Żenada na campusie-100zł na spożycie - forum prawne
Ostatnio odmówiłem przyjęcia mandatu wynoszącego 100zł za spożycie alkoholu na... campusie:-). Z grupki osób liczącej około 10 osób policjanci zawołali mnie z kumplem, po czym zaczęli nas legitymować. Od razu próbowałem im powiedzieć, że nie spożywałem alkoholu, bo tak w rzeczywistości było. Stałem w grupie osób pijących alkohol, wiec za próbę spożycia dla świętego spokoju bym ten cholerny mandat przyjął Niestety policjanci byli nieugięci, więc poprosiłem ich o umożliwienie mi badania krwi bądź też dmuchania w alkomat. Funkcjonariusze odmówili mi jakiejkolwiek możliwości udowodnienia im mojej wersji(badanie i alkomat), więc ja odmówiłem przyjęcia tego żenującego mandatu. Na koniec poprosiłem o numery legitymacji i w rezultacie usłyszałem owy numer tylko od jednego funkcjonariusza. Dzisiaj byłem na komisariacie i policjanci chcieli wręcz wymusić na mnie przyjęcie mandatu, argumentując to z góry przegraną sprawą w sądzie. Wg mnie zostały tutaj naruszone moje podstawowe prawa jakie mi przysługują w takim wypadku. Jakie są w ogóle szanse na to, że mandat zostanie anulowany, bo policjanci wciskając mi ten cały kit byli bardzo pewni!!! i ewentualnie ile ona może wynosić, bo z tego co się orientuję ( kumpel był uradcy prawnego)-ok 40-50zł więcej??
Odpowiedzi w temacie: Żenada na campusie-100zł na spożycie (3)
Dobrze zrobiłeś nie przyjmując mandatu.Poprzez przyjecie, mandat sie uprawamacnia. Wóczas nic nie mogłbyś zrobic. Nie sądzę zaby sparwę skierowali do sądu.
"...Dobrze zrobiłeś nie przyjmując mandatu..." (...)"...Nie sądzę zaby sparwę skierowali do sądu." - może uzasadnisz? To wykroczenie polega na spożywaniu alkoholu (wystarczy choćby jeden "łyk" - więc niekoniecznie trzeba być pod jego wpływem). Skoro został wezwany to, niestety, sprawa ma "ciąg dalszy".
Serdecznie polecam panią adwokat Magdalenę Rymkiewicz-Aranowską z Gdańska. Jej profesjonalizm i pełne zaangażowanie pomogły mi pomyślnie zakończyć sprawę karną. Zawsze można na nią liczyć ? rzetelna, kompetentna i skuteczna. Dodatkowo, oferuje płatne porady online, co jest dużym ułatwieniem. Gorąco polecam! Kontakt: 509 393 129 https://adwokat-rymkiewicz-aranowska.pl/
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?