Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego rok 2013 - forum prawne (strona 2)
Witam wszystkich, przeszukałam chyba wszystkie mozliwe strony na temat KA i roku 2013, dokladnie chodzi mi o to kto się wybiera na prawo i żeby może zapoznać się z grupą wczesniej niz na oficjalnym rozpoczeciu :)
Odpowiedzi w temacie: Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego rok 2013 (strona 2) (98)
Nie, a Ty założyłes?
Nie, nie zakładałem, ale chyba powinniśmy.
No nie wiem, nie ma żadnych informacji, więc nie wiadomo co robić. Myśle, że w przyszłym tygodniu się coś pojawi.
Konta na wirtualnym dziekanacie nie założycie teraz . Dopiero w październiku . Co do przedmiotów fakultatywnych napiszcie jakie macie podpowiem coś :PP
pozdrawiam
studentka V roku prawa niestacjonarnego KA
W semstrze zimowym: podstawy psychologii społecznej, ekonomia, podstawy teorii władzy oublicznej i filozfia z elemntami etyki
W semestrze letnim: systemy informacyjne w prawie, socjologia dla prawników, porównawcza historia ustrojów państwowych, dzieje kultury prawnej w Polsce, reroryka, podstawy systemu common law i system konstytucyjnych środków ochrony praw i wolności
Możesz coś polecić? :)
Tak na semestr zimowy musicie wszystkie przedmioty zadeklarować .
Co do letniego - systemy informacyjne light . socjologia - zmienił się prowadzący , ale przedmioty typu psychologia socjologia jakieś ciężkie nie były . Porównawcza historia ustrojów - typowa historia wykładowca Prof. Dziadzio z pasją - trzeba się przyłożyć były osoby które ten przedmiot powtarzały. ale jak ktoś będzie chodził na wykłady i przeczyta jego książkę nie będzie problemów. Dzieje kultury prawnej - był ustny egzamin tego nie miałam ale zdawali ludzie nie narzekali . Retoryka - super . Prowadzący nazywa się Czaja . Mieliśmy wykład o 8 w piątek i opłacało się wstawać . Jak ktoś chodzi nie robi problemów. Common law hmm - nie był jakiś trudny . tego ostatniego nie było za mojej kadencji jeszcze :P
Ok, dzięki wielkie za pomoc :) Masz może jeszcze jakieś rady odnośnie początku I roku? :)
A może jakieś konkretne pytania ? Taka rada co do dziennych studiów. Radzę być na bierząco z materiałem bo jak przychodzi sesja to egzaminy potrafią być dzień po sobie i nie jest możliwe ogranięcie od zera wszystkiego . Poza tym I rok to jest light . Nie ma czym się stresować - no może logika na drugim semestrze. Później są lepsze przeboje . typu karne , procedura o cywilu nie wspominając i procedurze
Dzięki bardzo ;)
a wiesz moze czy na dziennych zawsze zajęcia są na 8 ? Mam nadzieję, że nie :P
Nie zawsze . Często jeden dzień w tygodniu był wolny . To wszystko zależy na jakie przedmioty fakultatywne się też chodzi . Jakie grupy ćwiczeniowe . Jaki wf . itd . często było od 9.40 . Nie jest źle. Jak dla mnie lepiej mi teraz na zaocznych niż było na dziennych . Wole w dwa dni obskoczyć wszystkie przedmioty :)
a jak możesz to powiedz mi jeszcze jak wygląda wf :)
Wf jest tylko na dziennych . Do wyboru była siłownia , tenis stołowy, areobik , azs ( siadkówka koszykówka) jazda konna ( chyba za dodatkową opłatą ) i basen ( miejsce korona) . Na początku roku były elektroniczne zapisy . Wybierało się dzień godzine która odpowiadała i formę . W razie zbyt dużej liczby nie obecnośći pod koniec każdego semestru były organizowane wycieczki np dolina strążyska za jakieś drobne 10 czy 20 zł . i w ten sposób odrabiało się chyba dwa lub trzy wf.
o to super !
Właśnie. Jeśli jestem zapisany do AZSu to chodzę tylko na treningi tam czy dodatkowy WF też mam ? :)
A w jaki sposob mozna sie zapisac? Wiem, ze elektronicznie, ale nie moge znalezc gdzie dokladnie.
Zapisy będą dopiero końcem września lub początkiem października . Także spokojnie ..
A jeśli chodzi o te przedmioty fakultatywne to trezba się juz teraz zapisywać, czy wystartczy na początku października?
Bo na stronie termin jest niby od 3.09 do 17.10
Ja bym się wstrzymała chociażby po to by sprawdzić jak plan będzie się rozkładał .Co lepiej . Ale na zimowy i tak nie wiele to da skoro musicie wszystkie przedmioty wybrać czy to na dziennych czy na zaocznych .
Ok, a właśnie nie wiesz czy od razu trzeba wybierać też na semestr letni, czy to dopiero po I semestrze i jak z książkami, wszystkie są potrzebne?
Przepraszam, że przerywam Wam w trakcie ;) Też wybieram się na prawo dzienne na Frycza. Miło was poznać. Już nadrabiam nadległości jakie omówiliście beze mnie :)
Miło poznać :)
Nie wiem jak u Was .. Bo to inaczej może być z pierwszym rokiem . Można jakoś w marcu na letni wybrać lub zmienić jeśli teraz się wybierze.
Jakie książki ? Każdy prowadzący powie jaki obowiązuje podręcznik . Jaki komentarz . Jak byś miał wszystko kupić to drugie tyle co za czesne za rok musiałbyś przeznaczyć na książki . Bez przesady . Do niektórych przedmiotów nie trzeba nic kupować a są takie , że wypadałoby mieć podręcznik i jakieś pomoce. Ksero i biblioteka też istnieją .
No to zobaczymy jak będzie, jeszcze raz dzięki :)
W niektórych płatnych studenci dostają książki :)
KaynaMabel cześć ;) Jest nas 5 osób na tym forum, ale się pochwalę, że ze 3 osoby z innego forum uda mi się wkręcić do grupy więc jest dobrze ;d
Hmm Ktoś tam wcześniej poruszył kwestię listy studentów. Byłam na Fryczu końcem lipca i dowiedziałam się, że nie udostępniają takich inf i że widzimy się dopiero w październiku. Nie powiem jednak miło by się było zobaczyć na liście, bo to jest taka pewność, że tam się uczęszcza.
Osobiście słyszałam jeszcze jakieś plotki o spotkaniu dla studentów pierwszego roku we wrześniu, ale chyba to tylko plotka, bo nie znalazłam na ten temat informacji. Może Wy coś wiecie na ten temat?
I w ogóle dziękują za podane wcześniej informacje, dużo wnoszą :) i w końcu fajnie, że znalazłam jakiś studentów ze swojego roku! :)
O w końcu kolejna dziewczyna ! :)
a skąd jesteś? z Krk ?
No,mieszkam tuż za Krakowem ;))
[cytat]
W niektórych płatnych studenci dostają książki :)
KaynaMabel cześć ;) Jest nas 5 osób na tym forum, ale się pochwalę, że ze 3 osoby z innego forum uda mi się wkręcić do grupy więc jest dobrze ;d
[/cytat]
tak ?? w Polsce ?? Na pewno nie na KA .
To przed rozpoczęciem roku trzeba będzie się dogadać żeby razem wejść haha:P Na facebooku chyba najlepiej, widziałam, że już tam się wymienialiście adresami e-mail, to mój d.koss@wp.pl, więc jak ktoś może to niech wyśle swojego linka,wtedy się tam do Was odezwę. Myslę że to nieco lepsza forma kontaktu niż forum :)
Spoko, ja jestem za jakimś małym spotkaniem :D Wyczytałam, że są tu osoby z innych województw, więc jeśli ktoś bd chciał poznać Krk, jakieś fajne miejsca to niech napisze do mnie ;P morela27@onet.pl - mój taki kontaktowy e-mail ;D
No to ja też podam swojego e-maila: mb12@onet.pl
A kiedy wszyscy przyjeżdżacie do Krakowa? :)
28 wrzesien na 100% ;)
Ja jestem cały czas w Krk, więc się do was dostosuję ;P
a ja dopiero 29.09 :(
Ok, no to jak wszyscy będziemy to się jakoś zgadamy :)
Lajla ja mam jeszcze takie pytanie odnośnie podziału na grupy, tzn czy to też dowiemy sie na poczatku roku, bo plan jest, ale nie ma kto do jakiej grupy nalezy i powiedz mi co oznacza skrot SS? a dokladnie cos takiego PR/13/m/SS S-stacjonarne a to drugie S ?
ss- studia stacjonarne.
Grupy ćwiczeniowe zazwyczaj pierwszego dnia są wywieszone pod dziekatem . A156 chyba numer pokoju .
Ok dziekuje bardzo :)
Spotkanie organizacyjne jest 01.10 o 8.50
Przynajmniej tak jest napisane w planie na stronie akademii
Witam wszystkich. Ja także będę uczęszczała na prawo. :) Mój mail: natazaleska@wp.pl
hej ! :) a ktos moze z zaocznego prawa na ten rok ?:) rozumiem ze scisla wspolpraca z dziennymi studentami ! :)
Hej jestem Justyna. Niedawno znalazłam to forum, mam nadzieję, że mi odpiszecie. W tym roku też zaczynam prawo na 1 roku i dobrym pomysłem byłoby się jakoś spotkać i iść grupą. Szczerze mówiąc jestem z daleka i nikogo nie znam ;p odpiszcie to mój e-mail: justynamalyniak@gmail.com
iti ja jestem z prawa zaocznego ;)
super ! :D pisz na maila itusiab@gmail.com
Hej:) ja również wybieram się na prawo dzienne, mój mail ewka_04@vp.pl . Fajnie byłoby wejść z kimś do szkoły,a nie samotnie,bo znając mnie to prawdopodobnie wyląduje na spotkaniu organizacyjnym innego kierunku :p
Ta uczelnia to Dno , nastawiona jest na wyssanie z każdego studenta ostatniej złotówki dość że płaci się za naukę i studenci naprawdę się tu uczą nie melanżują to kadra upierdala na egzaminach najlepszych , zwolnienie lekarskie tu nic nie znaczy,, na każdym kroku opłaty z kosmosu , głupie pisemko do dziekana 40zł . Największy prym w uwalaniu słuchaczy wiedzie mgr Ewa Rysakowska (w każdym półroczu 80% uwalonych i poprawka płatna . Mobbing , chamstwo i prostactwo. To przestępczość zorganizowania , Prokurator powinien się nimi zainteresować . Pani Ewa to powinna mi płacić rentę bo obecnie lecz się na depresję . ODRADZAM TEJ UCZELNI !!!
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Masz inne pytanie do prawnika?