Forum prawne (strona 320)
Przestępstwa komputerowe przeciwko ochronie informacji
Witam! Czy mógłby mi ktoś pomóc,Na stronie KGP w statystkach znalazłem statystki kilku przestępstw komputerowych:
-Udaremnienie lub utrudnienie korzystania z informacji (art. 268 i 268a)
-Niszczenie ... Zobacz wątek
2013.2.16 11:0:36
Podział kosztów z działalności jednoosobowej przy zawiązaniu spółki z drugą osobą
Witam, Prowadzę działalność jedno osobową z zakresu transportu. Na firmę mam kredyty, leasingi, na osobę fizyczną wraz z małżonką także są kredyty. Wszystko idzie w rozwój działalności. ... Zobacz wątek2013.2.16 10:1:32
od 2000r prowadzę działalnośc gospodarczą w zakresie usług kosmetycznych.Do zaeszłego roku rozliczałam
od 2000r prowadzę działalnośc gospodarczą w zakresie usług kosmetycznych.Do zaeszłego roku rozliczałam się na zasadach ogolnych.Od roku 2013 przeszłam na rozliczenie na zasadach podatku ryczałtowego.Iw ... Zobacz wątek2013.2.16 1:19:54
Witam.Moja corka przebywa w spokrewnionej rodzinie zastepczej u mojej ciotki.Staramsie o odzyzskanie
Witam.Moja corka przebywa w spokrewnionej rodzinie zastepczej u mojej ciotki.Staramsie o odzyzskanie dziecka.Ale jak narazie chce sie regularnie spotykac z dzieckiem a ciotka mi to utrudnia czy w takimprzypadku ... Zobacz wątek2013.2.15 23:23:28
Niepoprawne dane w pit 37
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Z góry przepraszam za dział, w którym umieściłem zapytanie, ale nie znalazłem innego, do którego pasowałoby pytanie.
Mam nadzieję, że nie sprawię ... Zobacz wątek
2013.2.15 23:18:14
ile wynosi kara administracyjna na rok za nie podpisanie umowy na wywóz smieci?
ile wynosi kara administracyjna na rok za nie podpisanie umowy na wywóz smieci? opłata miesięczna na osobesmieci segregowane 10zł od osoby
smieci niesegregowane 20 zł od osoby
chciałam się ... Zobacz wątek
2013.2.15 19:32:54
czy istnieje możliwość , by płacić podatek 18%, pomimo osiągnięcia dochodów powyżej 85000( gdy
czy istnieje możliwość , by płacić podatek 18%, pomimo osiągnięcia dochodów powyżej 85000( gdy wchodzi się w 32%) jeśli tylko jedno z małżonków osiaga dochód, a oświadczą , że będą ... Zobacz wątek2013.2.15 19:4:46
eksmisja - rachunki ???
Do komornika można się udać mają orzeczenie sądu w przedmiotowej sprawie opatrzone w klauzulę wykonywalności. ... Zobacz wątek2013.2.15 15:30:36
Płace alimenty na dziecko a nie wiem czy ono jest naprawde moje!!!!!!
Do sądu o ustalenie ojcostwa i zniesienie obowiązku alimentacyjnego, jeśli się okaże, że nie Pan jest ojcem. Najlepiej będzie, jeśli uda się Pan z tą sprawą do adwokata. ... Zobacz wątek2013.2.15 15:27:50
Witam, mój problem polega na gigantycznym rachunku za prąd. PGE Pruszków ma system prognoz, przysyła
Witam, mój problem polega na gigantycznym rachunku za prąd.PGE Pruszków ma system prognoz, przysyła nam faktury na pół roku z góry z założeniem ,że za taką sumę pieniędzy wykorzystamy w ... Zobacz wątek
2013.2.15 15:22:42
kredyt odnawialny a komornik
[cytat]Witam, mam w banku kredyt odnawialny, z którego korzystam. Czy komornik może zająć kwotę tego kredytu? Powiedzmy, że mogę zdebetować konto na 5000, a do tej pory mam debet na 1000 zł, ... Zobacz wątek
2013.2.15 15:22:19
umowa cywilno prawna
Witam mam pytanie rodzice maja umowe cywilna prawna. oststnio spaliwy sie wszystkie kable w domu. ojciec poszedl do zzeszenia spytac sie kto bedzie za to placil to kierownik powiedzial ze my mamy placic ... Zobacz wątek2013.2.15 15:20:38
paragraf 286 pkt 1
Witam, mam wezwanie na sprawe odnosnie wyzej podanego artykulu i zwiezle, okolo 3 lat temu wzialem dekoder cyfrowy na umowe i i naleznosci zadnej nie splacilem, gdyz wyjechalem za granice i teraz za mna ... Zobacz wątek2013.2.15 14:34:55
Zabezpieczenie alimentacyjne
Witam zwracam się z prozbą nie wiem jak napisać o zabezpieczenie alimentacyjne do sądu dzieci są umnie już od trzech miesięcy Matka dziecmi nie interesuję się a sprawa dopiero się odbędzie w ... Zobacz wątek2013.2.15 13:29:49
skrywalna działalność Policja i Prokuratura odmowa
Witam serdecznie mam 87lat mieszkam w bloku w którym mieszka na demną osaba której syn od roku wykonuje nie legalną dzałalnosć gospodarcza,wzywana była wielokrotnie Policja aby mi pomogła uspokojic ... Zobacz wątek2013.2.15 12:55:29
SPONSORKI SZUKAM WADOWICE KRAKÓW
zmienilem numer 886 964 834 teraz prosze dzwonic jesli są jakieś chetne panie ... Zobacz wątek2013.2.15 10:43:40
czy syn będąc w krus ma prawo do jakiś pieniędzy po śmierci matki
czy syn będąc w krus ma prawo do jakiś pieniędzy po śmierci matki... Zobacz wątek
2013.2.15 6:4:13
Praca dla bukmachera w Polsce
A jak znalazles taka prace? Tez poszukuje pracy w bukmacherce juz od okolo roku, ale bez doswiadczenia zawodowego odpadam w przedbiegach... ... Zobacz wątek2013.2.14 23:29:47
dobrowolne alimenty
[cytat]Z mężem nie prowadze godpodarstwa domowego - wyprowadził sie z domu 2 lata temu - nie mamy rozwodu ani seperacj (ja nie chcę)i; mąz dobrowolnie daje mi pieniądze na dzieci. czy w instytucjach, ... Zobacz wątek
2013.2.14 23:9:55
prokurator za wyzwiska?
Mam taką sytuację, że:na stronie internetowej swojej drużyny na serwisie futbolowo troche obrażałem swojego trenera używając określeń m.in. cwaniaczek (żadnych groźb, przekleństw). Mówił ... Zobacz wątek
2013.2.14 21:20:19
od wrzesnia pracuje w niemieckiej firmie jestem zameldowany w niemczech i polsce zona z dzieckiem jest
od wrzesnia pracuje w niemieckiej firmie jestem zameldowany w niemczech i polsce zona z dzieckiem jest w polsce czy nalezy mi sie rozlakowe w niemczech ... Zobacz wątek2013.2.14 20:39:43
rozwod, ciaza, co dalej
witam,potrzebuje porady.
jesteśmy małżeństwem od 3 lat, spodziewamy się dziecka.
kilka dni temu mąż oświadczył, że mnie nie kocha i chce rozwodu.
ma nadzieje na polubowne zamkniecie sprawy ... Zobacz wątek
2013.2.14 19:34:16
Alimenty- ojciec spóźnia się z zapłatą
[cytat]Możesz również uzyskać od sądu nakaz płacenia ich w terminie. Według mnie, komornik to ostateczność, gdyż jeżeli teraz już kłócicie się o takie rzeczy to co dopiero będzie później?
[/cytat]
Jak ... Zobacz wątek
2013.2.14 19:28:28
Zdrowe jest siedzenie na gorących plastykowych siedzeniach? Mężczyzną podobno to bardzo szkodzi.
Zdrowe jest siedzenie na gorących plastykowych siedzeniach? Mężczyzną podobno to bardzo szkodzi. Jak któryś ma problemy , by miec potomstwo to może się domagac odszkodowania? Gdzie ... Zobacz wątek2013.2.14 19:6:17
jak napisać podanie do powiatu o budowe chodnika?
jak napisać podanie do powiatu o budowe chodnika? ... Zobacz wątek2013.2.14 17:37:50
Mam pytanie Jestem ojcem 3 letniego chłopca.W urrzedzie stanu cywilnego dalimy nazwisko matki. Juz nie
Mam pytanie Jestem ojcem 3 letniego chłopca.W urrzedzie stanu cywilnego dalimy nazwisko matki. Juz nie jestem z obecńą dziewczyna od jakiegos czasu chciał bym zmienic jego nzawisko na moje czy jest ... Zobacz wątek2013.2.14 16:54:27
Rodzice wyrzucają na bruk matkę, ale bez dziecka
Witam,Postaram się krótko. Jest sobie kobieta. Ma męża. I kilkumiesięczne dziecko. Niebawem 1 rozprawa rozwodowa. Rodzice wywalają ją z domu, chcą jej ograniczyć prawa (mimo, że na prawdę, ... Zobacz wątek
2013.2.14 16:5:4
PIT-8C, a niepełnoletność - jak się rozliczyć?
Witam,Teraz mam 16 lat (26 lutego - 17). Jeżeli w tym roku zarobię w programie lojalnościowym ~1100 zł i w przyszłym roku dostanę PIT-8C to jak będę musiał się z niego rozliczyć? Czy tylko ... Zobacz wątek
2013.2.14 15:36:38
nakaz zapłaty w trybie upominawczym- mandat z dnia kiedy nie było mnie w mieście
Masz prawo się odwołac od nakazu zapłaty i wnieśc sprzeciw do Sądu,7 luty wypadł w czwartek wiec masz 7 dni pomijając sob i niedzielę,sprzeciw wnosisz na formularzu p dostępnych w Sądzie lub ... Zobacz wątek2013.2.14 15:31:55
Zadoścuczynienie od Prokura Niestandaryzowany FunduszInwestycyjnyZamknięty/Kruk
Witam ,pragne przedstawic swój problem z w/w firmą windykacyjną ,otóz miałem kiedyś dług z 25-03-2008 wobec operatora tel,niezaplacona faktura,dług 31-08-2011nabyła w/w firma windykacyjna ,w dn ... Zobacz wątek2013.2.14 14:50:45
staż i ciąża
Witam mam dość męczące mnie pytanie... zostałam przyjęta na staż tydzień temu który ma trwać rok i jest organizowany przez UP a wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży... Czy ciąża ... Zobacz wątek2013.2.14 14:50:30
Czy MOPS może zmusić rodziców do pomocy dla pełnoletniego dziecka
Czy MOPS może zmusić rodziców do pomocy dla pełnoletniego dziecka Jestem samotną matką dwojga dzieci utrzymuję się z alimentów i pomocy społecznej ostatnio pracownica stwierdziła że za dużo ... Zobacz wątek2013.2.14 14:21:5
Handel obwoźny
Na początku tego posta chciałbym Wszystkich powitać jako że jest to mój pierwszy post na tym forum...(proszę wybaczyć ewentualne niedociągnięcia dotyczące regulaminu).Nie wiedziałem jak ... Zobacz wątek
2013.2.14 13:47:14
darowizna od malzonka a rozwod
Witam, rozwód tutaj nie ma znaczenia. Darowiznę jednak można odwołać w trybie art. 896 kc. Jednak proces ten w praktyce nie jest łatwy i sądy rzadko uwzględniają powództwo w tym zakresie ... Zobacz wątek2013.2.14 11:43:40
bezradność siedemnastolatka?
Witam, Proponuję jednak wytrzymać te miesiące które zostały. Samo postępowanie raczej nie zdąży się zakończyć przed ukończeniem 18 lat. Potem może się Pani wyprowadzić i np. zamieszkać ... Zobacz wątek2013.2.14 11:34:48
Rozwód, dziecko, obecny partner
Witam, ad.1 Nikt nie jest w stanie przewidzieć ile będzie rozpraw wszystko zależy od tego jak poważny będzie spór pomiędzy stronami. W wyroku rozwodowym sąd orzeka o władzy rodzicielskiej ... Zobacz wątek2013.2.14 11:26:12
kasa fiskalna obowiązkowa?
Ja słyszałem o tym że w grecji jak klient nie wezmie paragonu to może dostac karę za to. Kare grzywny. Nie wiem z tylko z jakeigo powodu. Do tej pory myslalem ze to restauracja musi paragon dawac, ... Zobacz wątek2013.2.14 9:30:3
Można zwolnić pracownika z depresją - prawo pracy 2012?
Można. Jak się jest rok na chorobowym np. to pracodawca może zwolnić pracownika. Jak się w miedzy czasie kończy umowa to nie trzeba też jej podpisywać z pracownikiem. Naturalnie to nie pomoże ... Zobacz wątek2013.2.14 9:27:29
Będzie dodatkowa prowizja za wypłaty z bankomatu ?
Czy wiadomo coś więcej kiedy coś takiego miałoby wejść w życie?Jakaś debata będzie na ten temat, bo wątpie żeby to miało od tak przejść. ... Zobacz wątek
2013.2.14 9:25:22
od jakiej sumy zacznie mnie nachodzić komornik?
Fajnie że pan udziela, to niech pan udzieli odpowiedzi na pytanie na forum?Chyba nikt nie pytał o numery telefonów ani maila co nie? ... Zobacz wątek
2013.2.14 9:23:18
długi pełnoletniego dziecka - jaka jest odpowiedzialność rodziców
Rodzice o ile nie żyrowali niczego to nie mają się o co martwić. Nie można odpowaidać za długi członka rodziny tylko daltego że jest członkiem rodziny. ... Zobacz wątek2013.2.14 9:21:44
Czy przelew 150 zł od osoby prywatnej musi być opodatkowany ?
Czy przelew 150 zł od osoby prywatnej musi być opodatkowany ? Mam taką sytuacje:Dostałem propozycje zarobienia 150 zł.
Osoba powiedziała ze mam sie zarejestrować na stronie i znalezc 5 osób ... Zobacz wątek
2013.2.13 22:53:53
Czy mozna pobierac alimenty za granica z funduszu alimentacyjnego?
Czy mozna pobierac alimenty za granica z funduszu alimentacyjnego? ... Zobacz wątek2013.2.13 19:49:16
egzekucja z majatku wspólnego byłych małzonków
czy komornik może prowadzić egzekucje lub wnioskowac o wpisy w KW co do długów mojego byłego męza (4 lata po rozwodzie) na nieruchomości wspólnej 52 ar działka ? ... Zobacz wątek2013.2.13 19:42:46
PROBLEMY z Sygma Banque
Witam sprawa ktora chce przedstawic jest dosyc prosta lecz niewiem jak sobie z nią poradzic siostra wziela mi telewizor na raty przez Sygma Bank na 6mies wydawalo mi sie że splacilem wszystkie raty przed ... Zobacz wątek2013.2.13 19:35:21
Błąd w świadectwie pracy: Jest:Marianna Pyras Córka Jana,Marii winno być córka Jana,Marianny. Jak
Błąd w świadectwie pracy: Jest:Marianna Pyras Córka Jana,Marii winno być córka Jana,Marianny. Jak i gdzie poprawić ? ... Zobacz wątek2013.2.13 16:44:43
umowa najmu - szkoda
chodzi o uszkodzenie niezabezpieczonej lampy znajdującej się nad placem gry ... Zobacz wątek2013.2.13 14:52:36
Nielegalny wynajem-obciążenie kosztami
Bardzo proszę o pomoc....Wraz z mężem 3 lata temu wprowadziliśmy się do domku jednorodzinnego należącego do jego rodziców i jesteśmy w nim zameldowani na pobyt tymczasowy. W tym czasie regularnie ... Zobacz wątek
2013.2.13 14:25:33
Powierzchnia mieszkania
Witam!Dwa dni temu odebraliśmy mieszkanie od dewelopera. Odbiór został zrobiony z paroma usterkami. Do piątku mamy czas, żeby coś jeszcze zgłosić i tak:
Policzyliśmy powierzchnię mieszkania, ... Zobacz wątek
2013.2.13 13:20:15
Spadek po matce...Nie wiem co robic...Pilnie proszę o pomoc!!
Teraz konkretnie rozchodzi mi się o podatek co się płaci raz na kwartał do urzedu miasta. Ja niby go płacę bo mieszkam w domu, ale dom jest już zapisany na całe rodzeństwo. I dlatego chcę wiedzieć ... Zobacz wątek2013.2.13 12:11:33
Masz inne pytanie do prawnika?