Archiwum Forum Lipiec 2020
(22 tematów na forum)
-
Dobry prawnik od odszkodowań Białystok
przez: Pawel187 | 2020.7.3 14:56:2
Możesz skontaktować się z kancelarią urszulazajko.pl . W moim przypadku profesjonalna pomoc w zakresie sprawy o odszkodowanie okazała się skuteczna i po długim oczekiwaniu w końcu udało (...) czytaj dalej»
-
Przelew pow. 15 tyś. z konta prywatnego
przez: tencopyta | 2020.7.4 6:6:36
Czy dopuszczalne jest przy jednoosobowej działalności gospodarczej wykonanie przelewu kwoty powyżej 15 tyś. zł z konta prywatnego na konto z białej listy? Czy może aby móc odliczyć koszt uzyskania (...) czytaj dalej»
-
Magnes neodymowy, a polskie prawo
przez: BarPaw | 2020.7.4 15:38:35
Dzień dobry. Zwracam się z prośbą o pomoc w aspekcie prawnym. Zaczynam nowe hobby, mianowicie oczyszczanie zbiorników wodnych przy użyciu magnesu neodymowego. Byłem w tej sprawie na policji, (...) czytaj dalej»
-
przez: pawelek95 | 2020.7.4 19:34:22
Witam, potrzebuje pilnej pomocy w rozwiązaniu następującego kazusu, ze względu słabej wiedzy na temat umów. Kazus W dniu 4 marca 2017 r. Alicja zleciła znanej projektantce mody Marlenie zaprojektowanie (...) czytaj dalej»
-
Ryanair nie odda pieniędzy za odwołany lot
przez: Irena_D | 2020.7.6 15:21:3
Pana post był pisany w kwietniu. Czy dostał już Pan zwrot pieniędzy? Pytam ponieważ jestem w podobnej sytuacji, ale nie tylko Ryanair nie chce zwracać pieniędzy za lot, ale również i nasz LOT. (...) czytaj dalej»
-
odroczenie rozbiórki samowoli budowlanej w czasie COVID
przez: SCSI_RAID | 2020.7.6 23:18:29
Dień dobry. Mam następujący problem: dotyczy samowoli budowlanej na działce leśnej, w postaci domku letniskowego. W 2015 roku został wydany nakaz rozbiórki, który do tej pory nie był egzekwowany (...) czytaj dalej»
-
przez: Nibiru94 | 2020.7.10 16:47:3
Witam! Półtora roku temu podczas pewnego zajścia byłem zmuszony zadzwonić na policję. Po tym zdarzeniu zacząłem być eskalowany przez grubkę osiedlowych kiboli, dla których stałem się "konfidentem". (...) czytaj dalej»
-
Zadanie na studia z prawa ruchu drogowego
przez: adek147 | 2020.7.11 0:32:52
W dniu 09 listopada 2017r. Mariusz J. uzyskał uprawnienia do kierowania pojazdami kategorii B. W dniu 05 grudnia 2018 wobec Mariusza J. orzeczony został zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych kategorii (...) czytaj dalej»
-
POMOCY nęka mnie firma raport. Błagam Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
przez: nervan | 2020.7.11 21:19:6
Odświeżę troszkę temat. Otrzymałem list od firmy RAPORT S.A w którym mam propozycję ugody, kwotę główną do zapłaty ,boczna jakaś oraz nr konta.Kompletnie żadnych informacji co to za zadłużenie (...) czytaj dalej»
(Zobacz 65 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Płatność za rachunki a paru współwłaścicieli
przez: Prawnik77 | 2020.7.12 15:46:17
Trochę chaotycznie opowiedziane. Nie za bardzo rozumiem w czym tutaj dokładnie tkwi problem? Tutaj jednym scenariuszem w przypadku nieopłacania rachunków będzie po prostu odcięciem od usług czyli (...) czytaj dalej»
-
przez: agnieszkawandtke | 2020.7.15 17:26:31
Witam. Jestem nauczycielem. Od 1 września 2019 do 31 sierpnia 2020 mam umowę na zastępstwo w szkole. Dyrektor szkoły poinformował mnie o przedłużeniu umowy na kolejny rok szkolny ze względu (...) czytaj dalej»
-
przez: dundermufflin | 2020.7.17 14:24:13
Jeśli chodzi o Płock, to jest tutaj pewna kancelaria adwokacka, która cechuje się dużą skutecznością. Strona to: http://www.prawnik-plock.pl/. czytaj dalej»
-
Wspólna inwestycja na działce rolnej
przez: Acias | 2020.7.17 15:9:34
Kwestia dotyczy budowy domu na działce rolnej. Moi rodzice posiadają status rolników i działkę rolną o pow. 60 arów dla której MPZP przewiduje możliwość zabudowy zagrodowej. Ja i mąż rolnikami (...) czytaj dalej»
-
Wspólna inwestycja na działce rolnej
przez: Acias | 2020.7.17 15:9:37
Kwestia dotyczy budowy domu na działce rolnej. Moi rodzice posiadają status rolników i działkę rolną o pow. 60 arów dla której MPZP przewiduje możliwość zabudowy zagrodowej. Ja i mąż rolnikami (...) czytaj dalej»
-
przez: mrdawid98 | 2020.7.20 17:11:33
Witam, niedawno zostało mi zabrane prawo jazdy za prędkość (3 miesiące), na kwitku od policjanta jest napisane ze prawo jazdy kat. B B1 AM zostało zabrane. Prawo jazdy mam więcej niż 3 lata, więc (...) czytaj dalej»
-
przez: Izapach15 | 2020.7.23 21:9:14
Witam. Mój chłopak ma dwa wyroki prawomocne jeden 12 miesiecy drugi 13 miesięcy pozbawienia wolności ten 12 miesiecy ma odroczony do grudnia aa obecnie odsiaduje ten drugi 13 miesięcy. Czy ma szansę (...) czytaj dalej»
-
przez: cherokez | 2020.7.24 12:14:52
Mam taką samą sytuację. Sprzedałem przedmiot na allegro, kupujący stwierdził, że to "podróbka". W żaden sposób nie jest w stanie to udowodnić. Allegro wypłaciło mu pieniądze tak, że ma (...) czytaj dalej»
-
Praca w Niemczech, jakie zarobki??
przez: JackBack | 2020.7.26 15:52:53
[url]https://www.youtube.com/[/url] czytaj dalej»
-
Mandat z fotoradaru a zły adres
przez: micma | 2020.7.27 23:18:53
Stało się, zostałam jakiś czas temu sfotografowana przez fotoradar podczas jazdy firmowym autem. Jednak spółka zmieniła adres przez co zapytania z firmy leasingowej nie docierały. Co w takiej sytuacji? (...) czytaj dalej»
-
Mandat z fotoradaru a zły adres
przez: micma | 2020.7.27 23:19:40
Stało się, zostałam jakiś czas temu sfotografowana przez fotoradar podczas jazdy firmowym autem. Jednak spółka zmieniła adres przez co zapytania z firmy leasingowej nie docierały. Co w takiej sytuacji? (...) czytaj dalej»
-
przez: kamila2304 | 2020.7.28 12:15:31
Generalnie jest to obowiązek i nie ma możliwości się od tego "wymigać". Jeśli jednak matka dziecka ewidentnie chce naciągnąć ojca to najlepiej skontaktować się z prawnikiem i się go poradzić, (...) czytaj dalej»
-
Wolne za sobotę a umowa zlecenie
przez: pogostemon_cablin | 2020.7.30 11:54:5
Dzień dobry. Czy jeśli mając umowę zlecenie i pracując w soboty, pracodawca nie chce płacić za soboty tylko dać za sobotę dzień wolny to jest to normalne? Czy w tym momencie nie jest to praca (...) czytaj dalej»