Rozliczenia podatkowe za 2011
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Odpowiedzi w temacie ()

Interesuje mnie kwestia składania zeznań podatkowych za 2011 drogą internetową. Jakie nowe formularze będzie można wypełnić i wysłać w takiej formie? Czy jakies udogodnienia dla prowadzących własne działalności?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

W formie elektronicznej będzie można korzystac z formularzy PIT-37, PIT-36, PIT-36L, PIT-28, PIT-38 i PIT-39.

Będzie można przesyłać też wnioski o kartę podatkowa, PIT-16, PIT-16A.

Małżeństwo może również rozliczyć się przez internet , bez konieczności składania pełnomocnictwa.

A czy korekty zeznań można wysyłac przez internet?

Tak, korygowac zeznania można elektronicznie.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Ulgi podatkowe w 2011 roku !
Jakie ulgi podatkowe są przewidziane na 2011 rok ?? z góry dziękuję za odpowiedź! czytaj dalej»
-
Rozliczenia podatkowe od osób fizycznych 2012.
cześć czołem :) mój tata powiedział mi jak ostatnio rozmawialiśmy przez telefon że musi się rozliczyć do 31 stycznia. do tej pory sądziłem że rozliczamy się zawsze do kwietnia i to 30. czy (...) czytaj dalej»
-
rozliczenie podatkowe
Witam jakie warunki muszę spełniać do rozliczenia podatkowego? z góry dziękuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
Ulgi podatkowe 2011
Witam. czy ktoś ma dostęp do wiadomości dotyczących ulg podatkowych na 2011 rok? bardzo bym prosił o takie informacje. z góry dziękuję za odpowiedź! czytaj dalej»
-
ulga podatkowa 2011 koszty uzyskania przychodu
Witam jakie ulgi podatkowe obowiązy=uje w roku 2011?Z góry dziekuje za wszelkie informacje na ten temat czytaj dalej»
-
Z jakich ulg podatkowych można skorzystać w zeznaniu PIT za 2011??
witam szukam informacji na temat zeznań podatkowych za rok 2011, chodzi mi o to jakie ulgi podatkowe obecnie sa dostepne? czytaj dalej»
-
Zakład Karny-rozliczenie podatkowe
Witam mój syn obecnie przebywa w zakładzie karnym, pracował wczesnije i moje pytanie dotyczy rozliczenia podatkowego jak to zrobić? z góry dziękuję czytaj dalej»
-
koszty uzyskania, zus, ulga, progi w 2011
Witam, czy ktoś wie czy KUP, ulga , ZUS i progi podatkowe w 2011 roku ulegną zmianie, nigdzie nie mogę znalezc informacji a muszę zdefiniować program kadrowo/płacowy. czytaj dalej»
-
Podatek liniowy w 2011???
Czy nie wiecie może, czy w przyszłym roku zmieniają się stawki podatkowe w rozliczeniach PIT?? czytaj dalej»
-
Ferie 2011 - terminy ferii zimowych 2011
dolnośląskie - 14 lutego - 27 lutego 2011 r. kujawsko-pomorskie - 31 stycznia - 13 lutego 2011 r. lubelskie - 17 stycznia - 30 stycznia 2011 r. lubuskie - 31 stycznia - 13 lutego 2011 r. łódzkie 17 (...) czytaj dalej»