Forum prawne (strona 260)
Crusher industry has a big Significance
As efficient crusher is a kind of large equipment, a lot of people think it must be used on very large site. However, in the chemical industry, crusher equipment will also be used. Someone will feel surprised. ... Zobacz wątek2013.12.7 7:12:16
The comprehensive introduction of Hongxing impact crusher
Impact crusher,can also be known as mobile impact crusher, are widely employed in building material marketplace, chemical business, coal mine and coke business for coarse intermediate and fine crushing ... Zobacz wątek2013.12.7 7:8:13
What should you pay attention to when buy an impact crusher?
Impact crusher is an important mining machinery machine widely used in mining, building materials, road, chemical industry, railway , etc. In the sand production line, impact crusher is the third procedure, ... Zobacz wątek2013.12.7 7:5:49
Czy 100% udziałowiec w spółce z o.o. który jest jednocześnie prezesem zarządu tej spółki - powołanym
Czy 100% udziałowiec w spółce z o.o. który jest jednocześnie prezesem zarządu tej spółki - powołanym na to stanowisko poprzez umowę spółki i pełniący funkcję bez pobierania wynagrodzenia ... Zobacz wątek2013.12.7 3:25:38
Brak możliwości podłączenia prądu - nieruchomość dom zakupiony od developera
Musicie wezwać dewelopera pisemnie do usunięcia wady. Nie podpisujecie protokoły wydania mieszkania i jeśli nie wpłaciliście jeszcze całej kwoty zakupu wstrzymajcie się z wypłatą jakiejś części ... Zobacz wątek2013.12.6 15:54:17
Skomplikowane rozpisanie spadku po dziadkach, ciężki przypadek.
Witam, serdecznie, przychodzę do Was z problemem nad którym głowię się wspólnie z mamą i siostrą. Postaram się opisać to jak najprościej potrafię, bardzo proszę o pomoc, dodam że byłbym ... Zobacz wątek2013.12.6 14:45:38
Jakie konsekfencję grożą nam za wykorzystanie urlopu opiekuńczego wynikającego z artykułu 188 kodeksu
Jakie konsekfencję grożą nam za wykorzystanie urlopu opiekuńczego wynikającego z artykułu 188 kodeksu pracy przez obojga małżonku? Urlop już jakiś czas temu wykorzystany ale dowiedzieliśmy się ... Zobacz wątek2013.12.5 23:5:22
W jakiej sytuacji pracodawca moze wymagać pracy bez wynagrodzenia ???
W jakiej sytuacji pracodawca moze wymagać pracy bez wynagrodzenia ???Pracuję w Zakładzie Pracy Chronionej za najniższa krajową, pracodawca poinformował, ze ze względu na złą sytuacje finansowa ... Zobacz wątek
2013.12.5 22:30:25
emerytura a sprostowanie daty urodzenia
Wszystko zależy od tego, kiedy Pan wystąpił do ZUS o przyznanie emerytury. Wg ustawy o emeryturach i rentach świadczenie (w tym przypadku emerytura) przysługuje od miesiąca, w którym został złożony ... Zobacz wątek2013.12.5 20:16:5
mialam firme transportowa w polsce moj partner zalega mi na dzien dziszejszy 50 tysiecy zlotych
mialam firme transportowa w polsce moj partner zalega mi na dzien dziszejszy 50 tysiecy zlotych jak mam sciagnac dlug w ywsokosci 50 tysiecy zlotych jak jego komornik chleje razem z nim wodke i znaja sie ... Zobacz wątek2013.12.5 18:53:40
dodatek mieszkaniowy-problem w uzyskaniu
Urzad Miasta odmówił przyznania dodatku mieszkaniowego. W deklaracji wpisałam 3 osoby, 2 osoby przebywaja w mieszkaniu, natomiast corka wyjechala za granice czasowo do pracy. Urzad odmowił ,poniewaz ... Zobacz wątek2013.12.5 18:8:20
Czy to legalne?
Witam. Znalazłem w sieci stronę, gdzie jest napisane, że płatność na "paypal" to 1zł, i obok jest płatność sms. Ludzie nabierają się, że sms też kosztuje 1zł, jednak jest on droższy. Dopiero ... Zobacz wątek2013.12.5 18:5:50
zameldowanie tymaczasowe
zameldowanie tymaczasowe Witam serdecznie proszę o radę. Dzierżawię teren od GS pod warsztat samochodowy. Wynajmuję mieszkanie w którym nie chcę się meldować czy dla celów ewidencyjnych mogę ... Zobacz wątek2013.12.5 13:32:53
Samoukaranie - brak mozliwosci spłaty kwoty zasądzonej przez sąd
Sprawa ciągnęła się 15 lat.Dotyczyła kupna samochodu w latach 90, sprowadzonego z zagranicy. W dużym skrócie, osoba z rodziny kupiła wraz z 2 znajomym samochody. Każdy po jednym. Znajomy sprzedał ... Zobacz wątek2013.12.5 9:19:47
odpowiedzialnosc materialna
Moim zdaniem jest to złe przekazanie mienia w zwiazku z tym pracodawca nie ma podstaw do obciązenia za braki powstałe w towarze(chyba ze posiada dowody)Warunkiem koniecznym do powstania odpowiedzialności ... Zobacz wątek
2013.12.4 22:24:0
Telefon z gwarancją a defakto jej brak
Witam , jestem Jakub i dopiero się zarejestrowałem . Mam problem , kupiłem 24 listopada telefon marki samsung model sgs3 za 950 zł używany w stanie pseudo idealnym i z gwarancją , podczas spisywania ... Zobacz wątek2013.12.4 19:24:43
Brak rachunków
Mam dziwną sytuację z firmą dostarczająca mi kablówkę. Od kilku lat nie dostaję od nich rachunków(i co za tym idzie nie płacę), jednak do tej pory nie dostałem żadnego powiadomienia, ani nawet ... Zobacz wątek2013.12.4 14:39:21
Poszukiwany prawnik - walka z nielegalną kotłownią i kominem -Warszawa
Witam,Szukam prawnika który pomoże mi w sprawie nielegalnej kotłowni i komina który zanieczyszcza okolice sadzą (zakaz immisji, nakaz rozbioru, etc). Warszawa (sprawa w okolicach Legionowa)
Tel ... Zobacz wątek
2013.12.4 10:53:59
Brak kontaktu z kupującym po zwrocie towaru przez 3 lata!
Witam,Mój problem jawi się następująco: Sprzedałem silnik na allegro za ok. 1800 złotych, sprawdziłem ciśnienie oleju, żeby uniknąć drogiego zwrotu (wtedy przesyłki były bardzo drogie), ... Zobacz wątek
2013.12.4 9:12:10
Zaniżanie dochodów matki, a obowiązek alimentacyjny dziadków
Przede wszystkim to może ile ci dziadkowie płacą tych alimentów??Dlaczego ich syn a ojciec córki nie pracuje?Jeżeli po prostu nie bardzo mu się chce to dziewczyna wyjścia nie ma.Jest jeszcze jeden ... Zobacz wątek2013.12.3 19:9:39
wypłata dużej kwoty bank pko sa
Ale jakimi przepisami zasłania się bank? O co konkretnie chodzi? ... Zobacz wątek2013.12.3 14:41:46
Nuesłusznie oskarżony
Witam, otóż zostałem niesłusznie oskarżony o uszkodzenie/zniszczenie samochodu. Dostałem wezwanie do przesłuchania w charakterze oskarżonego. Nie było mnie tam podczas tego wydarzenia. Mam na ... Zobacz wątek2013.12.3 14:28:5
Kradzież konta internetowego a komornik
Witam,zacznę może od tego że jakiś czas temu założyłem konto internetowe na popularnym serwisie aukcyjnym. Konto przez pewien czas było użytkowane przeze mnie po czym przestałem z tego serwisu ... Zobacz wątek
2013.12.3 13:45:23
dotacja PUP brak dochodu, odsetki ustawowe
Nie znalazłem edycji, więc poprawiam:Ad.1. - oczywiście chodzi o pytanie dlaczego mam płacić za ponad PÓŁTORAROCZNĄ odpowiedź PUP (2012-02-15 => odp: 2013-11-27 wysłano / 2013-12-03 otrzymano) ... Zobacz wątek
2013.12.3 12:43:6
zwolnienie lekarskie, a wypowiedzenie
Witam, jestem na zwolnieniu lekarskim od 24 lipca, co miesiąc mam je przedłużane. Czy na zwolnieniu mogę złożyć wypowiedzenie? jak l4 będę miał do 17 stycznia i złoże wypowiedzenie 1-go stycznia ... Zobacz wątek2013.12.3 11:53:34
kiedy następuje aktualizacja danych w BIK ?
kiedy następuje aktualizacja danych w BIK ? ... Zobacz wątek2013.12.3 11:9:46
Mieszkanie komunalne a prawo własności części mieszkania
Witam serdecznie, mam pytanie może ktoś będzie znał odpowiedź. Jakiś czas temu zmarła moja mama mieszkająca ze mną w mieszkaniu komunalnym, jestem tam zameldowany od dziecka. Teraz po jej śmierci ... Zobacz wątek2013.12.3 10:14:50
2013.12.3 8:40:21
ubezpieczenie kredytu a śmierć kredytobiorcy
myslalam ze to sprawa z grudnia ale widze ze sie pomylilam. sprawa zostala juz moze wyjasniona? ... Zobacz wątek2013.12.3 8:32:16
Umowa o pracę -miejsce pracy
[cytat]Zmiana miejsca wykonywania pracy miała na celu własnie pozbawienie diet i zmniejszenie kosztów. Natomiast jest jeszcze inna kwestia otóż pracodawca tkwi w przekonaniu że czas dojazdu do klienta ... Zobacz wątek2013.12.2 21:46:21
Obowiązek pracownika: Realizacja planów sprzedażowych?
Zależy od przełożonych...tak mi się przynajmniej wydaje. Sama pracuję na tej zasadzie: mam plany sprzedażowe, które trzeba realizować, nie zawsze mam pełne 100%, zawsze coś mi brakuje, ale nie ... Zobacz wątek2013.12.2 21:1:50
czy uprawomocni się decyzja administracyjna jeżeli wystawiona jest na osobę zmarłą?
czy uprawomocni się decyzja administracyjna jeżeli wystawiona jest na osobę zmarłą? ... Zobacz wątek2013.12.2 20:52:55
ugodowy podzial majatku
Proszę podać wzór pisma o ugodowy podział majątku ... Zobacz wątek2013.12.2 19:51:49
witam mam pytanie czy na rencie można podjąć prace? bo mój chłopak posiada jakąs rente ale nie
witam mam pytanie czy na rencie można podjąć prace? bo mój chłopak posiada jakąs rente ale nie wiem nic wiecej a chce by poszedł do pracy możliwe to jest ? renta ... Zobacz wątek2013.12.2 18:18:32
Rchunki za media
Jak Pani widzi, może tak postępować. natomiast po Pana stronie leży kwestia zadbania o swoje interesy i nie dać się nabić w butelkę. Jeśli wynajmujący chce otrzymać pieniądze za rachunki, musi ... Zobacz wątek2013.12.2 16:27:21
rozwod i podzial majatku (pelnomocnictwo)
Witamczy pelnomocnikiem w sprawie (jak w temacie) moze byc osoba (zgodnie ze znowelizowanym KPC) NIE BEDACA adwokatem/radca i NIE BEDACA najblizsza rodzina ?
Jak interpretowac zapis art.87 § 1 ... Zobacz wątek
2013.12.2 14:8:51
Oferta pracy - prawnik
Ukraińsko-Polska Spółka Prawnicza ?LEXIA KONSALT? oferuje pracę dla ukraińskich studentów prawa w ostatnich latach polskich uczelni. Praca zdalna w miejscu nauki (zameszkania) - wybór i opieka klientow ... Zobacz wątek2013.12.2 12:44:20
Wezwanie z ZUS
Witam!Mąż przebywał na zwolnieniu lekarskim kilka miesięcy. Dzisiaj tj 2.12. chciał wrócić do pracy, jednak zostało poinformowany, że 29.11 zostało wyslane mu do domu zwolnienie z pracy, które ... Zobacz wątek
2013.12.2 10:47:58
czy fundusz alimentacyjny nadpłaca zaległe alimenty?
witam mam pytanie ojciec mojej corki nie placi alimentow od lipca 2013 wszytskie papiery zostaly zlozone u komornika dostalam rowniez zaswiadczenie o bezskutecznosci. wszytskie dokumenty zostaly zlozone ... Zobacz wątek2013.12.1 20:39:36
reklamacja obuwia
Kupiłem buty zimowe "Timberland euro sprint hiker" sprzedawca namówił mnie do zakupu do tych butów impregnatu ochronnego "Bama power protector". Po spryskaniu butów tym impregnatem buty sie odbarwiły ... Zobacz wątek2013.12.1 19:31:51
Problem z lomabrdem
WitamNie znam treści umowy, którą Pan zawarł więc ciężko mi się odnieść do prawidłowości działań lombardu, natomiast moje wątpliwości budzi wysokość odsetek, których spłaty żąda ... Zobacz wątek
2013.12.1 17:1:56
Zajęcie wynagrodzenia przez Komornika
Komornik nie ma żadnego interesu w ograniczaniu egzekucji. Z tego co wyegzekwuje otrzymuje prowizje. Jeżeli wierzyciel czyli bank zgodził się na Pańską propozycję i złożył stosowny wniosek do ... Zobacz wątek2013.12.1 16:46:31
czy mozna odwolac pracownika powołanego po nalożeniu na niego dwoch nagan porzadkowych /nieprzestrzeganie
czy mozna odwolac pracownika powołanego po nalożeniu na niego dwoch nagan porzadkowych /nieprzestrzeganie porzadku i organizacji pracy/.pracodawca wystąpił z wnioskiem o odwołanie gdy nagany uległy ... Zobacz wątek
2013.12.1 16:39:22
Kupno mieszkania spółdzielczego- własnościowe prawo do lokalu mieszkalnego.Pilne!!!
WitamBrak uregulowanej sytuacji gruntowej skutkować będzie z całą pewnością utrudnieniami przy przekształceniu spółdzielczego prawa do lokalu w prawo własności do odrębnego lokalu mieszkalnego. ... Zobacz wątek
2013.12.1 14:45:21
W lutym ub r rozstaliśmy się z mężem, ne po raz pierwszy, przemoc w naszym małżeństwie była skutkiem
W lutym ub r rozstaliśmy się z mężem, ne po raz pierwszy, przemoc w naszym małżeństwie była skutkiem wielu rozstań. Mąż wykańczał mnie psychicznie. w ubiegłym roku złożyłam pozew o rozwod, ... Zobacz wątek2013.12.1 11:29:26
Mam 18lat. chodzę nadal do szkoły.mieszkam z chłopakiem bez rodziców.mam przyznane alimenta od ojca
Mam 18lat. chodzę nadal do szkoły.mieszkam z chłopakiem bez rodziców.mam przyznane alimenta od ojca 500zł i prócz tego nic nie wystarcza mi to chcę napisać pozew do sądu o podwyższenie o 200zł. ... Zobacz wątek2013.12.1 9:48:12
Pani zasponsoruje Pana. Czy tego typu oferty w sieci są w pełni legalne?
napisz do mnie ... Zobacz wątek2013.11.30 22:8:55
Paragon zaliczkowy
WitamZ dniem 28 czerwca otrzymałem pieniądze na konto w kwocie X od osoby fizyczniej nie prowadzącej działalności gospodarczej. Krzesłą będą gotowe dopiero za 10 dni roboczych czyli w nowym ... Zobacz wątek
2013.11.30 21:42:13
Wypowiedzenie stosunku pracy a zwolnienie
Szanowna Pani, w polskim systemie prawnym wypowiedzenie umowy o pracę, nawet sprzeczne z prawem pracy nie jest z mocy prawa nieważne i należy dochodzić jego bezskuteczności przed sądem rejonowym ... Zobacz wątek2013.11.30 21:40:25
Stowarzyszenie prowadzące działalność gospodarczą.
Witam,Stowarzyszenie po rezygnacji zarządu nie może uzupełnić składu do 4 członków. Sytuacja finansowa jest bardzo trudna, grozi nam kurator sądowy. Pytania. Jakie są kompetencje kuratora, ... Zobacz wątek
2013.11.30 16:57:37
Masz inne pytanie do prawnika?