Archiwum Forum Kwiecień 2009
(70 tematów na forum)
-
Podział majątku - jak napisac pozew?
przez: | 2009.4.25 13:42:32
jestem po rozwodzie razem z bylym mezem jestesmy wlascicielami domu jednorodzinnego czytaj dalej»
-
LINK4 - nowy ubezpieczyciel a dane osobowe
przez: gość | 2009.4.25 17:34:39
Ja też odradzam Link4!!!!W 2006 roku złożyłem rezygnację(wypowiedziałem im umowę polisy) i do dnia dzisiejszego nie dają mi spokoju.Mają taki burdel w papierach,że sami nie wiedzą kto jest a (...) czytaj dalej»
-
Czy długi pierwszej firmy przechodzą na drugą.
przez: Lis | 2009.4.25 19:34:16
Twoje obawy są słuszne. Bank i komornik zajmą wierzytelności nowej firmy starego dłużnika, aż do spłaty długów, więc lepiej daj sobie spokuj u niego bo nie zobaczsz wypłaty :) pozdrawiam (...) czytaj dalej»
-
przez: | 2009.4.25 19:55:33
ja jestem 55 rocznik i jestem na zasilku ale mam 38 lat pracy razem ze szkola czytaj dalej»
-
przez: gosc86 alimenty.pl | 2009.4.25 23:22:56
prosze o rade. moi rodzice rozwiedli sie 15 lat temu, w czasie małżeństwa zakupili ziemie. mama złożyła pozew o rozwód i odeszła. teraz gdy tata umarł nagle przypomina sie jej ze ma prawo do tej (...) czytaj dalej»
-
sąsiad przebil szyb wentylacyjny
przez: Stanisław | 2009.4.26 1:42:29
Moim zdaniem sprawę należy zgłosić do Kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego ewentualnie może do Pana Palikota. Przede wzystkim polecałbym najpierw skontaktować się z BOREM OPZ MSWIA oraz powiadomić (...) czytaj dalej»
-
przez: www.podatekdrogo | 2009.4.26 11:43:8
Domena podatekdrogowy.pl na sprzedaz kontakt@musicaroundus.pl czytaj dalej»
-
przez: Grudztomek | 2009.4.27 12:19:27
Witam mieszkam w prywatnej kamienicy dzisiaj otrzymałem jak i reszta lokatorów od administratora kamienicy informację o podwyższeniu czynszu z 5zł na 9 zł czy właściciel prywatnej kamienicy ma (...) czytaj dalej»
-
Jak wykupić mieszkanie komunalne jeśli najemcą jest moja matka?
przez: maryla | 2009.4.27 15:37:51
ja mam taki problem głownym najemca mieszkania jest matka mojego meza od trzech lat ona nie interesuje sie tym mieszkaniem i szweda sie od konkubenta do konkubenta sa okresy ze nie ma jej miesiacami a (...) czytaj dalej»
-
-
Rozliczeni choroby i nadgodzin przy pracy 12/24
przez: Jarosław | 2009.4.28 0:42:26
Krótko mówiąc jest to niezgodne z prawem. Nie miał prawa tego zrobić, ba nawet gdybyś sam chciał i nawet prosił pracodawcę aby nadgodziny nie były wliczane to nie może on nie zapłacić (art (...) czytaj dalej»
-
zameldowanie tymczasowe dla obcokrajowca bez umowy najmu
przez: Inna | 2009.4.28 10:19:34
Witam, mam taki problem - jestem obywatelka Ukrainy i posiadam karte czasowego pobytu w Polsce. Chce sie przeniesc do mieszkania mojego chlopaka i wedlug prawa musze tam sie zameldowac. Ale mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
czy prokuratura może oskarżonemu dorzucić do wyroku za uchylanie sie od sluzby wojskowej
przez: agnieszka | 2009.4.28 16:17:53
Witam! Mam pytanko? Mój brat został oskarżony o nieodrobienie prac społecznych i przebywa w areszcie sledczym 4 mce. Czy mogą mu wedle prawa dorzucić do wyroku za uchylanie sie w wcześniejszym czasie (...) czytaj dalej»
-
Określenie miejsca pobytu dziecka
przez: biedronka | 2009.4.28 22:16:35
Jestem z mężem 2 lata po rozwodzie, w wyroku rozwodowym sąd postanowił: wykonywanie władzy rodzicielskiej nad małoletnią córką powierzyć matce, pozostawiając ojcu prawo do współdecydowania (...) czytaj dalej»
-
przez: kika alimenty.pl | 2009.4.29 11:31:53
Jeśli nawet ojciec zrzeknie się dziecka, alimentowania go nie uniknie. Jeśli ma zaległości alimentacyjne i dalej nie płaci, to może pani zrobić mu sprawę o niepłacenie alimentów, wtedy sąd (...) czytaj dalej»
-
Osoby, które prosiły mnie o rady prawne
przez: kika alimenty.pl | 2009.4.29 11:41:38
Jeśli ojciec dziecka nie żyje,to dziecko dostanie rentę po ojcu, a nie alimenty, może pani spać spokojnie. czytaj dalej»
-
przez: lulu | 2009.4.30 13:30:42
Ja również pobieram rentę rodzinną w wysokości 680zł brutto i chcąc iść na staż, w urzędzie pracy mi powiedziano że jest to za wysoka stawka i nie mogę zostać skierowana na staż. Szkoda (...) czytaj dalej»
-
CO moze Zrobic komorniK w takiej Sprwawie? Prosze Pomóżcie!!!!!!!
przez: | 2009.4.30 15:48:48
raczej moze wejsc czytaj dalej»
-
Mieszkanie kwaterunkowe po śmierci głównego najemcy
przez: ecyton | 2009.4.30 17:20:46
Jestem od ponad 4 lat zameldowany na pobyt staly w mieszkaniu kwaterunkowym razem z moja ciocia (siostra dziadka), ktora jest glownym najemca. Co nalezy zrobic po śmierci cioci aby uzyskac prawa glownego (...) czytaj dalej»
-
przez: Przemek | 2009.4.30 22:31:16
Proszę o pomoc. Mam 28 lat jestem ojcem 6 letniej córeczki, w sierpniu zeszłego roku żona stwierdziła że ona ma dość i chce zacząć żyć. Wyprowadziła się do swojej matki, zabrała dziecko (...) czytaj dalej»