e-prawnik.pl Porady prawne

Stawka VAT dla usług cateringowych 2011

Odpowiedzi w temacie ()

killa51

10.2.2011

Witam Mam takie pytanie czy wie ktos możę jaka jest stawka podatku VAT od usług cateringoweych?LUb gdzie takich informacji szukać?Z góry dziekuję za pomoc

Nie znalazłeś odpowiedzi?

DODAJ POST W TEMACIE

Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!

Potrzebujesz porady prawnej?

PODOBNE TEMATY NA FORUM

• catering nowa stawka vat w 2011 Witam Jaki w roku 2011 jest podatek od usług cateringowych z góry dziekuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam czytaj dalej»

• ODSZKODOWANIE za słup / linia energetyczna na działce Wysokie ODSZKODOWANIA (do 10 lat wstecz) za bezumowne korzystanie z mienia, czyli zajęcia terenu pod sieci energetyczne (np. przewody biegnące (...) czytaj dalej»

• Podatki VAT 2011 Witam Gdzie znajdę skalę podatkową na rok 2011? Jaki vat od usług cateringowych?Z góry dziekuję za pomoc czytaj dalej»

• VAT-25 Witam, Zakupiłem motocyl w Stanach Zjednoczonych, motocyl przyszedl w kontenerze do Gdyni, nastepnie zostal oclony w Niemczech, gdzie zostało zapłacone 6% cło oraz 19% VAT od wartości motocykla, (...) czytaj dalej»

• Jak z tym VAT -em, będzie drożej? Wchodzą w życie nowe stawki vat, co zdrożeje bardzo, a co tylko trochę? Bo wiadomo , że wszytko pójdzie w górę. Jak to będzie wyglądać? Na co 5 i 8 a na co (...) czytaj dalej»

• zwrot Vat poprawność odliczenia Ubiegam sie o zwrot vatu w terminie 180 dni na konto. Dowiedziałam sie, że w odpowiednim czasie będę musiała dostarczyć ewidencje do US i wszystkie faktury. Sprawdzając (...) czytaj dalej»

• Zwrot VAT za materiały budowlane witam. mam pytanie odnośnie tytułu prawnego do budynku mieszkalnego. dana osoba remontująca i chcąca odliczyć VAT ma tytuł prawny do danego budynku ale jest zameldowana (...) czytaj dalej»

• Zmiany w VAT od 1 kwietnia 2011 ! Oto najważniejsze zmiany w VAT od 1 kwietnia: * stawka na chleb (z terminem ważności ponad 14 dni) 23 proc. -> 8 proc. od 1 kwietnia * stawka na ciastka (zależnie (...) czytaj dalej»

• Szukam skutecznej firmy windykacyjnej.Proszę o poradę Witam serdecznie, posiadam wierzytelność z sądową klauzurą wykonalności,niestety komornik nawet nie" kiwnął palcem" aby cokolwiek (...) czytaj dalej»

• Czy dostanę zasiłek dla bezrobotnych ? Witam, mam pewien problem otóż nie wiem czy po pracy na obecnej umowie będzie mi się należał zasiłek dla bezrobotnych. Do tej pory byłem zarejestrowany (...) czytaj dalej»

• Zmiana VAT Od 2011 roku zmienią się stawki VAT. Podstawowy podatek od towarów i usług wzrośnie z 22 do 23 proc. Stawka 7 proc. zostanie podniesiona do 8 proc. , a stawka 3 proc. do 5 proc. Zmiany (...) czytaj dalej»

• Jakie alimenty od bezrobotnego? Jaką wysokość alimentów zasądzi sąd od bezrobotnego młodego faceta, który uchyla się od legalnej pracy? ja w pozwie wpisałam 400zł,bo sama zarabiam 700, ale jak (...) czytaj dalej»

• PKWiU 2011 - ustawa o VAT 2011 - klasyfikacje statystyczne JAKIE ZMIANY ??? Od 1 stycznia 2011 r. podatnicy, aby ustalić właściwą stawkę VAT dla towarów i usług, będą stosować PKWiU z 2008 r., (...) czytaj dalej»

• Stawki VAT ? ryczałt dla taksówek osobowych Bardzo proszę o podanie wysokości ryczałtu dla świadczących usługi taksówek osobowych. W roku 2011 wynosi 4% ilonna Witam, a jaka jest w tym roku stawka (...) czytaj dalej»

• odliczanie vat od paliwa w 2011 Samochód dostawczy o ciężarze poniżej 3500, mający OBT stwierdzający, że jest ciężarowy, będzie obowiązywać zawieszenie w odliczaniu Vat od zakupionego paliwa? (...) czytaj dalej»