składka na ubezpieczenie zdrowotne 2011
Odpowiedzi w temacie ()

Witam Mam pytanie w roku 2011 jaka składa ubezpieczeniowa obowiązuje?Z góry dziękuję za wszelkie informavje na ten temat
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Podstawa na rok 2001 jeszcze nie jest ustalona. GUS poda przeciętne wynagrodzenie z IV kwartału 2010 do końca stycznia i wtedy będzie wszystko wiadomo. Trzeba czeka :)

Jak wiadomo, przedsiębiorcy opłacają składkę na ubezpieczenie zdrowotne. Składka ta wynosi 9 proc. od 75 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw w IV kwartale 2010 r. włącznie z wypłatami z zysku. Niestety, kwota ta jeszcze nie została podana przez GUS. Należy się tego spodziewać około 20?25 stycznia. Można jednak szacować, że wyniesie ona ok. 3550 zł.

243,39 zł - taka jest wysokość składki na ubezpieczenie zdrowotne przedsiębiorców w 2011 r. Składka na ubezpieczenie zdrowotne przedsiębiorców wynosi 9 proc. od 75 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w czwartym kwartale zeszłego roku w sektorze przedsiębiorstw, włącznie z wypłatami z zysku. Według obwieszczenia Prezesa GUS z 19 stycznia 2011 r. w sprawie przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw, włącznie z wypłatami z zysku, w czwartym kwartale 2010 r. wynagrodzenie to wyniosło 3605,74 zł.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
ubezpieczenie zdrowotne 2011 r.- składka
Witam Mam pytanie ile wynosi skłądka na ubezpieczenie zdrowotne w roku 2011?Z góry dziekuję za odpowiedzi czytaj dalej»
-
składka na ubezpieczenie zdrowotne styczeń 2011
Witam Mam takie pytanie ile wynosi składa na ubezpieczenia zdrowotne w rokuu 2011 za styczen?Z góry dziekuję za pomoc czytaj dalej»
-
Składka na ubezpieczenie zdrowotne pracownika w 2011 - ile procent?
Bardzo proszę o podanie mi aktualnych danych na temat ilości procent odprowadzanych na ubezpieczenie zdrowotne. czytaj dalej»
-
zus składka zdrowotna 2011 - JEST JUŻ KOMUNIKAT GUS !!!
Prezes GUS ogłosił już wysokość przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw, włącznie z wypłatami z zysku, w czwartym kwartale 2010 r. Wynagrodzenie to wyniosło 3605,74 (...) czytaj dalej»
-
Ile będzie wynosić składka na ubezpieczenie zdrowotne 2012!?
Hejka, pytanie mam. Niestety nie jestem w stanie znaleźć tej informacji na necie. Ktoś może mnie poinformować tutaj albo na priva ile będzie wynosić składka na ubezpieczenie zdrowotne do zus w (...) czytaj dalej»
-
Składki ZUS za styczeń - grudzień 2011
Ubezpieczenia społeczne: * Emer. - 393,41 zł * Rent. - 120,92 zł * Chor. - 49,38 zł * Wyp. - 33,66zł (Składka na ubezpieczenie wypadkowe dla płatników zgłaszających nie więcej niż 9 osób (...) czytaj dalej»
-
wysokość składki na ubezpieczenie zdrowotne w 2011 roku
Witam Jaka jest wysokość składki na ubezpieczenie zdrowotne w roku 2011?Z góry dziekuję za wszelkie informacje czytaj dalej»
-
zus podstawa stawki na ubezpieczenie zdrowotne 2011 rok
Witam Ile wynoszą stawki na ubezpieczenie w roku 2011?Z góry dziękuję czytaj dalej»
-
PIT-37 podatek należny i zwrot nadpłaty jednocześnie?
Witam, po wypełnieniu deklaracji podatkowej pit-37 umowa zlecenie za rok 2018 wykazało mi jednocześnie podatek należny i zwrot nadpłaty jednocześnie.W zeszłym roku pracowałem na takich samych (...) czytaj dalej»
-
renta po zmarłym tacie
jestem studentką. 1) czy renta po zmarłym ojcu jest obliczana 85% btutto czy netto od kwoty emerytury zmarłego ojca? 2) czy od tej renty jest pobierany podatek i w jakiej wysokosci? 3) czy od tej renty (...) czytaj dalej»