Forum prawne (strona 324)
Szanowni Państwo. Pomogę rozwiązać każdy problem prawny. Pomoc prawna 0zł, 533-952-710, Jesteśmy z Krakowa ale pomagamy w całej Polsce,
Witam.Skorzystam a waszej pomocy.Czy przy podziale majątku jest brana pod uwagę działka 2,05 h,którą otrzymał mój mąż od rodziców w trakcie trwania naszego małżeństwa i czy po rozwodzie ... Zobacz wątek2013.2.4 13:19:7
ulga podatkowa na dziecko
Witam,Czy ojciec, który zajmuje się dzieckiem (nie są to wizyty określone przez sąd. Pełna władza rodzcielska) co dwa tygodnie weekend (od piątku do niedzieli oraz tydzień wakacji i tydizeń ... Zobacz wątek
2013.2.4 12:37:51
Przyznanie lokalu mieszkalnego z zasobow Wojskowej agencji mieszkaniowej
Witam! Mam taki problem otoz. Jestem zolnierzem sluzby stalej i zostalo mi zaproponowane przyjecie lokalu mieszkalnego w miejscowosci sulechow poniewaz tam pelnie sluzbe a mieszkam i jestem zameldowany ... Zobacz wątek2013.2.4 11:59:40
Jaki będzie zasilek staly na osobę,jeśli obie mają go przyznany a chcą zamieszkać razem?
Jaki będzie zasilek staly na osobę,jeśli obie mają go przyznany a chcą zamieszkać razem? ... Zobacz wątek2013.2.4 11:59:8
Prawo cywilne - reklamacja aparatu
Witam serdecznie. Zakupiłam aparat cyfrowy w sieci sklepów Media Expert.. Niestety ten jakże szczęśliwy zakup nie trwał długo, bo ni stąd ni zowąd przestał działać flash w aparacie. Oddany ... Zobacz wątek2013.2.4 11:16:4
czy zasiłki pielegnacyjne z opiki społecznej w roku2013 bujda w góre
czy zasiłki pielegnacyjne z opiki społecznej w roku2013 bujda w góre ... Zobacz wątek2013.2.4 10:8:56
Jestem członkiem małej wspólnoty mieszkaniowej.Jak to zrobić żeby zrezygnować ze wspólnoty ?
Jestem członkiem małej wspólnoty mieszkaniowej.Jak to zrobić żeby zrezygnować ze wspólnoty ? ... Zobacz wątek2013.2.4 9:55:38
darowizna, zapis windykacyjny, umowa dożywocia-co lepsze?
Moi rodzice posiadają wspólnie:- spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu (pow. 72m2, obecna wartość ok. 216.000) oraz
- działkę rekreacyjną (pow.10 ar, wartość 100.000).
Zameldowani ... Zobacz wątek
2013.2.4 9:48:59
kiedy następuje zatarcie skazania?
Jak pan nie poda wyroku to się nie dowiemy, więc proszę tutaj pisać, pańska odpowiedź będzie pomocna nie tylko dla pana ale także dla innych użytkowników forum. ... Zobacz wątek2013.2.4 8:19:26
System ciągły pracy.
System zmianowy pracy Pan ma, i zmiany często co dłuższe niż te podstawowe 8 godzin. ... Zobacz wątek2013.2.4 8:18:13
Waloryzacja stawek w delegacji 2013.
Diety zdaje się już wzrosły, tzn. z nowym rokiem dokładnie. Podwyższono stawkę diety do 30 zł. ... Zobacz wątek2013.2.4 8:14:23
czy musze zeznawac w sadzie podana jako swiadek w sprawie rozwodowej?
Witam....Mam taka sprawe..Zostałam powołana na swiadka w sprawie rozwodowej..Rozwodzi sie Lutka siostra mojego męza a na swiadka podał mnie maz Lutki. Nie wiem dlaczego akurat mnie byc moze dlatego,ze ... Zobacz wątek
2013.2.4 7:53:15
czy może mi ktos obliczyć urlop tacierzyński za luty??? Dostaje część wypłaty do ręki a części
czy może mi ktos obliczyć urlop tacierzyński za luty???Dostaje część wypłaty do ręki a części na konto.
w umowie 1800 zł brutto. za każdą godzinę pracy 9,775 zł. od pon do piątku pracuje ... Zobacz wątek
2013.2.4 7:28:45
Strona internetowa, działalność gospodarcza
Witam, Nie wiem czy pisze w dobrej kategorii. Czy jeżeli posiadam stronę, która oferuje wynagrodzenie użytkownikom za określone działania, jak np. czytanie maili, wypełnianie ankiet, muszę założyć ... Zobacz wątek2013.2.3 22:13:6
wyłudzenie
witam sprzedałam płytę główną do komputera ale po 2 dniach zgłasza sie do mnie osoba ze nie chodzi jej płytajestem zastraszana sądem za 50 zł do tego płyta na pewno działa sama ją sprawdzałam ... Zobacz wątek
2013.2.3 20:34:31
Zameldowany ale nie zamieszkujący
Witam chciałbym się dowiedzieć czy jeśli w moim mieszkaniu jest zameldowna inna osoba która tam nie zamieszkuje to czy pod moją nieobecność w miejscu zamieszkania, poprzez policję bądź inne ... Zobacz wątek2013.2.3 20:23:56
mam problem jak mam napisac upowaznienie dla mamy na wpisanie zagranicznego rozwodu?Oraz upowaznienie
mam problem jak mam napisac upowaznienie dla mamy na wpisanie zagranicznego rozwodu?Oraz upowaznienie na wpisanie zagranicznej metryki slubu do Urzedu Stanu Cywilnego w Polsce prosze o wzür.dziekuje. ... Zobacz wątek2013.2.3 19:26:17
witam mam problem nie wiem gdzie mam odebrac metryke slubu,oraz rozwodu,wyszlam za maz w Niemczech czy
witam mam problem nie wiem gdzie mam odebrac metryke slubu,oraz rozwodu,wyszlam za maz w Niemczech czy w sadzie gdzie nastal rozwod oraz meryke w stanie cywilnym gdzie sie pobralismy?dziekuje za odpowiedz ... Zobacz wątek2013.2.3 19:11:53
jestem kierowcą sam. ciez.i pracuje na budowie przy robotach ziemnych[przewoz ziemi i zwiru]ze wzgledu
jestem kierowcą sam. ciez.i pracuje na budowie przy robotach ziemnych[przewoz ziemi i zwiru]ze wzgledu na zime [snieg mroz]pracodawca wysłał mnie na cały urlop wypoczynkowy ktory sie juz konczy.w chwili ... Zobacz wątek2013.2.3 18:27:36
Wyrok sądu sprzed 7 lat, ubieganie się o zwrot długu.
Witam!Posiadam wyrok sądu ze stycznia 2005 roku, który zasądza obowiązek naprawienia szkody wyrządzonej na kwotę 7000 (przedawnienie wynosi 10 lat, jeżeli się mylę proszę mnie poprawić) Sprawa ... Zobacz wątek
2013.2.3 18:5:58
ile wynosi wynagrodzenie za staż 2013?
ile wynosi wynagrodzenie za staż 2013? ile wynosi wynagrodzenie za staż 2013? ... Zobacz wątek2013.2.3 16:2:14
Dzinndobry,mam pytani i zarazem prosbe zgubilem dokumenty dotyczace egzekucji mojego mieszkania w lebiencu
Dzinndobry,mam pytani i zarazem prosbe zgubilem dokumenty dotyczace egzekucji mojego mieszkania w lebiencu gmina wicko,prosze okontakt pana komornika sondowego z leborka ulica kossaka tylko tyle pamienta,przebywam ... Zobacz wątek2013.2.3 15:14:43
Pracuję w firmie ponad 2,5 roku która zatrudnia 25 osób - 3 osoby otrzymały 3 miesięczny okres wypowiedzenia
Pracuję w firmie ponad 2,5 roku która zatrudnia 25 osób - 3 osoby otrzymały 3 miesięczny okres wypowiedzenia ja 1 miesięczny.W umowie mam wyrażnei zapisane miejsce pracy Łódź - umowa na czas ... Zobacz wątek
2013.2.3 13:40:18
Dlaczego pracodawca nie wypłaciła wypłaty?
Dlaczego pracodawca nie wypłaciła wypłaty? Jestem praktykantką w pierwszym roku w zawodzie kucharz, problem tkwi w tym,że szefowa nie wypłaciła wypłaty a minęło już 5 miesięcy. Rozmawiałam ... Zobacz wątek2013.2.3 11:16:32
Prosze pomóżcie mam matkie alkoholiczkie.
Witam. Moja mama jest alkoholiczką,piję wraz ze swoim facetem, który jest mlodszy od niej o 25 lat.Mieszkamy bez ojca w dodatku mam brata na wozku i synka którego wychowuję sama z alimentów.ja mam ... Zobacz wątek2013.2.3 11:4:12
Mieszkam w Londynie , chce przyjechać do polski Nie jestem pewien czy policja mnie nie poszukuje . Mam
Mieszkam w Londynie , chce przyjechać do polskiNie jestem pewien czy policja mnie nie poszukuje .
Mam takie pytanie :
Z Londynu pojechalbym pociągiem do Brukseli
Z Brukseli samolotem do Krakowa ... Zobacz wątek
2013.2.3 10:0:33
maz sporzadzil testament notarialny na mnie,wydziedziczyl corki ,,gdyby tak bylo ze sad przyzna im zachowek
maz sporzadzil testament notarialny na mnie,wydziedziczyl corki ,,gdyby tak bylo ze sad przyzna im zachowek ,a sa 3 corki po ile zł musze im wyplacic od wartosci 200 tysiecy?? ... Zobacz wątek2013.2.3 9:44:52
maz dal lodke bratankowi ,przed smiercia napisal mu wlasnorecznie zalacznik do testamentu i zapisal mu
maz dal lodke bratankowi ,przed smiercia napisal mu wlasnorecznie zalacznik do testamentu i zapisal mu swoje ubrania proszac w tym zalaczniku zebym mu jako jego zona wydala te rzeczy ,,ps zalacznik jest ... Zobacz wątek2013.2.3 9:41:26
skuteczny (polecany) adwokat z Wrocławia i okolic
Witam!Poszukuję skutecznego adwokata z Wrocławia specjalizującego się w sprawach rozwodowych.
Pozdrawiam ... Zobacz wątek
2013.2.3 6:39:30
dziecko alkoholika
Witam,Mój ojciec jest alkoholikiem, ponad 10 lat temu miał juz jedną sprawę o znęcanie się nad rodziną ( wyrok 2 lata w zawieszeniu na 5). Obecnie sytuacja się pogorszyła, więc złożyłam ... Zobacz wątek
2013.2.3 0:14:47
Deweloper sprzedał nam mieszkanie z wadą konstrukcyjną budynku |(niestety źle wykonany system odprowadzania
Deweloper sprzedał nam mieszkanie z wadą konstrukcyjną budynku |(niestety źle wykonany system odprowadzania wody z poszycia dachowego powoduje zalewanie mieszkania) czego możemy dochodzić w sądzie, ... Zobacz wątek2013.2.2 22:2:16
jakie składki płaci urząd pracy?
jestem osobom z prawem do zasiłku dla bezrobotnych pracowałam dwa dni nie zgłosiłam do urzędu pracy a zakład pracy zgłosił do zus czy to wyjdzie na jaw jaka morze byc kara ... Zobacz wątek2013.2.2 21:21:50
VAT
Witam. Chciałbym zająć się oferowaniem usługi naprawiania telefonów komórkowych ale nie mam na razie pieniędzy na zarejestrowanie firmy.1 - Czy mogę zacząć pracować w domu i reklamując ... Zobacz wątek
2013.2.2 21:9:56
w pazdzierniku mija 10 lat od mometu bycia w szpitalu w skutek czego stracilam dziecko i swoje zdrowie,czy
w pazdzierniku mija 10 lat od mometu bycia w szpitalu w skutek czego stracilam dziecko i swoje zdrowie,czy mam szanse jeszcze na odszkodowanie ,nie mam renty , ... Zobacz wątek2013.2.2 20:32:26
Aneks do umowy wynajmu lokalu
Witam,prowadze działalność gospodarczą jednoosobową i prowadzę sklep. Zawiązałem ze współnikiem spółkę cywilną i chciałbym dopisać do umowy najmu lokalu także wspólnika. Do tej pory ... Zobacz wątek
2013.2.2 18:4:56
Apelcaja, odwołanie? jak go wyciagnąć?
Apelcaja, odwołanie? jak go wyciagnąć? Mój narzeczony został skazany na 3 lata więzienia.Odwiesiono mu wyrok który mial wszcześniej w zaiweszeniu. Skazany został za groźby karalne, zniszecznie ... Zobacz wątek2013.2.2 17:49:6
ubezwłasnowolnenie
Witam mam ogromny problem, ponieważ mój ojciec z którym miałam kontakt bardzo sporadyczny i nigdy się mną w sumie nie interesował leży teraz w szpitalu i kwalifikuje się do przeszczepu serca ale ... Zobacz wątek2013.2.2 16:57:36
Jestem po rozwodzie i mam pytanie,zmarł mi teściu czy mogę się ubiegać PZU o odszkodowanie ponieważ
Jestem po rozwodzie i mam pytanie,zmarł mi teściu czy mogę się ubiegać PZU o odszkodowanie ponieważ jestem ubezpieczony na wypadek właśnie takiej sytuacji.... Zobacz wątek
2013.2.2 14:24:41
Przegapiłem koniec umowy pre-paid w t-mobile, w związku z czym teraz przedłużyli mi tą umowę na
Przegapiłem koniec umowy pre-paid w t-mobile, w związku z czym teraz przedłużyli mi tą umowę na kolejne 36 miesięcy czy jest na to jakiś sposób aby im nie płacić a móc rozwiązać z nimi umowe, ... Zobacz wątek2013.2.2 12:6:24
czy mogę zrezygnowac z urlopu, po wypisaniu juz wniosku o urlop
czy mogę zrezygnowac z urlopu, po wypisaniu juz wniosku o urlop Dzień dobry, dziś szef kazał mi podpisac wniosek o urlop na 5 dni. Jednak ja nie chce isc na urlop. Czy moge zrezygnowac z urlopu? ... Zobacz wątek2013.2.1 22:55:58
Użytkowanie wieczyste a rozdzielenie księgi wieczystej
Witam. Teściowa posiada własną działkę( ponad hektar) na której stoi dom jednorodzinny, szklarnie, garaże, stodoła. Czy może przekazać synowi w użytkowanie wieczyste sam dom na np: 50 lat? Jakie ... Zobacz wątek2013.2.1 22:49:26
Wielki problem, pomocy - rozwód
Ta na wstępie to Pan nie wyszedł za mąż, tylko się ożenił. Pana żona wyszła za mąż. Rozwiedźcie się za porozumieniem stron i po sprawie. Nie będzie Pan płacił alimentów żonie. Sugeruję ... Zobacz wątek2013.2.1 21:26:58
spóźniony zakup kasy fiskalnej, art. 111 ust. 2
znalazłam sie w takiej samej sytuacji,jak sięskonczyła twoja sprawa? ... Zobacz wątek2013.2.1 21:23:24
Opuszczenie miejsca pracy bez wyraźnej zgody przełożonego
Możesz złożyć swój sprzeciw do upomnienia. Takie formalne pismo powinnaś złożyć jak najszybciej do swojego pracodawcy. Najlepiej powołać się na konkretne przepisy prawa (czyli przywołać te ... Zobacz wątek2013.2.1 21:21:8
Witam,mój ojciec od 22 lat uprawia ziemie i płaci podatek rolny od tej ziemi.Nie jest jednak jej właścicielem.Ta
Witam,mój ojciec od 22 lat uprawia ziemie i płaci podatek rolny od tej ziemi.Nie jest jednak jej właścicielem.Ta ziemie dzierżawi przez te wszystkie lata.Wczesniej uprawiali ja jego rodzice,którzy ... Zobacz wątek2013.2.1 20:45:19
jak wyegzekwować odszkodowanie na podstawie podpisanej umowy
Witam,Mam taki problem, 28.12 podpisałam umowę z firma która miała wykonać dla mnie portal. Firma zobowiązała się wykonać powierzone zlecenie do 15.01. W umowie był zapis że za każdy dzień ... Zobacz wątek
2013.2.1 17:45:38
zabrali dzieci
ok 6 lat mam kuratora rodzinnego ktory sad przyznal ze wzgledu na bezdomnosc i jako srdek wsparcia a juz moja trujka dzieci jest w jakiejs placowce a ja przechodze zalamanie psychiczne nerowe i nie moge ... Zobacz wątek2013.2.1 16:47:28
czy jezli otrzymam od babci 9637 zł od mamy też 9637zł i ojca 9673zł w okresie 5 lat to nie bedę
czy jezli otrzymam od babci 9637 zł od mamy też 9637zł i ojca 9673zł w okresie 5 lat to nie bedę musiał zgłaszać tego do urzędu skarbowego ... Zobacz wątek2013.2.1 13:40:40
Splata kredytu w separacji malzonkow
Witam mam pytanie 8 lat temu zaciagnelismy z mezem kredyt w banku na budowe domu . Obecnie nie uklada nam sie mamy problemy . Chcialabym sie dowiedziec czy jesli kredyt jest splacany z mojego konta mozemy ... Zobacz wątek2013.2.1 12:50:30
Sądowe wydanie zezwolenia na wydanie paszportu dla dziecka
chciałam zapytać ile wynosi wpisowe za taką sprawe? ... Zobacz wątek2013.2.1 12:36:24
Masz inne pytanie do prawnika?