Pierwsze badanie alkometrem 0.12 a po 5 minutach 0.00promila. czy strace prawo jazdy - forum prawne
Witam. Z soboty na niedziele zatrzymała mnie policja do rutynowej kontroli o godz 22.30. Ku mojemu zaskoczeniu alkometr Lion SD-400 wykazał 0.07, drugie badanie 0.08 a trzecie o godz. 22.43 0.12 promila w wydychanym powietrzu.Urządzenie pokazywało błędy i było rozładowane, policjant cały czas je podładowywał Tylko że ja nie pije alkoholu i nie biore żadnych leków.policjanci uznali że jest za duża różnica i zawieźli mnie na komisariat gdzie dmuchalem a alkometr stacjonarny i wyszlo dwókrotnie 0.00promila o godz 22.48. czyli w ciągu 5 minut wytrzeźwialem??? poprosilem o badanie krwi.czekam na wynik który napewno bedzie wynosił 0.00 promila. na dzień dzisiejszy do pracy jeżdże pociągiem bo prawo jazdy ma policja. co mam robić żeby je odzyskać ????????????????????????????????????????
Odpowiedzi w temacie: Pierwsze badanie alkometrem 0.12 a po 5 minutach 0.00promila. czy strace prawo jazdy (2)
prawojazdy odzyskałem po 2 miesiącach. wynik krwi wyniósł 0.00 promila we krwi. a sprawa w sądzie to byla prawdziwa porażka polskiego sądownictwa. polacjant który podczas zatrzymania ładowal alkomat lion sd -400p 3-krotnie, wyparł sie tego i powiedział ze to urządzenie nie jest przystosowane do ladowania w radiowozie. gdy przesłuchiwano jego kolege policjanta z którym miał służbe tamtej nocy, ten powiedział że mozna ladowac ten alkomat i jest do tego przystosowany.oczywiscie za kłamstwo policjantowi nic nie zrobiono, a mi zwrócono niesłusznie odebrane prawo jazdy. brawo polska policja i wymiar sprawiedliwości. nie dalem podnieść im statystyki:P
Serdecznie polecam panią adwokat Magdalenę Rymkiewicz-Aranowską z Gdańska. Jej profesjonalizm i pełne zaangażowanie pomogły mi pomyślnie zakończyć sprawę karną. Zawsze można na nią liczyć ? rzetelna, kompetentna i skuteczna. Dodatkowo, oferuje płatne porady online, co jest dużym ułatwieniem. Gorąco polecam! Kontakt: 509 393 129 https://adwokat-rymkiewicz-aranowska.pl/
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?