Forum prawne (strona 684)

jak napisać pozew o alimenty kiedy ma się na utrzymaniu dziecko małoletnie i pełnoletnie?

Poniżej przesyłam Ci wzór pozwu o alimenty na małoletnie dziecko jakie powinnaś złożyć do sadu
http://e-prawnik.pl/domowy/prawo-rodzinne/alimenty/dokumenty/wniosek-o-wszczecie-egzekucji-alimentow-2.html

Oraz ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.20 13:12:3

jak bronić się w sądzie przed ustaleniem winy rozwodu

jak bronić się w sądzie przed ustaleniem winy rozwodu ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.20 12:57:22

jak złożyć wniosek o pierwokup działki rolnej

?????, dnia ?????
????????????
imię, nazwisko

???????????
adres wnioskodawcy

?????????????
... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.20 12:48:46

Terrorysta czeczeński w Polsce bezkarny

Nazywanie go terrorystą to gruba przesada, bo on nie uczestniczył w zamachach ani nie udowodniono mu udziału w przygotowaniach do zamachu. Dziwne jest to, że tak bez weryfikacji go wypuszczono opierając ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.20 11:49:51

Chcę zrobić aborcję.. POMOCY!!

Obawiam się, że w tej sytuacji legalna aborcja nie wchodzi w grę, gdyż sytuacja materialna nie jest wystarczającym powodem aby taki zabieg był przeprowadzony... może powinna Pani pomyśleć o oddaniu ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.20 11:44:24

umowa na zastępstwo i ciaża

Moja żona została zatrudniona na zastępstwo do ok. końca stycznia 2011 (takie było zapotrzebowanie firmy).
Aktualnie otrzymała umowę z agencji pośrednictwa pracy, która to przeprowadzała nabór ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.20 10:48:8

co dzieje sie ze spadkiem kiedy jedyny spadkobierca sie nie zglasza

Zgodnie z art. 118 KC \"termin przedawnienia wynosi lat dziesięć, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej - trzy lata\". Po tym czasie ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.20 9:10:17

mozliwosc odszkodowania za slup sredniego napiecia na posesji?

Zapraszam do korespondencji mailowej. wyjaśnię wszystkie aspekty dochodzenia roszczeń za bezumowne korzystanie z gruntu.
Zapraszam, warto powalczyć o swoje. m.sukowski@kancelariakonsens.pl ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2010.9.20 8:57:38

Urlop wypoczynkowy

Urlop zależy od ilości przepracowanych lat i ukończonych szkół. Zaś co do Pani przypadku, zgodnie z art. 154 § 2 wymiar urlopu dla pracownika zatrudnionego w niepełnym wymiarze czasu pracy ustala ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.20 8:37:24

gdzie zgłosić nękanie przez policje, i jak rozpoznać kiedy się dzieje?

gdzie zgłosić nękanie przez policje, i jak rozpoznać kiedy się dzieje? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.20 2:0:38

Odmowa przyjęcia mandatu - sąd grodzki ?

Nie jest to dżentelmeńskie rozwiązanie, ale skoro policja leci z Panem w kulki, to ja też poleciałbym z nimi w kulki i poszukał 4 kumpli, który jechali tej nocy ze mną i dokładnie widzieli, że ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.19 21:35:57

zwrot kosztów sądowych kiedy przedawnienie

zwrot kosztów sądowych kiedy przedawnienie Chcę uzupełnić moje powyższe zapytanie: Sąd zwolnił oskarżoną od opłaty sądowej z uwagi na brak własnych dochodów. Ponieważ Sąd nie wymierzył ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.19 18:42:34

zwrot kosztów sądowych kiedy przedawnienie

zwrot kosztów sądowych kiedy przedawnienie W uzasadnieniu Wyroku Sądu z dnia 09. listopada 2005 r. prezes sądu zarządził zwrot uiszczonych przez oskarżyciela prywatnego czyli przeze mnie zryczałtowanych ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.19 17:0:6

Jak otworzyć przedszkole

[cytat]

Czy wie ktoś może, jakie warunki trzeba spełniać, aby założyć w Polsce prywatne przedszkole? Czy trzeba mieć wychowanie pedagogiczne? Czy ktoś wie, jakie formalności trzeba załatwić ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.19 16:6:30

Co się dzieje jeśli ktoś nie odbiera pisma z sądu o sprawie rozwodowej?

Co się dzieje jeśli ktoś nie odbiera pisma z sądu o sprawie rozwodowej? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.19 11:55:54

Od 1986 roku jestem najemcą mieszkania funkcyjnego, na co posiadam stosowne dokumenty (decyzja o przydziale

Od 1986 roku jestem najemcą mieszkania funkcyjnego, na co posiadam stosowne dokumenty (decyzja o przydziale mieszkania funkcyjnego). Mieszkanie jest w bloku który stoi na nieuregulowanej działce. Czy ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.19 10:50:49

Sprawa o pomówienie

Mam problem.Jestem kierowcą -jeżdziłem dla małej spedycji (w tej chwili już nie-ponieważ facet to krętacz.Zrezygnowałem i teraz prosze sie o zapłate za wykonane usługi.Gościu kreci ze jemu nie ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2010.9.18 22:43:19

Kancelaria Prawnicza w Warszawie

Poszukuję dobrego adwokata w sprawach gospodarczych ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.18 15:12:12

Wykucie dodatkowego otworu okiennego w budynku jednorodzinnym

Czy na wykucie dodatkowego otworu okiennego w budynku jednorodzinnym i wstawienie tam luksferów zamiast okna jest wymagane pozwolenie na budowę? ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.18 14:46:56

WYMELDOWANIE BEZ MOJEJ WIEDZY

Ma prawo.

Jeśli wyprowadziłaś się z miejsca stałego pobytu, to matka ma prawo wymeldować Cię.
Mnóstwo ludzi uzurpuje sobie prawo do mieszkania na podstawie zameldowania, tymczasem meldunek ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.17 23:53:4

dyrektor karze mi obciąć dredy czy ma do tego prawo ??

Przeczytaj regulamin szkoły. Zapewne jest tam zapis, że uczeń ma mieć schludny i niewyzywający wygląd. Są tam również zapisane kary jakie może nałożyć rada pedagogiczna na ucznia. Mało prawdopodobne ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.17 20:24:47

Opieka nad dzieckiem, pozbawienie praw do dziecka

posłuchaj,po pierwsze wiem że masz zszarpane nerwy, nie pisz co robi bo to pomówienie,możesz jedynie używać sformuowania " istnieje domniemanie iż matka robi to czy tamto" odpowiadam Ci konkretnie ... Zobacz wątek

5 odpowiedzi

2010.9.17 18:34:1

PRAWA OJCA DO DZIECI

o sadzie joz wiem chodzi mi o jakis spis czy jest cos takiego ??????
... Zobacz wątek

51 odpowiedzi | Strony: 1 2

2010.9.17 14:26:55

2010.9.17 13:24:56

przepisanie gospodarki na syna jak najlepiej i najtaniej

przepisanie gospodarki na syna jak najlepiej i najtaniej tata chce przpisac gospodarke synowi jak najtaniej i dobrze to zrobic ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 11:49:25

spożywanie alkoholu w miescu publicznym- mandat

Witam
Mam takie pytanie jaka jest kara za spożywanie alkoholu w miejscy publicznym, czy taki mandat można rozpisać na raty?Z góry dziękuję za informacje

... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 11:15:14

czy mogą odebrać mi opiekę nad dzieckiem ??

Witam bardzo proszę o jakieś informacje moja sytuacja wygląda następująco.
Jakieś półtora roku temu musiałam zając się wychowaniem mojego bratanicy, ponieważ jej oboje rodziców nie żyje, ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 11:13:7

dodatkowy urlop macierzyński 2010

Witam
Mam pytanie jak wygląda sprawa urlopu macierzyńskiego po zmianie kodeksu pracy? Coś słyszałam, że ma to być dodatkowo 6 tygodni czy tak jest?Z góry dziękuję za odpowiedzi

... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 11:3:4

kobieta w ciąży - bezrobocie

Witam
Mam pytanie mam 28 lata nie pracuję dowiedziałam się niedawno że jestem w ciąży i moje pytanie dotyczy czy należy mi się jakiś zasiłek?Co powinnam zrobić, aby dostać pomoc?Z góry dziękuję ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 10:59:50

umożenie długu

Witam
Ma zaległości w płaceniu rachunków czy jest taka możliwość, aby taki dług został przedawniony?Jeśli tak to po jakim czasie?A jeśli nie to jakie konsekwencje mi grożą?Z góry dziękuję ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 10:51:38

odwołanie mandatu

Witam
Dostałem mandat za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym jestem studentem, nie pracuje nie mam z czego zapłacić czy jest możliwość odwołania takiego madatu jak napisać takie odwołanie?Z ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 10:44:51

założenie firmy a alimenty? czy strace do nich prawo?

Firma a alimenty witam,

Jestem studentem dziennym, chciałbym otworzyć firmę zajmującą się tworzeniem stron internetowych. Czy jeżeli założę firmę stracę prawo do alimentów? Bede pracował ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 10:34:43

Jak odzyskać pieniądze z Western Union ??

Witam
mam prośbę czy może mi ktoś pomóc chcę odzyskać pieniądze z Western Union jakiś miesiąc temu złożyłam pieniądze u nich w depozycie, natomiast mój chłopak miał odebrać je w Londynie, ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 10:19:11

Kiedy i czy potrzebna jest uchwała wspólnoty mieszkaniowej dotyczącej przekształcenia lokalu mieszkalnego

Kiedy i czy potrzebna jest uchwała wspólnoty mieszkaniowej dotyczącej przekształcenia lokalu mieszkalnego na lokal uzytkowy.
Dziekuje za pomoc. ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 9:36:22

przekroczenie limitu punktów karnych

Witam
Mam pytanie przekroczyłam 24 punkty karne i co teraz?Czy mam sam oddać prawo jazdy czy przyjdzie mi wezwanie i mam czekać? Po jakim czasie zdaje się po raz kolejny egzamin?Z góry dziękuję ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 9:9:56

aukcje allegro

Witam
Mam taki problem sprzedałem telefon przez allegro, kupujący zadzwonił do mnie i poinformował mnie, że telefon nie działa i chce zwrotu gotówki ja mu wysłałem telefon działający, musiał ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.17 8:49:40

CZY KTOŚ JEST W PODOBNEJ SYTUACJI??? Prosze niech ktoś napisze tak bardzo potrzebuje pogadac o tym

nie te ojciec ,który się przyczynił do narodzin lecz ten który wychował....chcesz oddawać dziecko w ręce chorego psychicznie człowieka???? coś tu nie halo.... ... Zobacz wątek

4 odpowiedzi

2010.9.16 22:39:59

AKCJE PRACOWNICZE - KUPIĘ! CAŁA POLSKA - 721-792-502

KUPI AKCJE PRACOWNICZE KAŻDĄ ILOŚĆ :

- ENERGA
- ENEA
- PGE Energia
- PGE Górnictwo i Energetyka
- Kopalnia Bogdanka

- Zawsze najwyższe ceny,
- bezpłatne doradztwo akcyjne
- dojazd ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.16 22:30:16

witam. Mam takie pytanie.mama chce mi dać w darowiźnie mieszkanie własnościowe warte ok 200.000 zł

witam. Mam takie pytanie.mama chce mi dać w darowiźnie mieszkanie własnościowe warte ok 200.000 zł jakie będę musiała zapłacić opłaty ile to mniej więcej wyniesie . z góry dziękuje za odpowiedź ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.16 22:16:35

wina a dzieci

Chce rozwodu, mąz najpierw chciał bez orzekania a teraz już chce z winy mojej i chce odebrać mi dzieci , chyba że oddam mu dzieci to On da mi rozwód. Pracuję na nocne zmiany mam jeszcze rok studiów ... Zobacz wątek

13 odpowiedzi

2010.9.16 22:12:17

prezydent i premier winni śmierci 96 osób

Niektórym przydałaby się wizyta u psychiatry... ... Zobacz wątek

2 odpowiedzi

2010.9.16 17:2:27

DRUGI KRZYŻ?!!!!

Przez następne kolejne miesiące będziemy ciągle w wiadomościach dowiadywać się o losach krzyża. Widzę że będą nowe odcinki naszej cudnej telenoweli o losach krzyża, może w 520 odcinku dowiemy ... Zobacz wątek

9 odpowiedzi

2010.9.16 11:50:34

Nareszczie usunięto krzyż

No i dobrze! ciekawe co teraz wymyślą mocherowe babcie! ... Zobacz wątek

3 odpowiedzi

2010.9.16 11:50:9

Rozwiązać konkordat!! To jest przyczyna sporu o krzyż!

Zniknął krzyż sprzed Pałacu, wszędzie o tym dzisiaj pełno, ale jest jedna sprawa. Konkordat. Dlaczego nikt w ogóle nie zajmuje się tą kwestią. Może należy w końcu zająć się tym tematem ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.16 11:3:48

2010.9.16 10:55:26

Czy mogą zabrać prakow jak jest się za granicą??

Mogą mu wydać zakaz prowadzenia pojazdów na terenie kraju, gdzie został zatrzymany oraz odebrać prawo jazdy i odesłać do Polski wraz z podaniem przyczyn odebrania prawa jazdy. Do polskich władz ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.16 10:54:45

Czy nadal będę mieć to samo stanowisko jak moja firma zostanie przejęta??

Po przejęciu firmy nowy właściciel lub zarząd mogą dokonać zmian. Zmiany mogą dotyczyć obsady stanowisk, ale to nie dzieje się automatycznie. Jeśli mają być zmiany personalne, pracodawca może ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.16 10:51:24

Dostałem mandat w wysokości 100zł, nie płacę go już ok 2 miesięcy.Teraz mam pytanie, co się dzieje

jeśli nie zapłacisz mandatu,ściągną go z dodatkową opłatą przez Urząd skarbowy, gdy złożysz zeznanie roczne. Lepiej jest zapłacić, bo brak płatnoścvi spowoduje dodatkowe koszty i kłopoty. ... Zobacz wątek

1 odpowiedzi

2010.9.16 10:42:36

jak obliczyć kryteria dochodowe z pitu, żeby sie dowiedzieć czy jest sens składć wniosek o zasiłek

jak obliczyć kryteria dochodowe z pitu, żeby sie dowiedzieć czy jest sens składć wniosek o zasiłek rodzinny ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.16 10:37:8

reklamacja-zażądanie nowego modelu

Witam serdecznie
Reklamowałam już trzy raz telefon ciągle jest ten sam problem czy jeśli po raz czwarty się popsuje to mogę zażądać nowy telefon?Z góry dziękuję za odpowiedzi ... Zobacz wątek

0 odpowiedzi

2010.9.16 10:21:51

Masz inne pytanie do prawnika?

Potrzebujesz pomocy prawnej?

Zapytaj prawnika