Forum prawne (strona 877)
SPRZEDAŻ UDZIAŁÓW
Sprzedałem udziały w sp.z o.o.Spólka nie ma długów ,zobowiązań.Zostało kilka tysięcy na koncie,drobiazgi w biurze,meble,co z tym zrobic ,zostaje dla nabywców,czy co.Pomóżcie bo pojęcia o tym ... Zobacz wątek2006.8.24 18:3:52
Szpital - wyjście na własne żądanie
jak ukończone bedzie 18lat i rodzice mogą wypisac własne dziecko ... Zobacz wątek2006.8.24 16:8:53
Alimenty na dzieci z poza małżeństwa
Jestem żonatym facetem,mam dwoje dzieci oraz żone.Jakiś czas temu spotykałem się z dziewczyną i nasz nieformalny związek trwał dwa lata.Ona mieszkała ze swoim chłopakiem a ja z własną rodziną.W ... Zobacz wątek2006.8.24 13:56:0
Zakup auta - drugi wlasciciel
Witam, moj brat kupil sobie niedawno auto, niedawno stwierdzil, ze chcialby mnie zrobic jego wspolwlascicielem - i teraz moje pytanie co musimy zrobic? czy cala umowe trzeba zawierac na nowo? czy wystarczy ... Zobacz wątek2006.8.23 23:5:6
Wypis ze szpitala
Witam! Po ukończeniu którego roku życia można żądać wypisu ze szpitala? Pozdrawiam ... Zobacz wątek2006.8.23 19:47:16
Co teraz zrobić kiedy mam bilet a dług jest uregulowany
Dostałem dzisiaj bilet do więzienia, wcześniej otrzymałem wyrok z zaznaczeniem iż jeśli ureguluje kwotę którą mam zasądzoną nie będzie podstawy do odbycia kary pozbawienia wolności, paradoks ... Zobacz wątek2006.8.23 17:40:47
1/2 etatu zamiast u.wychowawczego a zwolnienie z pracy
-Czy jeśli skorzystam z możliwości zmniejszenia wymiaru czasu pracy do 1/2 etatu w czasie, w którym mogłabym przebywać na urlopie wychowawczym, to czy ta zmiana musi być zawarta w nowej umowie o ... Zobacz wątek2006.8.23 11:39:57
Umowa_najmu_wypowiedzenie
...a osobom które pan zatrudnia zapewne płaci pan groszowe pensje jako właściciel .Ciekawe skąd mają brać pieniądze osoby wynajmujące takie mieszkania "Panie Właścicielu" macie tupet ... Zobacz wątek2006.8.23 10:1:46
Odległość okien od granicy
Czy przepis mówiący o odległości otworów okiennych od granicy także garaży i budynków gospodarczych postawionych blisko granicy (bez okien po stronie granicy)? Zabudowa ta była wykonana dawno ... Zobacz wątek2006.8.23 7:47:44
alimenty od żonatego ojca dziecka na nieślubne dziecko
To zależy od wieku dzieci. Mniemam, że nieślubne dziecko jest starsze od Pani dzieci, a Pani nie pracuje wychowując małe dzieci, zatem należałoby tę kwotę 4 tys. podzielić pomiędzy państwa ... Zobacz wątek2006.8.22 22:10:42
Co robic??
Szukam kawalerki do wynajecia, gdy znalazlam odpowiednia wlascicielka mowila o kwocie co miesiac, wszystko w sumie "ugadane", nagle okazalo sie, ze licznik na prad jest wymontowany, mieszkanie ... Zobacz wątek2006.8.22 20:22:9
Czy jak mieszkam u dziadka a działka jest jego własnoscia to moze nie wpuszczac
pewnie, ze moze! wolnosc tomku w swoim domku. ... Zobacz wątek2006.8.22 17:59:56
Dziecko - małżeństwo - mieszkanie
Po 10 dniach od rozstania złożony został pozew rozwodowy. Żona zgodnie z moimi oczekiwaniami zażądała rozwodu bez orzeczenia o winie - mimo, że ona jest z kimś od pół roku, pozostawienia dziecka ... Zobacz wątek2006.8.22 7:43:33
Jak sie dowiedziec co bylo w testamencie
Witam .Prosze mi odpowiedziec gdzie mam sie udac aby miec wglad do testamentu ktory zostawila matka i zapisala spadek na wnuczke,,nie bylem na otwarciu testamentu a nikt z rodziny nie chce mi nic powiedziec ... Zobacz wątek2006.8.21 19:40:37
Co bylo zapisane w testamencie
Witam.Zmarla moja matka zostawila testament swojej wnuczce byla sprawa o przejecie spadku na ktorej mnie nie bylo bo nie musialem byc nie bylo obowiazkowo.Chcialem sie dowiedziec od rodziny co bylo zapisane ... Zobacz wątek2006.8.21 17:19:19
członek spółdzielni - mus ??
Kupujac mieszkanie własnsciowe spółdzielcze kiedys wiązało sie z nabyciem prawa "członka spółdzielni" - Dzis jest to nie konieczne. Ale czy napewno?? Wszystko rozchodzi sie o kase. Zostac ... Zobacz wątek2006.8.21 12:3:1
czy musze odrazu rejstrować ?
trzeba najpierw pomyśleć o tym, czy silnik ma dużą pojemność i czy będzie stać państwa na utrzymanie go. Bez ubezpieczenia OC nie można jeździć! Z tego co się orientuję są za to kilkutysięczne ... Zobacz wątek2006.8.21 10:49:37
Odpowiedzialnosc za zwierzeta w sklepie zoologicznym
Pracuje w sklepie zoologicznym, zdarzyl sie maly wypadek - jedno ze zwierzat lekko ugryzlo dziecko, niestety mama jest nadopiekuncza i zrobila afere.. Czy sklep ma obowiazek dostarczyc dokumenty odnosnie ... Zobacz wątek2006.8.20 14:35:55
Czy nie będzie po tym problemów?
Obecnie odbywam wyrok w zawieszniu - 7 miesięcy na 3 lata. Kończy mi się on 18.11.2006. Wiem, że po tym czasie jest jeszcze 6 miesięcy (nie wiem jak się to fachowo nazywa) w każdym razie jeszcze ... Zobacz wątek2006.8.20 11:26:33
Alimenty czy zaspokojenie potrzeb rodziny?
jeżeli podasz męża o alimenty będziesz musiała odprowadzać podatek dochodowy ja mam ten sam problem więc jak ni masz rozwodu i na to sie nie zanosi to podaj o zaspokojenie potrzeb ponieważ alimenty ... Zobacz wątek2006.8.18 18:57:20
Ekwiwalent za urlop wypoczynkowy
Należy wypłacić ekwiwalent pracownikowi bez względu która ze stron wypowiada umowę o pracę. Trzeba wyliczyć dni urlopu należne do dnia zwolnienia ... Zobacz wątek2006.8.18 15:41:21
mieszkanie komunalne po babci - POMOCY !!!
ART.691 NIE MÓWI NIC O OPIECE NAD NAJEMCĄ. ... Zobacz wątek2006.8.18 14:45:40
Przepisanie mieszkania spółdzielczego na żonę.
Chcę przepisać mieszkanie spółdzielcze (nie jest własnościowe-lokatorskie) na żonę,ponieważ rozwodzę sie i chcę opuścić dom.Niestety mamy zadłużenie za czynsz.Czy z chwilą przepisania mieszkania ... Zobacz wątek2006.8.17 21:43:46
2006.8.17 17:45:52
w trakcie rozwodu zmieniłam nazwisko na panieńskie
w trakcie rozowdu, który ciągnie się przeszło dwa lata i w lipcu tego roku zmieniłam nazwisko na panieńskie, złozyłam wniosek z uzasadnieniem u kierownika USC i w ciagu 2 tygodniu otrzymałam zgodę ... Zobacz wątek2006.8.17 14:23:8
Przepisanie umowy najmu lokalu po zmarłym najemcy...
czesc jestes tak ja w takiej samej sytacju ale jest ustawa co o zawarcie mowy z toba i um to jest art 691& 1 kc powodzenia ... Zobacz wątek2006.8.16 22:25:18
Wielki uciążliwy smród w całym mieście
Mieszkam w niedużym mieście (ok. 30 tys. mieszkańców), w którym ulokował swój zakład pewien przedsiębiorca. Produkuje on mianowicie na olbrzymią skalę grzybnię pieczarek. Problem w tym, że ... Zobacz wątek2006.8.16 20:49:26
2006.8.16 19:5:35
BARDZO PILNE EKSMISJA
OD 10-LAT JESTEM PO ROZWODZIE.MAM DOM PRZEPISANY PRZEZ MOIOCH RODZICOW TYLKO NA MNIE .MOJA BYLA ZONA NIEBYLA WPISANA DO KSIEGI WIECZYSTEJ. W TEJ CHWILI WALCZE ABY JA WYEKSMISOWAC ALE TO NIETAKIE LATWE. ... Zobacz wątek2006.8.16 18:35:49
kiedy musi powstać wspólnota mieszkaniowa?
wspolnota mieszkaniowa powstaje w momecie wydzielenia pierwszego lokalu tzn.wedlug ksiegi jest ich 12i to bylo na glownej ksiedze i teraz sa robione podksiegi . ... Zobacz wątek2006.8.16 18:28:17
blad lekarski - poszukuje prawnika
Witam, czy sprawa jest nadal aktualna? jesli tak to prosze o odpowiedz na adres mb.biuro@wp.pl ... Zobacz wątek2006.8.16 17:41:18
POMOCY !!!!!!!!!
Pierwsza sprawa - czy Panowie są na umowę o pracę. Jeżeli nie mają umów o pracę - nikt nie będzie ich ścigał za pobrane wynagrodzenia i ewentualny podatek od Pit-4 . Aktualną uchałą jeżeli ... Zobacz wątek2006.8.16 14:45:32
Pilne: "Twarda" Pani Adwokat
Musi być pani Adwokat czy moze być pana adwokat. W jakim województwie poszukujesz adwokata mam dobrego ale jest z Warszawy no i drogi . ... Zobacz wątek2006.8.16 14:35:29
Czy mogę reprezentować mamę?Proszę o poradę
Pełnomocnictwo należy podpisac u notariusza inne jest nie ważne . Ale nie jestem pewna czy na sparwie rozwodowej bedzie pani mogła matke reprezentować . Pozew napewno może pani złożyć , pozew, ... Zobacz wątek2006.8.16 14:32:34
Czy ktoś mi pomoże???
Jeśli jest prawomocny wyrok sadu i opiekę nad dzieckiem ma przynaną Twój ojciec jeśli dobrze zrozumiałam a Ty nadal nie odebralaś dziecka bo go nie ma idź na policje z wyrokiem sądu i załatw ... Zobacz wątek2006.8.16 14:29:4
Spłata rat - czy wystarcza podpis czy konieczny notariusz - PILNE !!!
Proponowalabym spisać odpowiedni dokument u notariusza . To są jednak pieniądze i jakiegoś rodzaju porozumienie więc dla własnego bezpieczeństwa bedzie lepiej ajk bedzie to sporzadzone notarialanie ... Zobacz wątek2006.8.16 14:19:14
BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!!!!!!!!
Moj problem polega na tym,że ktos mnie wkręcił w manko o wartosci 8 tys, takie pieniadze zniknęły z kasy - ja byłam kierownikiem i a kolezanka z-cą, ale dostep do kasy miało wiecej osob mimo tego ... Zobacz wątek2006.8.16 13:34:30
mieszkanie spółdzielcze za dożywocie
Żeby założyć księge wieczystą nalezy posiadać: umowe sprzedazy , zaświadczenie ze spółdzielni o położeniu lokalu. To są dokumenty będące podstawai wpisu i założenia KW. No i oczywiście ... Zobacz wątek2006.8.16 11:44:26
Prawo pracy - POZEW O ODPRAWĘ
wie pan mam problem bo ja tez nie jestem pewien czy nalezy mi sie odprawa.bo bylem na rocznych swiadczeniach rehabilitacyjnych z tytulu choroby i w tym czasie zostala rozwiazana umowa o prace ze wzgledu ... Zobacz wątek2006.8.15 15:19:7
Policyjne mieszkanie - odmowa wykupu
mam ten sam problem, moj mieszkam z dziadkiem w miezkaniu sluzbowym, te malby nie godza sie na wykup, wychodza z zalozenia ze starzy pozdychaja a oni przejma mieszkania wywalajac mlodych. Maja nadzieje ... Zobacz wątek2006.8.14 22:32:48
Problematyka Ksiąg Wieczystych w systemie informatycznym
Zachęcam do dyskusji. www.nowaksiegawieczysta.pl ... Zobacz wątek2006.8.14 10:49:53
Spółka z o.o. zakładana przez cudzoziemców
Prosze o pomoc , chce kupic spolke z o.o, jestem obcokrajowcem i zupelnie nie wiem od czego zaczac. pozdrawiam ... Zobacz wątek2006.8.14 9:22:20
Zabezpieczenie powództwa...
Właśnie,chodzi o to,że ostatni raz pisałam taki pozew o alimenty 8lat temu. Teraz chciałabym zrobić podwyżkę alimentów na 10letniego syna z 200zł przynajmniej na 350zł.No i znalazłam wzór ... Zobacz wątek2006.8.14 0:21:36
dwoje dzieci - na córkę matka nie chce płacić
No właśnie.Czegoś tu nie rozumiem. Jestem po rozwodzie,mam dwoje dorosłych ale uczących się jeszcze dzieci.Jedno z nich mieszka z moim ex,drugie ze mną.Żadne z nas nie płaci alimentów gdyż każde ... Zobacz wątek2006.8.12 23:20:22
Wynajem domu.
Witam wszystkich ! Mam pytanie: czy najemca musi informować właściciela domu o tym, kto będzie w nim mieszkał ? Zapoznałam się z zapisami Kodeksu Cywilnego, ale nadal mam wątpliwości. Dziękuję ... Zobacz wątek2006.8.12 20:14:5
Alimenty dla dziecka, ktore ma obywatelstwo Niemieckie.
Mam maly problem. Jestem polka, ale mam 7-dmio miesieczna coreczke, ktora jest urodzona w Niemczech. Ojciec dziecka ma podwojne obywatelstwo. Ja obecnie jestem w PL, tutaj mam rodzine i przyjaciol.Postanowilam ... Zobacz wątek2006.8.12 18:38:38
co zmoją rentą?????? pomozcie
witam m<oje pytanie jest nastepującej treści: mam 26 lat w 2004 roku uległem wypadkowi po którym amputowano mi reke.niestety nie spełniałem wymóg by przyznano mi rente bo nie miałem odpowiedniej ... Zobacz wątek2006.8.12 10:45:38
Alimenty na 28-letnegi syna, studjującego z przerwami.
.... wstyd !!! W tym wieku powinien normalnie pracować !!! ... Zobacz wątek2006.8.12 5:57:32
Jak się ubezpieczyć pracując czasowo w UE ??
Mój mąż pracuje w takim samym systemie i skorzystaliśmy z oferty jaką daje COMMERCIAL,mają różne opcje i dobierasz je do własnych potrzeb.Koszty zaś są naprawdę niskie w porównaniu z ofertami ... Zobacz wątek2006.8.11 8:21:14
2006.8.10 15:18:6
Masz inne pytanie do prawnika?