Archiwum Forum Październik 2019
(59 tematów na forum)
-
zamknięcie zawieszonej działalności gospodarczej
przez: aneczka89 | 2019.10.1 14:53:36
Zachęcam do kontaktu z panią Izabelą Kontek, fantastyczną prawniczką z ogromną wiedzą. Kilka razy miałam przyjemność korzystać z usługi pani mecenas i za każdym razem byłam bardzo zadowolona. (...) czytaj dalej»
-
Potrącony przez pijanego kierowcę - pozornie łatwa sprawa
przez: hulk_ | 2019.10.1 15:16:24
Dzień dobry ,jestem półtora roku po wypadku gdzie potrącił mnie pijany kierowca miał 1,5 promila w wydychanym powietrzu w wyniku czego miałem złamaną kość piszczelową ,strzałkową ,kostkę (...) czytaj dalej»
-
przez: Barbara10 | 2019.10.1 17:44:22
Dzień dobry, od ponad dwóch lat wynajmujemy z mężem mieszkanie. Dogadaliśmy się z właścicielem że wypowiadamy umowę z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia. Tu pojawia się problem bo (...) czytaj dalej»
-
Nowe życie, a kontakty z dziećmi po rozwodzie
przez: earlgrey | 2019.10.1 18:25:21
Witam! Szukałem po forach, ale nie znalazłem podobnego przypadku. Jestem po rozwodzie 2,5 roku. Mamy dwójkę dzieci w w wieku 3,5 i 6 lat. Od zawsze byłem obecny w życiu dzieci. Jednocześnie (...) czytaj dalej»
-
Przedszkole prywatne a państwowe
przez: gruszkapietruszka | 2019.10.3 11:13:59
Są wyższe, bo standard opieki jest wyższy. Moja córka chodzi do Aniołkowa na Wawrze i powiem Ci tak - na początku się zastanawiałam, czy faktycznie warto, ale teraz nie mam najmniejszych wątpliwości, (...) czytaj dalej»
-
PILNIE PROSZĘ O POMOC - alimenty u Komornika
przez: michalzef | 2019.10.3 14:44:30
Skontaktuj sie z panem Peter Krajcovic na senatorrpwalter@hotmail.com w sprawie pozyczki. Otrzymalem od niego pozyczke. Jozef Michal czytaj dalej»
(Zobacz 68 odpowiedzi) | Strony: 1 2
-
Mechanik ( bez działalności ) nieudolną naprawą powoduje całkowite spalenie samochodu.
przez: jakubkrystyan | 2019.10.4 0:7:53
Witam. Drodzy Państwo - proszę o poradę. Miesiąc temu w Bielsku Bialej miala miejsce stłuczka z mojej winy - wjechałem w tył samochodu gdy ten gwałtownie zahamował kiedy pani wtargnęła na pasy. (...) czytaj dalej»
-
Rozwiązanie umowy usług opieki nad dzieckiem przed jej rozpoczęciem
przez: Katarzyna1503 | 2019.10.5 9:24:26
Dzień dobry, prowadzę żłobek i podpisuję umowy z rodzicami na czas określony z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Umowa została podpisana w sierpniu, a dziecko miało rozpocząć uczęszczanie (...) czytaj dalej»
-
Dostałam orzeczenie o całkowitej niezdolności do pracy co dalej
przez: kamilaryp | 2019.10.7 10:39:52
Witam. Kilka tygodni temu zaczęłam ubiegać się o rentę socjalną (złożyłam wniosek). Dostałam list z informacją, że jestem całkowicie niezdolna do pracy. Co dalej? Czy teraz muszę iść do (...) czytaj dalej»
-
Wykup mieszkania spółdzielczego w budynku gdzie zawiązana została wspólnota
przez: Karolina_L | 2019.10.8 12:4:17
Witam, Chciałabym wykupić mieszkanie od spółdzielni w budynku w którym w lipcu tego roku połowa lokatorów posiadająca 51% zawiązała wspólnotę. Czy w tym przypadku o wycenę i wykup mieszkania (...) czytaj dalej»
-
przez: marryy30 | 2019.10.8 15:36:46
Witam mam pytanie w maju dokonalam zakupu na deskę elektryczną za kwotę 230 zl przelew wyszedł deski nie dostałam. Zglosilam sprawę na policję wiem że to jednorazowe oszustwo tej osoby i nigdy (...) czytaj dalej»
-
przez: Karina_28 | 2019.10.8 19:21:47
Może spróbuj się skonsultować z jakimś radcą prawnym- może on podpowie Ci co robić. Z doświadczenia mogę Ci polecić Pana Karola Wieczorskiego z Warszawy. Zna się na prawie, ma dużą wiedzę (...) czytaj dalej»
-
Dwie sprawy nakazowe jednocześnie o ten sam dług
przez: Biz_Andrus | 2019.10.8 23:12:54
Nest Bank wypowiedział mi umowę o kredyt gotówkowy. W październiku 2018 roku dostałem z Sądu Okręgowego odpis nakazu zapłaty w postępowaniu nakazowym. Skutecznie wniosłem zarzuty i rozpoczęła (...) czytaj dalej»
-
Obecność osoby przybranej w rozmowie z pracodawcą.
przez: Barsztik | 2019.10.9 19:32:32
Pracuję w firmie zatrudniającej kilkaset osób, na umowę o pracę na czas określony, która niebawem się kończy i rzecz jasna zależy mi na jej przedłużeniu. Mam bardzo dobre wyniki pracy i pracodawca (...) czytaj dalej»
-
przez: Pawel177 | 2019.10.10 15:30:31
Witam serdecznie.Zostałem oskarżony z art. 7 ust. 2 Ustawy z nia 5 lipca 2002 r o ochronie niektórych usług świadczonych drogą elektroniczną opartych lub polegających na dostępie warunkowym. Artykuł (...) czytaj dalej»
-
przez: Wa8411 | 2019.10.11 15:29:52
Witam chciałam zapytać co mi grozi za ublizenie dziewczynie na skutek zdenerwowania mnie sytuacja była taka iż byłam w salonie fryzjerskim czekałam na wizytę wcześniej odbył się dialog fryzjerki (...) czytaj dalej»
-
przez: Wa8411 | 2019.10.11 15:34:38
Przeprosiłam ale powiedziała że mnie pozwie i że załatwi mi u szefowej żebym miała zakaz przychodzenia i tak już tam nie pujde ale też nie musiała tak mówić czytaj dalej»
-
Posiadanie psychodelików w celach ceremonii religijnych
przez: Mervolat | 2019.10.11 23:48:49
Witam, czy jako przedstawiciel pewnego ruchu filozoficzno religijnego mogę w Polsce posiadać na własny użytek substancje zawierające DMT lub psylocybine w celach duchowego doskonalenia? Doskonale (...) czytaj dalej»
-
przez: iglaczek | 2019.10.13 7:5:54
Dodam jeszcze, że zalane zostało kilka kostek brukowych czytaj dalej»
-
przez: corel | 2019.10.13 11:13:25
Dzień dobry, mam pytanie do znawców tematu. Dzisiaj o godzinie 8 rano skontrolowała mnie policja. Wydmuchałem 0,1 grama i po 15 minutach znowu wydmuchalem 0,1 grama (wczoraj wypiłem 5 piw).Policjant (...) czytaj dalej»
-
Fałszywe oskarżenia i najścia opieki społecznej
przez: Lokon | 2019.10.13 18:58:44
Kłaniam się, Mam dość trudne pytanie. Sprawa wygląda następująco Jestem ojcem półtora rocznego dziecka i zaraz będę miał z żoną drugie, nigdy nikomu nie zawadzaliśmy naumyślnie ani (...) czytaj dalej»
-
Odzyskanie pieniędzy od dłużnika
przez: Pan_Majster | 2019.10.13 21:6:32
Witam, Mam pewien problem. W czerwcu pożyczyłem swojemu "koledze" 5000 zł, obiecał że obróci tą kasę i po miesiącu odda mi 6000 zł. Wszystko było ok do czasu kiedy minął miesiąc, a ja zażądałem (...) czytaj dalej»
-
Nierówny podział majątku po rozwodzie
przez: weroonikaa | 2019.10.14 10:38:5
W moim przypadku właśnie tak bylo, byly mąż dostał mniejsza czesc majatku. Ale są to wyjątkowe przypadki, gdzie faktycznie jeden z malzonkow zawinił. W moim przypadku byly maz nie interesowal sie (...) czytaj dalej»
-
ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH - CZY NADAL PRZYSŁUGUJE
przez: olakastel | 2019.10.14 12:54:25
Witam. Od czerwca tego roku 2019 przysługiwał mi zasiłek dla bezrobotnych 80% przez rok czasu. Od 1 października tego roku musiałam wyrejestrować się z urzędu pracy gdyż podjęłam studia stacjonarne (...) czytaj dalej»
-
Niestawiennictwo na rozprawie i usprawiedliwienie.
przez: amoniak75 | 2019.10.14 14:51:16
Dzień dobry, jak sprawdzić czy sąd uznał moje usprawiedliwienie dot. niestawiennictwa na rozprawie? Miałam być świadkiem. Nie mieszkam na stałe w Polsce. Zadzwoniłam do sądu i spytałam co (...) czytaj dalej»
-
Zabezpieczenie alimentów, komornik, a rozwód
przez: Saraschwarz | 2019.10.17 9:16:4
Witam, Mam pytanie dotyczące zabezpieczenia alimentów, w marcu tego roku złożyłam pozew o rozwód oraz zabezpieczenie, Odpowiedź z sądu w sprawie zabezpieczenia dostałam dopiero we wrześniu, (...) czytaj dalej»
-
Wyrok sądu wydany bez mojej obecności
przez: Witek0779 | 2019.10.17 12:24:16
Witam, otrzymałem list od sądu, wyrok został wydany bez mojej obecności, bez prawnika . Kara 4 miesięcy ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonywania nieodpłatnej kontrolowanej pracy na cele (...) czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.10.17 12:41:16
W tego typu sprawach doskonale radzą sobie adwokaci z kancelarii Cejrowski z Tczewa. Duże doświadczenie, zaangażowanie, zbieranie i opracowywanie dowodów. Doskonałe przygotowanie merytoryczne. czytaj dalej»
-
Co zrobić kiedy regularnie płacę alimenty a pomimo tego moja była oddała sprawę do komornika
przez: zakdep | 2019.10.17 12:47:21
Skuteczna windykacja prowadzona w prokuraturze. Komornik nie odzyskał twoich pieniędzy, sprawa jest już przedawniona. Zadzwoń. Odzyskamy Twoją wierzytelność 517-921-326 czytaj dalej»
(Zobacz 159 odpowiedzi) | Strony: 1 2 3 4
-
pomocy - szukam opcji samodzielnego odzyskania długu?
przez: zakdep | 2019.10.17 12:48:45
Polecam, firmę Deputo, która poradzi sobie z każdym dłużnikiem. Swoją skuteczność opieramy na działaniach prokuratury. 517-921-326 czytaj dalej»
-
przez: Daro55 | 2019.10.17 12:50:13
W tego typu sprawach doskonale radzą sobie adwokaci kancelarii Cejrowski. Duże zaangażowanie i nakład pracy z ich strony. Merytoryczne przygotowanie, doświadczenie. No i są rezultaty. czytaj dalej»
-
Zniesienie współwłasności PILNE proszę o pomoc.
przez: Daro55 | 2019.10.17 12:52:9
Mi w podobnym problemie pomogli w kancelarii adwokackiej Cejrowski. Nie była to łatwa sprawa, ale dzięki odpowiedniej wiedzy i zaangażowaniu, jednym słowem dużemu nakładowi pracy z ich strony - (...) czytaj dalej»
-
Rozprawa w dniu posiedzenia pojednawczego
przez: deinterlace | 2019.10.19 7:27:5
Dzień dobry! Czy można przeprowadzić rozprawę w dniu posiedzenia pojednawczego? Poprosił o to adwokat oskarżyciela ze względu na "trudności z dojazdem". Sędzia przystała na tę prośbę a ja (...) czytaj dalej»
-
Posadzki z mixokreta jakie PKD
przez: mania211 | 2019.10.19 16:18:29
Witam chciałbym znać PKD na usługę posadzki maszynowe z mixokreta wykonana u klienta ; - z moimi materiałem [ piasek cement folia styropian dylatacja siatka] - z materiałem klienta czy te dwie (...) czytaj dalej»
-
ZNIESIENIE WSPÓŁWŁASNOŚCI A ŚMIERĆ JEDNEGO ZE WSPÓŁWŁAŚCICIELI
przez: SLAW80 | 2019.10.21 8:54:40
WITAM, PROSZĘ O POMOC W NASTĘPUJĄCEJ SPRAWIE: JESTEM WNIOSKODAWCĄ W SPRAWIE O ZNIESIENIE WSPÓŁWŁASNOŚCI KTÓRA AKTUALNIE ZOSTAŁA ZAWIESZONA ZE WZGLĘDU NA NIE PRZEPROWADZONE POSTĘPOWANIE PO (...) czytaj dalej»
-
Przeniesienie się z więzienia w Niemczech do więzienia w Polsce.
przez: hana333 | 2019.10.21 18:20:0
Witam, Sprawa wygląda następująco: Osadzony przeniósł się z więzienia w Niemczech do więzienia w Polsce ponieważ chciał być bliżej swoich rodziców, nie był świadomy , że w Polsce zmieniło (...) czytaj dalej»
-
przez: Janina36 | 2019.10.22 9:45:28
witam ja mam taki problem chodzi o zmianę nazwiska dziecku Sytuacja wygląda tak że dziecko miało nazwisko matki pomimo ze ojciec dziecka ma prawa rodzicielskie -gdy matka dziecka wyszła za mąz (...) czytaj dalej»
-
dział spadku i zniesienie współwłasności a zajęcie komornicze
przez: Daro55 | 2019.10.22 12:41:37
W tego typu sprawach rewelacyjnie radzą sobie adwokaci kancelarii Cejrowski z Tczewa. Ogromne zaangażowanie, wiedza, profesjonalne podejście. czytaj dalej»
-
Prawo jazdy, zaświadczenie o ukończeniu kursu
przez: Skobl3mpoglowie | 2019.10.22 14:57:54
Witam, W okolicach roku 2012 skończyłem kurs na prawo jazdy. Od tamtej pory nigdy nie podszedłem na egzamin. Z tego co wiem skończony kurs nie przedawnia się, lecz moim problem jest zagubione (...) czytaj dalej»
-
Moje wykroczenie zostało nagrane przez osobę prywatną. Co dalej?
przez: PladimirWutin | 2019.10.23 14:58:37
Witam, Moja sprawa wygląda następująco. Mój syn jechał ostatnio przez obce miasto i przez nie uwagę minął na przejściu dla pieszych pojazd który ustąpił pieszym pierwszeństwa. Była to droga (...) czytaj dalej»
-
Dzieci nie chcą opiekować się chorą matką.
przez: gruszkapietruszka | 2019.10.24 12:19:15
Nie każdy ma możliwość zajmować się rodzicem. W takich przypadkach warto zainteresować się jakimś domem seniora, ale nie byle jakim, stereotypowym, tylko porządnym jak np. Magdalenka w Dusznikach (...) czytaj dalej»
-
Poszukuje prawnika prawo gospodarcze
przez: muraser | 2019.10.24 14:33:51
zamiast czekać na zgłoszenia to lepiej sam skontaktuj się z Kancelarią GESSEL. Oni prawo gospodarcze to mają w małym paluszku. To renomowana kancelaria, więc ich usługi nie należą do tanich, (...) czytaj dalej»
-
przez: Marian22222 | 2019.10.24 14:53:8
Witam Właśnie dzwoniła do mnie firma Kruk w sprawie zadłużenia wynikający z zakupu na raty . W 1997 roku wziąłem drobne materiały budowlane na raty. Z różnych przyczyn życiowych nie spłaciłem (...) czytaj dalej»
-
przez: katarzynkka | 2019.10.25 14:44:52
Pani mecenas Kontek zapewnia najwyższym poziom obsługi prawnej. Wszystkie jej działania prowadzą do konkretnego celu - wygrania sprawy. Widać to w jej zachowaniu. Polecam, fantastycznie wspominam (...) czytaj dalej»
-
przez: katarzynkka | 2019.10.25 14:46:33
Pani mecenas Izabela Kontek działa profesjonalnie, sprawnie i skutecznie. Bardzo cenię też za to, że jest rzeczowa i konkretna. Do tego zawsze uśmiechnięta i przesympatyczna :) czytaj dalej»
-
Źle zrobiony remont - jaki prawnik łódź?
przez: katarzynkka | 2019.10.25 14:51:42
Jak prawnik z Łodzi to tylko i wyłącznie pani mecenas Izabela Kontek. To fantastyczna prawniczka z bardzo dużą wiedzą i doświadczeniem. Każdemu życzę mieć panią mecenas Kontek po swojej stronie (...) czytaj dalej»
-
Źle wykonane meble - pomocy ! Łódź
przez: katarzynkka | 2019.10.25 14:53:26
Pani mecenas Izabela Kontek jest przede wszystkim wiarygodna i skuteczna. Widać konkretnie efekty jej pracy. Doskonale wie jak działać, aby pokonać przeciwnika. Polecam tę współpracę. czytaj dalej»
-
Nieuczciwa firma remontowa łódź, jaki adwokat?
przez: katarzynkka | 2019.10.25 14:54:16
Pani mecenas Izabela Kontek została mi polecona przez znajomą, która wcześniej korzystała z jej usług i była bardzo zadowolona. Nic dziwnego :) Fantastyczna współpraca na najwyższym poziomie. (...) czytaj dalej»
-
Art. 224 § 2 kk w zb z art. 226 § 1 kk w zw. z art. 11§ 2 kk
przez: Kaja186s | 2019.10.25 15:34:33
Witam. Mam pytanie odnośnie przestępstwa popełnionego w '' czasie próby ''. Znajomy 1 kwietnia 2018 popełnił czyn z art. 224 & 2 w zb z art. 226 & 1 kk w zw. z art. 11 & 2 kk oraz 193 kk. Od września (...) czytaj dalej»
-
Pytanie o ogłoszenie testamentu w sądzie
przez: windowsrz | 2019.10.28 12:37:28
Dzień dobry chciałabym się zapytać czy jeśli jest testament spisany przez zmarłego i sie go znalazło to czy w sądzie gdzie ten testament trzeba ogłosić zeby był oficjalny prawnie to czy na (...) czytaj dalej»