wspólny testament 2012
Odpowiedzi w temacie (5)

Czy jest możliwe aby małżonkowie napisali wspólny testament w którym zapisują swoim dzieciom, rodzeństwu i reszcie rodziny co uważają za stosowne?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

nie ma takiej opcji:)

nie mozecie panstwo miec wspolnego testamentu, bo jezeli zona umrze przed panem dajmy na to, to panu przysluguje spdaek po niej, dlatego potrebeny jest osobyn testament na kazdego z malzonkow. testament wspolny wprowadzal by zamieszanie

no chyba ze macie panstwo zamiar umrzec w tym samym momencie...

jakis prawnik moze to potwierdzic?!

nie ma takiej opcji
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
przez: jurystka2 | 2014.3.10 16:13:26
Wszystko się zgadza. Przejęzyczyłam się tylko - nie jest pani obdarowana ale jest na Panią testament. Efekt ten sam. Nalezy się Ciotce zachowek. Trzena by próbować wykazać, że Pani dawała pierniądze (...) czytaj dalej»
-
przez: cyprys2010 | 2010.6.14 9:31:16
Witam, w zeszłym roku (sierpień 2009) zmarł mój dziadek. Przed jego śmiercią został sporządzony testament. Babcia , która żyje nie chce aby najbliższa rodzina poznała treść. Zmienia wersje (...) czytaj dalej»
-
przez: Malgorzata1122 | 2012.8.23 17:10:48
Dzień Dobry, Dom jest wspólny i nie ma podziału które pokoje są Pani, a które Pani. Jesli brat nie chce się podzialić, trzeba oddać sprawę w ręce sądu. Wszelkie naprawy dachu (...) czytaj dalej»
-
przez: moniczka | 2011.4.19 12:38:56
tak, oczywiście jest taka możliwość ale wymogi co do takiej formy również istnieją, można doczytac na testamenty . pl czytaj dalej»
-
przez: To masz | 2010.7.29 13:56:49
Dzień dobry. Moja mama miała jednego brata, który wyjechał do Niemiec i tam się ożenił. Nie miał dzieci, nie dawno zmarł pozostawiając tzw. testament wspólny. W nim małżonek, który umiera (...) czytaj dalej»