Rozliczenie osób samotnie wychowujących dzieci w 2011
Odpowiedzi w temacie (0)

W nowych przepisach zdefiniowano, że ulga przysługuje, ?jeżeli ten rodzic lub opiekun w roku podatkowym samotnie wychowuje dzieci?. Jeżeli ja mieszkam z rodzicami i oni mi pomagają w pewien sposób to nie mogę się już rozliczać na tych zasadach?
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
rozliczenie dla samotnie wychowujących
przez: norb60 | 2011.9.29 14:28:24
Jest wyrok WSA w takie sprawei który stwierdza, że można korzystać z pomocy dziadków (akta: III SA/Wa 2487/10). czytaj dalej»
-
przez: anrealistic | 2010.10.25 13:29:22
Czy podatniczka może skorzystać z preferencyjnego opodatkowania przewidzianego dla osób samotnie wychowujących dzieci w sytuacji gdy jej syn studiuje w seminarium duchownym? czytaj dalej»
-
samotna matka - rozliczenie roczne
przez: tomek.nowicki | 2014.10.14 16:37:58
rozlicz sie programem z pitonline.pl czytaj dalej»
-
PIT 2010 - preferencyjny sposób rozliczenia dla rodziców samotnie wychowujących dzieci
przez: um | 2011.4.12 14:48:7
Preferencyjny sposób rozliczenia przysługuje rodzicom wychowującym samotnie dzieci: * małoletnie, * bez względu na ich wiek, które zgodnie z odrębnymi przepisami otrzymywały zasiłek (dodatek) (...) czytaj dalej»
-
przez: ola_55 | 2011.10.10 14:31:42
Dziecko ze związku konkubinatu ma nazwisko ojca, czy w tej sytuacji można utracić dodatek dla samotnie wychowujących na pierwsze dziecko? czytaj dalej»