Spóźnisz się z PIT ? Kara nawet do 27 720 zł. !!!
Odpowiedzi w temacie (0)

Spóźnialski podatnik musi liczyć się z karą finansową za niedopełnienie obowiązku wynikające z ustawy o PIT.
Grzywna za wykroczenie skarbowe wynosi od od 138,60 zł do 27 720 zł.
Fiskus może też ukarać podatnika mandatem karnym w wysokości maksymalnie 2772 zł.
Decyzja, czy będzie to wykroczenie, czy przestępstwo karne skarbowe, zależy od tego, ile będzie wynosiła niezapłacona kwota podatku. Jeżeli nie przekroczy pięciokrotności najniższego wynagrodzenia, czyli obecnie 6930 zł, w grę wchodzi wykroczenie. Powyżej tej kwoty jest to przestępstwo karne skarbowe.
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
przez: wideron | 2011.6.3 14:29:1
Do czego to już dochodzi! Nawet za konto na Facebooku na świecie a dokładnie w Chinach grozi Kara śmierci! My w Polsce to nie mamy nawet, co narzekać :D Nasze podstawowe prawa są chronione. A (...) czytaj dalej»
-
przez: maryja | 2010.11.10 21:29:55
Kary za brak ważnego ubezpieczenia OC: samochody osobowe: 500euro samochody ciężarowe lub autobusy: 800euro pozostałe pojazdy: 100euro Kary dla posiadaczy pojazdów mechanicznych są zależne (...) czytaj dalej»
-
Moje dziecko prowadziło bez prawa jazdy!
przez: inga19 | 2010.10.13 15:28:3
Witam Mam takie pytanie jaka kara grozi mojemu syny, który został zatrzymany do kontroli drogowej.Niestey nie ma on prawa jazdy, nie jest nawet pełnoletni.Czy mnie jako matce może grozic kara?Z góry (...) czytaj dalej»
-
Czy grozi kara za nękanie osoby? Czy mogę zgłosić to na policję mając nawet jeden sms jako podstawę?
przez: M. | 2010.12.5 10:22:10
Stalking - od 3 miesięcy do 5 lat pozbawienia wolności. Zgłoś to. czytaj dalej»
-
Nawet 27 720 kary za źle rozliczony PIT !!!
przez: vici33 | 2011.4.6 9:6:42
Witam! Karami przewidzianymi w Kodeksie karnym skarbowym są: kara grzywny, kara ograniczenia wolności oraz pozbawienia wolności. Kary pozbawienia oraz ograniczenia wolności związane są z popełnieniem (...) czytaj dalej»