Archiwum Forum Sierpień 2017
(120 tematów na forum)
-
Likwidacja firmy a zwolnienie L4
przez: jfd | 2017.8.1 10:33:21
Witam, W dniu 1.08 firma, w której miałem umowę o pracę na czas nieokreślony przestała istnieć ze względu na niewypłacalność. W dniu 31.07 udałem się na zwolnienie L4 na 14 dni. Zwolnienie (...) czytaj dalej»
-
Problem z właścicielem byłego wynajmowanego mieszkania
przez: maciej99 | 2017.8.1 15:40:45
Windykację bez zaliczek i prowizji prowadzi dla mnie enakazpl. czytaj dalej»
-
Problem z drogą - brak pozwolenia na budowę domu
przez: domus02 | 2017.8.1 23:12:44
Witam. Proszę o poradę. Zakupiłem działkę i uzyskałem warunki zabudowy . Jednak pojawił się problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę. Otóż gmina nie wyda pozwolenia na budowę bo droga (...) czytaj dalej»
-
gdzie są odprowadzane składki zdrowotne policjanta
przez: Artur | 2017.8.2 5:39:16
gdzie są odprowadzane składki zdrowotne policjanta czytaj dalej»
-
przez: Goska | 2017.8.2 11:6:52
Witam posiadam działkę na wsi jest tam plan zagospodarowania przestrzennego jest tam altana do 35m2... pytanie brzmi czy mogę ją wybudowac z drewna zrobila by to firma budowlana czy mogę tam mieć (...) czytaj dalej»
-
przez: Proton | 2017.8.2 13:27:58
Witam, ostatnio zadzwoniła do mnie osoba która użyczyła mi auta żądając natychmiastowego zwrotu ponieważ kolego\policjant tej osoby ujawnił mu wszystkie moje przewinienia(zatargi z prawem) z okresu (...) czytaj dalej»
-
Zasiłki a rodzina patchworkowa?
przez: Matkapolka88 | 2017.8.2 13:28:46
Witam serdecznie Moje pytanie dotyczy zasiłków na dzieci. W skróci moja sytuacja wygląda tak: mam dwoje dzieci w wieku 7 i 9 lat. Mam na nie przyznany zasiłek 500+, niestety do funduszu alimentacyjnego (...) czytaj dalej»
-
Rozwód, podział majątku a wypisanie się z kredytu hiotecznego
przez: Ciapciak | 2017.8.2 21:55:48
Mam jeszcze jedno pytanie. Była żona będąc współwłaścicielem kredytu jest jednocześnie współwłaścicielem konta z którego automatycznie pobierane są pieniądze na rate. Co zrobić w sytuacji (...) czytaj dalej»
-
SĄD WYSŁAŁ WYROK NA ADRES POD KTÓRYM MNIE NIE MA I O TYM WIEDZIAŁ
przez: anna | 2017.8.3 9:6:33
Co zrobic w momencie zatrzymania przez policje w celu osadzenia za 4000zl jezeli osoba ta nie jest zameldowana i wszystkie pisma z sadu przychodza na stary adres.Osoba ta nie posiada meldunku a policja (...) czytaj dalej»
-
przez: ElizaMał | 2017.8.3 14:54:43
Dzień Dobry, Mojego męża reprezentuje mec. Celińska Milewska, nie ma sprawy w sądzie, dostałam od niej list. Moim pełnomocnikiem jest mec. Małgorzata Woźniak, na razie nie wiem czy to dobry wybór, (...) czytaj dalej»
-
Witam. Ostatnio zgłosiła się do mnie policja, mieli nakaz aresztowania za nie zaplacony mandat. W
przez: Artur | 2017.8.3 18:23:2
Witam. Ostatnio zgłosiła się do mnie policja, mieli nakaz aresztowania za nie zaplacony mandat. W sierpniu jadę na wakacje zagranice. Moje pytanie czy mogę gdzieś sprawdzić czy nie szuka mnie policja? (...) czytaj dalej»
-
Przedmiot kupiony na allegro przez kup teraz sprzedający nie chce wysłać towaru
przez: Anonimek | 2017.8.3 18:50:36
Witam kupilam basen na allegro . sprzedawca mial 2dni na wysłanie mi basenu i go chyba nie wyslal poniewaz powinien mnie o tym chyba poinformowac a tego nie zrobil czy moge teraz odstąpic od zakupu ??? (...) czytaj dalej»
-
przez: zuza166 | 2017.8.4 10:53:24
Ja akurat mam mBank i jestem z niego zadowolona. A oprocentowanie o którym piszesz wszędzie jest na podobnym poziomie. czytaj dalej»
-
Groźba Eksmisji. Płacę czynsz regularnie.
przez: Edzik095 | 2017.8.4 13:5:1
Dodam że w bloku nie ma żadnego węża w razie pożaru, wszystkie zostały skradzione. Mieszkam na ostatnim piętrze i gdy jest ulewa dach przecieka, przecieka także w pobliżu instalacji elektrycznej. (...) czytaj dalej»
-
Przedłużenie umowy na czas nieokreślony, a ciąża
przez: kasiuniaa_88 | 2017.8.4 16:7:59
Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie swojej umowy w pracy, którą mam na czas określony do 04.2019r. Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim, który kończy mi się we wrześniu. Jeśli zajdę w (...) czytaj dalej»
-
Matka dziecka nie podaje miejsca pobytu z dzieckiem
przez: szczpen11 | 2017.8.5 0:32:18
Dodam, że żyliśmy w związku pozamałżeńskim. Przyjąłem uznanie ojcostwa, syn nosi moje nazwisko. czytaj dalej»
-
Jak odzyskać pieniądze od najemcy?
przez: Gość | 2017.8.6 0:23:15
Witam serdecznie. Chciałam zapytać co zrobic w takiej sytuacji gdy podpisalam umowe najmu mieszkania z facetem wspólnie w biurze w momencie wyprowadzki informowałam wlascicieli ze juz tam nie bede (...) czytaj dalej»
-
testament a opieka nad dzieckiem
przez: katarzynaczarna | 2017.8.6 12:45:1
Witam. Chciałabym sporządzić testament ze względu na losy mojego dziecka w razie jakiegoś wypadku. mam męża i napewno on by się zajął dzieckiem w razie konieczności. natomiast gdyby i on uległ (...) czytaj dalej»
-
Czy mogę uzyskać notatkę z interwencji strazy miejskiej i policji ,jak tak to w jaki sposób mógł
przez: Łukasz | 2017.8.6 13:21:53
Czy mogę uzyskać notatkę z interwencji strazy miejskiej i policji ,jak tak to w jaki sposób mógł bym ja otrzymać wiem ,ze rozmowa była nagrywana ,ale chodzi mi o pisemne potwierdzenie Interwencja (...) czytaj dalej»
-
OBRONA PRZED KOMORNIKIEM? - pomoc prawna dla zadłużonych
przez: KajaAlex. | 2017.8.7 13:4:32
Witam. Mam problem z jedną z tutejszych Kancelarii Komorniczych. Problem polega w skrócie na: Miałam b.mały dług w jednej firmie (kompletnie zapomniałam zaś po 3 latach dostałam wezwanie do stawienia (...) czytaj dalej»
-
przez: zmudzińska | 2017.8.7 23:28:22
jak mam znalesc sygnature sprawy czytaj dalej»
-
wpis w KW czy założenie nowego KW?
przez: justyna88 | 2017.8.8 8:13:2
Witam, mam problem z wnioskiem o KW. Posiadam księgę wieczystą w której wpisane są grunty rolne. Obecnie chce założyć księgę dla działki na której stoi dom (a dokładnie - grunty rolne zabudowane). (...) czytaj dalej»
-
Święto państwowe a dzień wolny od pracy
przez: annbak0349 | 2017.8.8 11:42:24
Dzień dobry, pracuje w sklepie na umowę o pracę na pełen etat. W tym mc są 4 weekendy plus święto 15.08. W tym mc nie mam ani jednego wolnego weekendu. W grafiku mam jedynie 8 dni wolnych od (...) czytaj dalej»
-
przez: Psycholek | 2017.8.8 15:37:20
Witam, mam pytanie, miesiąc temu mojego ojca zatrzymała policja i podczas badanie alkomatem wykazało 0.25 wydychanym powietrzu, ojciec powiedział że pil ale dzień wcześniej więc pojechali do szpitala (...) czytaj dalej»
-
przez: zoska | 2017.8.8 16:55:50
prosze posluchac ja mam jeszcze gorzej bo sasiadka nade mna wynajmuje mieszkanie i postanowila otworzyc sobie pralnie oczywiscie nie legalnie teraz tak sie rozkrecilo ze pierze tez cale noce prosze sobie (...) czytaj dalej»
-
Jednoczesne zatrudnienie radcy prawnego na etacie w urzędzie i prowadzenie kancelarii
przez: kla_zag | 2017.8.8 18:23:0
Witam, chciałabym prosić o poradę bardziej doświadczonych kolegów radców prawnych. Jestem radcą prawnym zatrudnionym na etacie w gminie, a więc obowiązują mnie przepisy ustawy o pracownikach (...) czytaj dalej»
-
Szukam Prawnika Radcy do reprezentacji przed Izba Lekarska w Krakowie
przez: Org | 2017.8.8 21:10:37
Nie wiem czy jest w tym dobra ale znam Panią mecenas Angelike Mazur z Krakowa. Pomogła mi w innej sprawie... telefonu nie pamietam. czytaj dalej»
-
przez: Adam | 2017.8.9 10:15:44
Witam. Jestem po rozwodzie wina z obu stron. Moja była żona ma przysadzone alimenty na kwotę 600 zł, nie mamy dzieci. Od pewnego czasu moja była żona zamieszkuje razem z konkubentem i jego dzieckiem (...) czytaj dalej»
-
Matka i dziecko w Anglii / ojciec w Polsce - gdzie sprawa o alimenty?
przez: shakur83 | 2017.8.9 10:21:14
Witam, Moja byla zona i nasz 5 letnii syn mieszkaja od paru lat w Anglii. Ja natomiast mieszkam w Polsce. Do tej pory placilem dobrowolnie wg tego co ustalilismy ale teraz ona zlozyla pozew o alimenty (...) czytaj dalej»
-
przez: Mała | 2017.8.9 16:17:51
A jesli ma sie asystenta rodziny i asystent niema zastrzezeni do rodziny tylko kuratorowi zawsze cos nie pasuje i zastrasza ze odbierze dzieci? czytaj dalej»
-
Witam . Działka UR -usługi rzemiosła uciążliwego a budowa domu na takiej działce czy jest możliwość?
przez: Pawel | 2017.8.9 19:4:55
Witam . Działka UR -usługi rzemiosła uciążliwego a budowa domu na takiej działce czy jest możliwość? .dodam że działka znajduje sie w koło budynków mieszkalnych. terenu UR -usługi rzemiosła (...) czytaj dalej»
-
Dzień dobry. Mam pytanie w kwestii donosu, w urzędzie gminy zgłoszono na mnie i moja rodzine donos
przez: Zaniepokojona | 2017.8.9 20:40:8
Dzień dobry. Mam pytanie w kwestii donosu, w urzędzie gminy zgłoszono na mnie i moja rodzine donos w kestii mieszkania czy mam prawo dowiedziec sie kto napisal taki donos i jak to zrobic. Donos czytaj dalej»
-
przez: Keksa | 2017.8.10 0:54:55
Jestem zatrudniona na umowę zalecenie w pewnej firmie od lipca do końca sierpnia, każdy miesiąc nowa umowa. Po przepracowaniu miesiąca dowiedziałam się,że wynagrodzenie za miesiac lipiec otrzymam (...) czytaj dalej»
-
przez: luck | 2017.8.10 10:9:53
jakoś dziwnie tu sa same pytania ani jednej odpowiedzi co to za forum czytaj dalej»
-
przez: krecham | 2017.8.10 13:53:28
Witam sąsiad chce postawić płot na działce tuż przy moim oknie 0.5m jaki może postawić i czy w ogole może czytaj dalej»
-
Dopłata do funduszu remontowego, nowy właściciel
przez: Stevenbunse | 2017.8.10 16:26:56
Motivational stock music and background music ... 152223 stock music clips and loops. Production music starting at $20. Download and buy high quality tracks. This reel showcases some of my work from 2011 (...) czytaj dalej»
-
Komornik zabiera mi wszystko czy można coś z tym zrobić
przez: Predator0 | 2017.8.10 16:31:45
Też miałem podobny problem, może moja sytuacja nie była aż tak tragiczna, w skrócie byłem zadłużony na 60 tysięcy, i myślałem, że zostaje mi tylko egzystować jak zwierze w biedzie do końca (...) czytaj dalej»
-
Zamiana służebności! Pomocy !!
przez: Wojtanka | 2017.8.11 0:0:49
Witam,bardzo chciałabym prosić o jakieś konstruktywne rady odnośnie zamiany służebności na rentę bądź innych rozwiązań wynikających z zaistniałej sytuacji.A mianowicie... 2 lata temu zmarła (...) czytaj dalej»
-
przez: amysiaa | 2017.8.11 20:22:50
Witam . nie wiem co mam robić czy sobie odpuścić i mieć z głowy dług (jeśli to faktycznie całość) czy walczyć o moje pieniądze? Pracuje na umowę o prace moje wynagrodzenie w tym miesiącu (...) czytaj dalej»
-
przez: Mam | 2017.8.11 22:27:35
Mój problem mam od kilku lat mam dwoje dzieci i żone psychopatomaterialistką. każdego dnia ma problem ze sobą i z nami uważa że jest naj mądrzejsza znęca się nad dziećmi bije pasem a mnie próbuje (...) czytaj dalej»
-
Zostałam okradziona w wynajętym mieszkaniu
przez: alicjamarkowska5 | 2017.8.12 2:56:40
Cześć. Wynajmuję mieszkanie z chłopakiem od 4,5 roku, ostatnio dowiedzieliśmy się od sąsiada, że z naszego mieszkania wychodziły 3 osoby. Nie wzięliśmy tego na poważnie, ponieważ przyjmujemy (...) czytaj dalej»
-
Skarga na policjant - Gdzie złożyć skargę na policjanta?
przez: andrzej | 2017.8.12 19:51:35
ja tesz mialem z policiom do cynienia zlapal mnie za gardlo i zacol dusic i zabral mi leki zaceli sie zemnie nabijac czytaj dalej»
-
czy komornik moze zajac wynagrodzenie za urlop?
przez: pytel | 2017.8.13 18:47:39
czy komornik może zajac mi zasiłek rehablitacyjny iwynagrodzenie za nie wykozystany urlop czytaj dalej»
-
Akustyka w mieszkaniu - tragedia proszę o pomoc co zrobić :/
przez: Wkurzony | 2017.8.13 22:37:55
Mieszkam w nowym mieszkaniu od 3 miesięcy w W-wie. Akustyka mnie dobija. Słychać wodę u sąsiada gdy puszcza. Ale dziadostwo budują teraz, no po prostu dno. Tego się nie spodziewałem. Widać, (...) czytaj dalej»
-
ZWROT WYPŁACONEGO ODSZKODOWANIA
przez: Ozon Kolo | 2017.8.14 11:0:4
Mam pytanie o Regres ubezpieczeniowy Ubezpieczyciel naprawił auto z AC a następnie zostałem wezwany do zapłaty za tą naprawę i obciążony kosztami naprawy pojazdu a konkretnie wymiany części auta (...) czytaj dalej»
-
przez: ryba337 | 2017.8.14 13:17:19
Mój mąż płaci na utrzymanie córki bez wyroku 550 zł miesięcznie. Córka jest pełnoletnia ma 19 lat. W wakacje poszła do pracy z której oczywiście dostaje wynagrodzenie. Od października zaczyna (...) czytaj dalej»
(Zobacz 60 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Mandat karny kredytowany na raty
przez: xxx | 2017.8.14 15:11:6
Dostalem mandat 500zl, po 2 tygodniach wplacilem 50 a reszte za miesiac po 50, narazie czekam co sie stanie:) czytaj dalej»
-
przez: anja2806 | 2017.8.14 17:40:57
Witam,prosze o informacje.dnia 31/07/2017 podpisalam pracodawcy wypowiedzenie umowy o prace za porozumieniem stron.Minelo 14 dni,dzis potwierdzono u mnie ciaze.zaszlam w nia bedac na urlopie wypoczynkowym.na (...) czytaj dalej»
-
Niemy / utrzymanie dziecka oraz nakaz opuszczenia lokalu
przez: Olek89 | 2017.8.15 6:36:58
Witam. Żona poszła do adwokata i dostałem 2 pisma. Jedno, że od dłuższego czasu między nami są kłótnie i, że jest rozbita psychicznie i nie widzi juz szans dla nas. I dlatego wyszła z dzieckiem. (...) czytaj dalej»
-
przez: cichy | 2017.8.15 8:28:24
Wg mnie nie może być tak by gołębie niszczyły mienie dajej osoby. Nie od dziś wiadomo że gołębie to pasożyty i nosiciele wielu chorób. dlatego uważam że jeżeli sobie gdzieś tam latają to (...) czytaj dalej»