Archiwum Forum Czerwiec 2008
(52 tematów na forum)
-
Współwłasność - prawo w przypadku większości
przez: nat77 | 2008.6.1 9:27:27
Bardzo dziękuję za odpowiedź. czytaj dalej»
-
strach z wyjsciem na miasto... pobicie
przez: erwa | 2008.6.1 21:55:10
chore, współczuje. Musisz być bezwzględny bo prawo polskie broni swołoczy. GG 951558 czytaj dalej»
-
wymeldowanie uchylającego się od wojska!!
przez: Sebastian | 2008.6.2 10:40:48
Witam, ja mam podobny problem, wyjeżdżam za tydzień do USA, mam podwójne obywatelstwo, polskie i amerykańskie, mam 19 lat, chciał bym się dowiedzieć jak to zrobić aby przy przejeździe przez granice (...) czytaj dalej»
-
przez: Lynx6 | 2008.6.2 13:23:6
pomógł by mi ktos czy nie??? czytaj dalej»
-
Ojciec wybudowal dom na dzialce zapisanej na mnie.. moze mi ja odebrac?
przez: mrozowskim | 2008.6.2 14:10:3
W tym przypadku obowiązuje zasada, kogo głowa tego włosy. Jeśli działka jest Pana własnością, to wszystko, co się na niej znajduje, również jest Pana własnością. Więc ojciec nie może wyrzucić (...) czytaj dalej»
-
Nie potrafię się uwolnić - prosze o pomoc!
przez: balbina | 2008.6.2 15:27:27
acha na pewno masz dzielnicowego skontaktuj sie z nim i wszystko mu powiedz jak cie traktuje i ze cie bijie ,on na pewno cie pokieruje co zrobic czytaj dalej»
-
prosze o przykładowe diagnozy małoletnich_PILNE!!!!!
przez: patu86 | 2008.6.2 21:12:12
Potrzebujemy na zaliczenie napisać diagnoze resocjalizacyjna małoletniego, która zawiera ocene typologiczna, genetyczna, znaczenia, fazy, prognostyczna, oraz konkluzję mój nr gg 5207978 lub mail patu86@wp.pl (...) czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy najmu zawartej na czas określony
przez: newda | 2008.6.2 21:22:51
[20] Art. 493. § 1. Jeżeli jedno ze świadczeń wzajemnych stało się niemożliwe wskutek okoliczności, za które ponosi odpowiedzialność strona zobowiązana, druga strona może, według swego wyboru, (...) czytaj dalej»
-
PILNE! ODPOWIEDZIALNOŚĆ MATERIALNA ZA POWIERZONE MIENIE-POMOCY!
przez: ALICJA051005 | 2008.6.3 12:36:30
Dziekuję za odpowiedź. Jest pomocna. czytaj dalej»
-
Wypowiedzenie umowy o pracę przez pracodawcę
przez: luiza | 2008.6.3 13:23:21
czy pracodawca powinien na wypowiedzeniu podac przyczyne dlaczego mnie zwalnia? czytaj dalej»
-
przez: też Monika | 2008.6.3 19:52:7
Rozwód to jest najprostrze rozwiązanie ale nie najlepsze, zwłaszcza jeśli są dzieci. Musisz zadać sobie podstawowe pytanie; czy kochasz swojego męża i czy on kocha dzieci. Jeśli odpowiedż brzmi (...) czytaj dalej»
-
Ile razy w roku MPGM może podnieść czynsz
przez: goza | 2008.6.4 20:19:57
MPGM ( Miejskie Przedsiębiorstwo Gospodarki Mieszkaniowej ? ) to prawdopodobnie zakład budżetowy gminy. Jesli płacicie Państwo czynsz tzn, że jesteście najemcami. Gmina może Państwu podnieść (...) czytaj dalej»
-
pełnomocnictwo dla osoby załatwiajacej wszystkie sprawy zwiazane z rekrutacja na
przez: monik | 2008.6.4 20:40:39
Tylko z poświadczonym notarialnie podpisem Twoim.Pełnomocnictwo ogólne wystaczy z zaznaczeniem ,że także do załatwienia formalności rekrutacji-rozumiem ,że chodzi o studia . czytaj dalej»
-
Prawo świadka do odmowy składania zeznań.
przez: monik | 2008.6.4 20:43:48
W kazdym czasie może odmówić zeznań ,jeśli mu prawo na to zezwala np.rodzina. czytaj dalej»
-
czy możliwe jest dziedziczenie długów
przez: Amigos | 2008.6.5 19:19:3
Zawsze jest spadek. W skład spadku wchodzą zarówno prawa, jak i zobowiązania. Jeśli nie ma majątku, a są długi, to spadek składa się tylko ze zobowiązań, ale jest i można go odziedziczyć. (...) czytaj dalej»
-
MAM OBYWATELSTWO NIEMIECKIE !!!!! I CO DALEJ?????!!!!!
przez: bogusiaimariusz | 2008.6.6 13:36:41
Szanowni Państwo prosimy o pomoc w sprawie nieco zawiklanej mianowicie : ja jestem polakiem moja zona jest pochodzenia polskiego ale mieszkala w kanadzie blisko 40 lat teraz przyjechala do polski .jej (...) czytaj dalej»
-
umowa o prace + umowa zlecenie w jednej firmie
przez: blekitnyadam | 2008.6.6 18:18:13
problem w tym ze zus ponoc nie bedzie odprowadzany a wszystkie wnioski o umowe zlecenie musze podpisywac swoim nazwiskiem podobnie bylo do 1 maja w poprzedniej firmie z ta roznica ze umowa zlecenie byla (...) czytaj dalej»
-
przez: Monika alimenty.pl | 2008.6.7 22:57:29
Pisząc o pomocy od matki miałam na myśli oboje rodziców. Jeśli ojciec wie jaka jest sytuacja i mimo wszystko płaci to może tego chce bo gdyby nie chciał to sam zasugerowałby zaprzestanie. Może (...) czytaj dalej»
-
PO rozwodzie a co z mieszkaniem
przez: ania alimenty.pl | 2008.6.8 20:14:13
mam mieszkanie nie własnościowe dane od prezydenta miasta .Czy przy podziale majątku po eksmisji byłego męża muszę go spłacac? czytaj dalej»
-
przez: miki10 | 2008.6.9 10:31:53
Jeżeli pracujesz na 1/21 etatu , czyli niecałe 2 godziny tygodniowo , to urlop rozkłada ci się proporcjonalnie na czas pracy. Należy ci się 20 lub 28 dni urlopu w roku w zależności od lat pracy. (...) czytaj dalej»
-
Z M I E Ń M Y P R A W O ALIMENTY-TAK KONTAKTY Z DZIECKIEM-TAK
przez: matka | 2008.6.9 23:26:56
co za debil to napisal. rodzic dzieci dlaz yzsku? ty chybanie wiesz ile dziecko kosztuje, bo matka samotna nie ma prywatnego zycia juz nawet... tylko sie zaharowuje zeby miec co dac jesc dziecku . alimenty (...) czytaj dalej»
-
przez: cimic | 2008.6.10 15:21:44
Witam wszystkich, Mam takie oto pytanie: czy mając tytuł prawny do budynku mieszkalnego (mieszkanie w zabudowie szeregowej, współwłaściciel; drugim współwłaścicielem jest była żona) można (...) czytaj dalej»
-
przez: monik | 2008.6.10 21:40:10
Sama Pani nie da rady w tej sprawie tym bardziej ,że toczy się także - rozumiem - sprawa o pozbawienie Pani praw rodzicielskich , czy tak? Trzeba jednocześnie wystąpić przed pierwszą rozprawą o (...) czytaj dalej»
-
czy odwiesza mu wyrok w zawieszeniu?
przez: shakira33 | 2008.6.11 10:36:30
pisze tak...sad postanowil zarzadzic wobec skazanego wykonanie kary 1 roku pozbawienia wolnosci orzeczonej wyrokiem z 2004r czytaj dalej»
-
przez: bbb | 2008.6.11 10:42:41
możesz zarobić 895,20 wymiar czasu pracy bez znaczenia, konieczne zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do wykonywania danej pracy,skierowanie na badania wystawia pracodawca czytaj dalej»
-
Jestem na urlopie czy bez pracy?
przez: mrozowskim | 2008.6.11 16:58:44
Jest Pani bez pracy. Umowa o pracę została rozwiązana w dniu podpisania porozumienia zgodnie z tym, co Pani opisuje. Nie może Pani zatem przebywać na urlopie. Pracodawca ma obowiązek wystawić świadectwo (...) czytaj dalej»
-
przez: ijezyna&stanislawski.com.pl | 2008.6.12 9:59:35
1-go lipca mija mi 15 lat pracy u jednego pracodawcy i jest to Sp. z o.o. zatrudniająca poniżej 20 pracowników.Czy przysługuje mi jakis jubileusz?? czytaj dalej»
-
problem z ustaleniem długości okresu wypowiedzenia
przez: mrozowskim | 2008.6.12 14:28:43
Okres wypowiedzenie umowy zawartej na czas nieokreślony reguluje kodeks pracy. Jeśli się nie mylę, to wynosi on 1 miesiąc i wydłuża się do 3 miesięcy, jeśli stosunek pracy trwa dłużej niż (...) czytaj dalej»
-
przez: poomex alimenty.pl | 2008.6.12 16:25:5
ejze kolego to jak ma kase to jest ojciec a ten co cie wychowywal to juz nie jest ojciec bo nie ma kasy!!!!!!!!! to ty za mamone gownobys zezarl?????? ciesz sie ze nie nosisz nazwiska tego kto (...) czytaj dalej»
-
Ile wg was kosztuje utrzymanie 12 letniego dziecka?
przez: do moniki | 2008.6.15 15:12:5
NO ICO Moniko napewno zajełas sie biznesem [ale macie wyobraznie] firmy KLOZET UND BANCHOW jak można być takim głupim człowiekiem.Nie dziwię się że faceci od was uciekają ,że szukają się (...) czytaj dalej»
-
przez: kari alimenty.pl | 2008.6.15 20:35:18
Do Alina..jezeli chodzi o zdolnosc zarobkowa ojca sedzina moze patrzec na jego zawod i zarobki jakie sie wtedy otrzymuje..jezeli wykonuje inna mniej platna prace moze mu pokazac jakies anonse i znalesc (...) czytaj dalej»
-
darowizna+scheda+zachowek/darowizna nie wchodzi do schedy mam prawo do zachowku?
przez: ona | 2008.6.16 14:43:26
jezeli z oswiadczenia spadkodawcy lub z okolicznosci wynika ze darowizna ktora otrzymal brat darowizna zostala dokonana ze zwolnieniem od obowiazku zaliczenia wowczas wszystko jest na korzysc brata czytaj dalej»
-
przez: Monik | 2008.6.16 22:27:20
Umowa cywilnoprawna , jeśli nie płacisz ZUS to wszystko zależy od tego ,co zapisane w umowie . czytaj dalej»
-
przez: edzia40 | 2008.6.17 17:51:50
a jeszcze dodam ze roznice sa dzielone na ilosc zameldowanych osób nas jest najwiecej czyli 6 wiec najwiecej płacimy. w sumie z całej kamienicy na kwartał maja około 300 zł za 1 kwartał czytaj dalej»
-
Obowiązek alimentacyjny syna względem ojca.
przez: pati alimenty.pl | 2008.6.18 21:40:34
Wiesz co to jest koszt ok.150 zł za akt sporządzony u notariusza.Wszystko powinnien wyjaśnić Ci notariusz jeszcze przed podpisaniem umowy, a jeżeli Cię to interesuje to przed sądem taka umowa jest (...) czytaj dalej»
-
przez: Kaśka alimenty.pl | 2008.6.18 23:15:14
Za oknem leje deszcz, już od kilku godzin. Przeciętnie dla wielu z Was....dla mnie - niebo płacze... Wracam po raz kolejny , od kilku tygodni ze szpitala. Czasami w wolnej chwili, zaglądam do sieci...na (...) czytaj dalej»
-
przez: xhitmanx | 2008.6.18 23:33:53
pewnie dług nabyła już firma Kruk poprzez cesje wierzytelności. Najlepiej zadzwoń do nich i sie z nimi dogadaj. Prawdopodobnie wierzycielem jest już firma kruk. Miałem podobną sprawę. Do telefonii (...) czytaj dalej»
-
rozpad konkubinatu-jak dochodzić swoich praw?
przez: Meg | 2008.6.19 16:47:46
czy jest na to jakiś przepis prawny? czytaj dalej»
-
przez: sonia alimenty.pl | 2008.6.21 16:3:42
Oczywiście że jest żenujący, każda kobieta dla niego to nic więc jak inaczej można go nazwać? czytaj dalej»
(Zobacz 73 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
przez: pomex alimenty.pl | 2008.6.24 0:57:40
mam wrazenie dzielenie wlosa Faktycznie tutaj Durex lepiej ci to by rozjasnil. Rowniez w zakresie praktyki. Ja pamietam jednak ze ogolnie alimenta dotycza tylko "uprawnionych potrzeb dziecka" wiec (...) czytaj dalej»
-
przez: gtyj alimenty.pl | 2008.6.24 11:38:16
Beznadziejna baba z ciebie wróżko . Co powiesz o mnie 05 05 1974 156467 czytaj dalej»
-
przez: mrozowskim | 2008.6.24 14:29:57
Miałem podobną sytuację, kiedy chciałem zarejestrować przyczepę przywiezioną z Holandii. Wtedy Urząd Skaroby i Wydział Komunikacji wysyłały mnie do siebie wzajemnie. Wydział Komunikacji domagał (...) czytaj dalej»
-
zawłaszczenie wspólnej wlasności
przez: KPL | 2008.6.24 17:45:5
Mam powazny problem moj moż nabrał kredytów, skuter na raty, ale z mezem zylam w separacji nie formalnej poniewaz moz wyprowadzil sie do obcyh osob. w obecnej chwili maz zmarł ale dlugi pozostaly a (...) czytaj dalej»
-
JAK SPRAWDZIC FIRME POGRZEBOWA?
przez: ala | 2008.6.24 19:55:57
witam. Pracuje w jednym z domów pgrzebowych w warszawie i jestem zaskoczona tym co Pani pisze. Mocno wątpie by słady które Pani zauważyła w urnie to rodzaj jakiegos poipołu, predzej gruba warstwa (...) czytaj dalej»
-
prosimy o pomoc w sprawie osiedlenia w niemczech
przez: mrozowskim | 2008.6.25 14:33:28
Załóżmy, że Państwo otrzymacie niemieckie papiery i będziecie mogli wyjechać do Niemiec. Oprócz tego, że dostaniecie obywatelstwo i wszystkie z tym związane uprawnienia, sami będziecie musieli (...) czytaj dalej»
-
przez: Ani prawo-cywilne.net | 2008.6.27 9:43:46
Pomóżcie. Moj chłopak ma daną sumę pięniędzy na koncie. Kupił samochód. Ja nie posiadam środków na koncie. Zrobił współwłasność. Przepisał mi 1% wartości samochodu. Co to oznacza czy (...) czytaj dalej»
-
przez: SZOK alimenty.pl | 2008.6.27 23:58:49
Pamiętaj że sąd bierze pod uwage wykształcenie ojca dziecka,czy ma wyższe tym korzystnie dla twojego dziecka.wez sobie z adwokata na sprawe o podwyzszenie alimentów jeżeli wygrasz srawę to on porywa (...) czytaj dalej»
-
przez: Yola L. | 2008.6.29 12:30:50
Moja droga, uwazam, ze nie masz zadnego problemu. Problem sama sobie stworzylas. Za kilkanascie lat zrozumiesz....... No coz, jednak musisz pewne rzeczy zrozumiec. To sa twoi rodzice. Rodzicow i dzieci (...) czytaj dalej»
-
Co robić?POMOCY jestem w desperacji!!!
przez: Yola L. | 2008.6.29 12:52:27
Drogi "gluptasku", 1. Kto przyznaje sie do zdrady? - Naiwny! 2.Nie jestem pewna, ze ona ciebie kocha - mloda i glupia! 3.Co bardziej wprowadzilo cie w depresje - moze tylko te alimenty? 4.Poszukaj (...) czytaj dalej»
-
przez: Yola L. | 2008.6.29 13:37:20
Masz bardzo powazny problem! Twoj maz zabawia sie twoim i twojej corki kosztem. Musisz wiedziec czego tak naprawde chcesz!? Nie ma o czym dyskutowac! Kobieto ! Otworz oczy i przestan znecac sie nad wlasnym (...) czytaj dalej»