Nie okazanie dokumentu tożsamości 300 zł - forum prawne
Wypisano mi mandat karny na kwotę 300 zł za spożycie alkoholu w miejscu publicznym i nie okazanie dokumentu tożsamości. Czy policjant miał prawo wypisać mi mandat z artykułu 65&2 za nie okazanie dokumentu tożsamości. Policjantowi pokazałem legitymację studencką (podałem wszystkie informacje jakie chciał) - nie chciałem okazać dowodu osobistego twierdząc, że legitymacja studencka w zupełności wystarczy do potwierdzenia danych osobowych. Później kłamałem mówiąc, że nie mam dowodu osobistego przy sobie i przy próbie przeszukania mnie w końcu dałem policji swój dowód osobisty a odnośnie alkoholu to zdążyłem wypić tylko pół puszki piwa - piłem go na uboczu osiedla przy boisku raczej w miejscu mało publicznym i w dodatku w nocy.
Odpowiedzi w temacie: Nie okazanie dokumentu tożsamości 300 zł (2)
jak przyjeles mkk to pozamiatane - mogłeś skorzystać z prawa do odmowy przyjęcia mkk - skutkiem tego byłaby sprawa z sądzie grodzkim ( tam byś dochodził swoich praw - jeżeli czujesz się niesłusznie ukarany )
Serdecznie polecam panią adwokat Magdalenę Rymkiewicz-Aranowską z Gdańska. Jej profesjonalizm i pełne zaangażowanie pomogły mi pomyślnie zakończyć sprawę karną. Zawsze można na nią liczyć ? rzetelna, kompetentna i skuteczna. Dodatkowo, oferuje płatne porady online, co jest dużym ułatwieniem. Gorąco polecam! Kontakt: 509 393 129 https://adwokat-rymkiewicz-aranowska.pl/
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?