Rozliczenia podatkowe za 2011
Odpowiedzi w temacie ()

Interesuje mnie kwestia składania zeznań podatkowych za 2011 drogą internetową. Jakie nowe formularze będzie można wypełnić i wysłać w takiej formie? Czy jakies udogodnienia dla prowadzących własne działalności?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

W formie elektronicznej będzie można korzystac z formularzy PIT-37, PIT-36, PIT-36L, PIT-28, PIT-38 i PIT-39.

Będzie można przesyłać też wnioski o kartę podatkowa, PIT-16, PIT-16A.

Małżeństwo może również rozliczyć się przez internet , bez konieczności składania pełnomocnictwa.

A czy korekty zeznań można wysyłac przez internet?

Tak, korygowac zeznania można elektronicznie.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
progi podatkowe - wysokość, obliczanie podatku Podatek dochodowy od osób fizycznych w 2011 roku wynosi: * Do kwoty 85.528 zł podatek wynosi 18% (minus kwota zmniejszająca podatek, tj. 556,02 zł). * (...) czytaj dalej»
-
Becikowe dokumenty, ile wynosi becikowe Od razu chciałbym przeprosić jeżeli napisałem w złym dziale. Mam pytanie, za 2 tygodnie mam wyznaczony porod, wiem, chcialabym wiec sie dowiedziec ile mam czasu (...) czytaj dalej»
-
becikowe a zeznanie podatkowe Witam mam zapytanie. Otóż w lutym urodziłam i chciałam załatwić sprawy z becikowym. W mopsie Pani powiedziała mi że mam jej przynieść pity 11 za rok 2011 i 2012 (...) czytaj dalej»
-
Płacenie należności przez współwłaściciela Witam, mam pewien problem ze współwłaścicielem. Chodzi o dom mieszkalny, którego właścicielami byli mój ojciec i jego brat. Ojciec przepisał swoja (...) czytaj dalej»
-
Nowe druki vat 7 2011 Od kiedy należy korzystać z nowych druków VAT 7? Czy jest to obowiązek od 1 stycznia czy może jednak w grę wchodzi okres rozliczeniowy?? Minister Finansów zastrzegł, że (...) czytaj dalej»