PESEL zamiast NIP 2012
Odpowiedzi w temacie ()

PESEL został zdaje się od tego roku zastąpiono NIPem tak w rozliczeniach
podatkowych jak i w przy podpisywaniu umów wymagany jest tylko PESEL. Pytanie czy warto w ogóle wyrabiać sobie NIP?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

nope....
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Zakup samochodu z niemiec- umowa i problem z VAT24 Witam. Kilka dni temu kupiłem auto z Niemiec, podpisałem umowę kupna- sprzedaży i na umowie tej sprzedający nie był ostatnim właścicielem pojazdu (...) czytaj dalej»
-
Zamiany PIT - wymagany będzie adres zamieszkania!! Od 2012 r. osoby rozliczające się z fiskusem będą musiały w każdej składanej deklaracji podawać aktualne adresy zamieszkania. To kolejna nowość (...) czytaj dalej»
-
PESEL zamiast NIP 2011 !!! Zgodnie z projektem 1 stycznia 2011 roku osoby fizyczne nieprowadzące działalności gospodarczej będą mogły zapomnieć o swoim numerze NIP (Numer Identyfikacji Podatkowej). czytaj dalej»
-
Błagam pomóżcie,mam problem z INTRUM JUSTITIA!! Sprawa wyglada następująco,w maju tego roku idea zerwała ze mna umowę,za niepłacenie rachunków za 2 telefony.W lipcu zaczęła wypisywac do mnie (...) czytaj dalej»
-
Umowa kupna - sprzedaży samochodu - dwóch kupujących / sprzedających !!!
Umowa kupna - sprzedaży samochodu - dwóch kupujących / sprzedających !!! Jeżeli kupujących lub sprzedających jest kilku to należy podać dane wszystkich osób. Nie jest to nic skomplikowanego i (...) czytaj dalej»
-
Zniesiony obowiązek posiadania NIP Witam Wszystkich na forum Rząd zdecydował, że od 1 stycznia 2012 r. zostanie zniesiony obowiązek posiadania NIP przez osoby nieprowadzące działalności gospodarczej (...) czytaj dalej»
-
PESEL zamiast NIP 2011 , a rozliczenie roczne za 2010 rok !!!
PESEL zamiast NIP 2011 , a rozliczenie roczne za 2010 rok !!! witam. chciałbym się dowiedzieć, czy już przy złożeniu rozliczenia rocznego PIT za 2010 rok wystarczy tylko sam numer PESEL? z góry (...) czytaj dalej»
-
Niepoprawne dane w pit 37 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Z góry przepraszam za dział, w którym umieściłem zapytanie, ale nie znalazłem innego, do którego pasowałoby pytanie. Mam nadzieję, (...) czytaj dalej»
-
Dzisiaj mija termin PIT-28. Dziś mija ważny termin dla podatników PIT-28, którzy płacący zryczałtowany podatek dochodowy od przychodów z działalności gospodarczej lub z tytułu umów najmu, podnajmu (...) czytaj dalej»
-
Obcokrajowiec a prawa do dziecka Witam Mam mały problem i nie wiem jak go ugryźć. Może opiszę swoją sytuację. Jakiś czas temu poznałem Ukrainkę mieszkającą w Polsce. Jest ona żoną Polaka. Lecz (...) czytaj dalej»