Wzór faktury na sprzedaż złomu w 2011
Odpowiedzi w temacie (1)

Mam takie pytanie, czy wystawiając fakturę na złom w przedsiębiorstwie powinnienm uwzględnić 22% VAT czy 0%?
Nie znalazłeś odpowiedzi?

Wszystko zależy od tego, czy firma jest podatnikiem VAT czy też nie jest VAT-owcem. Jeśli jest VAT-owcem to powinna wystawić fakturę z 22% VAT za sprzedaż złomu.
DODAJ POST W TEMACIE
Aby odpowiadać na forum musisz się zalogować!
Potrzebujesz porady prawnej?
PODOBNE TEMATY NA FORUM
-
przez: sanocki | 2012.10.23 9:22:0
mieszkania w ?widnicy do wynaj?cia czytaj dalej»
-
przez: watam | 2011.1.31 15:14:20
Witam, czy zaszły jakieś zmiany w formularzach faktur? Czy faktury dostępne w internecie są prawidłowe? Czy można na nich wystawiać nie martwiąc się o nic? czytaj dalej»
-
podejrzenie o kradziez złomu- swiadek
przez: emilia82 | 2011.7.16 9:28:41
mam pytanie meza podejrzewa sie o kradziez złomu z pracy w zakladzie pracy sie nie przyznal ale na policji do pewnej liczy w kg w ty mze wywoził tez z domu a nigdy nie byl karany a jeszcze grozi mu grzywna (...) czytaj dalej»
-
przez: ważnosława | 2011.1.10 14:16:30
Bezpłatny wzór faktury VAT można pobrać na : http://dokumenty.nf.pl/Dokument/344/FAKTURA-VAT-od-1-stycznia-2011r/faktura-fakturowanie-vat-wystawianie-faktur/ czytaj dalej»
-
Sprzedaż przedmiotów bez faktury po odliczeniu VATu.
przez: MikusPL | 2018.11.21 6:30:54
Witam, zakupiłem parę przedmiotów na fakturę VAT, VAT został odliczony, teraz moje pytanie czy te przedmioty można sprzedaż osobie prywatnej bez faktury? Czy to legalne, ponieważ widziałem taką (...) czytaj dalej»