenty na naszego syna. (...) czytaj dalej»
-
przez: wikcia5555 | 2020.9.13 20:1:8
Witam. Jestem w 14 tyg ciąży oraz w trakcie umowy o prace na okres próbny podpisanej na 30 dni. Po tym okresie podpisuje umowę o prace na czas określony. Chciałabym się dowiedzieć ile dni muszę (...) czytaj dalej»
-
przez: miki789 | 2020.9.15 14:34:40
Trudno mi jednoznacznie coś proponować, bo sam nie mam wiedzy zbyt dużej w tym temacie, jedynie to co czerpałem od Kancelarii Oxford, która dla mnie sprawę prowadziła. Udało się z ich pomocą (...) czytaj dalej»
-
Rozpowszechnianie nagich zdjęć
przez: ves123 | 2020.9.15 17:5:0
Chciałbym zapytać co może grozić mi za wysłanie nagiego zdjęcia ( piersi bez twarzy) na konwersacje na której było około 20 osób ? Mam 17 lat. czytaj dalej»
-
przez: magik13 | 2020.9.15 21:56:38
W sprawie o posiadanie narkotyków dokładnie znaleziono przy mnie 2g marihuany. Postawiono mi 2 zarzuty. Oba dochodzenia przeciwko mnie zostały uzyskały warunkowe umorzenie. Był to wypadek mniejszej (...) czytaj dalej»
-
przez: olgast | 2020.9.15 22:15:0
W mojej sprawie o naruszenie dóbr osobistych udało mi się uzyskać sprostowanie w gazecie. Tzn udało się kancelarii którą zatrudniłam i którą mi polecono Koschel-Sturzbecher z Poznania. Jedni (...) czytaj dalej»
-
Minijob w Niemczech, rozwiązanie umowy
przez: kliwiaolk | 2020.9.17 2:30:56
Witam, pracuję od paru miesięcy na umowie Minijob w Niemczech. Chcę się jednak zwolnić, a że jestem zielona w tym temacie to proszę o poradę. Chciałabym rozwiązać umowę ze skutkiem natychmiastowym, (...) czytaj dalej»
-
przez: kosek77 | 2020.9.17 15:26:35
W rodzinie mieliśmy przypadek, gdzie ciocia doznała krzywdy w miejscu pracy. Ściema była nawet ze zwrotem kosztów leczenia. Dopiero adwokat Sangowski nam wyjaśnił, co można zrobić i zapewnił (...) czytaj dalej»
-
przez: Zeldir | 2020.9.18 13:27:34
Teraz musimy śledzić najnowsze informacje o ograniczeniach związanych z transportem i koronawirusem. Na przykład byłem w Krakowie latem: przyjechałem do tego miasta pociągiem, aby za pięć godzin (...) czytaj dalej»
-
przez: maj_0202 | 2020.9.18 14:6:13
Ta szkoła na C wydaje takie zaświadczenia, natomiast wymóg frekwencji jest i jest o tym słuchacz informowany zawsze przy zapisie, na zajęciach, na wydruku z danymi teleadresowymi do szkoły i dyrekcji. (...) czytaj dalej»
-
przez: KaLipka | 2020.9.20 19:28:49
Jeśli masz jakieś wątpliwości to zawsze możesz skorzystać z porady prawnika. Wiem, że w prawie pracy specjalizuje się Pan Tomaszczyk z JST i na pewno wszystko jasno Ci przedstawi i podpowie co (...) czytaj dalej»
-
Dobry prawnik do sprawy o mobbing - z Poznania
przez: KaLipka | 2020.9.20 19:31:6
Ja mogę polecić świetnego prawnika, Pana Tomaszczyk, z tym że jest z Warszawy. Specjalizuje się w prawie pracy, ma ogromne doświadczenie i wiedzę i co ważniejsze prowadził już nie raz takie sprawy (...) czytaj dalej»
-
przez: KaLipka | 2020.9.20 19:32:32
Zdecydowanie Pan Tomasz Tomaszczyk z JST z Warszawy. Cieszy sie dobrymi opiniami, jest konkretny, rzetelny i zaangażowany! czytaj dalej»
-
Pełnoletnie dziecko a alimenty od rodziców, z którymi nie mieszka
przez: marzenablaszka | 2020.9.20 19:59:18
Byłam w podobnej sytuacji. Mój "tato" zostawił mnie, siostrę i moją mamę, która została kaleką po wypadku w pracy. Ojciec mimo tego, że nie utracił praw rodzicielskich, to nie korzystał z nich, (...) czytaj dalej»
-
przez: katarzynawnek | 2020.9.20 22:27:36
Witam, szukam adwokata, który by przejął sprawę oskarżenia o przywłaszczenie 120 tyś z bankomatów dotyczy konta credit agricole czytaj dalej»
-
przez: Wirusowa94 | 2020.9.21 10:13:38
Witam. Mam pytanie w sprawie drogi (dojazdu do posesji) droga zrobiona jakieś 40 lat temu biegnie ona przez lasy państwowe. Na działce stoją dwa domy jeden bardzo stary który właścicielka chce (...) czytaj dalej»
-
rura wodociągowa przechodząca przez działkę
przez: monipe | 2020.9.23 12:49:47
dzien dobry, przez moja działkę przechodzi rura wodociągowa, szukam prawnika najlepiej z Łodzi który podpowie mi albo zajmnie sie ustaleniem czy nalezy mi sie odszkodowanie itd czytaj dalej»
-
Reklamacja z tytułu rękojmi - negatywna odp. sklepu
przez: Bozenaax | 2020.9.23 17:52:50
Witam serdecznie. Chciałabym się poradzić w kwestii reklamacji. Złożyłam reklamację z tytułu rękojmi z żądaniem wymiany sprzętu na nowy. Sprzęt to kuchenka dwupalnikowa halogenowa, w kuchence (...) czytaj dalej»
-
przez: Hubert11 | 2020.9.23 22:55:25
Pisze tekst piosenki i zastanawiałem się czy w pełni legalne i bez żadnych konsekwencji mogę wspomnieć w tym tekście o znanej osobie (z imienia i nazwiska) i o nazwie gazety. I mam takie pytanie (...) czytaj dalej»
-
przez: pvpzonevc | 2020.9.24 11:49:46
https://betchan-pl.online/ czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2020.9.25 11:5:35
Adwokaci z kancelarii Cejrowski zajmują się m.in. sprawami o podział majątku pomiędzy byłymi małżonkami po rozwodzie. Doświadczeni w tego typu sprawach. czytaj dalej»
-
ponowne zawieszenie wykonywania kary
przez: malaska | 2020.9.27 10:59:43
no to warto się zgłosić do specjalisty - idealny będzie Mariusz Olężałek. Mecenas ma ogromna wiedzę, jest doskonały, wie jak użyć prawa. Z pewnością pomoże - bardzo jest konkretny i dobry czytaj dalej»
-
spowodowanie wypadku smiertelnego
przez: malaska | 2020.9.27 11:1:5
tak,Mecenas Olężałek jest doskonały i bardzo pomocny! ja polecam także - u mnie w rodzinie bardzo pomógł! czytaj dalej»
-
przez: malaska | 2020.9.27 11:6:4
warto mieć w takich sprawach pomoc dobrego adwokata - mecenas Mariusz Olężałek jest doskonały, bardzo dobrze i rzetelnie prowadzi sprawy, dokładnie i wie jak ma użyć prawa żeby było dobrze czytaj dalej»
-
Praca na akord, nierówne traktowanie pracowników.
przez: Sylah75 | 2020.9.27 21:44:37
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem w pracy, który wykańcza mnie psychicznie. Otóż pracuje w systemie akordowym na szwalni,jestem szwaczką. Jak to w akordzie jest coś co opłaca się szyć i (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2020.9.28 14:9:37
Nasza firma skorzystała z doradztwa prawnego w kancelarii Cejrowski. Pan Paweł spisał się rewelacyjnie, ogrom wiedzy, wszystko pięknie wytłumaczył i przede wszystkim znalazł dla nas niezwykle korzystne (...) czytaj dalej»
-
Garasz blaszany - odległość od granicy
przez: zalvi | 2020.9.28 15:49:10
Witam, chciałbym postawić "blaszak" 4x5 jako pomieszczenie gospodarcze na zgłoszenie. Wyczytałem w Internecie że usytuowanie garażu blaszanego musi być w odległości 4m (lub 3 jeśli nie ma otworów) (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2020.9.28 15:52:5
Dla mnie akt notarialny sporządzała notariusz Cejrowska z Tczewa. Szybko i bezbłędnie sporządzony, fachowa obsługa. czytaj dalej»
-
przez: Zocha551 | 2020.9.29 11:9:28
Spora część osób podpisuje umowy, bez dokładnego zapoznania się z ich treścią... A potem wychodzą takie rzeczy, że trzeba płacić a nie wiedziałem... Dlatego warto przy wyborze szkoły po pierwsze (...) czytaj dalej»
-
Roszczenie szkoły policealnej a przedawnienie.
przez: Zocha551 | 2020.9.29 11:14:9
Dlatego warto czytać co się podpisuje albo wybierać szkoły bezpłatne, gdzie nie ma żadnych umów np Cosinus czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy najmu ze skutkiem natychmiastowym
przez: Iwona2106 | 2020.9.29 12:29:24
Witam . W przypadku wypowiedzenia umowy w trybie natychmiastowym obowiązuje okres wypowiedzenia? Czy przykładowo dostając wypowiedzenie w trybie natychmiastowym dnia 15.10 obowiązuje ono od tego właśnie (...) czytaj dalej»
-
jak napisać pismo z rezygnacja z sanatorium forum?
przez: worldconsultant | 2020.9.30 12:42:11
Biedronka2, nie napisałaś, czy chodzi o prywatny pobyt, czy z funduszu zdrowia. Jak jeździ się prywatnie, np. z https://www.polskiesanatoria.pl/ i rezygnujesz do 14 dni przed przyjazdem, zazwyczaj (...) czytaj dalej»