Ulga na dziecko 2012.
Odpowiedzi w temacie ()

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak dokładnie do cholery mam naliczyć ulge za dziecko które narodziło się niedawno. czy jak sie urodziło ostatniego dnia miesiaca to wówczas zaliczam cały miesiac do ulgi, czy jak sie urodziło 2 dnia miesiaca to fakt ze to dopiero drugi dzien a wiec nie pełny miesiac ma znaczenie?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Rodzice nabywają prawo do ulgi prorodzinnej za miesiąc, w którym powiększyła się ich rodzina. Nie ma przy tym znaczenia, czy narodziny dziecka miały miejsce na początku, czy w końcu miesiąca. Nawet jeśli poród miał miejsce na przykład dopiero 30 marca, rodzice mogą skorzystać z ulgi podatkowej za cały marzec.

Rodzice nabywają prawo do ulgi prorodzinnej za miesiąc, w którym powiększyła się ich rodzina. Nie ma przy tym znaczenia, czy narodziny dziecka miały miejsce na początku, czy w końcu miesiąca. Nawet jeśli poród miał miejsce na przykład dopiero 30 marca, rodzice mogą skorzystać z ulgi podatkowej za cały marzec. Witam! A jak wygląda sprawa ulgi jeżeli dziecko wyszło za mąż w lutym. Czy mogę odliczyć ulgę za styczeń??

dzięki Mika68* ja zawsze miałem ten sam problem co fghjfdzghghjgt* ale to miło że akurat w tym wypadku prawo działa na rzecz obywatela.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
ile wynosi ulga na dziecko 2012 rok??
aloha, ktos moze mi powiedziec ile ma wynosic przewidziana ulga na dzieci w 2012 roku? czytaj dalej»
-
Ulga na dzieci 2012 dla rodziców po rozwodzie!
Witam pytanie mam następujące. Czy ulga na dziecko przypadająca rodzicom tego dziecka którzy są rozwiedzeni przypadać będzie równo w 2012 roku? I jeszcze jedno, jeżeli rozwiedziony rodzic, który (...) czytaj dalej»
-
Czy ulga prorodzinna 2012 ulegnie zmianie?
Chce się dowiedzieć czy ulga prorodzinna w przyszłym roku ma ulec jakimś zmianom? Chodzi mi przede wszystkim o wzrost świadczeń na jedno małoletnie dziecko w rodzinie? czytaj dalej»
-
ulga na dzieci w 2012
moglby ktos z Was mi powiedziec ile wynosi przewidziana ulga na dzieci w 2012 r? bede wdzieczna za odpowiedz czytaj dalej»
-
Ulga na dziecko 2012 , jaka kwota ?
Witam, mam nadzieje że moje pytanie nie będzie zbyt tendencyjne i wiem że zapewne już wiele takich pytań mogło zostać zadanych. Jaka będzie kwota ulgi na dziecko w 2012 roku?! czytaj dalej»
-
Ulga na dziecko ? bez względu na wiek?
Moja znajoma niedawno zaczęła pobierać zasiłek pielęgnacyjny na pełnoletnie dziecko i wypełniając jej PIT-a zastanawiam się czy przysługuje jej ulga na dziecko? Bardzo dziękuje za pomoc. czytaj dalej»
-
ulga na dziecko 2012
Jakie są zasady obliczania/odliczania tej ulgi? czytaj dalej»
-
Ulga na dziecko 2011?
Witam Mam pytanie komu przysługuje ulga na dziecko?Jakie warunki trzeba spełniać?Za wszelkie informacje z góry dziekuję i pozdrawiam czytaj dalej»
-
Ulga na dziecko pracujące za granicą
Czy przysługuje mi ulga na dziecko, które studiuje, nie ukończyło 25 roku życia ale pracowało legalnie za granicą w wakacje? Teoretycznie syn nie musiał rozliczać się w Polsce bo tutaj dochodu (...) czytaj dalej»
-
ulga na dziecko w małżeństwie
Witam czy moim rodzicom przysługuje ulga na dziecko, jeśli ja zamierzam wyjść za mąż?? Rodzice będą mogli sobie to odliczyć?? Ja nadal się uczę i jeszcze nie pracuję. czytaj dalej»