obraźliwe trreści na blogu a prawo karne 2012? - forum prawne
Witam
proste pytanie, założyłem bloga. na tematy różne ale głównie polityczno ekonomiczne zdaniem młodych. czy jeśli kogoś poniosa emocje i zacznie zwymyślać kogoś lub obrażać jego osobe, rodzine odczucia religijne co kolwiek to kto za to odpowiada ja czy ta osoba? aha, oczywiscie ja usuwam dany komentarz i/lub daje bana tej osobie, tyle ze nie zawsze jestem w stanie tego zrobic zaraz po pojawieniu sie komentarza.
Odpowiedzi w temacie: obraźliwe trreści na blogu a prawo karne 2012? (4)
nie odpowiadasz za to w takim wypadku.
2012.1.23 12:32:46
art. 14 wymienionej ustawy nakazuje podejmowanie przez administratorów w takich przypadkach jedynie działań następczych, nie obliguje natomiast do prewencyjnej kontroli zamieszczanych komentarzy. Tak więc nie martw się bo zachowałeś się lub zachowasz się tak jak trzeba.
2012.1.23 13:4:33
osoba zakładająca bloga komentującego życie polityczne gminy, nie musi liczyć się z tym, że mogą pojawiać się na nim kontrowersyjne, obraźliwe wpisy. najważniejsze żeby owe wpisy które zostaną zgłoszone moderowała lub usuwała.
2012.1.23 14:40:49
nie bój żaby młody:) nie odpowiadasz za tresci, ale za ich usuwanie jeżeli łamią prawo i regulamin:)
2012.1.26 11:19:54
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?