Auta z kratką i VAT w 2012 roku.
Odpowiedzi w temacie (1)

Witam,
Mam takie pytanie. Skoro w listopadzie tego roku niektóre auta, zgodnie z przepisami o VAT obowiązującymi przed wejściem Polski do UE były ciężarowe, a staną się osobowe według znowelizowanych przepisów o homologacji pojazdów, to jak ja mam to do cholery rozumieć?! Kiedy to auto będzie osobówka a kiedy nie?! I czy zmiana będzie widoczna, bo auto jak transformers się przemieni?!
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Dołączam się z pytaniem. Jestem w kropce bo nie wiem jak teraz będzie traktowane moje auto. Proszę o odpwoiedź na pytanie powyżej.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Zakup auta z tzw "kratką" - Ostatnie chwile na odlicznenie VAT
przez: raberra | 2010.12.14 18:33:14
[cytat] [cytat] raberra, jak sie uprzesz to mozesz zdazyc jeszcze w tym roku. [/cytat] Witam, decyzja o udzieleniu leasingu w EFL może być wydana nawet w 24 godziny. Jeżeli znajdzei Pani (...) czytaj dalej»
-
przez: morennka | 2010.12.20 11:16:35
Czy od 1 stycznia rzeczywiście nie będzie można brać samochodów z kratką nie płacąc vatu tak jak dotychczas??? czytaj dalej»
-
przez: biedrona2 | 2012.8.1 9:31:27
Nie. czytaj dalej»
-
przez: kkamill | 2011.8.17 14:6:14
Witam, Mam pytanie odnośnie odliczenia VATu przy zakupie nowego auta, a dokładniej: Auto kupione z kratką i po odliczeniu VATu jest zarejtrowane na 4 osoby (auto o nadwoziu SUV), ale miejsc w samochodzie (...) czytaj dalej»
-
vat od paliwa 2011 - co i jak ???
przez: wielomysł | 2011.1.25 15:59:35
Stracą na tym przede wszystkim konsumenci, którzy zapłacą więcej np. za usługi kurierskie, pocztowe oraz produkty spożywcze. Obecnie w przypadku zakupu samochodów z kratką firma odzyskuje cały (...) czytaj dalej»