Archiwum Forum Styczeń 2018
(172 tematów na forum)
-
Czy dowód osobisty muszę mieć zawsze przy sobie?
przez: siadaj kulson | 2018.1.1 19:13:59
Nie ma obowiązku noszenia, a kulson może sobie żądać dowód, ale tyko może. czytaj dalej»
-
przez: paweldebno | 2018.1.1 21:49:44
Witam. To moja pierwsza wizyta i mój pierwszy post. Chciałbym zapytać czy wezwanie na policje w celu przesłuchania po czym odebrałem i tak wezwanie do sądu jest normalne gdy policja przedstawiła (...) czytaj dalej»
-
Problem z sąsiadem parkującym obok
przez: Sheck | 2018.1.2 12:39:27
Witam Mam problem z sąsiadem który parkuje obok mojego samochodu (parking społeczny). Jakiś czas temu zauważyłem że na moim samochodzie zaczeły pojawiać się ślady po drzwiach odpryski, wszystkie (...) czytaj dalej»
-
Wyzywanie i groźby - co dalej?
przez: Paulina20013 | 2018.1.2 19:36:49
Witam, Sprawa dotyczy mnie oraz 'kolegi' z klasy. Zaczął mi grozić (mówił, że się na mnie zemści chociaż nic nie zrobiłam, że pożałuje wszystkiego, że mnie oszpeci, że zniszczy mi życie) (...) czytaj dalej»
-
przez: amira | 2018.1.3 0:38:40
Witam ,mnie tylko interesuje ile trzeba wypić piwa mając 0,35mg/l 029mg/l 020mg/l Syn twierdzi że było to tylko jedno piwo Kara jaka otrzymał to 2000 zł +5000 zł na rzecz Funduszu Pomocy Pokrzywdzonym (...) czytaj dalej»
-
Potrzebuje rady! jak zmienić nazwisko??
przez: Emaline | 2018.1.3 6:6:57
Jestem Emaline po imieniu. Pozdrowienia dla każdego, kto czyta to świadectwo. Zostałem odrzucony przez mojego męża, gdy mamy się ożenić tylko dlatego, że inna kobieta miała na nim czar i zostawił (...) czytaj dalej»
-
rozwód - wybór kanclarii prawnej
przez: sylwiaan | 2018.1.3 15:5:32
Witam poszukuję informacji na temat kancelarii prawnej Wandy Fonfary z Warszawy - czy to dobry adres i specjalista. Może ktoś korzystał już z usług Pani Wandy Fonfary i może podzielić się (...) czytaj dalej»
-
przez: quercy | 2018.1.3 17:31:12
Witam. Z góry przepraszam, jeżeli pomyliłem działy. Na przełomie listopada i grudnia pracowałem na umowę o dzieło. W świetle prawa dyskwalifikuje mnie to jako kandydata o dofinansowanie. Aczkolwiek (...) czytaj dalej»
-
Nieprawidłowe wypowiedzenie umowy o pracę
przez: drajwer86 | 2018.1.3 17:58:27
Witam. Dnia 3 stycznia otrzymałem wypowiedzenie o pracę na czas nieokreślony (1 miesięczny okres wypowiedzenia). Niestety nie zauważyłem że data na wypowiedzenieu to 30 grudnia, i że okres wypowiedzenia (...) czytaj dalej»
-
Odbiór dowodu osobistego dzień przed 18'stką
przez: Krzesimir11 | 2018.1.3 22:4:22
Witam. Przychodzę z pytaniem, czy mogę odebrać dowód osobisty dzień przed osiemnastymi urodzinami, jeśli będzie gotowy przez urząd do wydania? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. czytaj dalej»
-
Wykorzystanie wizerunku lalki barbie
przez: KarolinaBiznes | 2018.1.4 13:28:10
Witam serdecznie, Proszę o pomoc - czy potrzebuję zgody firmy Matell na wykorzystanie wizerunku lalki Barbie do zdjęć, które będę sama robiła i wstawieniu ich później do mojego bloga? Blog z (...) czytaj dalej»
-
Umowa przedwstępna a badania lekarskie
przez: PanPracownik | 2018.1.4 15:47:23
Szanowni Forumowicze, Zwracam się z prośbą o poradę w następującej sprawie: Zawarłem z pracodawcą umowę przedwstepną. Skierowania na badania lekarskie dostałem od pracodawcy zaledwie 6 (...) czytaj dalej»
-
przez: Paula1311 | 2018.1.4 17:13:23
Witam mam pytanie na które nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Otóż dnia 28.11 dałam w pracy opiekę na dziecko do dnia 11.12 ale 30 listopada rozwiązała umowę z pracodawcą na mocy porozumienia (...) czytaj dalej»
-
PRZEJĘCIE PRAWNEJ OPIEKI NAD SIOSTRĄ...
przez: Karolina | 2018.1.4 18:14:49
Witam. Też mam problem z sytuacją siostry. Moja matka parę miesięcy temu wyszła z domu, nie kontaktuje się ani ze mną ani z siostrą, moj tata jest zawodowym kierowca na terenie Europy. Problem (...) czytaj dalej»
-
Gwarancja od sprzedającego nie prowadzącego działalności gospodarczej.
przez: klaku89 | 2018.1.4 19:3:2
Witam. Ponad 2 tygodnie temu sprzedałem za pośrednictwem allegro płytę główną do laptopa. Na aukcji dokładnie opisałem płytę wraz z jej oznaczeniami. Wczoraj odebrałem telefon od osoby która (...) czytaj dalej»
-
Systemy civil law i common law
przez: 222024 | 2018.1.4 20:15:58
Dzień dobry! ;) Podczas nauki natrafiłam na dwa systemy prawa civil law i common law. Wiem, że system civil law obowiązuje w naszym kraju i opiera się głównie na prawie stanowionym. Czy moglibyście (...) czytaj dalej»
-
Publiczny rejestr przestępców na tle seksualnym
przez: 222001 | 2018.1.4 22:45:1
Witam, ostatnio Ministerstwo Sprawiedliwości uruchomiło platformę zawierającą publiczny rejestr przestępców na tle seksualnym. Chciałbym poznać Państwa opinię na ten temat, ponieważ sam (...) czytaj dalej»
-
Alimenty zaległe, czy alimenty bieżące?
przez: Matka | 2018.1.5 8:58:20
Ja w walce o alimenty od Włocha skorzystałam z pomocy jednej z lepszych kanelarii w tej dziedzinie - Kancelarii Adwokackiej Stryjewska ? Cagnetta & Partners. Pani z kancelarii pomogła mi oddzyskać (...) czytaj dalej»
-
jak dokonac usuniecia zmarłej osoby z ksiegi wieczystej, gdzie dokonac odpowiedniego wpisu
przez: Danuta Tarnecka | 2018.1.5 9:31:47
jak dokonac usuniecia zmarłej osoby z ksiegi wieczystej, gdzie dokonac odpowiedniego wpisu czytaj dalej»
-
Jak naliczyć odsetki od nieterminowego zwrou kaucji
przez: operator15 | 2018.1.5 9:39:54
Dzień dobry, podczas rozwiązywania umowy z najemca [mezczyzna] i zawarciem umowy z nowym [kobieta, dziewczyna najemcy], zapytałem co w kwestii kaucji. Dotychczasowy najemca powiedział, aby poszła (...) czytaj dalej»
-
polisa posagowa -problemy z odbiorem pieniędzy
przez: mario | 2018.1.5 11:40:54
mirsce Udało ci się coś wywalczyć? czytaj dalej»
-
Wyższy czynsz na poczet remontu za 4 lata!
przez: adthinzad | 2018.1.5 13:16:29
Witam. Od końca zeszłego roku, spółdzielnia podwyższyła czynsz (rzekomo za zgodą) o kilkadziesiąt złotych, na poczet remontu, który będzie miał miejsce za 4 lata! Mieszkanie mam własnościowe, (...) czytaj dalej»
-
Czy przebywając 4 miesiące za granicą właściciel domu może mnie wymeldować z meldunku stałego?
przez: Grzes | 2018.1.5 16:10:4
Czy przebywając 4 miesiące za granicą właściciel domu może mnie wymeldować z meldunku stałego? czytaj dalej»
-
przez: Divine87 | 2018.1.5 16:24:33
Witam Rok temu 7 osób kupiło obok siebie działki budowlane. Po drugiej stronie drogi było kolejnych siedmiu mieszkańców z tym że oni są już wybudowali wczesniej. Maja w drodze swój prywatnywodociąg. (...) czytaj dalej»
-
Wolontariat - wiedza i doświadczenie!
przez: natalia1189 | 2018.1.5 17:35:53
PACZKA Prawników to wyjątkowy ogólnopolski projekt realizowany przez Stowarzyszenie Wiosna. Poszukujemy prawników, adwokatów, radców prawnych, którzy podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. (...) czytaj dalej»