Forum prawne (strona 315)

Bezrobotni niezarejestrowani

Matka ma działalność to informacja z US, albo PIT-y, porozmawiaj z ojcem i bratem może złożą oświadczenia, że nie mają dochodów ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.4 17:3:1

Zderzaki stalowe do samochodu.

Tylko wyposażenia fabryczne są legalne. Chodzi o kontakt z ewentalnym pieszym podczas wypadku, takie orurowanie, czy inny zderzak powodują wieksze obrażenia. ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.3.4 16:59:23

CZY KOMORNIK MA PRAWO ZAJĄ ZWROT PODADKU JESLI SCIAGA MI Z PENSI MIESIĘCZNĄ KWOTE DO 600 ZŁ ALIMETY

CZY KOMORNIK MA PRAWO ZAJĄ ZWROT PODADKU JESLI SCIAGA MI Z PENSI MIESIĘCZNĄ KWOTE DO 600 ZŁ ALIMETY ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 16:56:33

kredyt ratalny zaciągnięty na rzecz innej osoby

Witam,
mam pewien problem i nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić. W maju 2012 roku wzięłam na siebie sprzęt dla mojej znajomej. Ona sama nie mogła wziąć laptopa na raty, więc po wielu prośbach ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 16:56:28

Bezrobotny musi rozliczyć PIT 2012? Bez pobierania zasiłku.

Otrzymałem kiedyś taką informację, jeżeli otrzymasz jakikolwiek PIT-11 wtedy zeznanie musisz składać ? ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2013.3.4 16:56:15

Pałka policyjen w samochodzie.

Znajomy taksówkarz wozi kawał przewodu gumowego i nikt sie nie czepia, że to broń:) ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2013.3.4 16:37:7

kredyty chwilówki - prawnie są ok?

Wszystkie sa legalne, tylko diabeł tkwi w szczegółach, w tym przypadku w szczegółach umów, których nie zawsze doczyta klient. ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.3.4 16:28:13

Straż Miejska ? do likwidacji czy nie?

Uważam, że powinna byc likwidowana, lecz zmiona jej forma działania, bliżej ludzi, dalej od radarów. ... Zobacz wątek

9 odpowiedzi

2013.3.4 16:23:52

Wypowiedzenie stawki czyszu.Ratunku!!!

Otrzymałem wypowiedzenie stawki czynszu po napisaniu prośby stawkę przywrócono ale niestety muszę zapłacić za 2 miesiące wyższą stawkę.Wypowiedziano mi czynsz ponieważ zapomniałem wysłać ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 15:59:41

kto oplaca notariusza przy zakupie domu przez biuro nieruchomosci

kto oplaca notariusza przy zakupie domu przez biuro nieruchomosci ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 15:40:59

Alimenty wobec ojca/pozbawienie praw rodzicielskich

Ostatnio dowiedziałem się, że mój ojciec teoretycznie może w przyszłości wystąpić o przyznanie mu alimentów, które ja miałbym płacić. Sam ojciec uporczywie uchyla się od płacenia alimentów ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.3.4 15:15:29

Zbycie udziałów w spółce z o.o.

Stan faktyczny:

- Spółka XXX S.A. - udział Skarbu Państwa +50 %
- Spółka XXX S.A. tworzy spółkę córkę YYY Sp. z o.o. - posiada w niej 100 % udziałów
- Spółka XXX S.A. chce pozbyć się ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 12:59:34

Uprawnienia do zasaidania w radzie nadzorczej

Witam, zastanawiałem się nad jedną kwestią.

Stan faktyczny: Spółka Akcyjna, w której Skarb Państwa posiada 50%+ akcji, tworzy zależną spółkę z o o, w której posiada 100 % udziałów.

Czy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 12:58:47

zgubiłam swiadectwo pracy z poprzedniej pracy.zakład istnieje .Gdzie mam sie udać?

zgubiłam swiadectwo pracy z poprzedniej pracy.zakład istnieje .Gdzie mam sie udać?
... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.4 11:35:17

ODWIESZENIE WYROKU

Witam,

w dni wczorajszym, tj. 28.02.2013 dostałem od Sądu Rejonowego w Bielsku-Białej Wydział IX Karny, Sekcja ds. wykonywania orzeczeń wezwanie do stawienia się dnia 8.03.2013 w Areszcie Śledczym ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.4 8:27:49

NIEŚLUBNE DZIECKO a alimenty

Tutaj sporo wiadomości o świadczeniach alimentacyjnych http://e-prawnik.pl/artykuly/prawo-rodzinne/obowiazek-alimentacyjny-rodzicow-wzgledem-dzieci-od-a-do-z.html ... Zobacz wątek

14 odpowiedzi

2013.3.4 8:23:40

Sponsor

hmmmm tytuł "sponsor" nieco wprowadził mnie w błąd;( A szkoda, szkoda. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.4 8:16:13

18-to letnia córka

Skoro sama córka ani szkoła nie chcą dać potwierdzenia, to poprosić o to sąd, poprzez pozew. Albo od razu pisać pozew o zmniejszenie alimentów lub zaprzestanie świadczenia alimentów ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.4 8:15:33

czy do wyroku eksmisyjnego przysługuje kasacja?

Mam pytanie, w 2010r. sąd uprawomocnił 2 wyroki eksmisyjne, w jednym nakazuje aby matka z dziećmi przeniosła się do brata (imię i nazwisko osoby zostało zmienione trudno określić o kogo chodzi)2 ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.4 8:3:32

Aneks do odbioru technicznego !!!! Nie chcą oddać kaucji

proszę wejść na moja stronę, wysłać do mnie maila z pytaniem i porada będzie darmowa.
Pozdrawiam,
r.pr. Gerard Woźniak ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.3.3 22:15:7

dzien dobry panstwu mam pytanie. moj znajomy chcialby przyjechac do polski z powodu przewleklej choroby

dzien dobry panstwu mam pytanie. moj znajomy chcialby przyjechac do polski z powodu przewleklej choroby pochodzi on z iraku ja nie moge wystawic zaproszenia z powodu nie stabilnej sytuacji materialnej.znajomy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 21:42:44

Witam! Mógłby ktoś udzielic mi informacji na temat praw człowieka w ETS? sama nie mogę tego niestety

Witam! Mógłby ktoś udzielic mi informacji na temat praw człowieka w ETS? sama nie mogę tego niestety znalezc.. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 21:28:42

Umowa zlecenia-wątpliwości i nieuczciwy pracodawca.

Witam
Trafił mi się wyjątkowo felerny pracodawca. Zacznę od tego, że znalazłam ogłoszenie o pracę w internecie, gdzie pisało iż pracodawca oferuje m.in.:
wysokie wynagrodzenie stałe+ możliwe ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 18:22:27

Redukcja umowy

Jeżeli chodzi o warunki płacowe, to są one takie same, ponieważ w umowie widnieje wynagrodzenie godzinowe, a nie miesięczne. Pracodawca poinformował, że osoby, które będą pracowały w pełnym ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.3 16:10:18

czy należy mi się odszkodowanie za słup wysokiego napięcia?

Jeśli na twojej działce , polu znajdują się słupy , rury gazowe,i inne . Nasza kancelaria proponuje pomoc w ustaleniu stalenie służebności przesyłu i wypłaty naleznego odszkodowania. Oferujeny ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.3.3 13:41:34

Ustalanie służebności przesyłu

Jeśli na twojej działce , polu znajdują się słupy , rury gazowe,i inne . Nasza kancelaria proponuje pomoc w ustaleniu stalenie służebności przesyłu i wypłaty naleznego odszkodowania. Oferujeny ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 13:34:14

Dlug-pozyczka

Witam ...
Prosze o kontakt z naszą Kancelarii .Proponuje procedurę uznania długu .
693 991 840 ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.3 13:28:18

witam, dostalem mandat za sikanie w miejscu publicznym w wysokosci 500zł. Czy jest sens odwołania sie

witam, dostalem mandat za sikanie w miejscu publicznym w wysokosci 500zł. Czy jest sens odwołania sie od tej kary??? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 12:40:14

jaki mandat za sikanie w miejscu publicznym??

witam, dostalem mandat za sikanie w miejscu publicznym w wysokosci 500zł. Czy jest sens odwołania sie od tej kary??? ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.3 12:39:0

Nienalezne firmie pieniadze- zwrot

Moim zdaniem powinna je zwrócić. Osobie, która przesłała pieniądze na konto danej firmy, przysługuje roszczenie w stosunku do niej z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia o zwrot wpłaconych pieniędzy ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.3 11:10:27

Czy sąsiadka ma prawo zastawiać okno?

Czy sąsiadka ma prawo zastawiać okno? Witam.Budynek o którym napiszę powstał ok.1900r,mieszka w nim 6 rodzin.Od zawsze z tyłu budynku znajdowały się okienka 2 na parterze i 2 na 1 pietrze malutkie ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 10:26:37

zakupy online

jesli przelalam pieniadze na konto, za zakup, ktory nie zostal i dostarczony. i pomimo wymiany maili z firma ciagle go nie otrzymalam /twierdza, ze kurier byl 2 razy pod adresem, zabawnie o podanych przez ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 10:1:35

Co można zrobić z dłużnikami we wspólnocie?

Co można zrobić z dłużnikami we wspólnocie? W naszym bloku mieszka 12 rodzin z czego 2 są zadłużone (1-41 tyś. 2-34 tyś? Były przetargi komornicze ale niestety nikt nie odważył się kupić ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.3 0:10:56

Moje dane w internecie bez mojej zgody?

Przepraszam,w temacie nie było widać jaka to jest treść otóz:

IMIE NAZWISKO - MIASTO, Ul. ULICA ... (Po kliknieciu przenosi mnie na stronę,która się nie wczytuje)
IMIE NAZWISKO, dług 1150.75, ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.2 23:37:37

Czy istnieje taki znak ostrzegawczy, ktory umieszczamy tuz przed przeszkoda lub tym, o czym znak ostrzega?

Czy istnieje taki znak ostrzegawczy, ktory umieszczamy tuz przed przeszkoda lub tym, o czym znak ostrzega? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 23:29:31

pytania z egzaminów

witam
mam pytanie odnośnie pytań z egzaminów na prawo jazdy..nowe testy
pytania umieszczane są na forum, czy mogę je skopiować i umieścić np na swojej stronie?
pozdrawiam ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 20:26:9

SPADEK,ZACHOWEK CZY MEZE SIE PRZEDAWNIC

Witam

Mam mały problem jakies 13 lat byl podzil majątku po ojcu w spadku dostal wszystko brat ale mial nas spłacic jednak do tej pory nie wyplacil nikomu ani złotowki,czy to jest juz przedawnione ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2013.3.2 18:5:52

czy coś mi się należy?

czy coś mi się należy?
witam uprzejmnie Panie Jakubie,
mam dopiero ukończone 18 lat i dziś matka wyżuciła mnie z domu. ogólnie nie mam ojca, zdinał w 2004 roku. wiem że ja i moje rodzeństwo(brat ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 16:12:3

Praca w Niemczech

Witam, od trzech muiesięcy mam działalność w Niemczech. Pracuję jako opiekunka do osób starszych. W poszukiwaniu pracy pośredniczy mi niemiecka firma, która pomaga mi w założeniu działalności, ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 16:6:19

czy osp może wystawić rachunek?

OSP może wystawić rachunek, o ile ma zarejestrowaną dziełaność gospodarczą.
Natomiast, jesli nie prowadzą dziełalnościgospodarczej mogą wydać poświadczenie o otrzymaniu pieniędzy (nie jest ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2013.3.2 13:21:19

czy sprzedawca w sklepie jubilerskim może skupować złoto bez żadnej kwalifikacji

czy sprzedawca w sklepie jubilerskim może skupować złoto bez żadnej kwalifikacji dziś szef sklepu jubilerskiego przychodzi do pracy i powiada pracownikom że od dziś oprócz sprzedaży będą ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 12:31:16

sprawa alimentacyjna

dziekuje Ci bardzo za pomoc;) ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2013.3.2 12:28:21

Witam mam pytanie cały poprzedni rok tzn 2012 byłam na urlopie wychowawczym płatnym skąd powinnam

Witam mam pytanie cały poprzedni rok tzn 2012 byłam na urlopie wychowawczym płatnym skąd powinnam dostać jakieś papiery do rozliczenia podatkowego ? z zusu z urzędu skarbowego ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 10:59:28

witam jak musi byc umowa zeby dostac koroniowke?

witam jak musi byc umowa zeby dostac koroniowke? za porozomieniem stron ? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.2 10:51:20

Szanowni Państwo, Czy przedawniło mi się roszczenie, za naprawę auta które zostało rozbite przez

Szanowni Państwo,

Czy przedawniło mi się roszczenie, za naprawę auta które zostało rozbite przez mojego wujka, który zobowiązał się w dniu zdażenia do naprawy wynikłej szkody, a za naprawę ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.1 20:56:49

Awaria w mieszkaniu z winy wynajmującego

[cytat]

Ustawa o najmie (jeżeli nie zapisano inaczej w umowie najmu) lokali zobowiązuje właściciela do ponoszenia określonych kosztów.

[/cytat]
Jakich kosztów? Jak nazywa się ta ustawa, ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2013.3.1 20:56:22

partycypacja

Witam! mam problem,otoż moja babcia była partycypantem mieszkania w TBS gdzie mieszka dalej mój wujek.Babci nie ma bo zmarła,teraz wujek chce przepisać to mieszkanie na swojego wnuka i szuka spadkobiercow ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.1 20:38:17

ktoredo maRCA PŁACA RODZINNNE Z HOLANDI?

ktoredo maRCA PŁACA RODZINNNE Z HOLANDI? RODZINNE ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.1 20:15:49

Zostałam oszukana przez sklep internetowy Tchibo,do kogo powinnam zwrucić się w tej sprawie.co robić?

Zostałam oszukana przez sklep internetowy Tchibo,do kogo powinnam zwrucić się w tej sprawie.co robić? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2013.3.1 19:59:38

akcyza kupno samochodu - Urzad Celny

Witam wszystkich.

Mam pewien problem z rejestracja pojazdu samochodowego w Warszawie, w urzedzie komunikacji. Postaram się w miarę czytelnie streścić całą historię. Problemem jest zaświadczenie ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2013.3.1 14:36:45

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika