Emerytura czy pensja-2011
Odpowiedzi w temacie ()

Witam Mam pytanie czy po przejściu na wczesniejsza emeryture i pozostaniu na etacie teraz od nowego roku trzeba b edzie wybrac labo emerytura albo pensją?Juz ni nie wiem tyle informacji sprzecznych sie pojawia?Z góry dziękuję za wszelkie informacje
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Podział majątku Komu należy się dom wybudowany na działce nalężącej do jednego ze współmałżonków (niezamieszkały). Jak spłacić drugą stronę stronę wg czego? Nakładów, aktualnej wartości? (...) czytaj dalej»
-
Jakie alimenty od bezrobotnego? Jaką wysokość alimentów zasądzi sąd od bezrobotnego młodego faceta, który uchyla się od legalnej pracy? ja w pozwie wpisałam 400zł,bo sama zarabiam 700, ale jak (...) czytaj dalej»
-
ile może wynieść kwota alimentów Jak w pytaniu jak wysoka może być kwota alimentów jeżeli moje dochody wynoszą 2400 zł netto ( mam jedno dziecko) Ile sąd powinien zasądzić alimentów mojemu (...) czytaj dalej»
-
Podział majątku Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące podziału majątku (ewentualnego majątku). Moja sytuacja jest następująca. Dwa lata temu rozwiodłem się po 12 latach małżeństwa. Przyczyną (...) czytaj dalej»
-
Kwota najniższa krajowa 2012 brutto. Czy kwota najniższej brutoo na przyszły rok to 1600zł? Właśnie coś takiego się dowiedziałem od kolegi z pracy, nie moge jednak tej informacji znalezc na necie. (...) czytaj dalej»
-
Trzynastka Czy po śmierci byłego pracownika, rodzinie należy się trzynasta pensja i czy należy potrącić podatek (polkb) Jedno jest pewne - jeśli ktoś dostanie tą pensję to na pewno jest to jego (...) czytaj dalej»
-
Odmowa przyznania renty- co dalej? Witam Moja mama miała wylew w sierpniu 2009 roku, miała sparaliżowaną prawą stronę i do tej pory nie ma sprawnej do końca prawej ręki. Z opinii lekarzy wynika, (...) czytaj dalej»
-
URLOP WYCHOWAWCZY PŁATNY CHCE SIE DOWIEDZIEC JAKTO JEST Z URLOPEM WYCHOWAWCZYM PLATNYM. OD 1 LISTOPADA ZACZYNAM PRACE. TERMIN PORODU MAM NA 8 MARCA WIEC 3,4MIESIACE POPRACUJE. ALE PONOC TRZEBA PRZEPRACOWAC (...) czytaj dalej»
-
Najniższa krajowa 2011 netto ile wynosi ?? Najniższa krajowa 2011 netto można obliczyć według kwoty brutto, tj. w 2011 roku stawka minimalna brutto wynosi 1386 zł. tak więc: * najniższa krajowa (...) czytaj dalej»
-
zatrudnienie w Polsce przez firme zagraniczną Czy może ktos orientuje sie, czy firma niemiecka, nie majaca zadnego oddzialu w Polsce, może zatrudnic pracownika na podstawie umowy o prace do wykonywania (...) czytaj dalej»
-
Społeczny kurator sądowy Jakie są obowiązki społecznego kuratora sądowego, na jakich warunkach ( umowa, płaca) pracuje? (Ola) jak sama nazwa wskazuje jest to praca spoleczna, obowiazki wynikaja (...) czytaj dalej»
-
Najniższa średnia krajowa 2012 Witam,mam taki problem, zaczne od poczatku zeby przedstawic całą sytuację. Straciłem pracę w związku z restrukturyzacją mojego zakładu pracy. Przyjęto Bardziej (...) czytaj dalej»
-
Emerytura wcześniejsza a dorabianie Witam, Jeżeli posiadam emeryturę i mogę dorobić ok. 4200zl brutto na miesiąc, a w firmie polityka wygląda tak: Płatne są np. 21 dni w maju a pracy wypada mi (...) czytaj dalej»
-
Witam, Posiadam zajęcie komornicze, ściągane od mojego pracodawcy, pensja wpływa na moje konto ostatniego Witam, Posiadam zajęcie komornicze, ściągane od mojego pracodawcy, pensja wpływa na moje (...) czytaj dalej»
-
Emerytura Witam Moja znajoma słyszała, że emerytury mają być podwyższone. Czy to prawda? Czy ktos z Państwa wie coś na ten temat? Witam Mam takie pytanie czy muszę odejść na emeryturę (...) czytaj dalej»