obraźliwe trreści na blogu a prawo karne 2012? - forum prawne
Witam
proste pytanie, założyłem bloga. na tematy różne ale głównie polityczno ekonomiczne zdaniem młodych. czy jeśli kogoś poniosa emocje i zacznie zwymyślać kogoś lub obrażać jego osobe, rodzine odczucia religijne co kolwiek to kto za to odpowiada ja czy ta osoba? aha, oczywiscie ja usuwam dany komentarz i/lub daje bana tej osobie, tyle ze nie zawsze jestem w stanie tego zrobic zaraz po pojawieniu sie komentarza.
Odpowiedzi w temacie: obraźliwe trreści na blogu a prawo karne 2012? (4)
nie odpowiadasz za to w takim wypadku.
art. 14 wymienionej ustawy nakazuje podejmowanie przez administratorów w takich przypadkach jedynie działań następczych, nie obliguje natomiast do prewencyjnej kontroli zamieszczanych komentarzy. Tak więc nie martw się bo zachowałeś się lub zachowasz się tak jak trzeba.
osoba zakładająca bloga komentującego życie polityczne gminy, nie musi liczyć się z tym, że mogą pojawiać się na nim kontrowersyjne, obraźliwe wpisy. najważniejsze żeby owe wpisy które zostaną zgłoszone moderowała lub usuwała.
nie bój żaby młody:) nie odpowiadasz za tresci, ale za ich usuwanie jeżeli łamią prawo i regulamin:)
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?