Stawka VAT - zmiany od 2011 - sprawdź to !
Odpowiedzi w temacie ()

Nowy projekt nowelizacji ustawy o VAT już od 1 stycznia 2011 r. zmienia stawki VAT. Oto informacje na ten temat: 22% stawka podstawowa wzrasta do 23%, stawka 7% wzrasta do 8%, wprowadzona zostaje stawka 5%.
Nie znalazłeś odpowiedzi?

VAT w górę a płaca minimalna na tym samym poziomie - polityka naszego państwa robi się coraz bardziej niepokojąca....

Na całym świecie kryzys, w Unii Europejskiej też, i każde państwo stara się łatać dziury w budżecie - nie ma wyjścia, trzeba zacisnąć zęby i dorzucić coś do skarbca państwowego!

Nasz rząd powinien się zająć najpierw KRUSem i innymi pochłaniaczami publicznych pieniędzy, a potem uderzać obywateli po kieszeniach....
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Jak z tym VAT -em, będzie drożej? Wchodzą w życie nowe stawki vat, co zdrożeje bardzo, a co tylko trochę? Bo wiadomo , że wszytko pójdzie w górę. Jak to będzie wyglądać? Na co 5 i 8 a na co (...) czytaj dalej»
-
Zwrot VAT za materiały budowlane witam. mam pytanie odnośnie tytułu prawnego do budynku mieszkalnego. dana osoba remontująca i chcąca odliczyć VAT ma tytuł prawny do danego budynku ale jest zameldowana (...) czytaj dalej»
-
Ile wynosi od 1 stycznia 2011 r. stawka VAT na ciasta biszkoptowe pakowane - PKWiU 15.81.12?
Ile wynosi od 1 stycznia 2011 r. stawka VAT na ciasta biszkoptowe pakowane - PKWiU 15.81.12? Ile wynosi od 1 stycznia 2011 r. stawka VAT na ciasta biszkoptowe pakowane - PKWiU 15.81.12? czytaj dalej»
-
VAT-25 Witam, Zakupiłem motocyl w Stanach Zjednoczonych, motocyl przyszedl w kontenerze do Gdyni, nastepnie zostal oclony w Niemczech, gdzie zostało zapłacone 6% cło oraz 19% VAT od wartości motocykla, (...) czytaj dalej»
-
Stawka VAT dla usług cateringowych 2011 Witam Mam takie pytanie czy wie ktos możę jaka jest stawka podatku VAT od usług cateringoweych?LUb gdzie takich informacji szukać?Z góry dziekuję za pomoc czytaj dalej»
-
catering nowa stawka vat w 2011 Witam Jaki w roku 2011 jest podatek od usług cateringowych z góry dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam czytaj dalej»