Forum prawne (strona 325)
2013.2.1 11:51:54
Upoważnienie do zarządzania nieruchomością
Szanowna Pani. Pomogę rozwiązać każdy problem prawny. Pomoc prawna 0zł, 533-952-710, Jesteśmy z Krakowa ale pomagamy w całej Polsce,... Zobacz wątek
2013.2.1 11:9:10
ZALEGŁOŚĆ CZYNSZOWA
Szanowna Pani. Pomogę rozwiązać każdy problem prawny. Pomoc prawna 0zł, 533-952-710, Jesteśmy z Krakowa ale pomagamy w całej Polsce,... Zobacz wątek
2013.2.1 11:7:3
Sprawa o nękanie psychiczne przez ojca
Szanowny Panie. Pomogę rozwiązać każdy problem prawny. Pomoc prawna 0zł, 533-952-710, Jesteśmy z Krakowa ale pomagamy w całej Polsce, ... Zobacz wątek2013.2.1 9:33:55
Kiedy ustaje prawo do świadczeń przedemerytalnych ????????
Napewno, a nie z dniem urodzin? ... Zobacz wątek2013.2.1 9:28:59
Z czyjego konta można płacić daninę?
A jak się da jakies pełnomocnictwo bo się nie ma konta to można? ... Zobacz wątek2013.2.1 9:27:0
NIP czy PESEL w zeznaniu podatkowym.
Jak pan nie prowadzi działalności to tylko PESEL. ... Zobacz wątek2013.2.1 9:26:35
Projekty ustaw o związkach partnerskich 2013
Popieram związki partnerskie jako osoba heterosexualna!Można żyć bez ślubu, także tego cywilnego. ... Zobacz wątek
2013.2.1 9:26:13
Projekt dotyczący samorządów 2013
W jaki sposób ma ten projekt dokładnie działac, możesz opisać główne cele i środki przeznaczone na projekt? ... Zobacz wątek2013.2.1 9:22:52
Sejm Polski = Sejm Katolicki
To że w Polsce masz sporo ochrzonych osób to fakt, spytaj ile z nich sobie wybrało wiarę, a ile z nich praktykuje, potem ilu to tylko rytualiści i wyjdzie ci że jesteśmy katolikami na papierze, ... Zobacz wątek2013.2.1 9:22:16
Postaram się krótko,ale problem jest złożony.Mój wujek wykupił 3 lata temu od gminy mieszkanie,oczywiście
Postaram się krótko,ale problem jest złożony.Mój wujek wykupił 3 lata temu od gminy mieszkanie,oczywiście bonifikata,spłata rozłożona na raty roczne.Jak miał pracę,to jakoś spłacał.Pracę ... Zobacz wątek2013.2.1 9:19:24
Pozwy za film Śmierć Prezydenta
To może oświecimy trochę kolegę ze wschodnią mentalnością, co która komisja orzekła w wielkim skrócie. Jestem pewien że taka odpowiedź będzie dosyć wartościowa dla wielu osób. Także tych ... Zobacz wątek2013.2.1 9:14:33
Dzisiaj mija termin PIT-28.
Ktos może przypomnieć ile wynosi kara za spóćnienie sie z tym Pitem o jeden dzień? ... Zobacz wątek2013.2.1 9:11:46
Ile będzie wynosil zasilek staly na osobę,jeśli 2 osoby są do niego uprawnione?
Ile będzie wynosil zasilek staly na osobę,jeśli 2 osoby są do niego uprawnione? Chcemy zamieszkać razem,we dwoje.Otrzymujemy zasilki po 529zl. ... Zobacz wątek2013.2.1 9:6:46
Dzień dobry.Wystąpiłam do starostwa z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego.Teren
Dzień dobry.Wystąpiłam do starostwa z wnioskiem o pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego.Teren to działka nad jeziorem w Naturze 2000. Starostwo nałożyło na mnie obowiązek uzgodnienia z Regionalną ... Zobacz wątek2013.2.1 8:53:42
W jaki sposób jest ogłaszany wskaźnik inflacji na dany rok np. za 2012 tj. przez kogo, gdzie i w jakim
W jaki sposób jest ogłaszany wskaźnik inflacji na dany rok np. za 2012 tj. przez kogo, gdzie i w jakim terminie ... Zobacz wątek2013.2.1 8:14:54
jak podważyć opinię rodk?
Opinie RODK są nierzetelne,jednostronne niekiedy mogą doprowadzic do zniszczenia ojca i dzieci.Chroń sie jak możesz przed tymi ludzmi.Przeczytaj SKANDAL W RODK W ŁODZI na maginesiechce napisać ... Zobacz wątek
2013.2.1 1:31:36
Komornik a wynajem mieszkania
Komornik musi wykonać czynności terenowe pod adresem wskazanym przez wierzyciela w praktyce chcę tylko porozawiać z osobą która mieszka w tym mieszkaniu i spisać protokół;)pozdrawiam ;) ... Zobacz wątek
2013.1.31 23:23:53
zmiana miejsca zameldowania dziecka
witam,jestem po rozwodzie, sąd uznał że dziecko będzie mieszkało z matką. mieszkamy z matką w jednym mieście, ona jest jednak zameldowana na stałe 50 km stąd. dziecko od urodzenia było zameldowane ... Zobacz wątek
2013.1.31 20:11:18
Witam, moja znajoma jest mi dłużna kilka tysięcy. Zerwała ze mna kontakt. Nie odpisuje na moje maile
Witam, moja znajoma jest mi dłużna kilka tysięcy. Zerwała ze mna kontakt. Nie odpisuje na moje maile z prośbą o zwrot pieniedzy. Pisze, że nie ma. W końcu postraszyłam sadem, na to odpowiedziala ... Zobacz wątek2013.1.31 16:40:33
Jaka jest kadencja członków rady nadzorczej w spóldzielniach mieszkaniowych w swietle nowelizacji
Jaka jest kadencja członków rady nadzorczej w spóldzielniach mieszkaniowych w swietle nowelizacji przepisów uosm z 2007r.? Jak inerpretować te przepisy do członków Rady Nadzorczej którzy swoje ... Zobacz wątek2013.1.31 13:26:52
Jak znalezc NIP osoby prywatnej jezeli znamy tylko jej imie nazwisko oraz adres zameldowania?
Jak znalezc NIP osoby prywatnej jezeli znamy tylko jej imie nazwisko oraz adres zameldowania? ... Zobacz wątek2013.1.31 10:51:8
Zmiany w kracie nauczyciela.
Prosze wytłumaczcie mi jakie zmiany mają wejść w karcie nauczyciela. Moja dziewczyna, jest na UP, szkoli sie na nauczyciela, nie długo konczy studia, wiem ze chciała by pracowac w zawodzie. Ja jednak ... Zobacz wątek2013.1.31 9:42:6
Kwestia odpowiedzialności zawodowej w budownictwie ;/
Odpowiedział sobie pan w pytaniu. "Tylko osoby samodzielnie wykonujące jakieś techniczne sprawy", nikt ponad to. ... Zobacz wątek2013.1.31 9:22:48
Odszkodowanie za złamanie na oblodzonym chodniku.
widzę że straszny ruch an tym forum... ... Zobacz wątek2013.1.31 9:20:47
Sposób na fotoradar?
... chyba sobie pan jaja robi, to prawie tak genialny pomysł jak Palikota z maską Tuska. Powiedzmy sobie szczerze, jak pana nie widać wyraźnie na zdjęciu nie ważne z jakiego powodu to nie musi pan ... Zobacz wątek2013.1.31 9:20:20
Jak trudne i jak długo trwa upoważnienie do konta?
Jak trudne i jak długo trwa upoważnienie do konta? Pytanie ... Zobacz wątek2013.1.31 9:1:2
Praca w systemie ciągłym
Na pełnym etacie jest 5 osób, pracujemy w systemie 12 godzinnym, w miesiacu pracujemy po 144 lub 156 . Jak widać nie przepracujemy norm czasowych w miesiącu .Podczas urlopów przez 4 miesiące pracujemy ... Zobacz wątek2013.1.31 7:18:11
jakie warunki muszą spełniać lokal na zakład fryzjerski?
nic sie kuwa nie dowiedzialem z tego ;/ ... Zobacz wątek2013.1.31 3:18:3
Czy sad w EPU moze uchylic postanowienie o przekazaniu sprawy, jesli powod zmodyfikuje pozew?
Czy sad w elektronicznym postepowaniu upominawczym (EPU) moze uchylic postanowienie o przekazaniu sprawy do sadu wg wlasciwosci ogolnej i wydac nakaz zaplaty, jesli powod zmodyfikuje pozew w taki sposob, ... Zobacz wątek2013.1.31 2:6:5
Brak zaplaty i nieuczciwy pracodawca
Moja sytuacja wyglada tak : Znalazlam pracodawce u ktorego mialam robic staz, jednak po zlozeniu wniosku okazalo sie ze urzad pracy nie ma juz funduszy, wiec pracodawca zaproponowal prace na czarno do ... Zobacz wątek2013.1.30 22:37:35
Czy mogę odliczyć czesne od podatku ? Studiuję zaocznie na II stopniu, pracuję z umową na czas nieokreślony.
Czy mogę odliczyć czesne od podatku ? Studiuję zaocznie na II stopniu, pracuję z umową na czas nieokreślony. Czy mogę odliczyć czesne od podatku ? ... Zobacz wątek2013.1.30 22:17:51
Sad stwarza problem z odsetkami - czy za okres niezwrocenia nadplaty za towar z przesylka naleza sie odsetki?
Referendarz sadowy wydal postanowienie w elektronicznym postepowaniu upominawczym (EPU) o braku podstaw do wydania nakazu zapłaty i przekazaniu rozpoznania sprawy do sądu rejonowego w zwiazku z tym, ... Zobacz wątek2013.1.30 21:41:25
Stłuczka w rodzinie
Witam mam pytanie... W Weekend moja mama mi obrysowała całe auto , a mamy ubezpieczenie OC w tych samych punktach w PZU , chciałbym się zapytać czy dostanę odszkodowanie... dodam że mamy inne nazwiska ... Zobacz wątek2013.1.30 21:5:14
Pomoc w odplatnym przekazaniu instalacji wodno kanalizacyjnej
WitamChcialbym ponowic zapytanie w sprawie ewentualnej pomocy przy odzyskaniu srodkow wlasnych zainwestowanych od gminy za wykonanie instalacji wodno-kanalizacyjnej?
Pozdrawiam
Damian M ... Zobacz wątek
2013.1.30 20:14:57
Jak odzyskać Auto
Sprawa wygląda następująco Pożyczyłem mamie pieniądze na samochód 2 tysiące i za nie zakupiła samochód pieniądze miały być na poczatku grudnia a zbliża się luty i właścicielem samochodu ... Zobacz wątek2013.1.30 19:4:20
zajęcie środków na poczet alimentów
Ludzie help!!!Płacę ex alimenty. W tym miesiącu zamiast 10 zapłaciłem 22 stycznia. jak się okazało 17 stycznia ex zgłosiła się do komornika w sprawie egzekucji długu!!!! Komornik jako, że ... Zobacz wątek
2013.1.30 18:53:10
wysługa lat a najniższa krajowa
wysługa lat a najniższa krajowa Pracuję jako opiekunka środowiskowa .Mam tytuł magistra oraz wiele szkoleń i kursów za sobą.Niestety moje wynagrodzenie brutto to 1612zł.Ostatnio okazało sie, ... Zobacz wątek2013.1.30 18:30:11
Czy do wynagrodzenia na zwolnieniu lekarskim w ciaży i na urlopie macieżyńskim wliczają się nadgodziny
Czy do wynagrodzenia na zwolnieniu lekarskim w ciaży i na urlopie macieżyńskim wliczają się nadgodziny za soboty (umowa o pracę od pn do pt)? Witam,jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas ... Zobacz wątek
2013.1.30 18:22:17
witam mam pytanie obecnie prowadze własna dzialalnosc gospodarcza i place skladki zus ale chcialabym
witam mam pytanie obecnie prowadze własna dzialalnosc gospodarcza i place skladki zus ale chcialabym przejsc na krus jak to zrobic i co mi jest potrzebne by byc platnikiem krus. ... Zobacz wątek2013.1.30 17:52:16
czy mozna unieważnić umowę z bankiem z powodu braku karty debetowej, która jest częścia pakietu?
czy mozna unieważnić umowę z bankiem z powodu braku karty debetowej, która jest częścia pakietu? umowę podpisałam na lokatę z kontem w grudniu. Do konta wydawana jest karta ,za pomocą której ... Zobacz wątek2013.1.30 17:33:12
Witam. Moge dostać mieszkaniekomunalne bedąc zameldowanym w innej gminie?
Witam. Moge dostać mieszkaniekomunalne bedąc zameldowanym w innej gminie? ... Zobacz wątek2013.1.30 17:9:0
WYPOWIEDZENIE UMOWY POŚREDNICTWA NIERUCHOMOŚCI
Witam, mam następujące pytania dot. takiej sprawy:Ponad rok czasu temu podpisałem 2 UMOWY z firmą zajmującą się pośrednictwem nieruchomości. Umowa 1 dotyczy pośrednictwa kupna nieruchomości ... Zobacz wątek
2013.1.30 16:34:37
Czy termin na uzupełnienie wniosku o wydanie pozwolenia na budowę ulegnie automatycznie przedłużeniu,
Czy termin na uzupełnienie wniosku o wydanie pozwolenia na budowę ulegnie automatycznie przedłużeniu, jeżeli zaproponuję przeprowadzenie w tej sprawie rozprawy administracyjnej? Otrzymałam wezwanie ... Zobacz wątek2013.1.30 15:36:29
Slub z obywatelem RPA w Polsce
Chcialabym wziac slub z obywatelem RPA w Polsce. Nie jestem pewna czy w polskim USC jest uznawane zaswiadczenie z urzedu w RPA tzw. Letter of No Impediment. Jak powinno wygladac takie zaswiadczenie, zeby ... Zobacz wątek2013.1.30 15:24:6
Jak uzyskać zaświadczenie o stosunku pracy w warunkach uciążliwych z zlikwidowanego zakładu pracy?
Jak uzyskać zaświadczenie o stosunku pracy w warunkach uciążliwych z zlikwidowanego zakładu pracy? Posiadam świadectwo pracy z wymienionym stanowiskiem operator sprzętu ciężkiego. ZUS wymaga odrębnego ... Zobacz wątek2013.1.30 15:9:2
Zabezpieczenie kredytu w formie ubezpieczenia na życie
Witam wszystkich.Chciałem prosić Was o pomoc w takiej sprawie.
Dwa lata temu razem z żoną wzięliśmy wspólnie kredyt. Z racji tego że tylko ja uzyskiwałem dochody a żona była bezrobotna bank ... Zobacz wątek
2013.1.30 14:16:40
Zasiedzenie a własność samoistna
Czy nabywa się prawa do zasiedzenia wraz zakupem działk w mieście (na której stoi garaż przylegający do domu mieszkalnego) od poprzedniego właściciela, który poprzedni właściciel użytkował ... Zobacz wątek2013.1.30 13:53:1
jak wyrobić książeczkę wojskową?
Urodziłąm się 1994 roku i czy mogę strać się o ksiązeczkę wojskową w WKU ? i czy kobieta może dostac taką ksiażeczke? ... Zobacz wątek2013.1.30 13:12:3
Zakładanie oddziału firmy w Polsce?
Zakładanie oddziału firmy w Polsce? Prowadzę działalność gospodarczą w Wielkiej Brytanii. Chcę prowadzić sprzedaż wysyłkową towaru zakupionego w Wielkiej Brytanii na terenie Polski. Towar ten ... Zobacz wątek2013.1.30 12:39:27
Masz inne pytanie do prawnika?