Jakie szkolenia są zwolnione z vat w 2011?
Odpowiedzi w temacie ()

Mam pytanie, które szkolenia będą zwolnione z VAT w 2011 roku.
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Na podstawie przywołanych przepisów, od 1 stycznia 2011 r. zwolnieniem objęte będą następujące usługi o charakterze edukacyjnym: 1) usługi świadczone przez:jednostki objęte systemem oświaty w rozumieniu przepisów o systemie oświaty, w zakresie kształcenia i wychowania,uczelnie, jednostki naukowe Polskiej Akademii Nauk oraz jednostki badawczo-rozwojowe, w zakresie kształcenia na poziomie wyższy oraz dostawę towarów i świadczenie 2) usługi prywatnego nauczania na poziomie przedszkolnym, podstawowym, gimnazjalnym, ponadgimnazjalnym i wyższym, świadczone przez nauczycieli; 3) usługi nauczania języków obcych oraz dostawę towarów i świadczenie usług ściśle z tymi usługami związane, inne niż wymienione powyżej 4) usługi kształcenia zawodowego lub przekwalifikowania zawodowego, inne niż wymienione powyżej, czyli: a) prowadzone w formach i na zasadach przewidzianych w odrębnych przepisach, lub b) świadczone przez podmioty, które uzyskały akredytację w rozumieniu przepisów o systemie oświaty ? wyłącznie w zakresie usług objętych akredytacją, lub c) finansowane w całości ze środków publicznych
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Zakup samochodu z niemiec- umowa i problem z VAT24 Witam. Kilka dni temu kupiłem auto z Niemiec, podpisałem umowę kupna- sprzedaży i na umowie tej sprzedający nie był ostatnim właścicielem pojazdu (...) czytaj dalej»
-
Szukam skutecznej firmy windykacyjnej.Proszę o poradę Witam serdecznie, posiadam wierzytelność z sądową klauzurą wykonalności,niestety komornik nawet nie" kiwnął palcem" aby cokolwiek (...) czytaj dalej»
-
ODSZKODOWANIE za słup / linia energetyczna na działce Wysokie ODSZKODOWANIA (do 10 lat wstecz) za bezumowne korzystanie z mienia, czyli zajęcia terenu pod sieci energetyczne (np. przewody biegnące (...) czytaj dalej»
-
Co zrobić kiedy regularnie płacę alimenty a pomimo tego moja była oddała sprawę do komornika
Co zrobić kiedy regularnie płacę alimenty a pomimo tego moja była oddała sprawę do komornika Płace na bieżąco ustalone przez sąd alimenty, pomimo tego moja była oddała mnie do komornika, który (...) czytaj dalej»
-
Zwrot VAT za materiały budowlane witam. mam pytanie odnośnie tytułu prawnego do budynku mieszkalnego. dana osoba remontująca i chcąca odliczyć VAT ma tytuł prawny do danego budynku ale jest zameldowana (...) czytaj dalej»
-
VAT-25 Witam, Zakupiłem motocyl w Stanach Zjednoczonych, motocyl przyszedl w kontenerze do Gdyni, nastepnie zostal oclony w Niemczech, gdzie zostało zapłacone 6% cło oraz 19% VAT od wartości motocykla, (...) czytaj dalej»
-
Odszkodowanie za zakaz konkurencji - 3 umowy W latach 2009 - 2011 pracowałem na podstawie umowy o pracę. W okresie tym podpisałem 3 umowy o prace: 1. Dnia 11 grudnia 2008 zawarłem umowę na okres próbny (...) czytaj dalej»
-
PILNIE PROSZĘ O POMOC - alimenty u Komornika Może zacznę od tego że mój mąż ma zasądzone alimenty w kwocie 320 zł. na swoje 6-cio letnie dziecko.W 2006 r. sprawa trafiła do komornika z powodu (...) czytaj dalej»
-
Zatrudnienie osoby niepełnosprawnej Witam czy może mi ktoś powiedzieć jakie korzyści przyniesie mi jak zatrudnienie osobę niepełnosprawna?? Zatrudnienie osoby niepełnosprawnej jest bardzo korzystne (...) czytaj dalej»
-
częściowe przekazanie lokalu na cele mieszkaniowe z vat W lipcu 2007 r. od Spółki nabyto lokal użytkowy. Od zapłaconej kwoty uzyskano zwrot VAT w części dotyczącej sprzedaży opodatkowanej. W (...) czytaj dalej»
-
Społeczny kurator sądowy Jakie są obowiązki społecznego kuratora sądowego, na jakich warunkach ( umowa, płaca) pracuje? (Ola) jak sama nazwa wskazuje jest to praca spoleczna, obowiazki wynikaja (...) czytaj dalej»
-
Do Kuratorów zawodowych Wypowiedzi na temat kuratorów społecznych aplikacji i kurateli penitencjarnej były dość ciekawe. Proponuje jednak stworzyć nową grupę dyskusyjną dotyczącą naszej pracy. (...) czytaj dalej»
-
Umowa o dzieło. Czy wysyłając CV mogę zgodzić się już na podpisanie umowy ?
Umowa o dzieło. Czy wysyłając CV mogę zgodzić się już na podpisanie umowy ? Rozsyłałem CV by znaleźć jakąś prace na wakacje. No i łapałem się każdej oferty w mojej okolicy. Wysłąłem (...) czytaj dalej»
-
Najniższa krajowa 2011 netto ile wynosi ?? Najniższa krajowa 2011 netto można obliczyć według kwoty brutto, tj. w 2011 roku stawka minimalna brutto wynosi 1386 zł. tak więc: * najniższa krajowa (...) czytaj dalej»
-
Błagam pomóżcie,mam problem z INTRUM JUSTITIA!! Sprawa wyglada następująco,w maju tego roku idea zerwała ze mna umowę,za niepłacenie rachunków za 2 telefony.W lipcu zaczęła wypisywac do mnie (...) czytaj dalej»