Archiwum Forum Kwiecień 2017
(84 tematów na forum)
-
Spożycie marihauny - co dalej?
przez: Hoodie | 2017.4.1 12:59:46
Witam. Jakoś 2 tygodnie temu zostałem złapany wraz z kolegą na paleniu marihuany. Bylo 2 policjantów, a nas 4 wiec dwójka można powiedzieć, że uciekła. Na komisariacie z tym kolegą złożyliśmy (...) czytaj dalej»
-
jak napisac prosbe o zwolnienie z osrodka wychowawczego do sadu?
przez: BIENIEK | 2017.4.3 15:58:25
JAKNAPISACPROZBEOZWOLNIENIEMOJEJCORKIZOSROTKAWYCHOWAWCZEGO czytaj dalej»
-
zmiana sposobu podgrzania ciepłej wody
przez: jeszcze | 2017.4.3 16:25:27
Pod spodem jest tekst pt. "Sposób wymierzania opłat za wodę". Mnie się to kojarzy (z racji słowa WYMIERZANIE) z wymierzaniem jakiejś kary, na przykład kary chłosty. Teraz wprawdzie chłosty się (...) czytaj dalej»
-
Pytanie dotyczące dziwnego przeciągania naprawy samochodu
przez: ULEWICZ.KANC | 2017.4.3 18:42:59
[cytat] Witam nie wiem czy to dobra podkategoria prosze o przeniesienie jezeli zla zaznaczylem.jestem tu nowy. Problem polega na tym że postawiłem Auto do mechanika do naprawy, naprawa zajmująca (...) czytaj dalej»
-
komornik na podstawie umowy której nie podpisałam
przez: ULEWICZ.KANC | 2017.4.3 18:53:21
[cytat] Witam, zacznę od początku...dwa lata temu zapisałam się do szkoły jańskiego w Warszawie, zapłaciłam 2-3 raty czesnego z góry. Po kilku tygodniach odwoływania zajęć (bo to wody nie (...) czytaj dalej»
-
przez: ULEWICZ.KANC | 2017.4.3 19:7:26
[cytat] Czy bez dostarczenia pozwu rozwodowego moze sie odbyc sprawa w sadzie ? Adres strony jest mi nie znany , osoba przebywa za granica [/cytat] Dzień dobry, w takiej sytuacji należy złożyć (...) czytaj dalej»
-
Wezwanie do spłaty długów matki, nakaz eksmisji
przez: ULEWICZ.KANC | 2017.4.3 19:13:54
[cytat] Witam Mam problem ponieważ moja mama od kliku lat nie płaci czynszu, ja dowiedziałam się o tym 2 lata temu,ponieważ to przedemną ukrywała, podjęłam działania na zasadzie "umowy słownej"z (...) czytaj dalej»
-
przez: z kraju | 2017.4.4 18:31:54
Jeśli polka szuka Turka i chce z nim być to było by dobrze i mądrze jak wyjedziecie do Turcji z tym swoim przydupasem nie ściągać do kraju tego co nas zabijało w Polsce nie ma przyzwolenia na Turasów (...) czytaj dalej»
-
Zameldowanie i zmiana właściciela
przez: Marta | 2017.4.5 9:16:51
Witam,mam meldunek na stałe pod innym adresem a mieszkam u przyszłej teściowej pod innym adresem jest ona inwalidą mieszkamy u niej już 2 lata jest to budynek dla inwalidów, czy jest możliwość (...) czytaj dalej»
-
malzenstwo z obywatelem Afryki Poludniowej
przez: Elwira | 2017.4.5 13:54:49
Mieszkam w Anglii I jade do RPA z chlopakliem. Czy potrzebuje wizy? czytaj dalej»
-
jak napisac oswiadczenie do sadu?
przez: Sylwia wiech | 2017.4.5 15:3:10
Witam chciałam się zapytać jak mam napisać oświadczenie do sądu o wyłudzenie pieniędzy czytaj dalej»
-
przez: PILOT | 2017.4.6 10:21:6
Osoba zaginiona może zostać uznana za zmarłą, ale nie da to podstwy unieważnienia malżenstwa. Wyjatkiem kiedy można unieważnić małżenstwo po jego ustaniu jest pokrewieństwo i bigamia. czytaj dalej»
-
przez: mw | 2017.4.7 8:52:52
Witam Mam pytanie dotyczace roszczen alimentacyjnych dla ojca, o ktore w jego imieniu prawdopodnie bedzie chcial wystapic mops. Dodam ze rodzice sa po rozwodzie 30 lat , od tamtej pory nie mialam kontaktow (...) czytaj dalej»
-
przez: kasia230 | 2017.4.7 22:22:34
Mój kuzyn ma 6 dzieci, obydwoje z żoną pracują, ich bardzo niskie zarobki oraz 500 plus które otrzymują na dzieci, nie zapewniają im podstawowych potrzeb. Żona kuzyna namawia go aby wystąpił (...) czytaj dalej»
-
przez: Murphy2000 | 2017.4.8 12:6:40
Witam serdecznie , mam kilka pytan. Nalezy mi sie zachowek po mamie , ojciec zapisal polowe kamienicy drugiej zonie. Mieszkam nadal w mieszkaniu ktore otrzymalem od taty , ale chcialbym sie dowiedziec (...) czytaj dalej»
(Zobacz 85 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Jak odebrać prawa rodzicielskie ojcu dziecka?
przez: Załamana29 | 2017.4.8 15:54:45
Witam mam problem z moim byłym mężem raczej z jego z stosunkiem do naszej wspólnego dziecka. Ciągle pozywa mnie do sądu o widzenia a prawda jest taka że on się nią wogole nie interesuje tylko (...) czytaj dalej»
-
W konkursie na dyrektora szkoły przedstawiono kartę oceny. W ostatnim puncie karty pomyłkowo znalazł
przez: Andrzej | 2017.4.9 13:52:39
W konkursie na dyrektora szkoły przedstawiono kartę oceny. W ostatnim puncie karty pomyłkowo znalazł się zapis. Zapoznałem się z projektem karty oceny.. i że przysługuje mi prawo do odwołania (...) czytaj dalej»
-
przez: Mama | 2017.4.9 16:30:52
witam mam pytanie czy na rozprawie mojego syna maja się stawic Ja i mój Marz czy mogę przyjść sama z synem czytaj dalej»
-
przez: lili | 2017.4.9 18:20:50
Witam Mam pytanie. Otóż mój wujek brat taty bezdzietny kawaler obiecał mi swój dom mam świadków na to gdyż mówił to każdemu od dłuższego czasu. Miesiąc przed śmiercią powiedział mi że (...) czytaj dalej»
-
przez: Anna Fly | 2017.4.10 9:52:41
Naruszenie prawa procesowego i prawa materialnego jako zarzuty w apelacji - Informacje ogolne - Pozwy - Infor.pl czytaj dalej»
-
Sex z 16-latką jest legalny prawnie?
przez: allcarders.com | 2017.4.10 10:53:41
Hi bro This good shop allcarders.com allcarders.com czytaj dalej»
-
Otwieranie klatek przez ulotkarza
przez: dumagumabuma | 2017.4.10 14:31:32
Źle się wyraziłem, nie grzebię w zamku, blaszką podważam język zamka. Robię to tylko wtedy jak się da, czyli jak nie ma założonej blachy na drzwiach, albo jak drzwi nie są bezpośrednio przy (...) czytaj dalej»
-
Spadek po Babci - w tle Ojciec z długami
przez: Iga | 2017.4.10 14:37:27
Ja bardzo polecam kancelarię Grzybkowcki-Guzek w Poznaniu. Miałam podobny problem z prawem spadkowym tyle że sprawa miała finał w sądzie ale udało mi się ją wygrać z pomocą mojego adwokata. (...) czytaj dalej»
-
witam, jestem w trakcie rozwodu żona mówi że będzie chciała 2000 tyś alimentów gdzie ja zarabiam
przez: raki | 2017.4.10 17:59:36
witam, jestem w trakcie rozwodu żona mówi że będzie chciała 2000 tyś alimentów gdzie ja zarabiam około 3500. i następne jest do podziału dom ona twierdzi że go nie sprzeda a jest wspólny (...) czytaj dalej»
-
przez: Renata | 2017.4.11 9:22:9
zgłoś się do pani adwokat Morawskiej z adwokatmorawska.pl jest ekspertem w kwestiach prawa karnego. Ja miałam podobną sytuację, tyle że z moim chłopakiem i dzięki pani Agacie sprawa została pomyślnie (...) czytaj dalej»
-
przez: alert('XSS') | 2017.4.11 9:46:39
alert('XSS') czytaj dalej»
-
zawyżona akcyza za samochód, jak się ustrzec
przez: puck88 | 2017.4.11 12:19:28
witam, zakupiłem samochód za granicą za pośrednictwem firmy oferującej usługi właśnie takiego pośrednictwa (przyjmijmy firma X). stroną w umowie z zagraniczną firmą nie jestem bezpośrednio (...) czytaj dalej»
-
handel obwozny Polska-Niemcy a VAT
przez: maxi74 | 2017.4.11 14:54:39
Witam . Mam pytanie zwiazane z handlem obwoznym na terenie Niemiec: Firma zarejstrowana w Poslce , towar kupowany w Polsce z wliczonym podatkiem VAT, sprzedaz towaru na terytorium Niemiec. Z tego co (...) czytaj dalej»
-
Czy zabronione jest picie piwa prze kierowcę podczas jazdy bez przekroczenia promili?
przez: Martinezz123 | 2017.4.11 18:21:55
Martwe forum. Jak widać. czytaj dalej»
-
przez: Buwak909 | 2017.4.12 15:11:7
Zgłosiłem Pana który zrobił garaż, Pan gdy otrzymał że będzie kontrola, postanowił rozebrać drzwi i boczne sciany i powiedział że to jest wiata... Decyzja przyszła że nie będzie rozbioru (...) czytaj dalej»
-
Przeprowadzka ojca z dzieckiem do innego miasta a kontakty
przez: krzysztof | 2017.4.12 18:19:48
witam kolejna próba mojej byłej zony o odebranie mi mozliwości kontaktów z synkiem/// w pozwie rozwodowym wnioskowała o godziny bez nocowania bez świąt wakacji i ferii na ta chwilę były (...) czytaj dalej»
-
Obniżenie alimentów na ex-żonę do 0 zł. Czy możliwe?
przez: Sebastian | 2017.4.12 19:20:47
Witam, jestem po rozwodzie ,pracuje za granica , płace alimenty na dwoje dzieci.Przed rozwodem płaciłem dobrowolnie 2 tys ,mieszkałem w pokoju na 10 m2 ex nie pracowała. Po rozwodzie zmieniła mi (...) czytaj dalej»
-
Sprzedaż cyfrowa utworów a podatek i rozliczenie.
przez: Foxay | 2017.4.12 21:55:41
Również poszukuję odpowiedzi na to pytanie, też zamierzam sprzedać swoje utwory na Bandcamp a nie znam się na podatkach. Szukałem w internecie i nic konkretnego nie znalazłem. Wiem jedynie że (...) czytaj dalej»
-
Remont w domu dwurodzinnym!!!!
przez: stysiaruda | 2017.4.13 1:5:26
Witam. Poszukuję pomocy prawnej dotyczącej remontów w domu dwurodzinnym. Odziedziczyliśmy górę domku wraz z przynależącym tarasem pod którym znajduje się pokój sąsiada. Od jakiegoś czasu (...) czytaj dalej»
-
przez: xxxxxx | 2017.4.13 8:37:56
Nie placilam alimentow kilka lat miszkam w Irlandii niedawno dostałam pismo ze mam stawic się w ambasadzie polskiej mam tutaj 3 dzieci czy moga mnie deportowac ? czytaj dalej»
-
Witam chciałabym sprzedać samochód po zmarłym mężu. Współwłaścicielem samochodu jest przyjaciel
przez: XYZ | 2017.4.13 9:55:48
Witam chciałabym sprzedać samochód po zmarłym mężu. Współwłaścicielem samochodu jest przyjaciel rodziny. Mam jeszcze 2 już pełnoletnich dzieci. czytaj dalej»
-
Przeprowadzka partnerki za granice - brak zgody ojca dziecka.
przez: Vercinegotrix | 2017.4.13 12:36:3
Witam, Chcialbym sie zwrocic z prosba o porade w zwiazku z przeprowadzka dziecka za granice, zanim rozpoczne postepowanie razem z partnerka. Okolicznosci tej sprawy sa dosc skomplikowane wiec pozwoli (...) czytaj dalej»
-
przez: ImAnilewe | 2017.4.13 14:49:22
Witam. Po krótce opiszę sytuację. Mój obecny partner(JAN) posiada córkę z wcześniejszego związku. Dziecko aktualnie ma 4 lata. Był z ówczesną dziewczyną (nazwijmy ją przykładowo KASIA) (...) czytaj dalej»
-
brak zgody na utwardzenie drogi sluzebnej
przez: girl600 | 2017.4.13 22:46:3
Kupiliśmy działkę i w akcie notarialnym mamy wpisaną służebność przechodzu, przejazdu i przeprowadzenia infrastruktury technicznej. Przy drodze jest 5 działek. Do 1 i 2 działki jest droga utwardzona, (...) czytaj dalej»
-
przez: KancLEXUM | 2017.4.14 10:56:46
W takich sprawach najlepiej skontaktować się z profesjonalnym prawnikiem kancelaria-lexum.plpolecam czytaj dalej»
-
przez: KancLEXUM | 2017.4.14 11:1:37
Wyrok WSA jest prawomocny z momentem jego wydania czytaj dalej»
-
Rozmowy na komunikatorze o paleniu marihuany i seksie
przez: Edward76 | 2017.4.14 14:17:31
Witm.. Pisze na Facebooku z osoba 16 letnia..Ja jestem od Niej dużo starszy i planujemy po skończeniu przez niej 18 lat razem zamieszkać.. Czy pisanie jest karalne? czytaj dalej»
-
przez: ToY91 | 2017.4.15 9:16:19
Nikt nie jest w stanie mi pomoc ? czytaj dalej»
-
Była żona nie chce szczepić naszego dziecka - jak ją do tego zmusić?
przez: Xx | 2017.4.17 11:28:16
Prawda jest taka,ze szkodzą szczepionki tzw skojarzona, czyli te 3w1,5w1, a nawet 6w1. Dorosły człowiek miałby problem poradzić sobie z tyloma wirusami,a co dopiero dziecko. Szczepmy tymi szczepionkami,którymi (...) czytaj dalej»
-
przez: Rusetsu | 2017.4.17 13:51:9
Dzień dobry. Mam 19 lat i od września zamierzam zacząć naukę na trzecim roku w liceum zaocznym (przenoszę się z liceum ogólnokształcącego), a przez cały ten okres zamierzam pracować (zarobki (...) czytaj dalej»
-
rozwód- zaocznie, kiedy, jak...
przez: JanMag | 2017.4.17 20:45:0
Witajcie, jeśli istnieje taka możliwość, to bardzo ale to bardzo będę wdzięczny za pomoc... W styczniu tego roku odbyła się pierwsza rozprawa z powództwa mojej byłej żony. Nic nie łączy (...) czytaj dalej»
-
Brak porozumienia w rodzinie...
przez: merybee | 2017.4.18 19:48:11
Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale mam poważny problem. W mojej całej rodzinie jest konflikt. Mam 2 duzo starsze siostry które odwróciły się od mnie, rodzice się nienawidzą, matka wyjechała (...) czytaj dalej»
-
przez: Romi | 2017.4.19 10:32:55
Witam. Widzę że walka z ubezpieczycielami dalej trwa. Jakiś czas temu miałem podobny problem z polisą. Gdy chciałem ją zlikwidować okazało się że dostanę jakieś marne grosze? naliczyli mi (...) czytaj dalej»
-
przez: Invictus | 2017.4.19 10:39:25
Zapraszam do kontaktu osoby które posiadają kredyt w obcej walucie którego rata i kwota w skutek zmiany kursu walut wzrosła Kancelaria Invictus. Prowadzi działania do skutecznego unieważnienia nieuczciwych (...) czytaj dalej»
-
problem z kredytem konsolidacyjnym
przez: Invictus | 2017.4.19 10:43:41
Posiadają państwo poliso lokatę, ubezpieczenia niskiego wkładu własnego, a może kredyt we frankach? Zapraszam do kontaktu z kancelarią Invictus z Wrocławia, przy minimum formalności ze strony (...) czytaj dalej»