Użytkowanie wieczyste - opłaty rosną nawet o 1000 % !!!
Odpowiedzi w temacie ()

Na 2011 rok gminy wyznaczyły podwyżki opłat za użytkowanie wieczyste. Właściciele mieszkań i garaży otrzymują od gmin pisma z informacją o wypowiedzeniu dotychczasowej opłaty rocznej i wprowadzeniu nowej. Często wyższej nawet dziesięciokrotnie. Taka sytuacja wynika z sytuacji, iż opłaty z tytułu użytkowania nie były w wielu miejscach aktualizowane od lat. Najciekawsze w tym wszystkim jest brak uzasadnienia o zmianie tej opłaty...
Nie znalazłeś odpowiedzi?
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
Użytkowanie wieczyste a sąsiedzi w mieszkaniu komunalnym Witam, mam pewien problem. Otóż mam mieszkanie własnościowe w budynku 4-rodzinnym. Budynek ma dwa osobne wejścia i dwa podwórka. Moje mieszkanie (...) czytaj dalej»
-
Wieczyste użytkowanie, wspólnota, podział gruntu Witam. Rodzice kupili mi mieszkanie w domu wielorodzinnym 17 lat temu. Jednak zaraz po uzyskaniu pełnoletności wyjechalam zza granicę i mieszkania (...) czytaj dalej»
-
scalenie majątku Po śmierci mojej mamy/ w 1989r/ jej częśc majątku oddziedzczyła moja siostra i brat. Po pewnym czasie brat zrzekł sie swojej częsci na ojca. Siostra jest w posiadaniu 2/6 masy (...) czytaj dalej»
-
współwłasność domu - z rodziną to najlepiej na zdjęciu... Witam Postaram się krótko opisać sytuację: Kilka lat temu mój ojciec przepisał dom wraz z działką za mnie i mojego brata (po połowie) (...) czytaj dalej»
-
Wyłudzenie pieniędzy od studentki Witam w okresie od połowy września do 5 grudnia 2012 wraz z koleżanką mieszkałyśmy w pokoju na tzw stancji. Nie było podpisanej żadnej umowy, umowa ustna również (...) czytaj dalej»