Forum prawne (strona 283)

Kancelaria Jacek Siedlec

Creative men E book Clearly shows How One Can Dominate The men World ... Zobacz wątek

18 odpowiedzi

2013.7.22 16:27:48

administracja zwleka z wymiana okien ich wymowki sa takie ze nie dostaja kasy lub jej nie maja z urzedu

administracja zwleka z wymiana okien ich wymowki sa takie ze nie dostaja kasy lub jej nie maja z urzedu miasta czy mozemy zwrocic sie pezposrednio do urzedu miasta z tym problemem . na wymiane okien ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.22 15:54:53

ZACHOWANIE OJCA PRZY NIELETNIM DZIECKU W CZASIE POBYTU ZGODNIE Z WYROKIEM SĄDU.

ZACHOWANIE OJCA PRZY NIELETNIM DZIECKU W CZASIE POBYTU ZGODNIE Z WYROKIEM SĄDU. Ja jestem babcia mojej 5 letniej wnuczki. córka rozwiodła sie ze swoim mężem ojecm jej dziecka 3 lata temu. W wyroku ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.22 15:50:16

ludzki

Organization News - women Looked as Essential In this time ... Zobacz wątek

43 odpowiedzi

2013.7.22 14:50:21

kwota wolna od podatku - wysokość, PIT

Nie słyszałam o tym, że miała wzrosnąć. Co prawda jest niska w porównaniu do innych krajów, więc mogłaby wzrosnąć. ... Zobacz wątek

37 odpowiedzi

2013.7.22 14:1:53

Kilka pytań co do Cv

W CV nie powinno się umieszczać informacji odnośnie stanu cywilnego i pracodawcy nie mają prawa o to zapytać. Co do zdjęcia - lepiej je umieścić, chociaż takiego obowiązku nie ma. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.22 10:17:40

jak uzyskac paszport lub dowod dla dziecka gdy nie ma ojca?

jak uzyskac paszport lub dowod dla dziecka gdy nie ma ojca? sprawa trwa dwa lata ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.22 10:3:13

co mam zrobić

Dzień dobry, w czwartek zatrzymała mnie policja i miałem w wydychanym powietrzu 0.17 promila policjant powiedział ze jest to wykroczenie, dwa dni później znowu mnie zatrzymała policja jak wjeżdżałem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.21 21:8:25

alimenty widzenia syna

Zapomnialem dodac ze sprawa odbywa sie w angli tak rzeczowo to ona mieszka z synem sama ma dofinansowania do mieszkania i dziecka pracuje te 20godz czy cos takiego ja tez tu mieszkam i pracuje ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.21 14:22:30

zakaz prowadzenia pojazdow kat. A, a skuter

Witam. W dniu 9.04.2013 zapadl wyrok o zakazie prowadzenia pojazdow kategorii A. Zostalem zlapany na skuterze pod wplywem alkoholu ale udalo mi sie uratowac kategorie B, poniewaz grozilo mi odroczenie ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.7.21 10:32:9

splata z gospodarstwa rolnego

witam mam ogromny problem dlatego prosze o pomoc wyglada to nastepujaco moi rodzice zapisali gospodarstwo rolne w darowiznie mojemu bratu gdy byl kawalerem .ja bylem wowczas niepelnoletni ojciec zmarl ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.21 7:37:59

Alimenty pytanie.

Skoro jesteś niepełnoletni/a, to ustawowo Twoim przedstawicielem jest matka.
Zresztą w orzeczeniu przyznającym alimenty, sędzia na pewno użył sformułowania: "płatne do rąk matki". ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.20 21:40:6

czy moge powiadomoic PIP o zatrudnianiu pracownikow na czarno

czy moge powiadomoic PIP o zatrudnianiu pracownikow na czarno pracowalem w firmie ktura zatrudniala mnie na czarno oraz kilku innych pracownikow na czarno ciegle byly obiecane umowy o prace a doszlo do ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.20 15:9:30

Czego mogę żądać od pracodawcy po wypowiedzeniu złej umowy?

Examples Of The Approach That Is Even Enabling bag-industry experts Growing ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.7.20 14:19:33

rozdzielenie terenu wspólnego

To jest dość skomplikowana sprawa. Jeśli się nie możecie dogadać, to pozostaje rozgraniczenie sądowe. Ale tu trzeba w pierwszej kolejności sprawdzić na nabyliście udział we współwłasności ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.20 11:29:45

śmierć byłego małżonka-prawo do spadku

Oczywiście że tak, tylko teraz może Pan mieć problem z udowodnieniem, że część środków przeznaczonych na zakup mieszkania przez zmarłą małżonkę należał się Panu. Trzeba było tego pilnować ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.20 11:24:13

Rezerwacja

Witam, zamówiłem/złożyłem rezerwacje produktu na sklepie internetowym Alsen.pl. Nie dałem żadnej zaliczki ani nie wpłaciłem żadnej kwoty na ich konto.
Napisze to trochę na chłopski rozum
Popełniłem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.20 11:5:55

RE:

Witam. Mam mały problemik wczoraj zakupiłam autko, od gościa z innego miasta który przywiózł to autko z Niemiec.Umowę kupna sprzedaży spisaliśmy w dwóch językach, ale pomiędzy właścicielem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.19 21:56:22

2013.7.19 21:12:18

http://www.jpwatch.biz/????-???-c-46.html

Sick and tired of the numerous men news? I am on this website to meet your requirements! ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.7.19 20:11:59

Umowa najmu lokalu z miasta a przerwanie działalności gospodarczej ( zawieszenie ).

Umowa najmu lokalu z miasta a przerwanie działalności gospodarczej ( zawieszenie ). Witam
Chciałbym się zapytać, czy istnieje możliwość zawieszenia działalności gospodarzcej ? ( raz mówią ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.19 14:6:3

Zdjęcie pracownika w internecie

Getting Traffic Tactic That's Actually Helping bag-industry professionals Grow ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2013.7.19 13:48:21

Zmiana wyroku

Co zrobić aby cofnąć prawomocny (wykonywany) wyrok sądu pierwszej instancji?
na pewno jeszcze coś da się zrobić, jakieś odwołanie czy ponowne rozpatrzenie, nowa rozprawa? Wyrok jest prawomocny ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.19 11:6:41

czy przysługuje odprawa przy zwolnieniach indywidualnych?

czy przysługuje odprawa przy zwolnieniach indywidualnych? w czytanych przeze mnie artykułach niektóre mówią o odprawach tylko przy zwolnieniach grupowych, inne mówia również o zwolnieniach indywidualnych. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.19 10:12:13

reklamacja instalacji gazowej w samochodzie

Witam serdecznie!

Poniżej przedstawiam opis sprawy.
Pytanie: czy poniższą sprawę da się wygrać? Da się reklamować instalację gazową i walczyć o zwrot kosztów za taką instalację i wymusić ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.19 9:27:0

zmuszenie do aborcji skutki prawne

Potrzebuje kochani porady. Mam problem z przyjaciółka i chce jej pomoc, jej chłopak z którym była 4 lata i zaszła z nim w ciążę ona 29 lat a on 28 zmusił ją do aborcji a że jest skromna osoba ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.7.18 22:54:56

witam

witam ,mam pytanie: kilka dni temu wzielam slub z zerbem w serbi. on tam zostal a ja wrocilam do polski. czy jesli zawarlam malzenstwo to czy musze to zglosic w mopsie bo tam pobieram alimenty na dziecii ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.18 19:56:15

Kilka Pytań

Witam, chciałbym zadać pytanie, odnośnie dowodu osobistego przed ukończeniem 18 roku życia. Otóż dnia 7 sierpnia, kończę 18 lat, chciałbym zapytać, czy gdybym jutro (18.07.13r), miał złożyć ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.18 19:0:2

Naliczenie czynszu bez umowy najmu.

Ojciec nie jest lokatorem tylko współwłaścicielem i ma pełne prawo do użytkowania mieszkania w domu, którego jest współwłaścicielem. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.18 15:54:1

Czy jako wykonawca mogę wypowiedzieć umowę??Proszę o pilną pomoc.

Co Pan sobie obiecuje po takim kroku. Wypowiedzenie zrealizowanej umowy niczego Panu nie da. Powinien Pan im wysłać pismo (list polecony za potwierdzeniem odbioru) w którym wyznaczy Pan ostateczny termin ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.18 15:48:26

pkp bład kasjerki

Witam. Kasjerka PKP sprzedała zły bilet. Wprowadziła mnie wraz z narzeczonym w błąd. Wdrukowała bilet na godzinę 20.28 a pociąg odjechał o 20.11. Na tablicy informacyjnej również podana była ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.18 15:10:3

Diety dla delegacji

Witam

Piszę aplikacje rozliczającą diety i mam pytanie odnośnie jednego przypadku:
podróż krajowa trwa 12h i 1 min zgodnie z ustawą należy się za to 1 dieta, następnie przekraczamy granice ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.18 14:2:9

Czy pracodawca może wymagać od pracownika podpisania nagany wystawionej po terminie 2 tygodni od poinformowania

Czy pracodawca może wymagać od pracownika podpisania nagany wystawionej po terminie 2 tygodni od poinformowania go o zdarzeniu? Sytuacja miała miejsce dnia 25.06 i sprawa odrazu została zgłoszona ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.18 13:49:8

Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów a księgarnia internetowa

Niestety ale, na każdym kroku musimy być pewni oszustwa ale nie rozumiem jednego dlaczego potępiasz odbiorców? Bo uznajesz, że każdy oszukuje a wcale tak nie jest. To są pojedyńcze sytuacje, które ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.7.18 12:48:48

Mieszkanie WAM - Dług

Obawiam się że w moim mieście nie ma zbyt wielu ;/. No nic muszę kogoś znależć. Dziękuję za odpowiedź ;). Pozdrawiam ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2013.7.18 10:40:41

ludzki

Actual Options To Develop watch And How One Might Enroll with The watch Elite ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.7.18 10:14:41

polish bicycle laws

Panowie, proszę o pomoc :)
Słyszałem, że jest przepisy w Polsce że każda nowa droga powinien mieć ścieżku rowerowu
czy to prawda? ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.7.18 10:11:8

alimenty dla konkubiny gdy wyszła za mąż oraz ....

witajcie, mam dwa dylematy :

1) gdy konkubina wychodzi za mąż za innego niż ojciec biologiczny jak to jest z alimentami na dziecko ,które jest z konkubinatu ? czy konkubent płaci nadal, czy nowy ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.7.18 9:0:18

Ekspertyza rzeczoznawcy do spraw samochodowych - walka o odszkodowanie

Witam serdecznie!

Mam dwie kwestie do omówienia w związku z ekspertyzami samochodowymi.

1) Czy skan ekspertyzy (skan wysłany na e-mail) sporządzonej przez certyfikowanego rzeczoznawcę do spraw ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.18 8:36:51

Mój chłopak, z którym mam dziecko został zatrzymany - areszt śledczy , już ponad miesiąc temu.

Mozesz starac sie o takie widzenie tylko musisz pisac pisma i ich nachodzic bo ja jestem w takiej samej sytuacij:-) ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.7.17 23:17:33

Obniżenie wartości działki z uwagi na maszt telefonii komórkowej

W 2005 roku otrzymaliśmy informację z gminy, że na działce przemysłowej (prywatnej) obok zostanie postawiony maszt telefonii komórkowej. Wnieśliśmy zastrzeżenia, ponieważ według projektanta ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 18:32:20

Regulamin reklamacyjny

Witam.
Czy prawo w Polsce specyfikuje obowiązek umieszczenia (wywieszenia) jakieś formy regulaminu reklamacyjnego sklepu internetowego w punktach sklepu, gdzie można złożyć osobiście reklamację?
Dziękuje ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 15:47:56

wypadek podczas pracy na czarno

Najlepszym rozwiązaniem w tej sprawie będzie trzymanie się faktów i nie kombinowanie. Nie idźcie pracodawcy na rękę. Najlepiej udajcie się na konsultację do radcy prawnego Państwowej Inspekcji ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.7.17 15:46:9

absolwent I stopnia a mieszkanie w akademiku oraz kara za rezygnacje

Witam, jestem, a raczej byłem studentem informatyki na politechnice warszawskiej. Obroniłem się jakiś czas temu lecz dalej mieszkam w akademiku w te wakacje. Akademik Mikrus. Zakwaterowalem się na ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 14:47:26

Dyspozycja wkładem mieszkaniowym.

Dyspozycja wkładem mieszkaniowym. W trakcie trwania pierwszego małżeństwa, mój tata z ówczesną żoną kupili mieszkanie -wkład budowlany - lata `60. Mieli syna. Tata się rozwiódł, wyprowadził ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 12:32:59

Służebność przejazdu i przechodu

Służebność przejazdu i przechodu Witam
Mam przypisana w akcie notarialnym służebność przejazdu i przechodu dla sąsiadów. Będę niebawem prowadziła mednia przez tą drogę . W związku z tym ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 8:36:45

Czy komornik ma prawo zabrać wczasy pod gruszą?

Czy komornik ma prawo zabrać wczasy pod gruszą? komornik ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 8:29:48

Witam, Jestem obecnie na zwolnieniu lekarskim. Jednak moja firma mimo zapisu w umowie że wynagrodzenie

Witam,

Jestem obecnie na zwolnieniu lekarskim. Jednak moja firma mimo zapisu w umowie że wynagrodzenie będzie do 5 każdego miesiąca nie stosuje się do tego i spóźnia się z wypłatą średnio ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.17 7:29:34

witam Mam pytanko brat likwiduje firmę - myjnię samochodową i chcem otworzyć na tym smaym miejscu

witam
Mam pytanko brat likwiduje firmę - myjnię samochodową i chcem otworzyć na tym smaym miejscu co miał, zaznacze że pozwolenia brat miał i jestem współwłascicilem posesji czy też muszę ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.16 20:58:13

Po jakim czasie można wymazać wyrok za usunięcie spod egzekucji ? Czy możliwe jest , że z KRK usuwany

Po jakim czasie można wymazać wyrok za usunięcie spod egzekucji ?
Czy możliwe jest , że z KRK usuwany jest on automatycznie po jakiś okresie czasu ? Otrzymałem wyrok 8mcy prac społecznych za usunięcie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.7.16 17:49:42

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika