komu przysluguje mieszkanie socjalne po eksmisji przepisy 2013?
Odpowiedzi w temacie ()

komu przysluguje mieszkanie socjalne po eksmisji przepisy 2013?
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Umowa najmu na czas określony-jak wypowiedzieć umowa najmu lokalu użytkowego została zawarta na czas określony, od daty do daty. Niestety nie zawiera zapisu o możliwości wypowiedzenia, czy i na (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie własnościowe, nie płacenie czynszu, skreślenie z listy członków
Mieszkanie własnościowe, nie płacenie czynszu, skreślenie z listy członków Czy skreślenie z listy członków prowadzi bezpośrednio do eksmisji? Co z moim prawem własnościowym do mieszkania? Jakie (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie komunalne po śmierci najemcy i stały meldunek Mam stały meldunek (od niedawna) w mieszkaniu komunalnym,w którym głownym najemcą jest moja babcia. czy administacja ma prawo wysiedlić mnie (...) czytaj dalej»
-
Jak otrzymać mieszkanie z urzędu Witam, słyszałem, że działa w Polsce taka instytucja jak mieszkanie z urzędu. Napiszcie proszę, jakie trzeba spełnić warunki, aby takie mieszkanie otrzymać+gdzie (...) czytaj dalej»
-
czy mogę wyrzucić zameldowanych??? witam, babcia przepisała dom mi i mężowi, ale mieszka w nim jeszcze 12 innych osób, które są zameldowane. czy ja mogę chcieć, aby się wyprowadzili? i czy mogę (...) czytaj dalej»
-
Wymeldowanie pełnoletniego dziecka. Razem z żoną jesteśmy właścielami własnościowego mieszkania spółdzielczego. Mieszka z nami 17-letnia córka i 30-letni syn, który nie zamierza poszukać sobie (...) czytaj dalej»
-
lokatorskie spódzielcze prawo do lokalu przy podziale majątku
lokatorskie spódzielcze prawo do lokalu przy podziale majątku Od 8 lat toczy się postępowanie o podział majątku. W tym czasie były mąż ożenił się po raz drugi, umarł przepisując testamentem (...) czytaj dalej»
-
ile minimum metrow kwadratowych lokalu przysluguje kazdemu obywatelowi Polski?
ile minimum metrow kwadratowych lokalu przysluguje kazdemu obywatelowi Polski? ile minimum metrow kwadratowych lokalu przysluguje kazdemu obywatelowi Polski? czy rodzina po eksmisji jezeli dostala mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
eksmisja Witam.......mam ogromny problem.rodzice nie płacili za mieszkanie komunalne zadłuzenie wynosi ponad 20 tys.chcą nas eksmitować.problem w tym że zadłużenie jestem obciążona ze starszym (...) czytaj dalej»
-
Zasiłek Rodzinny - wysokość, kryteria przyznania Witam Mam takie pytanie syn moj 5.03.skonczyl 21 lat i w czerwcu 2004r konczy szkołe srednia do kwietnia wypłacał mi ZUS rodzinne bo jestem na rencje (...) czytaj dalej»
-
alimenty dla pełnoletniego uczącego się dziecka Tydzień temu otrzymałam rozwód bez orzekania o winie. Rozwodem zajmowałam się sama bo nie mam pieniędzy na adwokata, dlatego też zwracam się z (...) czytaj dalej»
-
bezumowne korzystanie-odszkodowanie, wezwanie do zapłaty czy zasadne?
bezumowne korzystanie-odszkodowanie, wezwanie do zapłaty czy zasadne? Witam, dostałam pismo z Gminy-Jednostki, którą zajmuje się mieszkaniami komunalnymi o treśći: http://oi67.tinypic.com/10z44lz.jpg Pragnę (...) czytaj dalej»
-
zachowek Mam pytanie i bardzo prosze o odpowiedz. Moj maz z pierwszego malzenstwa ma dwie corki i jest pozbawiony praw rodzicielskich . My wspolnie nie mamy potomstwa, ale w perspektywie czasu nasz wspolny (...) czytaj dalej»
-
Okres ciąży a alimenty Dzień dobry. Poznałem kobietę (24 lata), jest w piątym miesiącu ciąży, zrozpaczona bo porzucił ją ojciec dziecka (nie są w związku małżeńskim). Była jakiś czas (...) czytaj dalej»
-
Mieszkanie komunalne Moi rodzice mieszkają w mieszkaniu komunalne w budynku wielorodzinnym. Proszę o odpowiedź co muszą teraz zrobić,aby czegoś nie przeoczyć,w świetle nowych ustaw. (laser) Zbyt (...) czytaj dalej»