Ile wynoszą składki na ubezpieczenie społeczne 2012 ?
Odpowiedzi w temacie ()

Dzień dobry, drodzy państwo. Próbuje porównać wzrost składek na ubezpieczenia społeczne z tego roku i przyszłego, niestety nie potrafię znaleźć wysokości składek na rok przyszły. Ile one mają wynosić?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

W nowym roku podstawowy wymair będzie wynosić 450 zł a reszta dodatkowe 133.39zł

a dokładnie, składka: emerytalna - 87,84 rentowa - 27 chorobowa - 11,03 wypadkowa - 7,52 w złotówkach

To jest dla rozpoczynających działalność gospodarczą?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Składki ubezpieczeniowe i zdrowotne prosze o pomoc
Jestem zatrudniona na umowę zlecenie przez urząd gminy.Otrzymałam rozliczenie za ubiegły rok (pit11)i mam patrącone 426,49 zł składki na ubezpieczenie społeczne oraz 172,02 zł składki na ubezpieczenie (...) czytaj dalej»
-
ZUS 2011 - zmiany ?!
Jakie obowiązki ciążą na płatniku składek na ubezpieczenia społeczne? Jakie składki wynagrodzeń pracowników są wyłączone z podstawy wymiaru składek na ubezpieczenie społeczne? Jakie wprowadzono (...) czytaj dalej»
-
Jak odliczyć składki na ubezpieczenie za granicą?
witam, pracowałem za granicą i tam opłacałem składki na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne. Czy jesli rozliczam się w Polsce to czy mogę odliczyć te składki w zeznaniu podatkowym?? czytaj dalej»
-
PIT 2010 a składki ZUS
W 2010 roku wpłacałem składki na ubezpieczenie emerytalne. Uwzględniałem je w kosztach uzyskania przychodów prowadzonej firmy. Czy każdą składkę na ubezpieczenie społeczne można odliczyć od (...) czytaj dalej»
-
składki na ubezpieczenia społeczne 2011
Witam Intresuje mnie kwoyta składke na ubezpieczenie społeczne w tym roku, czyl 2011 czy ktoś cos wie na ten temat?Z góry dziekuję za wszelkie informacje na ten temat czytaj dalej»
-
Składki ZUS 2011 - minimalne składki ZUS dla przesiębiorców !!!
Składki ZUS są następujące: * zdrowotne - dane dostępne w styczniu 2011 * emerytalne - 393,41 zł * rentowe - 120,92 zł * chorobowe - 49,38 zł * wypadkowe - 33,66 zł * razem społeczne (...) czytaj dalej»
-
Składki ZUS 2011 - minimalne składki ZUS dla nowych przedsiębiorców !!!
Składki ZUS są następujące: * zdrowotne - dane dostępne w styczniu 2011 * emerytalne - 81,16 zł * rentowe - 24,95 zł * chorobowe - 10,19 zł * wypadkowe - 6,94 zł * razem społeczne (...) czytaj dalej»
-
Składki ZUS za styczeń - grudzień 2011
Ubezpieczenia społeczne: * Emer. - 393,41 zł * Rent. - 120,92 zł * Chor. - 49,38 zł * Wyp. - 33,66zł (Składka na ubezpieczenie wypadkowe dla płatników zgłaszających nie więcej niż 9 osób (...) czytaj dalej»
-
ZUS - jakie zmiany ???
Jakie składki wynagrodzeń pracowników są wyłączone z podstawy wymiaru składek na ubezpieczenie społeczne? Jakie składki powinna płacić osoba prowadząca działalność gospodarczą? chciałbym (...) czytaj dalej»
-
Wezwanie do uregulowania zaplaty za ubezpieczenie spolecznie i zdrowotne
Potrzebuję informacji w sprawie jaką otrzymałem od firmy, w której nie pracuje od stycznia 2013 roku. W kwietniu 2011 zostałem zwolniony z pracy gdzie posiadałem umowę o pracę i gdzie były odprowadzane (...) czytaj dalej»