Archiwum Forum Czerwiec 2019
(47 tematów na forum)
-
przez: kasiaasia | 2019.6.1 18:4:41
CZY OSOBA KTÓRA MA SPRAWĘ O ZNECANIE SIĘ NAD RODZINĄ I O POBICIE NAJBLIZSZEJ OSOBY MOŻE NADAL BYĆ STRAZAKIEM OCHOTNIKIEM? czytaj dalej»
-
Zaległośći z banku Pekao w KRUK - pomocy!
przez: beattrickz | 2019.6.3 23:41:59
witam serdecznie, mam pytanie, posiadam kredyt gotowkowy w banku pekao sa, splacam go w miesiecznych ratach po ok 1430 zl, kredyt jest w wysokosci 90 000 zl. Mialem problemy finansowe i jestem dluzny bankowi (...) czytaj dalej»
-
Przegapiony termin ważności dowodu
przez: laura445 | 2019.6.4 18:13:24
Za 2 dni kończy mi się data ważności dowodu, mam możliwość złożenia wniosku o wydanie nowego dowodu dopiero w dzień utraty jego ważności. Jednak wszędzie jest napisane że trzeba to zrobić (...) czytaj dalej»
-
przez: TadekN | 2019.6.5 9:36:23
Trzymam kciuki za walkę o Karolinę, ponieważ sam wiem jak ciężka jest walka o dziecko z byłą żoną w polskim sądzie, który faworyzuje matki. czytaj dalej»
-
Zwrot kaucji za wynajem mieszkania
przez: Gbartosz | 2019.6.5 10:8:34
Dzień dobry Wynajmuję 3 pokojowe mieszkanie bezpośrednio od właściciela, na jeden z pokojów znalazłem lokatora, jednak nie spisaliśmy żadnej umowy, dogadaliśmy się tylko i wyłącznie słownie, (...) czytaj dalej»
-
przez: gromlog | 2019.6.5 21:47:49
Witam, otrzymałem od babci mieszkanie, jest to darowizna. Jest w nim ustanowiona dożywotnia i nieodplatna służebność względem mojej babci oraz ojca. I teraz nasuwa sie pytanie czy wraz z babcią (...) czytaj dalej»
-
przez: espeen | 2019.6.6 15:25:49
Planuje zakup działki budowlanej do której dojazd jest dużo krótszy drogą prywatną . W drodze prywatnej każdy z właścicieli ma udziały 1/12. Czy jeden z właścicieli może podzielić swój (...) czytaj dalej»
-
przez: wronaxp | 2019.6.8 4:19:43
Witam wczoraj zatrzymano mnie do kontroli i niestety narkotesty wyszły pozytywnie. Musiałem wpłacić kaucję i zabrano mi prawo jazdy. Najgorsze jest to że jechałem autem szefa i szef wpłacił kaucje. (...) czytaj dalej»
-
przez: marzenablaszka | 2019.6.10 8:0:40
Zdecydowanie warto zaufać Pani Klisz. Mi pomogła rozwiązać małżeństwo, wywalczyć prawa rodzicielskie, eksmisję byłego męża i satysfakcjonującą kwotę alimentów. Były mąż nie chciał przyjąć (...) czytaj dalej»
-
przez: AdamOjciec | 2019.6.10 9:18:23
Powinieneś zwrócić się z tym do sądu, chociaż wątpię, że polski sąd opowie się w takiej sprawie za ojcem. Oni zawsze trzymają stronę matki. czytaj dalej»
-
Zaskarżenie warunków naboru na stanowisko urzędnicze
przez: oakpil | 2019.6.10 9:45:21
Witam, w mojej gminie jest nabór na stanowisko głównego specjalisty do wydawania decyzji podziałowych, nabywania gruntów itp. (tak w skrócie ale 90% czasu pracy to podziały). Wcześniej na tym (...) czytaj dalej»
-
zamiana mieszkania komunalnego
przez: friko1 | 2019.6.10 11:36:9
Niedawno złożyłem podanie o zamianę mieszkania komunalnego z zasobow gminy na mieszkanie o wyzszym standardzie (chodzi glownie o ogrzewanie, ciepłą wodę i gaz, gdyż obecnie pale w piecu kaflowym).We (...) czytaj dalej»
-
przez: friko1 | 2019.6.10 12:26:43
Jesli miałeś rozdzielnosc przed kupnem mieszkania i kredytu ale w zapisie notarialnym jest 30% żony to 30% bedzie żony chyba ze zaistniala inna okoliczność i pytanie co było pierwsze rozdzielnosc (...) czytaj dalej»
-
Piwnica przynależna do mieszkania bez wpisu do KW
przez: darck | 2019.6.11 15:19:46
Jaki dokument powinien przedstawić mi właściciel podczas kupna mieszkania, jeśli w księdze wieczystej nie ma wyszczególnionej piwnicy. Czytałem, że mogą mieć własność spółdzielczą. W jaki (...) czytaj dalej»
-
wejscie na cudzą posesje awantura
przez: kozab999 | 2019.6.11 17:6:56
otoż była awantura na posesji osoby z którą wpadłem w konflikt fizyczny zostałem nakamerowany z czego to ja odniosłem najwieksze obrażenia złamana ręka stłuczone kolana itp idt gdyż właściciele (...) czytaj dalej»
-
Kurnik sąsiada przy mojej działce
przez: KasiaKatarzynaaa | 2019.6.11 18:30:38
Witam, czy może pan napisać jak zakończyła się sprawa? Jestem obecnie w bardzo podobnej i szukam informacji jak rozwiązać sytuacje. Próby rozmowy i polubowne podejście niestety są lekceważone (...) czytaj dalej»
-
Podejmowanie decyzji we wspólnocie mieszkaniowej
przez: Konbor | 2019.6.11 20:18:52
Witam, mam pytanie odnośnie podejmowania decyzji we wspólnocie mieszkaniowej. Chcemy utwardzic część wspólną gruntu znajdująca się na terenie wspólnoty, jednak jedna osoba nie wyraża na zgody (...) czytaj dalej»
-
przez: karolaM | 2019.6.12 10:36:58
zus się czepia teraz wszystkich o wszystko. nadrabiają braki w kasie i im się to niestety udaje :( na Twoim miejscu poszłabym na poradę do prawnika. Z czystym sumieniem polecam LEXi Kaneclarię Prawną (...) czytaj dalej»
-
przez: EwGii | 2019.6.12 14:58:48
Witam, 1,5 roku temu zatrzymano ojca w związku z podejrzeniem udziału w zorganizowanej grupie przestępczej. Skonfiskowano wszystkie sprzęty znajdujące się w domu - komputery stacjonarne, laptopy, (...) czytaj dalej»
-
Staż i zwrot stypendium z odsetkami
przez: Ewa333 | 2019.6.12 15:34:46
Jestem na stażu z urzędu pracy z którego chciałabym zrezygnować, w zawartej umowie istnieje paragraf o treści : "Uczestnik projektu zobowiązuje się do zwrotu na rzecz beneficjenta w całości (...) czytaj dalej»
-
przez: Latnok | 2019.6.12 15:40:58
Witam, przejde od razu do konkretow. Bylem w zwiazku malzenskim dopoki zona nie stwierdzila z dnia na dzien ze chce rozwodu bez powodu. Wyprowadzilem sie w Czerwcu 2018. Dodam ze mamy dziecko na dzien (...) czytaj dalej»
-
przez: polka233 | 2019.6.13 11:21:57
Nwm totalnie jak pomóc czytaj dalej»
-
pracownik skarbówki, a donoszenie
przez: cisza1200 | 2019.6.13 16:28:57
Czy pracownik urzędu skarbowego musi informować przełożonych, czy policję jeśli dowie się o niepłaceniu podatków, wykroczeniach bądź przestępstwach o których np. przypadkowo dowiaduje się (...) czytaj dalej»
-
przez: cisza1200 | 2019.6.13 16:30:46
Art. 76. 1. Członek korpusu służby cywilnej jest obowiązany w szczególności: 1) przestrzegać Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej i innych przepisów prawa; 2) chronić interesy państwa oraz prawa (...) czytaj dalej»
-
Jak uchronić się przed długami brata
przez: marian13 | 2019.6.13 20:13:43
Witam, Pięć lat temu brat (kawaler) przepisał na mnie dom wraz z ziemią ( z zastrzeżeniem, iż dożywotnio będzie tam mieszkał). Sobie zostawił kawałek ziemi w innej wsi. Zameldowany jestem (...) czytaj dalej»
-
przez: CoDalej1234 | 2019.6.14 1:9:44
Mój ojciec pojechał do pracy do Niemiec. Jest zarejestrowany jako jednoosobowa firma i pracuje na zlecenie podwykonawcy dla olbrzymiej niemieckiej firmy transportowej. Dziś zorientował się, że (...) czytaj dalej»
-
przez: Question | 2019.6.16 1:1:59
Witam, chcialem poprosić o poradę w sprawie zamieszkiwanego przeze mnie mieszkania ktore zostalo mi darowane w 1993 roku. Formą prawną jest akt notarialny a rozchodzi sie o Umowę Darowizny co stoi (...) czytaj dalej»
-
Darowizny a ubezwlasnowolnienie
przez: beata2019 | 2019.6.17 10:13:10
Jestem opiekunem prawnym mojego calkowicie ubezwlasnowolnionego ojca. Ojciec w wyniku wygranej sprawy sadowej otrzymal drobna kwote pieniedzy, chcialby mi ja podarowac. Jak to zalatwic? Czy jest mozliwa (...) czytaj dalej»
-
Wyrok nakazowy za prakowanie na zakazie Krakow
przez: BlessXO | 2019.6.17 13:54:31
Witam, otrzymałem wlasnie wyrok nakazowy za stanie na zakazie w krakowie od SM,znak został postawiony tymczasowo(podobno od 4 miesiecy) z podowu tego ze w okolicy jest plac budowy. Historia jest taka (...) czytaj dalej»
-
zasiedzenie nieruchomości - jakieś szanse?
przez: Daro55 | 2019.6.19 18:28:24
W sprawach o zasiedzenia nieruchomości doskonale radzą sobie w kancelarii adwokackiej Cejrowski. Imponująca wiedza, która sprawdza się w praktyce. czytaj dalej»
-
Kupno telefonu w komisie ktory pochodzi z przestępstwa
przez: aran85 | 2019.6.20 11:0:57
Witam. Pół roku temu kupilem w komisie nowy telefon. Mam paragon, wszystkie papiery, dwuletnia gwarancje z komisu. Kilka dni temu dostalem wezwanie na policje. Okazało się ze telefon został zakupiony (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie za szkody górnicze
przez: lolita2 | 2019.6.21 14:22:19
Osobiście mogę polecić kancelarię VOLENTI z Katowic. Wysokiej klasy profesjonaliści. Dzięki ich pomocy udało mi się wywalczyć odszkodowanie zdecydowanie większe niż wcześniej proponowane przez (...) czytaj dalej»
-
przez: idkvid | 2019.6.22 8:9:9
Nie ma co do tego przeciwwskazań. Warto jednak dokładnie sprawdzić warunki takiej ?gwarancji?. czytaj dalej»
-
przez: ptasznik11 | 2019.6.23 14:8:26
Witam, mam pytanie odnośnie wyjazdu z parkingu. Droga jest bez żadnych znaków oprócz znaku D18 czyli parking, czy przy wyjeździe z parkingu obowiązuje zasada prawej ręki? poniżej tak to wygląda. (...) czytaj dalej»
-
Zielony dach / powierzchnia całkowita budynku / intensywność zabudowy
przez: KamilKoralik | 2019.6.23 20:22:33
Witam! Planuję przebudowę budynku istniejącego (usługowego). Według planu miejskiego, dopuszczalna intensywność zabudowy to 0,4. Powierzchnia całkowita budynku jest już maksymalna i pozostaje (...) czytaj dalej»
-
Rozwód a nieobecność pozwanego
przez: pytlicz | 2019.6.24 13:17:15
a masz adwokata? W sumie zawsze (nawet w pozornie łatwych sprawach) warto mieć kogoś zaufanego... i on wtedy na takie pytania (znając sprawę) byłby w stanie odpowiedzieć. Mój rozwód prowadził (...) czytaj dalej»
-
przez: badger92 | 2019.6.24 13:43:47
Witam, otrzymałam wezwanie na policję w charakterze świadka: świadek winien stawić się w miejscu, dniu i godzinie wskazanych w wezwaniu (art. 177 § 1 k. p. k.) oraz jako świadek w sprawie art. (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.6.25 11:33:6
Do notariusza trzeba się zgłosić i wyjaśnić sprawę. Pomoc znajdziecie w kancelarii notarialnej Cejrowska. Skuteczna pomoc. czytaj dalej»
-
Reklamacja obuwia Nike Vapormax, pęknięta poduszka
przez: Frydeeryk | 2019.6.25 14:25:34
Dzień dobry, Nie wiem czy wybrałem dobry temat, ale nie mogłem dopasować bezpośrednio do sprawy. Tak jak w tytule po 8 miesiącach użytkowania pękła poduszka powietrzna w Nike Vapormax w przedniej (...) czytaj dalej»
-
przez: adrianxbdh | 2019.6.25 17:4:59
Nie wiem dokładnie do jakiej kategorii zaliczyć mój temat. Na początku czerwca złożyłem nowe zaswiadczenie o dowód wraz ze zdjęciami, 28 czerwca mam wylot do anglii na 5 dni. Na stronie podają (...) czytaj dalej»
-
Biologiczny ojciec wypiera się dziecka
przez: Zozulka | 2019.6.25 20:4:32
Szukam dobrego adwokata z okolic Trójmiasta najlepiej (mieszkam w powiecie tczewskim), który specjalizuje się w prawie rodzinnym. Biologiczny ojciec wypiera się dziecka (mój były partner), nie chce (...) czytaj dalej»
-
Samodzielny wyjazd dziecka za granicę
przez: Tom255 | 2019.6.25 22:1:39
Witam. 16 letni syn leci na wakacje do rodziny w Niemczech. Wiem, że potrzebna jest zgoda rodziców podpisana u notariusza. Leci bez opieki (wg. regulaminu linii może), a w miejscu docelowym ma go odebrać (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.6.26 15:20:57
W takiej kwestii najlepiej jest się zwrócić do notariusz Cejrowskiej z Tczewa. Ma ogromne doświadczenie w tym temacie. Szybko można rozwiązać tą kwestię. czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.6.26 16:36:21
Umowa, która pomaga zabezpieczyć się przed nieuczciwymi osobami... Notariusz Cejrowska sporządza takie umowy szybko, bezbłędnie i sprawnie. czytaj dalej»
-
przez: wastedangeldust | 2019.6.28 7:10:40
Witam, skończyłam 18 lat, składam wniosek o alimenty, ponieważ mój biologiczny ojciec nie ma żadnych dochodów i nie płaci ich. Alimenty dostawałam aż do listopada 2018 r., moja mama nie przejęła (...) czytaj dalej»
-
Pytanie o widzenia ojca z dzieckiem
przez: DariaBu | 2019.6.29 21:23:32
Potrzebuje porady dotyczącej widzeń ojca z dzieckiem w czasie oczekiwania na sprawę sądowa w sprawie orzeczenia o widzeniach i alimentach. Czy ja jako matka musze oddawać dziecko w ręce ojca bez (...) czytaj dalej»
-
przez: piotro77 | 2019.6.30 19:21:12
Witam, mam pytanie. Czy jeśli w umowie zleceniu, które daje nam pracodawca, nie chce NIPU, ani REGONU, ani numeru dowodu osobistego. Coś jest nie tak ? Pracodawca chce tylko numer pesel, adres zamieszkania (...) czytaj dalej»