Ulgi podatkowe 2010
Odpowiedzi w temacie (1)

W 2010 r. podatek dochodowy można było zmniejszyć o wydatki na utrzymanie dzieci, internet, oszczędzanie w kasie mieszkaniowej, rehabilitację czy darowizny.
Nie znalazłeś odpowiedzi?

* ulga na dzieci
* ulga za internet
* ulga od darowizny
* ulga za krew
* ulga rehabilitacyjna
* ulga odsetkowa
* tzw. ulga na powrót
* ulga dotycząca wydatków poniesionych na oszczędzanie w kasie mieszkaniowej
* ulga w ramach tzw. praw nabytych
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
przez: jasiek45 | 2010.12.29 13:35:13
Witam Mam pytanie jakie ulgi podatkowe nas czakaja w nowym roku?Co z ulga za internet co się zmienia?Z góry dziekuję za informacje czytaj dalej»
-
przez: wielb | 2011.1.18 14:46:7
Jakie ulgi podatkowe są przewidziane na 2011 rok ?? z góry dziękuję za odpowiedź! czytaj dalej»
-
Czy będą nowe ulgi podatkowe 2012?
przez: irek22 | 2011.11.9 10:35:51
Chyba nie zabardzo, conajwyżej zmieni się oprecentowanie. czytaj dalej»
-
-
przez: 198734 | 2010.9.7 11:57:8
W tym roku zaczynam studia. Moja mama wychowuje mnie samotnie, jestem jej jedynym dzieckiem. Nasza sytuacja finansowa nie jest tragiczna, ale chciałbym zapytać, czy z tytułu mojej nauki moja mama będzie (...) czytaj dalej»
-
przez: Itap111 | 2012.7.31 10:42:59
Czy na rok 2013 przewidziane są wciąż ulgi na dzieci i internetowa i na materiały budowlane? czytaj dalej»
ZOBACZ TAKŻE:
-
4.4.2012
Kiedy zobowiązania podatkowe się przedawniają?
Po upływie terminu przedawnienia wierzyciel podatkowy nie może domagać się od dłużnika (podatnika) uregulowania zobowiązania, ponieważ mimo niespełnienia powinności ze strony dłużnika, wskutek (...)
-
19.9.2017
Ulga prorodzinna w rozliczeniu PIT
Ulga na dzieci to jedna z najczęściej wykorzystywanych ulg podatkowych. Jest to rodzaj swoistej polityki prorodzinnej państwa, które stara się wspierać rodziców i rodziny wielodzietne. (...)
-
-
30.12.2013
PIT 2013. Tak zmieniły się ulgi podatkowe.
Odliczenie za Internet zostało zlikwidowane, natomiast ulga na wychowanie dziecka została bardzo mocno ograniczona. Przywileje stracili też bogaci rodzice oraz naukowcy i artyści. Z dniem 1 stycznia (...)
-
14.11.2012
Podatek dochodowy od osób fizycznych w 2013 r.
W dniu 11 listopada 2012 r. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej podpisał uchwaloną przez Sejm w dniu 24 października 2012 r. ustawę o zmianie ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych. (...)
-
19.3.2010
Rozliczenie roczne – ulga internetowa
Jednym z dostępnych sposobów na zmniejszenie obciążenia podatkiem za 2009 rok jest ulga internetowa. Zgodnie z przepisami ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych osoby, które w 2009 roku ponosiły (...)